تا کنون چیزی در مورد فیس بوک Places شنیده اید؟ (از قابلیت های جدید فیس بوک) Places  یا مکان ها اساسا قابلیتی جدید ارائه شده توسط شبکه اجتماعی  فیس بوک  است که کاربران می توانند از آن برای به اشتراک گذاشتن محتوا با تمامی دوستان خود که در همان منطقه فعلی کاربر حضور دارند استفاده کنند. این قابیت مانند FourSquare می باشد، با این تفاوت که در محیط فیس بوک یکپارچه شده است.

قابلیتی جالب است زیرا در صورتی که آنها بخواهند به شما بپیوندند می توانید به دوستان خود بگویید قصد دارید کجا بروید. همچنین می توانید بفهمید اکنون دوستان شما دقیقا کجا هستند. این راه و شیوه فیس بوک برای یکپارچه کردن زندگی آنلاین شما با زندگی “واقعی” تان است.

درست است که بسیاری از لذت های واقعی این قابلیت در استفاده از آن همراه با دستگاه های قابل حمل متصل به اینترنت مثل تبلت ها یا تلفن های همراه حاصل می شود ، اما همچنین می توانید با همان کامپیوتر خود از برخی کاربرد های ان استفاده کنید.

البته برخی از شایعات در مورد امکان سوء استفاده از این قابلیت نیز در بین کاربران رواج پیدا کرده است. کاربران از ظهور این قابلیت مدام با خود اندیشده اند که مکان فعلی حضور آنها به طور خودکار در اختیار بسیاری کاربران در تمام دنیا قرار می گیرد. در چنین حالتی در مورد پیامدهای امنیتی حرکت های بعدی خود به دیگر مناطق به خصوص اگر کاربر شخص مهمی باشد چه باید بیاندیشد؟! بگذارید من یکی به شما بگویم که قطعا چنین مواردی مطرح نیست.

یکی دیگر از مشکلاتی که دقت کرده ام چندین کاربر با ان مواجه شده و از ان انتقاد کرده اند ناشی از عدم توجه به ویژگی های حفظ حریم خصوصی در Places است . همه ما کوشش کرده ایم که در مواجهه با مسائل مرتبط با حریم خصوصی خود  همیشه کمال دقت و نکات امنیتی را به کار گیریم و به نظر می رسد هر زمان که در نهایت همه تنظیمات را به بهترین نحو انجام داده ایم ، آنها (مسولان فیس بوک) همه چیز را دوباره تغییر داده اند. جای حیرت است. به هر حال در پایان این مقاله برای شما برخی از مقالات مفیدی که دراین زمینه به شما کمک می کند را لیست کرده ام.آنها را بررسی کنید.

با این حال فیس بوک  یک سرویس جدید به امکاناتش افزوده و جزئیات کاملی از  تنظیمات حریم خصوصی مکان ها را با ما در سایت خود به اشتراک گذارده است. اجازه بدهید به سرعت به برخی از راهنمایی و لینک هایی بپردازم که می تواند شما را در مسیری درست در استفاده از Places راهنمایی نماید.

اول تصمیم بگیرید که چه چیزی را می خواهید به اشتراک بگذارید و چگونه به اشتراک گذاشته شود

جنبه های مختلفی از «مکان ها» در فیس بوک وجود دارد که می توان برای کنترل بر حریم شخصی خود مدنظر قرار داد.

اطلاع به دیگران از مکان خود (check-in)

check-in  زمانی است که به دوستان خود در یک پست اعلام کنید که در حال حاضر کجا هستید. به عنوان مثال ، اگر شما الان توی یک کافی شاپ نشسته اید، می توانید  با چک-این زدن به دوستان خود مکان خود را خبر دهید. اما در تنظیمات حفظ حریم خصوصی می توانید تنظیم و نظارت کنید که چه کسانی مجازند checkin  های شما را ببینند.

در تنظیمات مربوط به  privacy settings  از طریق منوی Account نمای کلی تنظیمات check-in را مشاهده می کنید.

توجه کنید که همچنین می توانید تنظیمات را با کلیک بر روی Customize settings سفارشی کنید. به پایین حرکت کنید تا گزینه Places I check into را مشاهده کنید. توجه شود که می توانید حریم خصوصی خود  را به گزینه هایی همچون محدود کردن به اشتراک گذاری مکان خود با دوستان یا محدود کردن آن به یک گروه مخاطبین خاص و یا حتی فقط به یک شخص خاص تنظیم نمایید.

برچسب زدن (Tagging)

اگر کاربر فیس بوکید تا حالا باید با قابلیت برچسب زدن (tagging) کاملا آشنا شده باشید. همانطور که می دانید هر کاربری قادر است در عکس های خود یا دوستانش افرادی را در عکس مشخص کرده و برای هر کدام نامشان را برچسب بزند و حتی مردم را از طریق نماد @ در به روز رسانی ها برچسب بزند. همچنین ممکن است برچسب خوردن در یک یادداشت را  تجربه کرده باشید که در آن کسی از شما یاد کرده یا می خواهد شما آن را بخوانید.

در Places ، مردم می توانند شما را تگ کنند اگر بدانند شما در همان محلی هستید که آنها هم اکنون می باشند. این  هم می تواند جالب باشد. افراد می توانند از آن برای دور هم جمع شدن  و برقراری ارتباط با دوستان و همکاران خود استفاده کنند. هر چند برخی از افراد ممکن است در مورد استفاده از آن کمی سخت گیر یا محتاط باشند. شاید در این مورد بگویند اگر من می خواستم محل خود را به دوستان خبر دهم، خودم این کار را می کردم!

خوب، برای ایندسته از افراد محتاط می گویم که حالا که نمی خواهید نامتان در محل برچسب زده شود،کارهایی است که می توان برای این منظور استفاده کرد. یکی ان است که می توانید برچسب  را درست به همان شیوه که می توان هر برچسب دیگر را بر دارید حذف  کنید، یا می توانید این توانایی دوستان خود به برچسب زدن شما را غیر فعال کنید (کمی سخت گیرانه است، اینطور فکر نمی کنید؟). فقط کافیست بر روی  سفارشی کردن تنظیمات کلیک کرده  و به بخش Things others share  بروید و گزینه Friends can check me in to places  را غیر فعال یا disable کنید.

حال در palces

هنگامی که و اگر تصمیم گرفتید که در برخی مکان ها چک-این کنید ، فیس بوک به شما کادری  نشان می دهد که کدام یک از دیگر دوستان شما در آن جا حضور دارند.

در واقع قادر به کنترل بر روی این مورد هستید که وقتی کسی محل خود را اعلام می دارد آیا  فیس بوک شما را به عنوان فردی در محل آن کاربر به او نمایش دهد یا خیر. برای انجام این تنظیم به  things I share –> Include me in “People Here Now” after I check in رفته و قادر خواهید بود این گزینه را فعال یا غیر فعال کنید.

زمانی که بحث از تنظیمات حریم خصوصی Places می رسیم فیس بوک حتی گزینه های بیشتری در اختیار ما گذارده است . لطفا این ویدیو را که فیس بوک برای شما تدارک دیده برای کسب اطلاعات بیشتر تماشا کنید :

«محل ویدئو»

دریافت کمک بیشتر و پیشنهادات و انتقادات

از آنجا که همواره سوالات و سردرگمی هایی در مورد  Places  بین کاربران وجود داشته است،  که Places چیست؟ ، چه کار می کند؟ ، و تنظیمات حفظ حریم خصوصی آن کدام است؟ ، فیس بوک  خودش در این زمینه پیش قدم شده و  یک بخش  کمک و راهنمایی کلی راه اندازی کرده که به کمک کاربران بشتابد. برای دریافت کمک و راهنمایی از این بخش به Help Center –> Places رفته و همه نوع اطلاعات مفید  به سبک فیس بوک  را آنجا پیدا می کنید.

اگر دوست داشتید به فیس بوک  چند پیشنهاد سازنده  بدهید، فیس بوک برای شما فرم پیشنهادات/انتقادات تدارک دیده  که از ان استفاده کنید.

امیدوارم که این راهنمایی ها شما را در استفاده های آتی خود از  Placesفیس بوک کمک کند. به من بگویید ، آیا استفاده از  Places  را آغاز کرده اید؟ آیا شما  هم مانند بسیاری از کاربران استفاده از تنظیمات امنیتی پیش فرض را کمی نامناسب و نیازمند تغییر یافته اید؟

منبع: makeuseof