آیا تاکنون نام Facebook Places را شنیده اید؟ (بنا به اعلام فیس بوک) «مکان ها» اساسا قابلیتی جدید از فیس بوک برای به اشتراک گذاشتن محتوا  با دوستانی است که در مکانی که در حال حاضر در آن قرار دارید حضور دارند. این قابلیت چیزی مانند سرویس FourSquare است، با این تفاوت که در فیس بوک یکپارچه شده است.

ویژگی جالب و کاربردی است زیرا شما می توانید به دوستان خود بگویید در کجا قرار دارید و هر محتوای به اشتراک گذارده شده مربوط به کدام منطقه جغرافیایی است تا در صورتی که آنها می خواهند به شما بپیوندند این امر تسهیل شود. شما همچنین می توانید در هر زمان بفهمید دوستانتان هم اکنون کجا هستند. این راه حل فیس بوک است برای یکپارچه کردن زندگی آنلاین شما با زندگی “واقعی” شما.

درست است که بسیاری از لذت های واقعی همراه است با استفاده از این ویژگی در دستگاه های موبایل و سیار، اما شما همچنین می توانید در برخی موارد از آن در کامپیوتر خانگی خود نیز استفاده نمایید.

با این حال شایعاتی در زمینه استفاده از این سرویس وجود دارد. بسیاری از مردم پس از دانستن این مطلب که سرویس Places چه کاری را انجام می دهد شروع به فکر کردن می کنند که Places به طور خودکار محل فعلی آنها را به تمام دنیا پخش و افشا می کند. فکر کردن در مورد پیامدهای امنیتی سبب نوعی بدبینی ذاتی نسبت به این سرویس می شود! بگذارید من یکی به شما بگویم که قطعا چنین نیست.

یکی دیگر از مشکلاتی که مدتی است در مورد چندین کاربر بدان برخورد کردم عدم درک صحیح ویژگی های حفظ حریم خصوصی  «مکان ها» در فیس بوک است. برای مدت زمان طولانی ما کوشش کرده ایم که این تنظیمات و نحوه انجام صحیحش را کشف کرده و درک کنیم و هر زمان که در نهایت موفق به این کار شدیم، آنها همه چیز را دوباره تغییر داده اند. اما مشکلی نیست. برخی از مقالات MakeUseOf در این زمینه راهنمایی خوبی در خود دارند- لینک آنها را در پایان این مقاله برای مطالعه بیشتر قرار دادم.

با این حال فیس بوک یک ویژگی به قابلیت های خود افزوده، به کاربران زیادی معرفی کرده و نقاط قوت و ضعف تنظیمات حریم خصوصی اماکن را با ما به اشتراک گذارده است. اجازه بدهید به سرعت  از این مقدمه بگذریم و برخی راهنمایی ها و لینک هایی که می تواند شما را در این مسئله در راه راست حفظ کند با شما به اشتراک بگذارم.

تصمیم بگیرید چه چیزی را می خواهید به اشتراک بگذارید و چگونه به اشتراک گذاشته شود

جنبه های مختلف از Places  وجود دارد که شما باید بر حریم شخصی خود در ان کنترل داشته باشید.

Check-In ها

check-in  یعنی زمانی که شما به دوستان توسط یک پست می گویید کجا هستید. به عنوان مثال ، اگر در یک کافی شاپ نشسته باشید، می توانید در آنجا یک چک-این به دوستان خود بدهید تا اگر در آن اطراف باشند محل شما را روی نقشه تشخیص داده و به شما بپیوندند. شما می توانید بر روی این مسئله که چه کسانی مجازند  checkin های شما را ببینند در تنظیمات حریم خصوصی (privacy settings) نظارت و کنترل داشته باشید.

تنظیمات  check-in را در نمای کلی تنظیمات (overview) خواهید دید.

توجه کنید که همچنین می توانید تنظیمات را با کلیک بر روی Customize settings سفارشی کنید. پس از این کلیک به پایین حرکت کنید تا عبارت Places I check into را پیدا کنید. توجه داشته باشید که شما می توانید حریم خصوصی خود را با محدود کردن تنها به اشتراک گذاری محل فعلی خود به دوستان و محدود کردن آن را به یک گروه و یا حتی به یک نفر محافظت بیشتری کنید.

برچسب زدن (Tagging)

بعید است کاربر فیس بوک باشید و تا کنون با برچسب زدن یا تگ کردن آشنا نشده باشید. همانطور که می دانید هر کاربر قادر است دیگر افراد را در عکس ها تگ کند و حتی به افراد از طریق نماد @ در به روز رسانی ها برچسبی بزند. همچنین ممکن است برچسب خوردن در یک یادداشت را تجربه کرده باشید که در آن کسی از شما یاد کرده و یا می خواهد شما آن را بخوانید.

با Places، مردم می توانند شما را تگ کنند اگر بدانند که در همان محلی که آنها حضور دارند می باشید. این مسئله نیز در نوع خود جالب است. افراد می توانند از آن برای دور هم جمع شدن و برقراری ارتباط با دوستان و همکاران استفاده نمایند. هر چند برخی افراد ممکن است در مورد آن کمی سخت گیرانه برخورد کنند. «اگر بخواهم در این محل چک-این دهم ، خودم این کار را می کنم نه فیس بوک!»

خوب، پس اگر نمی خواهید در محلی تگ شوید، چیزهایی هستند که شما می توانید برای این امر انجام دهید. شما می توانید برچسب را حذف کنید درست به همان شیوه ای که می توانید هر برچسب دیگر را حذف کنید، یا می توانید به طور کامل توانایی تگ کردن خود را برای دوستان خود غیر فعال کنید (کمی سفت و سخت است، این طور فکر نمی کنید؟). فقط کافیست به همان سفارشی کردن تنظیمات رفته و به بخش Things others share مراجعه کرده و مانند تصویر زیر تنظیمات را به میل خود تغییر دهید.

حال، اینجا…

هنگامی که و اگر تصمیم گرفتید که در مکانی چک- این بدهید، اگر توجه کنید منطقه ای می بینید که نشان می دهد کدام یک از دوستان شما  در آن حاضرند.

در واقع روی این مورد هم که آیا شخص شما در این بخش وقتی کسی چک این می کنند به نمایش درآیید یا نه کنترل دارید. به بخش  things I share  و Include me in “People Here Now” after I check in  بروید و در اینجاست که می توانید انتخاب کنید این گزینه را فعال کنید یا غیر فعالش نمایید.

زمانی که تنظیمات حریم خصوصی Places  به میان می آید حتی گزینه های بیشتری وجود دارد. لطفا ویدیو زیر را که کاری است از سایت فیس بوک برای کسب اطلاعات بیشتر تماشا کنید:

کمک بیشتر دریافت کنید و پیشنهادات و انتقادات خود را به ما منتقل کنید

از آنجا که همواره سردرگمی ها و ابهاماتی در مورد Places  وجود داشته، و برای کاربران سوال بوده که Places چیست، چه کار می کند، و تنظیمات حریم خصوصی آن به چه نحو است، فیس بوک پیش دستی کرده و یک بخش راهنمای کلی و جامع در این مورد در سایت خود راه اندازی کرده که باید به ما کمک خوبی نماید. برای این راهنمایی به Help Center و سپسPlaces بروید تا در آن همه نوع اطلاعات مفید ، به سبک فیس بوک پیدا کنید.

اگر می خواهید چند پیشنهاد سازنده به فیس بوک بدهید، فیس بوک دست شما را با پر کردن یک فرم پیشنهاد باز گذاشته.

در انتها امیدوارم که برخی از این راهنمایی توانسته باشد در آینده استفاده از سرویس کاربردی Facebook Places را برای شما لذت بخش تر و مفید تر نماید. به من بگویید، آیا تاکنون استفاده از Places  را آغاز کرده اید؟ آیا شما نیز در مواجهه با این مورد مانند بسیاری از مردم دیگر با احتیاط و با نوعی بدبینی ذهنی وارد شدید یا خیر؟

منبع: makeuseof