Adobe: استانداردهای وب 80 درصد قابلیت‌های فلش را دارند

Adobe: استانداردهای وب 80 درصد قابلیت‌های فلش را دارند
  • 1391/4/17
  • عليرضا شیری
  • 0

کمپانی محبوب ادوبی بر این باور است که استانداردهای وب تاکنون به بیشتر توانایی‌ها و قابلیت‌های فلش دست یافته‌اند. Arno Gourdol، مدیر ارشد ادوبی، در کنفرانس مطبوعاتی گوگل و در مصاحبه‌ای با CNET اعلام کرد که در حال حاضر استانداردهای وب نزدیک به 80 درصد قابلیت‌های فلش را به دست آورده و این کمپانی تدریجاً پلتفرم مالتی مدیای خود را رها می‌کند.

در حالی که ادوبی تدریجاً فلش را رها می‌کند، روی محصولات جدیدی مثل Edge و Muse متمرکز شده است.  بنابر اظهارات Gourdol ، ادوبی قصد ارائه‌ی محصولات جدیدی که همان قابلیت‌های فلش را داشته باشند، ندارد بلکه هدف ادوبی این است که با این محصولات بتوان کارهایی فراتر از توانایی‌های فلش انجام داد.

پیشنهادات ادوبی توسط بیشتر سازندگان مرورگر‌ها به کار گرفته شده است اما هنوز فلش در برخی زمینه‌ها مزایای خاص خود را دارد. اکنون شتاب‌دهی سخت‌افزاری به عناصر 3 بعدی گرافیکی با کمک WebGL در مرورگرهای Google Chrome، Opera و Mozilla Firefox اعمال شده است. Apple نیز در این بخش به شدت درگیر شده و فعالیت می‌کند. با این وجود مایکروسافت اعتقاد دارد که WebGL از نظر امنیتی یک ریسک است چرا که قابلیت دانلود شیدرها وجود دارد.

ادوبی با کار کردن روی شیدرها و فیلترهای CSS، دانسته‌های خود در مورد فلش را به صورتی ترجمه کرده است که مشکلات امنیتی به وجود نیایند. این کار با پنهان کردن اطلاعات به صورتی که کدهای آلوده‌ی شیدر، نتوانند به آن دسترسی پیدا کنند، ممکن شده است. آپدیت‌هایی که به طور منظم برای نرم‌افزار Flash عرضه می‌شود نیز دیگر معایب و آسیب‌پذیری‌های آن را برطرف می‌کند.

برخی از سازندگان نرم‌افزار با مشکلاتی در مورد نمایش‌گرهایی که چگالی پیکسل بالایی دارند، مواجه شده‌اند، در برخی موارد نیاز با افزایش رزولوشن، ظرفیتی که برای فایل در نظر گرفته می‌شود بسیار زیاد است و عناصر گرافیکی پیکسلی درست نمایش داده نمی‌شوند. در مباحثی که برای حل این مشکل وجود دارد، استفاده از فلش یکی از راه‌های ممکن است چرا که به کمک فلش می‌توان از گرافیک برداری (Vector Graphics) استفاده کرد، گرافیک برداری دارای قابلیت بزرگنمایی بدون افت کیفیت است. با جایگزین کردن عناصر گرافیکی که از پیکسل تشکیل شده‌اند توسط عناصر برداری که به کمک شکل‌ها و معادلات ریاضی ساخته‌ می‌شوند، خطوط صاف باقی مانده و بدون اینکه نیازی به حجم بالای اطلاعات، وجود داشته باشد می‌توان صفحات وب را طراحی کرد.

یک مشکل دیگر که ادوبی به آن اشاره کرده، بحث حالت ترکیب کردن (Blend Mode) است. نوع ترکیب مشخص می‌کند که تصاویر به چه شکل همپوشانی داشته باشند و یا برای حفاظت از کپی برداری ویدیوهای تحت وب، می‌توان از آن استفاده کرد. چیزی که در استانداردهای وب مثل HTML5 دیده نمی‌شود.

هفته‌ی گذشته ادوبی اعلام کرد که دیگر قصد پشتیبانی از Flash Player برای سیستم عامل اندروئید، نسخه‌ی 4.1 به بعد را ندارد. از تاریخ 15 آگوست نیز نصب فلش پلیر روی سیستم عامل‌های همراه به کلی متوقف می‌شود.

منبع: electronista

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *