کتاب خوان گوگل
هفته گذشته گوگل اعلام کرد که در نیمه اول سال ۲۰۱۰، پروژه فرمت کتاب الکترونیکی خود را با نام Google Editions آغاز خواهد کرد. بهگزارش بتانیوز، این فرمت، کتابهای چاپی و همچنین آرشیو کامل کتابهایی که از تاریخ کپیرایت آنها گذشته است را در هر دستگاهی قابل مشاهده میکند و کاربران میتوانند از طریق موبایل، دستگاههای کتابخوان الکترونیک و یا کامپیوترهای شخصی این وبسایت را مشاهده کنند.
تحلیلگران معتقدند که گوگل پیش از اینها باید وارد این عرصه میشد، بارنز اند نوبل، گوگل و آمازون دیگر وارد یک جنگ تمام عیار خواهند شد تا مشتری بدست بیاورند. برخی آن را نبرد ایبوکها و یا جنگ کتابخوانهای الکترونیک میدانند.
آمازون که بازار را هم در زمینه فروش ایبوک و هم در فروش کتابخوانهای آن در دست دارد، تاکنون آمار دقیقی از فروش خود ارائه نداده است و احتمال میرود حدود ۱میلیون دستگاه را سال گذشته به فروش رسانده باشد که با توجه به نرخ گسترش این دستگاهها، تا سال ۲۰۱۳ این آمار به ۲۹ میلیون نیز خواهد رسید. تعداد تولیدکنندگان دستگاههای کتابخوان آنقدر زیاد شده است که نمیشود همه آنها را نام برد؛ آمازون، سونی، ایرکس، الجی، سامسونگ، ایسوس، توشیبا، پلاستیکلاجیک، آستاک و بسیاری دیگر که حتی نام شرکت را هم نشنیدهایم. این بازار فروش دستگاههای الکترونیکی را شلوغ میکند و بهدنبال آن، میزان خرده سهمهای بازار بیشتر میشود.
اما طبق اعلام صنف ناشران آمریکایی، میزان فروش کتابهای الکترونیکی ۲۱۴ درصد در دوسال اخیر افزایش یافته است. این نشان میدهد که گسترش کتابهای الکترونیکی درست در مرحله آغازین خود است که چنین افزایش استقبالی را شاهد است.
انتظار میرود گوگل ادیشنز در یکی از اینچند حوزه گام بردارد: کاربران بتوانند کتابهای دیجیتالی را از گوگل بخرند، مستقیما از ناشر بخرند و یا از وبسایتهای دلال بخرند.
عجب سایت توپیه دمتون گرم… .