9 چیزی که بعد از نصب Ubuntu روی سیستم شما نصب شده و شما خبر ندارید!
من اغلب سیستم عامل کامپیوتر خودم را تعویض میکنم و یا به ورژن جدیدتر آپدیت میکنم مخصوصا سیستم عامل Ubuntu را ، اکثر افرادی که از این سیستم عامل استفاده میکنند میخواهند برنامه های ساخته شده خود را توسعه دهند و یا برنامه بسازند.
با نصب این سیستم عامل تعدادی چیز وجود دارد که به کاربر اجازه قدرت بیشتر و امکانات بیشتر را میدهد. این بهترین توصیفی هست که میتوانستم بگویم. اولین چیزی که من بعد از نصب Ubuntu Linux به سراغ آن رفتم Package Manager بود. این نرم افزار به شما تمام برنامه ها و ورژن آنها را نشان میدهد ، و همچنین بسته های آپدیت را به شما معرفی میکند ، حتی اگر شما به آخرین Ubuntu را داشته باشید. بنابراین برای اینکه من همیشه مطمئن باشم که همه نرم افزار هایم آخرین آپدیت هستند روی دکمه های Reload و Mark All Upgrades کلیک میکنم.
بعد از کلیک روی این دکمه ، باید روی دکمه Search کلیک کنید و سپس کلمه ubuntu restricted extras را وارد کنید ، و گزینه Commonly used restricted packages را انتخاب کنید. حالا فایل های meta-package برای شما ظاهر میشوند. meta-package نرم افزار های مفیدی هستند که مثله بعضی از نرم افزار های مفید مایکروسافت میماند و بعد از نصب آنان میتوانید از آنها استفاده کنید. این نرم افزار ها فایل های MP3 ، DVD ، ، فلش پلیر و جاوا را پشتیبانی میکند.
شما باید کلیک کنید روی آن گزینه های مربع مانند کوچکی که سمت چپ هستند ، تا برنامه مورد نظر نصب شود ، سپس این روند را برای هر نرم افزاری که میخواهید نصب بشود انجام دهید.
Banshee – به نظر من این بهترین نرم افزار موزیک پلیر روی Ubuntu هست که میتوانید از آن استفاده کنید. این نرم افزار ویژگی های خیلی ویژه ای ندارد و برای یک کاربر معمولی خیلی خوب هست ، چیزی که در نرم افزار Banshee قابل توجه هست این است که شما میتوانید به وسیله پلاگین های که با مرورگر فایرفاکس سازگار هست از آن به صورت گسترده تر استفاده کنید.
Cheeze – به عنوان یک کاربر Mac که 90% وقتم را با این سیستم عامل سپری میکنم ، برنامه های گرافیکی یکی از مهمترین نرم افزار ها هستند. Photo Booth یک برنامه ای هست که با آن میتوانید عکس های خود را ویرایش کنید و به آن انواع افکت ها را اضافه کنید. همچنین با نرم افزار Cheeze شما میتوانید این کار ها را روی Ubuntu انجام دهید.
VLC – اگر قصد تماشای فیلم در سیستم عامل لینوکس را دارید ، باید از نرم افزار VLC استفاده کنید. این نرم افزار هیچ تنظیمات پیچیده ای ندارد و راحت میتوانید از آن استفاده کنید.
Transmission – مانند این نرم افزار در سیستم عامل Mac وجود دارد ، ولی امکانات این نرم افزار بیشتر و بهتر است. این یک نرم افزار دانلودر هست و میتوانید فایل های خود را با آن دانلود کنید.
Getting Things GNOME – GTG یک نرم افزار برای سازماندهی کارهایتان روی سیستم عامل Ubuntu هست ، این نرم افزار شبیه نرم افزار OmniFocus میباشد که یکی از برنامه های مورد علاقه من هست. ولی متاسفانه OmniFocus یک نرم افزار رایگان نیست و فقط روی سیستم عامل Mac قابل اجراست.
FileZilla – اگر شما میخواهید فایل در سرور سایت تان آپلود کنید و یا فایل های درون سایت تان را مدیریت کنید ، از نرم افزار FileZilla استفاده کنید.
Ubuntu Tweak – با این نرم افزار میتوانید به طور فوقالعاده سیستم تان را بهینه سازی کنید و زمان بالا آمدن آن را کاهش دهید ، با این نرم افزار هر چیزی را به سادگی میتوانید بهینه سازی کنید و آنها را مدیریت کنید ، با این نرم افزار امکان تمیز کردن همه چیز را دارید حتی فایل های مخفی system settings. شما حتما باید از نرم افزار Ubuntu Tweak روی سیستم تان استفاده کنید.
در این قسمت به شما چند نکته مهم را یاد آوری میکنم:
من از نرم افزار های که بعد از نصب Ubuntu به صورت پیش فرض وجود دارند راضی هستم ، من همه ی packages های که وجود دارند را نصب میکنم و همه را آپدیت میکنم ، برای این کار به این قسمت میرم System->Administration->Hardware Drivers و تمام نرم افزار ها و سخت افزار ها را چک میکنم که اگر برای آن ها آپدیت جدید باشد نصب کنم.
همچنین من سیستم را روی automatically log تنظیم میکنم تا خود به خود وارد اکانت خودم بشود و بعد وارد کردن پسورد را غیر فعال میکنم که دیگر برای هر بار وارد شدن احتیاج به زدن پسورد نباشد ، با این کار من راحت تر میتوانم وارد سیستم بشوم. ولی این کار باعث پایین آمدن امنیت سیستم میشود. در منوی Preferences میتوانید تنظیمات مربوط به اندازه صفحه نمایش و حساسیت ماوس را تنظیم کنید.
وارد منوی Start-up Applications بشوید در آنجا میتوانید انواع پلاگین های Firefox را نصب و اضافه کنید ، هم به صورت دستی و هم به صورت خودکار ، برای استفاده از نصب خودکار از گزینه Remember Currently Running Applications استفاده کنید.
در این قسمت System->Preferences->Appearance Preferences میتوانید افکت ها را غیر فعال کنید ، برای این کار تنظیمات را روی Icon Only ست کنید. من در سیستم خودم اندازه فونت ها را کاهش داده ام ، چون به نظرم اندازه فونت ها کمی بزرگ هست و این بزرگی برای افرادی که چشمان ضعیف تری دارند مناسب هست.
اگر شما میخواهید سیستم عامل Ubuntu را در کامپیوتر خود نصب کنید ، به راحتی توسط آموزش و مقالاتی که وجود دارد میتوانید این کار را انجام دهید. همچنین ما برای شما یک مقاله درباره ی چگونگی دانلود Ubuntu به صورت PDF آماده کرده ایم که میتوانید از اینجا دانلود و مشاهده کنید:
http://manuals.makeuseof.com.s3.amazonaws.com/the-linux-guide.pdf
به نظر شما نرم افزار های ضروری در Ubuntu چیست؟ یا برنامه های مورد علاقه شما در این سیستم عامل چیست؟ لطفاً در قسمت نظرات آنها را به ما معرفی کنید.
منبع: makeuseof
من تا الان به لینوکس علاقه نداشتم اما الان فک کنم 30% علاقه دارم
خب wine هم برنامهایه که بیشتر کاربرا(ویندوزیها) از اون استفاده میکنند، بعضی وتها نیاز میشه که برنامههای ویندوز رو تحت لینوکس اجرا کنیم که واین این کار رو انجام میده…
بله درسته… .
عجب اسمی هم داره!
حس میکنم زیاد معنی دور از ذهنی هم نداره
فقط یه آدم گیج و مست میتونه یه همچین کاری کنه و انگار اصلا واقعیت نداره
خیلی هم مطمئن نباش بهتره که معادل لینوکسی رو استفاده کنی تا از واین استفاده کنی
ممنون برای مطلب
فکر نکنم زیاد کسی از این سیستم عامل ها استفاده کنن !
مثلا از هر 1000 نفر که سیستم عامل رو کامپیوترشون نصبه 10 نفر هم از لینوکس استفاده نمیکنن.(البته منظورم تو ایران بود)
اين حرف شما كاملا متين و بجا بود.. موافقم…
آقا دستت درد نکنه دمت هم گرم و به درد ما خیلی خورد .
خوب این مال وقتیه شما هر روز مثل خود من دنبال کرک و شماره سریال و … از نرم افزار های تحت ویندوز باشید و وقتتون رو تلف کنید ولی من که الآن یک هفته هست که یه ubuntu نصب کردم و الآن طی یک هفته یه ویندوز کامل دارم که همه چیز روش نسبه بجز بابیلون یا بازی که برای بابیلون جایگذین بهتری توی لینوکس پیدا کردم و برای بازی هم دیگه الآن به بازی علاقه ندارم (تا یه سال پیش من کلن گیم نت بودم و الآن دارم از لینوکس لذت بیشتری از گیم می برم)
حق نگهدارتون (درود بر open source)
دوست عزیز این نگرش خیلی اشتباه هست
روی کامپیوتر های خونگی هم داره مرتب زیاد میشه
ولی لینوکس رو توی گوشی ها میبینیم، از ۱۰۰۰ تا گوشی ۹۵۰ تاش اندرویده و ۵تاش هم اوبونتو تاچ هست و ۴۰ تاش هم ios هست که همش از لینوکس استفاده میکنه
سیستم عامل مکینتاش از لینوکس داره استفاده میکنه
خود پرداز بانک ها، ربات ها، تلوزیون های هوشمند، خانهی هوشمند، ماشین های بدون سرنشین و خلاصه تا چند ساله دیگه هرچی رو نگاه کنی از در و دیوار خونت گرفته تا موشک دور برد ایران، همشون لینوکسی هستن و اون وقت میفهمی که ویندوز اگر خودش و تمام برنامه هاش رایگان هم بشه بازم به درد نمیخوره، همون کامپیوتر خونگی شما هم اگر از لینوکس استفاده کنه خیلی سریع تر و قدرتمند تر میشه، شرکت ها برای همین روی لبتاپشون از اول ویندوز میزنن، چون بعد ۲-۳ سال مجبور بشی عوضش کنی یا حداقل باطری یا چنتا قطعه رو عوض کنی…
امید وارم که همیشه خوش باشید و حتی اگر لینوکس هم ندارید فک لینوکسی داشته باشید.
خوب زمانی که ویندوز 200 دلاری را 500 تومان می خرید دیگر به لینوکس فکر نمی کنید.
خیلی مفید بود.
دمت گرم ، ایولا داری .
اجرت با امام زمان(عج)
مرسي عزيز نظر لطفت هستش دوست من… .
Ubuntu تا جایی که من فهمیدم بر پایه لینوکسه نه؟ میشه به این سوالاتی که دارم دونه دونه جواب بدین
1- خیلی نرم افزار هستش که ما رو ویندوز نصب میکنیم نرم افزارهای حرفه ای مثه فوتو شاپ یا فلش یا غیره واسه کار، یا بازی ها که می خریم ، یا نرم افزارهای پخش صوت و تصویر که دوسشون داریم مثه JetAudioاین نرم افزارها رو Ubuntu نصب میشن ؟
2-این سیستم عامل Ubuntu چقدر وضعیتش با وقتی که جای ویندوز قرارش دادیم وضعیتمون رو متفاوت میکنه منظورم محدودیت یا آزادی های جدیده
3- امنیت Ubuntu چقدره؟
4- چه browser هایی رو این سیستم عامل نصب میشه ؟
1- براي هر نرم افزاري كه مورد نظرتون هست سرچ كنيد توي سايت سازندش معمولا ورژن هاي مخصوص لينوكس هم داره . اما لينوكس سيستم عامل مناسبي براي بازي ها نيست . در كل بيشتر براي كساني كه كار با شبكه مي خوان ياد بگيرند يا استفاده ي خاص ديگه اي دارند مناسب تر از ويندوزه
2- فكر كنم منظورتون رو خوب متوجه نشدم . از نظر آزادي بايد بگم كه سورس اصلي اين نرم افزار كاملا رايگان هست و همچنين برنامه هايي كه روش نصب ميشه . شما مي تونيد روي سورس اصلي هر طوري كه بخواهيد شكل بديد
3- ويندوز 7 بالاتره
4- براي هر بروزر خاص به سايتش مراجعه كنيد ولي در اين حد خوبه بدونيد كه فايرفاكس و اپرا پشتيبانيش ميكنن…
خوب با تشکر از مطالبی که فرمودید و خیلی هم مفید فایده بود
اولین نرم افزار مفید در اوبونتو mdic هستش و دومیش هم برای امثال منی که تازه از ویندوز اومدیم wine هستش که خیلی هم دقیق مثل ویندوز نیستش ولی در کل جواب میده.
در ایران وقتی ویندوز میخری ۵۰۰ تومن دیگه کسی نمیاد این همه امکانات و نرم افزار و همه گیر بودن و اینا رو ول کنه بچسبه به لینوکسی که نه کسی بلده باش کار کنه نه نرم افزار های زیادی براش هست
برای کاربری که فقط میخواد یه فیلمی ببینه و ۴ تا صفحه اینترنتی باز کنه کارای دیگه اپن سورس معنی نداره مخصوصا مجانی بودنش که توی ایران اصلا معنی نداره
منم فقط برای آشنایی دارم از ubuntu استفاده میکنم
بسه دیگه! زیادی ابونتو رو پایین اوردم! 🙂
گذشته از این حرفا دستتون درد نکنه بابت زحماتی که میکشید .ممنونم
ببخشید یه هم سوال داشتم:
چطور میتونم حرف “پ” که در کیبورد با فشردن کلید m نوشته میشه رو تغییر بدم؟ میخوام مثل ویندوز باشه. میشه کاری کرد؟
تشکر
اگر می خواد یه فیلمی ببینه و 4 صفحه وب باز کنه که لینوکس براش راحت تره هی دنبال کرک و اینا هم نباید بگرده
بخش دوم مطلبتون هم فکر کنم تا حالا از پکیج منیحر استفاده نکردید حد اقل 4 برابر ویندوز 7 نرم افزار براش طراحی شده که بعضاً از نسخه های ویندوزی هم بهتر هستند مثلاً اُپن آفیس که مجشره.
در مورد سوالتون هم که من خودم بیشتر دوست دارم تو ویندوز یه کاری کنم که پ بجای اون جای مذخرفش رو m باش انگشت کوچیکم درد میگیره هروقت تایپ می کنم.
این هم راح حل ولی کلاً هر سوالی تو زمینهء آی تی داری فکر کنم تو گوگل راحت پیدا کنید:
http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=10215.0
پیروز باشید
روی کیبورد من جاش مزخرف نیس
P:
سلام!
من تازه وارد هستم وعلت فرارم از ویندوز فقط بخاطر ..رمز ها ….کی ها ….گذرواژه های اجباری که پول می دادم DVD شامل سیستم عامل می خریدم وهمش از من رمز …کی …فعال شدن ویندوز بوسیله کی واز این جورکارهای اجباری که به یکباره وسط کاری ویا دانلود مهمی گیر می دادند.
واقعا دیگه خسته شدم وبریدم. الان چند روزیست که به اوبنتو آمده ام …می گفتند که در اوبنتو همه چیز رایگان است واز شر رمز و کی و…..راحت می شویم. اما حالا که آمده ام دیدم که وای صد رحمت به ویندوزمن تا الان هزاران بار مرورگر گوگل وموزیلا را دانلود کردم وطبق مقاله هایی که خوانده بودم اجرا کردم اما همون اول نصب از من گذر وازه می خواست ومن هرچه گذر وازه که در عمرم هرکجا داده بودم به آنجا وارد می کنم وبازم قبول نمی کند.
واقعا خسته شدم دیگه…ترا خدا اگه جایی بهتر از لینوکس سراغ دارید مرا راهنمایی کنید.
اگر هم جایی نیست بازم به من اطلاع دهید چون مجبورم دیگه با اینترنت خدا حافظی کنم.
خیلی متشکرم
آقای لیمان . پسوردها مربوط به کاربر ریشه(root) است و یا اگر برای برای نام کاربریتون رمز داده اید باید در حین نصب برنامه و یا هر تغییر ی در درایو سیستم عامل باید رمز را وارد کنید و برای برنامه های رایگانی مثل بروزرها (کروم- فایرفاکس و …) رمز به غیر از پسور کاربری نمیخاد چون این برنامه ها همه رایگان است.