چگونگی راه اندازی سایت اف تی پی به شیوه آسان[ مختص ویندوز]

  • 1389/2/26
  • محمدرضا ارجمندی
  • 10


در مقاله های پیشین  در مورد FTP (پروتکل انتقال فایل) صحبت کردیم ، شما را در مورد بهترین سرویس دهندگان FTP راهنمایی کردیم، شما را با دستورات اساسی FTP چگونگی استفاده از آنها آشنا ساختیم.

بیایید امروز کمی بیشتر به این مسائل وارد شویم و ببینیم چگونه می توانید  برای خودتان سایت اف تی پی راه اندازی کنید، که در واقع راهی برای دسترسی افراد مورد اطمینان شما به فایلهایی است که قصد به اشتراک گذاردن آنها را دارید می باشد.

حالت های مختلفی وجود دارند که دانستن چگونگی راه اندازی سایت اف تی پی می تواند برای شما مفید باشد:

-اگر می خواهید بعضی از فایل ها را به اشتراک گذاشته و به افراد دیگر  اجازه دهید تا قادر به دیدن آنها و یا حتی ویرایش انها باشند.

-اگر می خواهید فایل های خاصی از راه دور(وقتی به رایانه خود دسترسی ندارید)را مشاهده کنید.

-اگر شما در حال پیکربندی وب سرور هستید که نیاز به دسترسی به FTP برای ایجاد و تغییر فایلها دارد.

به طور کوتاه اف تی پی به شما اجازه دسترسی به فایل هایتان را از راه دور می دهد همچنین به شما قدرت بیشتر و کنترل بر این که چه کسی و با چه مجوزی می تواند به فایل ها دسترسی داشته باشد را برایتان فراهم می سازد.

اجازه دهید به سرعت به اصل مطلب بپردازیم و تنظیمات لازم برای ایجاد اق تی پی را برایتان شرح دهیم. لطفا توجه داشته باشید که من در این مقاله از ویندوز 7 و نسخه 7 IISاستفاده می کنم، گام های شرح داده شده در این مقاله را در نسخه های قبلی ویندوز نیز با کمی تغییر گاه به گاه می توان اجرا کرد.حال به سراغ مراحل می رویم:

مرحله 1 : خاموش کردن ویژگی های ویندوز ، کنترل پنل را باز کرده به  Programs رفته و بر روی “Turn Windows features On or Off” کلیک کنید.

مرحله 2 : ما نیاز به فعال سازی  خدمات اطلاعاتی اینترنت (Internet Information Services)در ویندوز 7داریم(در نسخه های دیگر ویندوز باید این ویژگی را نصب کنید) در  قسمت مشاهده جزئیات چک کنید که FTP Server تیک خورده باشد . سپس بر روی OKکلیک کنید و خوب ویندوز بقیه کارها را انجام  می دهد. اگر شما از نسخه قدیمی تر از ویندوز  استفاده می کنید شما ممکن است نیاز به قرار دادن سی دی ویندوز داشته باشید.

مرحله 3 : هنگامی که IIS و FTP سرور در حالت فعال قرار گرفتند، ما نیاز به کمی تنظیمات داریم پس کنترل پنل را گشوده به  System and Security رفته سپس به Administrative Tools و IIS Manager بروید

مرحله 4 : در پنجره سمت چپ ،بر روی پوشه Sites راست کلیک و New FTP Site را انتخاب کنید. یک نام برای سایت و دایرکتوری خود انتخاب کنید که به عنوان پوشه منبع FTP باشد.

مرحله 5 : بر روی Next کلیک کنید! در این مرحله می توانید به پیکربندی  آدرس آی پی و تنظیمات اس اس ال با توجه به نیازهایتان بپردازید. اگر شما آی پی استاتیک دارید ، آن را در اینجا وارد کنید ، در غیر این صورت این فیلد را رها شده باقی بگذارید(تغییری ندهید). باز اگر میخواهید اس اس ال را فعال کنید ، می توان آن را از اینجا تنظیم کنید.

گام 6 : این مرحله شامل ایجاد “تأیید هویت و مجوز”(“Authentication and Authorization“.)می باشد. شما می توانید حالتی را انتخاب کنید که به کاربران اجازه می دهد  به صورت مهمان از محتوای FTP  استفاده کند(بدین معنی که هر کسی قادر به دسترسی به فایلها خواهد بود) و یا شما می توانید دسترسی را محدود به کاربران انتخاب شده و یا به گروه کاربری انتخابی خود  بدهید. سپس مجوز های و محدودیت مورد نظر خود را برای دسترسی به این کاربران انتخاب کنید که و در پایان بر روی Finish کلیک کنید

.

اتصال به سایت اف تی پی

تا اینجا ، شما با موفقیت یاد گرفتید چگونه به راه اندازی سایت اف تی پی اقدام نمایید. شما باید هم اکنون بیاموزید که چگونه  قادر به اتصال به سایت اف تی پی جدید خود با استفاده از سرویس دهنده FTP دلخواه خود باشید. برای اتصال ، کاربران نیاز به مشخص کردن  نام میزبان یا آدرس آی پی برای سرویس دهنده دارند. بسته به چگونگی پیکربندی سایت در بالا و اینکه آیا شما آی پی استاتیک دارید یا نه ، شما می توانید آنها را با آی پی استاتیک یا نام میزبان مشخص کنید(که نام میزبان ساده تر است). کاربران با آدرس آی پی پویا می توانند به dyndns نگاه کنند ، که می تواند به شما نام میزبان  داده که مشکل آدرس آی پی فعلی وب سایت شما FTP را حل خواهد کرد.

اگر شما امکان احراز هویت را فعال کرده و ارتباط کاربران ناشناس را محدود کنید ، کاربران نیاز به نام کاربری و کلمه عبور برای اجازه دسترسی به فایل ها خواهند داشت. به طور پیش فرض ، ویندوز با دادن  اعتبار حساب برای هر کاربر  تعریف شده این کار را  انجام  خواهد داد.

شما همچنین می توانید برای کاربران یک پایانه آسان اف تی پی ساخته و انها را از مشکلات استفاده از یک خدمات دهنده اف تی پی خلاص کنید.برای این کار ، شما می توانید از Oliver که پایانه FTP ساده مبتنی بر وب است بازدید کنید. کاربران پس از آن میتوانند به تمام فایل های درون پوشه FTP شما را با بردن مرورگر رایانه شان به آدرس Oliver دسترسی داشته باشند. به خاطر داشته باشید که الیور به زبان پی اچ پی نوشته شده است ، بنابراین شما لازم است پی اچ پی بر روی کامپیوتر خود نصب کرده و همراه با IIS از آن سود ببرید. متناوبا ، شما می توانید XAMPP را دانلود و نصب کنید ، که شامل FileZilla  است که اجازه خواهد داد تا فایل ها را میزبانی کنید.

آیا از FTP استفاده می کنید ؟ اگر چنین باشد ، برنامه مورد علاقه خود را برای دریافت بیشتر از FTP چیست؟

منبع:MAKEUSEOF

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 10 دیدگاه
  1. باسلام خسته نباشید
    یه سوال داشتم ممنون میشم کمکم کنید
    من سایتی طراحی کردم میخوام انرا بزارم روی نترنت اما ادرس اف تی پی میخواد هرچی وارد می کنم ارور میده ممنون میشم اگه کمکم کنید و یه سوال دیگه هم دارم من چی جوری منتونم سایتما اسمشا بدم مرسی

    1. addrese ftp in mishe :
      ftp.YourSite.com
      albate age server linux hast
      servere linixi

      server linuxi

    2. با سلام
      اگه ممکنه یه راهنمایی میخواستم.
      بعد از راه اندازی سرویس فوق با نرم افزارهای دانلود امکان دانلود نیست ولی به صورت عادی مشکلی نداره.تنظیمات خاصی باید انجام بشه
      با تشکر

  2. من یه اف تی پی خانگی تحت ویندوز 2003 سرور درست کردم اما هرکاری می کنم نمی تونم روی یوزرها پسورد بذارم .
    اگه امکان داره درباره نحوه صحیح پسورد گذاری در سرورهای اف تی پی بنده را راهنمایی نمایید .

  3. با سلام واحترام

    جناب آقای ارجمندی لطفا آموزش کامل و جامع کار با نرم افزار Xlight FTP Server را به ایمیل بنده ارسال بفرمایید .
    ممنون از شما . منتظر ایمیل شما هستم

  4. سلام . خسته نباشید . من توی مرحله سومبه مشکل میخورم .
    مرحله ۳ : هنگامی که IIS و FTP سرور در حالت فعال قرار گرفتند، ما نیاز به کمی تنظیمات داریم پس کنترل پنل را گشوده به System and Security رفته سپس به Administrative Tools و IIS Manager بروید
    کاری که در مرحله دوم گفتید رو انجام دادم و تیک ها رو هم گذاشتم و خود ویندوز هم تنظیمات رو انجام داد . بعد که به Administrative Tools که میاد گزینه ای به نام IIS Manager برای من فعال نشده . چه کار کنم ؟

    1. دوست عزیز پایین گزینه IIS دو تیک را هم باید بزنید

  5. سلام خوبین؟من سخت محتاج جواب یه سوالم که چطوری بعد نصب اف تی پی وتی اف تی پی در سرور2008امنیت برقرارکنیم
    کمک میخام شما مدیر محترم میش راهنماییم کنین…یا اگه فایلی دراین رابطه دارین واسم میل کنین واقعا ممنونم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *