آشنایی با رشته‌ی دانشگاهی مهندسی فناوری اطلاعات (۲ از ۲)

  • ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
  • محسن پاك نيت
  • 240

مقدمه

در قسمت اول از این مطلب، پس از آشنایی با رشته‌ی تحصیلی مهندسی فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی و مرور جداول واحدهای درسی این رشته، فایل کامل سند مشخصات کلی و برنامه دروس این رشته که به تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده است را به شما تقدیم کردیم. اگر این فایل را مطالعه کرده باشید با فضایی که دانشجو پس از انتخاب این رشته و شروع به تحصیل در دانشگاه با آن مواجه خواهد بود کمی آشنا شده‌اید.

برای آشنایی بیشتر شما با آنچه در بطن این رشته وجود دارد، نویسنده‌ی این متن، تجربیات و نظر خویش را در قالب نقد و تحلیل شخصی در اختیار شما می‌گذارد. در ادامه با مقطع کارشناسی ارشد این رشته در کشور آشنا خواهیم شد و اطلاعات تقریبا کاملی در این زمینه به شما ارائه خواهیم کرد[۱]. پس لطفا تا انتهای قسمت دوم این مطلب نیز همراه مجله‌ی اینترنتی گویا آی‌تی باشید.

 

قسمت دوم

با دقت در محتوای درسی مقطع کارشناسی رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعات، مشخص است که این رشته یکی از گرایش‌های رشته‌ی مهندسی کامپیوتر است. در واقع از سال ۱۳۸۱ به بعد، دانشجویان رشته‌ی مهندسی کامپیوتر کشور، پس از گذراندن ۷۵ واحد درسی از دروس پایه و اصلی، علاوه بر گرایش نرم افزار و سخت‌افزار، امکان انتخاب گرایش مهندسی فناوری اطلاعات را نیز پیدا کردند.

 

نمودار گرایش‌های رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد
نمودار گرایش‌های رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد

محتوای دروس

چیزی که از سرفصل دروس بر می‌آید، بیانگر این است که رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعات، همانند رشته‌ی مهندسی صنایع، ماهیتی میان‌رشته‌ای و تلفیقی دارد و دروس آن، ترکیبی از دروس رشته‌هایی همانند مهندسی نرم‌افزار، مهندسی سخت‌افزار، مهندسی برق شاخه‌های الکترونیک و مخابرات و همچنین رشته‌ی مدیریت است. میان‌رشته‌ای بودن یک گرایش در کشور بدین معناست که متخصصین این حوزه توانایی کار تعاملی با چندین رشته و گرایش را داشته و به همین دلیل بازار کار خوبی برای رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعات وجود خواهد داشت.

رشته فناوری اطلاعات در دوره کاردانی بیشتر به ارایه کردن مسایل مربوط به وب می‌پردازد. در دوره کارشناسی نیز متقاضیان را با عملیات شبکه و امور اجرا کردن آن در سازمان‌ها آشنا می‌کند و در پایان این دوره، اندک‌اندک وارد مباحث مدیریت پروژه می‌شود. البته قابل ذکر است کارشناسی ارشد IT دارای گرایش‌های عمده‌ای نظیر تجارت الکترونیکی، سیستم‌های چندرسانه‌ای، مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی، امنیت اطلاعات، شبکه‌های کامپیوتری و مهندسی فناوری اطلاعات است که برخی از این گرایش‌ها در دانشگاه‌های ایران ارایه می‌شود. در دوره کارشناسی ارشد نیز ضمن تکمیل مدیریت پروژه به ارایه راه‌حل‌های مناسب برای مسایل پیچیده سازمانی می‌پردازد. هرچند مقطع دکترای فناوری اطلاعات در ایران ارایه نمی‌شود، اما انجام امور تحقیقاتی و دستیابی به نظریه‌های جدید از محورهای اصلی در این مقطع محسوب می‌شود.[۲]

نکته‌ی مهم در نحوه‌ی چینش دروس این رشته، عدم وجود دروس عملی و کارگاهی به میزان کافی برای تکمیل توانایی تئوریک دانش‌آموختگان و آموزش پیاده‌سازی و کاربردی نمودن این دانش است. به طوری که با مقایسه‌ی چارت درسی این رشته در کشور و کشورهای دیگر، این مورد کاملا مشهود است چرا که مثلا در کشور هندوستان، دانشجوی این رشته در طول هر ترم تعداد زیادی واحد آزمایشگاهی و کارگاهی را نیز سپری می‌کند اما تعداد این واحدها در چارت درسی مربوط به کشور ما، بسیار اندک است.

علاوه بر این، در دروسی مثل برنامه‌نویسی و پایگاه‌داده‌ها، دانشجویان این رشته نسبت به دانشجویان رشته‌ی مهندسی نرم‌افزار، ضعیف‌تر هستند چرا که تعداد زیادی از واحدهای مربوط به طراحی نرم‌افزار را سپری نمی‌کنند و با دانشی که در دانشگاه کسب می‌کنند عملا در صنعت نرم‌افزار در مقایسه با دانشجویان رشته‌ی نرم‌افزار کاری از آنها ساخته نیست.

تعدد دروس با محتوای غیر متشابه در مقطع کارشناسی فناوری اطلاعات باعث می‌شود که دانش آموختگان این رشته، دانشی وسیع در حوزه‌های متعدد اما کم‌عمق کسب کنند و بیشتر به یک دایره‌المعارف اصطلاحات تخصصی علوم کامپیوتر شبیه باشند تا فردی که توانایی پیاده‌سازی و اجرای کاربردی علم خود برای مصارف شغلی و … را داشته باشد.

در مورد برخی دروس نیز منابع درسی بسیار قدیمی هستند و با دانش روز مطابقت ندارند، تدریس زبان پاسکال، زبان C، مفاهیم تئوریک شبکه‌های کامپیوتری مربوط به سال‌ها قبل و مواردی از این دست، باعث می‌شود که دروس عملا برای دانشجو کاربردی نباشند و دانشجو را برای مطالعه‌ی نسخه‌های جدیدتر و به روز مطالب آموزشی به دردسر می‌اندازد. بسیاری از کتب این رشته که در بازار موجود هستند توسط افرادی به زبان فارسی ترجمه شده‌اند که دانشی نسبت به دروس مهندسی فناوری اطلاعات ندارند و فقط به خاطر دانش زبان انگلیسی به ترجمه‌ی این کتب پرداخته‌اند. این امر باعث شکل‌گیری فرهنگ داده‌های غلط و نامناسب در بین دانش آموختگان این حوزه است.

وجود دروسی مثل فیزیک دینامیک و فیزیک الکترومغناطیس، مدارهای الکترونیکی، مبانی الکترونیک و دیجیتال، مدارهای منطقی و دروسی از این دست با توجه به نامرتبط بودن به ساختار فعلی انتظارات جامعه از مهندسین فناوری اطلاعات و توانایی کشور در ساخت و تولید سخت‌افزارهای رایانه‌ای و … باعث اتلاف وقت دانشجوست و منفعتی برای وی ندارد.

البته دانشجویان مقطع کارشناسی رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعاتی که در دانشگاه آزاد تحصیل می‌کنند، ۴ واحد عمومی اضافه بر چارت ذکر شده را نیز باید سپری کنند و ممکن است سرفصل‌های درسی متفاوتی را نسبت به دانشجویان دانشگاه‌های سراسری داشته باشند.

وضعیت اساتید

به دلیل نوپا بودن رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعات در کشور، تعداد اساتیدی که متخصص این رشته بوده و خود، از دانش آموختگان این رشته باشند بسیار اندک است و بیشتر مدرسین این رشته در دانشگاه‌ها، فارغ‌التحصیلان گرایش های سخت‌افزار و نرم‌افزار مهندسی کامپیوتر و برخی دیگر دانش‌آموختگان رشته‌ی مهندسی صنایع هستند. دروس مدیریتی نیز توسط مدرسینی با مدارج مدیریتی تدریس می‌شود. از این جهت، مدرسین این رشته نمی‌توانند ذهنیت صحیحی از موقعیت اجتماعی و شغلی را برای دانشجویان ترسیم نمایند و بیشتر تصور دانشجویان این رشته این است که یا باید کدنویس (برنامه‌نویس) باشند و یا متخصص شبکه. در صورتی که توانایی اصلی این رشته در ارائه‌ی راه‌حل‌های سازمانی و بهبود فرایندهای کسب و کار از طریق دانش مدیریتی و فنی و مهندسی است و نه پیاده‌سازی نرم‌افزار و طراحی سخت‌افزار یا برپایی شبکه.

 

موقعیت شغلی و حوزه‌های کاربردی

تصور بازار کار کشور ما از یک مهندس فناوری اطلاعات، فردی است که برنامه‌نویسی یا برپایی شبکه انجام می‌دهد و در حقیقت حوزه‌های کاربردی رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعات در ایران شامل موارد زیر است:

  • برنامه نویسی تحت سیستم‌عامل، برنامه‌نویسی تحت وب، برنامه‌نویسی ابزارهای قابل حمل همانند موبایل‌ها و پخش‌کننده‌های موسیقی، برنامه‌نویسی سخت‌افزاری برای ابزارآلات شبکه، ربات‌ها، تجهیزات اتوماسیون و …
  • تحلیل و طراحی پایگاه‌های داده، انبارهای داده، استخرهای داده و ارائه‌ی راهکارهای نوین ذخیره و بازیابی اطلاعات
  • طراحی سیستم‌های چندرسانه‌ای[۳] و رابط‌های تعامل انسان و کامپیوتر[۴] همانند سیستم‌های تشخیص دست‌خط، سیستم‌های تشخیص صدا، سیستم‌های ردگیری حرکات چشم[۵]، سیستم‌های آموزشی چندرسانه‌ای، نرم‌افزارهای فشرده‌سازی داده‌ها و …
  • طراحی و ساخت سخت‌افزارهایی از جمله کیت‌ها و قطعات الکترونیکی، قطعات رایانه‌ای، ابزارآلات شبکه و …
  • طراحی سیستم‌های انتقال و توزیع اطلاعات بر اساس تکنولوژی های روز
  • طراحی و برپایی شبکه‌های ارتباطی نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و ترکیبی درون سازمانی و بین سازمانی کوچک، متوسط و بزرگ
  • تحلیل منابع سازمانی جهت اجرای پروژه‌های بهبود کیفیت عملکرد اطلاعاتی سازمان همانند سیستم‌های مدیریت منابع درون‌سازمانی ERP [6]، سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتری ‍CRM [7]، سیستم‌های مهندسی مجدد فرایندهای کسب و کار BPR [8]، سیستم‌های پشتیبانی از تصمیم گیری DSS [9]، سیستم‌های خبره در تصمصم‌گیری [۱۰]و …
  • برقراری امنیت اطلاعاتی[۱۱] سازمانی و تکنولوژیکی
  • پشتیبانی سخت‌افزار و نرم‌افزار شرکت‌ها و سازمان‌ها
  • و …

 

نوع کار رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعات
نوع کار رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعات

 

 

البته همانطور که پیش‌تر ذکر شد، به علت سرعت رشد دنیای علوم رایانه و ارتقای فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی، بازار کار این رشته در کشور بسیار خوب بوده و هیچ‌گاه اشباع نخواهد شد.

افرادی که قصد ورود به این رشته را دارند باید درک ریاضی و منطقی خوبی نسبت به حل مسائل داشته باشند چون خواه ناخواه باید در حوزه‌ی برنامه‌نویسی نیز قدرتمند باشند تا بتوانند جایگاه مناسبی برای خود دست و پا نمایند.

علاقه به حوزه‌های علوم انسانی و مدیریتی نیز یکی دیگر از مواردی است که دانشجوی رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعات باید در نظر بگیرد. چرا که در دنیای امروز، با نزدیک شدن فرهنگ‌ها به یکدیگر لازم است فردی که وارد این حوزه می‌شود شناخت خوبی نسبت به علوم اجتماعی و رفتاری داشته باشد.

با توجه به حرکت کشور به سمت ایفای نقش مؤثر در بازارهای جهانی و فراگیر شدن مفاهیم تجارت الکترونیکی، کسب و کار الکترونیکی، دولت الکترونیکی و … فردی که این رشته را برای تحصیل بر می‌گزیند بایستی توانایی ایده‌پردازی و کار در فضای اینترنت و دیگر فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی را دارا باشد.

 

موقعیت شغلی رشته مهندسی فناوری اطلاعات
موقعیت شغلی رشته مهندسی فناوری اطلاعات

 

 

مقطع کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات در کشور

مقطع کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات در ۳۲ واحد و چهار ترم تحصیلی و دارای ۵ گرایش در نظر گرفته شده است[۱۲]:

  • تجارت الکترونیکی:[۱۳] تجارت الکترونیکی با استفاده از شبکه‌های رایانه‌ای، معاملات تجاری را در مراحل گوناگون آن مانند طراحی، تولید، خرید و فروش و تحویل، ساده نموده و به آن سرعت می بخشد. عبارت «تجارت الکترونیکی» دربرگیرنده هر گونه تجارت و تعامل مدیریتی است که با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات صورت می گیرد. هدف از این دوره ارائه درکی مناسب از فناوری‌های مرتبط با شبکه‌های کامپیوتری، مهارت در طراحی و تولید سیستم‌های چندرسانه‌ای مبتنی بر وب برای توزیع در سطح شبکه و آگاهی از ابزارها و روشهای مورد نیاز برای تغییر وظایف تجارتی و مدیریتی از طریق انجام معاملات به صورت الکترونیکی است. دوره کارشناسی ارشد رشته تجارت الکترونیکی فارغ التحصیلانی کاردان با دانش فنی، مهارتهای خلاق و توانایی تجاری خلق می کند تا بتوانند از پتانسیل عظیم بازاریابی در شبکه های رایانه‌ای و ایجاد کسب و کارهای جدید الکترونیکی بهره برداری نمایند.
  • امنیت اطلاعات: با توجه به افزایش وابستگی به تکنولوژِی اطلاعات و ارتباطات در دولت الکترونیکی و خطراتی که دراستفاده از آن با آنها مواجه هستیم مانند برنامه های مخرب ویروسها، حمله نفوذگران و سارقان، حملات  مختلف به قصد تخریب و دریافت بدون مجوز اطلاعات، نیاز به متخصصینی که بتوانند جلوی اینگونه خطرات را بگیرند و یا در صورت بروز، سیستم‌ها را سریعا به پایداری مجدد برسانند بسیار احساس می‌شود.
  • شبکه‌های کامپیوتری:[۱۴] این گرایش از رشته فناوری اطلاعات در سرتاسر دنیا زیر رشته‌ای از گرایش مهندسی کامپیوتر و مخابرات تلقی می‌شود و از لحاظ کاربردی پیشینه طولانی‌تری نسبت به دیگر گرایش‌های فناوری اطلاعات دارد. متخصین شبکه‌های کامپیوتری قادرند با توانایی‌های برگرفته از تحصیلات خود در این زمینه فعالیت‌های گوناگونی را انجام داده و در حرفه‌های متفاوت و متنوعی مشغول به خدمت‌رسانی شوند. از جمله این دانش‌های کاربردی می‌توان به موارد مهمی همچون طراحی، پیکربندی و پیاده‌سازی شبکه‌های کامپیوتری و برنامه‌نویسی شبکه اشاره کرد. امنیت در شبکه های کامپیوتری از دیگر مباحثی است که در قالب تعلیمات مرتبط با این گرایش قرار می‌گیرد. مهندسان گرایش شبکه‌های کامپیوتری همچنین قادر خواهند بود با مهندسان گرایش‌های دیگر مثل تجارت الکترونیک در زمینه بسترسازی برای فعالیت‌هایشان، همکاری کنند. ساختن برنامه‌های تحت شبکه اینترنت و پیاده‌سازی سیستم‌های توزیع شده[۱۵] (مانند پایگاه داده‌های توزیع شده یا سیستم عامل‌های توزیع شده) از دیگر فعالیت‌هایی است که به کارشناسان محصل در این گرایش آموزش داده می‌شود.
  • مهندسی فناوری اطلاعات[۱۶]: این رشته دانشی را به مخاطب منتقل می‌کند که طی آن روش‌های جمع‌آوری اطلاعات، استفاده و انتقال آن میسر شود. مطالعه، طراحی، ساخت، راه‌اندازی، نگهداری سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، جمع‌آوری، سازمان‌دهی، طبقه‌بندی و انتقال اطلاعات مهم‌ترین اهدافی است که مهندسی فناوری اطلاعات آن را دنبال می‌کند. مهم‌ترین توانمندی دانش‌آموختگان این رشته، استفاده صحیح و بهره‌برداری به‌موقع از اطلاعات است. در عصری که به‌سر می‌بریم فناوری اطلاعات یکی از عمده‌ترین محورهای تحول و توسعه در دنیا محسوب می‌شود. امروزه دستاوردهای ناشی از فناوری اطلاعات چنان با زندگی مردم تلفیق شده است که توقف در مسیر آن باعث ایجاد اختلال در جامعه و حتی رفاه و آسایش مردم می‌شود. از این‌رو بسیاری از کشورها جهت عمومیت بخشیدن به استفاده از فناوری اطلاعات دست به اقدامات خرد و کلانی زده‌اند که آموزش آکادمیک فناوری اطلاعات یکی از این موارد است. رشته فناوری اطلاعات در دوره کارشناسی ارشد ضمن تکمیل مدیریت پروژه به ارایه راه‌حل‌های مناسب برای مسایل پیچیده سازمانی می‌پردازد.
  • مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی[۱۷]: مدیریت سیتمهای اطلاعاتی (MIS) درواقع کاربرد تکنولوژی اطلاعات است در پشتیبانی از فعالیتهای تجاری, چرا که تجارت روز به روز متحول می گردد و در این میان همواره افرادی با قدرت تحلیل بالا و زاویه دید و پیشینه تجاری مورد نیاز هستند تا فرایندهای تجاری را بارور کنند. از این رو دانش آموختگان این رشته تحصیلی  نیاز دارند تا بیاموزند که چگونه نیازمندیهای اطلاعاتی یک سازمان را تحلیل کنند و سپس در صدد طراحی یک سیستم مدیریت امور, مبتنی بر کامپیوتر, در جهت رفع نیازمندیهای تحلیل شده برآیند, و در نهایت پیاده سازی و فرایند عملیاتی سازی سیستم طراحی شده را راهبری نمایند. به منظور برنامه ریزی و توسعه یک سیستم اطلاعاتی که پاسخگوی نیازمندی های کاربران باشد, یک متخصص MIS بایستی با ساختار سازمانی, اهداف تجاری, عملیات بازرگانی (شامل روالهای کاری و چرخش اطلاعات میان پروسه ها) و با چگونگی برقراری ارتباط موثر با کاربران آشنا بوده و بداند چگونه سیستمی طراحی کند که فعالیتهای کاربر را تحت پوشش قرار دهد.[۱۸]

 

دروس و ضرایب کنکور کارشناسی ارشد رشته‌ی فناوری اطلاعات

دروس زیر ساختار کنکور ارشد فناوری اطلاعات را تشکیل می‌دهند:

۱- زبان تخصصی ۳۰ تست

۲- دروس مشترک (ساختمان‌ گسسته، ساختمان داده‌ها، طراحی الگوریتم، مهندسی نرم‌افزار ، شبکه‌های کامپیوتری) ۵۰ تست

۳- اصول و مبانی مدیریت ۱۰ تست

۴- اصول طراحی پایگاه‌ داده‌ها ۱۰ تست

۵- هوش مصنوعی ۱۰ تست

۶- سیستمهای عامل ۱۰ تست

۷- معماری کامپیوتر ۱۰ تست

 

ضرایب امتحانی هر درس مربوط به ۵ گرایش ذکر شده عبارتند از (به ترتیب از راست به چپ):

تجارت الکترونیکی (۱، ۴،  ۱، ۱، ۱، ۱و۰)

مدیریت سیستمهای اطلاعاتی (۱، ۴، ۲، ۱، ۱، ۱ و۰)

امنیت اطلاعات (۱،‌ ۴، ۰، ۱، ۱، ۱و ۱)

شبکه‌های کامپیوتری (۱، ۴، ۰، ۱، ۱، ۱ و ۱)

مهندسی فناوری اطلاعات (۱، ۴،  ۱، ۱، ۱، ۱و۰)

 

البته امکان انتخاب رشته‌ی مدیریت فناوری اطلاعات[۱۹] که از گرایش‌های رشته‌ی مدیریت است نیز برای دانشجویان کارشناسی فناوری اطلاعات وجود دارد. فارغ التحصیلان این رشته با تسلط به مباحث تئوری مدیریت و منابع انسانی، همچنین با فراگیری مباحث تخصصی و آشنایی با دروس کامپیوتر و IT، امکان برقراری ارتباط با سطوح عملیاتی و هدایت موسسات تولید کننده نرم افزار یا واحدهای نرم افزاری از سازمانهای بزرگ را خواهند داشت. متاسفانه به دلیل نبود تجربه فارغ التحصیلان این رشته در بازار کار، در عمل به امور کارشناسی در واحدهای تحلیل گری سیستمها یا پشتیبانی از نرم افزارهای تولید شده گمارده می شوند و امور مدیریتی به آنها سپرده نمی شود. از آنجا که گرایش نظام کیفیت فراگیر از این رشته دارای دروس تخصصی متفاوت می باشد لذا این دسته از فارغ التحصیلان علاوه بر موارد فوق، شانس استخدام در واحدهای مدیریت کیفیت، سیستمها و روشها از سازمانها را نیز خواهند داشت.[۲۰] دروس و سرفصل‌های کنکور این گرایش مطابق لیست زیر می‌باشد:

۱- زبان انگلیسی عمومی و تخصصی ۳۰ تست با ضریب ۳

۲- تئوریهای مدیریت ۲۵ تست با ضریب ۳

۳- اقتصاد خرد و کلان ۲۰ تست با ضریب ۲

۴- ریاضی و آمار  ۴۰ تست با ضریب ۲

۵- بازاریابی ۲۰ تست با ضریب ۱

۶- تحقیق در عملیات ۲۵ تست با ضریب ۲

۷- مدیریت تولید ۲۰ تست با ضریب ۱

 

اطلاعات مربوط به ظرفیت هر دانشگاه، دانشگاه‌های دارای هر گرایش و … متغیر بوده و از طریق دفترچه‌های منتشره توسط سازمان سنجش آموزش کشور قابل دریافت است.

لطفا نظرات خود را در مورد این نوشته با ما در میان بگذارید و اگر فکر می‌کنید نکته‌ای از قلم افتاده حتما آن را به من گوشزد بفرمایید.

محسن پاک نیت


:پاورقی

[۱] اطلاعات ذکر شده مربوط به کنکور سال ۸۹ و ۹۰ می‌باشد

[۳] multimedia

[۴] Human and Computer Interaction

[۵] Eye-Tracking Systems

[۶] Enterprise Resource Planning

[۷] ‍Customer Relationship Management

[۸] Business Process Reengineering

[۹] Decision Supporting Systems

[۱۰] Expert Systems

[۱۱] Information Security

[۱۳] Electronic Commerce

[۱۴] Computer Networks

[۱۵] Distributed Systems

[۱۶] Information Technology Engineering

[۱۷] Management of Information systems

[۱۹] Information Technology Management

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 240 دیدگاه
  1. من که امسال کنکوریم و به شدت دارم تلاش میکنم این رشته قبول بشم. تنها مشکلی که هست اونهم مقطع کارشناسی ارشد است که آدم اصولا میمونه چی به چیه !!!

    به نظر من نه تنها در ایران بلکه در سرتاسر جهان این رشته پتانسیل بسیار خوبی داره و آینده شغلی اون برای افرادی که واقعا به این رشته علاقه دارن ( نه از روی رتبه ) بسیار عالیه !

    یه مشکل بزرگشم اساتیدش هست. اصلا میتونم بگم هیچ کدوم آی تی رشتشون نبوده !

    1. سلام نیما جان.

      حق با شماست. من هم امسال کنکور ارشد شرکت می‌کنم. خودم هم کمی گیجم که کدوم گرایش آینده‌ی بهتری داره. سرفصل دروسش مناسب‌تره برام و …

      در مورد اساتید هم درست می‌گی.

      ممنون از نظرت.

  2. سلام ممنون بابت این دو پست مفید
    منم دانشجوی رشته ی فناوری اطلاعات هستم
    البته اول راهم. از این رشته هم تا حالا فقط به تجارت الکترونیکی فکر کرده بودم
    البته فقط فکر بوده 😀
    دوستان اگه تجربه ای یا نصیحتی دارند در مورد تجارت الکترونیکی خوشحال میشم بدونم

    1. سلام احمد عزیز،

      امیدوارم موفق باشی. رشته‌ی خوبی رو انتخاب کردی. بهت تبریک می‌گم.

      اگر طالب تجارت الکترونیکی هستی، باید خیلی مطالعه کنی. چون تجارت الکترونیکی دنیای رقابته … برتری توی رقابت به دانش نیاز داره.

      امیدوارم بازم به گویا آی تی و مطالب من سر بزنی.

      موفق باشی

    2. سلام دوسته عزیز میخواستم در مورد این شغل ای تی بخش نرم افزاریش نه سخت افزاریش از شما کمک بگیرم که این رشته درامدی داره

  3. سلام به همه ی هم رشته ای های گلم
    منم دانشجوی ترم ۶ it هستم حالا من با وجود اینکه وقتی وارد این رشته شدم و هیچ اطلاعی در موردش نداشتم الانم همین حال و اوضاع و دارم و خیلی سر در گمم و نمیدونم چه جوری میتونم تو این رشته ی خوب موفق بشم واقعا اگر کمکم کنی ممنون میشم لطفا جوابتون را به ایمیلم بفرست و کمکم کنی ممنونم و باز ازتون ممنونم که این مطالب مفید را گذاشتی

    1. سلام آقای قادرپور عزیز.

      اگر کمکی از دست بنده بر بیاد خوشحال می‌شم در خدمتتون باشم.

      با ایمیل باهاتون تماس خواهم گرفت.

      سربلند باشید

  4. با سلام
    منم دانشجوی ترم ۴ آی تی هستم
    مطلب به جایی بود و من رو بیش از پیش به رشتم علاقه مند کرد
    فقط ای کاش این رشته اساتیدی به مراتب بهتر از این داشت
    برای خودم و شما آقای پاک نیت و همه ی آی تی خون ها آرزوی موفقیت دارم

    1. سلام.

      خوشحالم که از مطلب راضی بودید.

      ما هم برای شما و دوستان محصل در رشته‌های مختلف علی الخصوص فناوری اطلاعات آرزوی سربلندی داریم

      ممنون بابت نظرتون

  5. از اونجایی که به خاطر هم رشته ای بودن باشما، تو این وبلاگ احساس راحتی میکنم یه سوال یا شاید خواهش داشتم:
    شما میتونید تو پروژه های ممکن تو این رشته منو راهنمایی کنید؟ مثلا نوشتن یه مقاله راجع به کاربرد cellular automata برای نظریه زبان یا نوشتن یه طرح کسب و کار برای درس اقتصاد مهندسی؟
    من واقعا نمیدونم چیکار کنم؟ راهنمایی میکنید؟ گفتم شاید شما سایت خاصی برای معرفی داشته باشید!

    1. سلام دوست بزرگوار؛

      خب یکی از بهترین کارها اینه که چند تا مقاله مرتبط به زبان انگلیسی رو پیدا کنید، اونها رو بخونید و چکیده‌شون رو به فارسی بنویسید. اینجوری هم از کپی‌کاری جلوگیری می‌کنید، هم زبان انگلیسی‌تون رو تقویت می‌کنید و هم اینکه مقالات معتبر و مفیدی که قابلیت چاپ دارن تولید می شه. می‌تونید سایتهایی مثل elsevier.com یا ieee.org رو ببینید.

      موفق باشید

  6. سلام من امسال کنکور دادم. هدفم اینه که تهران مخابرات قبول بشم ولی اگر نشدم ترجیح میدم کامبیوتر یا IT رو انتخاب کنم ولی هنوز اطلاعات درستی درباره فرق بین این دوتا رشته ندارم. اگه کمکم کنید ممنون میشم.

    1. سلام ساسان عزیز؛
      رشته کامپیوتر توی مقطع کارشناسی دانشگاه‌های عادی ۳ تا گرایش داره. نرم‌افزار و سخت‌افزار و فناوری اطلاعات. سخت افزار که مشخصه چه شرایطی داره. اما نرم‌افزار و آی‌تی در مقطع کارشناسی چندان تفاوتی با هم ندارن و هر دوی اینها توی جامعه بازار کار همدیگه رو اشغال کرده‌ان. اما اگر به طور کلی بخوام بهت بگم، نرم‌افزاریا کارشون برنامه‌نویسی و تحلیل سیستم و پیاده‌سازی سرویس‌های وب و … است. اما کارشناسای آی تی بهبود فرایندهای سازمانی از طریق دانش رایانه رو انجام می‌دن. اگر چارت دروس رو دانلود کنی خودت بهتر متوجه می شی. تفاوت اصلی بین این رشته‌ها توی مقطه کارشناسی ارشد مشخص می‌شه که خب لیست گرایش های آی تی رو اینجا برات نوشتم. بازم اگر سوالی بود در خدمتم.
      موفق باشی

  7. سلام کنکور ارشد رشته مهندسی فناوری اطلاعات رتبه ۵۴ شدم و طبق انتخاب رشته فکر کنم شهید بهشتی گرایش مدیریت سازمانی قبول بشم خواست بپرسم دروسش مدیریتیه یا ترکیبی از مدیریت و ای تی؟ چون اگه مدیریتی باشه ترجیح میدم سراغش نرم چون از هنرستان تا لیسانس کامپیوتر خوندم که به نظرم تناسبی با مدیریت نداره
    باتشکر فراوان

    1. سلام سرکار خانم طلا؛

      تبریک می‌گم بهتون. من خودم اطلاعات کاملی در مورد این رشته ندارم اما همونطور که از اسمش بر میاد باید بیشتر حالت مدیریتی داشته باشه.

      ان شا الله براتون پرس و جو می‌کنم و اگر بشه اطلاعات بیشتری رو براتون پیدا می‌کنم و همین جا توی بخش نظرات می‌نویسم. (البته احتمالا می مونه برای هفته بعد چون این هفته فرصتش رو ندارم)

      سربلند باشید

    2. سلام
      مدیریت در رشته IT با رشته های مدیریت کاملا فرق داره و در اینجا منظور از مدیریت در رشته IT مدیرت بر چگونگی و جمع آوری اطلاعات و استفاده از آنها و از این قبیل مائل هست که چه اطلاعاتی از کجا جهع آوری بشه و هر جایی به چه نوع اطلاعاتی دسترسی داشته باشه و نحوه سامان دهی و طبقه بندی اطلاعات در مدیریت فناوری اطلاعات خونده میشه. و کاملا با رشت های مدیریتی زیر گروه علوم انسانی تفاوت داره

    3. سلام طلا خانوم بهتون تبریک میگم.میتونید راهنمایی کنید چه رفرنسی واسه ارشد بهتره؟یا شما چیو خوندین؟

  8. سلام
    من دانشجوی ترم ۴ آی تی هستم ولی هنوز با گذشت چهار ترم شاخه ای از آی تی رو برای کار عملی انتخاب نکردم متاسفانه تو دانشگاه ها مطالب درسی که ارائه میشه بیشتر در زمینه نرم افزار وگرایشهای مربوط به این رشته هستش تا آی تی البته فکر میکنم تا این ترم ولی خب اون واحد هایی که مربوط به رشته ماست هم خیلی تئوری نوشته شده وتدریس میشه آقای پاک نیت اگه میشه منو در زمینه زیر شاخه های آی تی  که در بازار کار وبه صورت عملی به درد میخوره راهنمایی کنید و یه سوال دیگه این که شما به صورت حرفه ای وعملی کار کردین؟واصلا با این وضعیت آی تی در کشور ما شرکت در آزمون کارشناسی ارشد درسته یا نه ممنون میشم که منو راهمنایی کنید

    1. سلام سرکار خانم سارا.

      کارشناس فناوری اطلاعات وظیفه‌اش اینه که با استفاده از دانش نرم‌افزار، مدیریت، شبکه‌های کامپیوتری، پایگاه داده‌ها و … فرایندهای درون سازمان رو بهبود بده. یعنی دنبال راهکارهایی برای ارتقای سطح دانش در سازمان و تسهیل توی فرایندها و بهبود بخشیدن عملکرد و نهایتا سودآوری سازمان باشه.

      معنی این حرف اینه که کارشناس آی‌تی باید از تمام این مهارتها سر در بیاره. نه اینکه الزاما باید بتونه برنامه‌نویس خوبی باشه، بلکه باید درک خوبی از دنیای نرم‌افزار داشته باشه تا بتونه تشخیص بده که آیا برای بهبود فرایندهای سازمان به نرم‌افزار نیاز داره یا نه. که بدونه آیا اون چیزی رو که می‌خواد می‌شه توی نرم‌افزار گنجوند یا نه. که بتونه تشخیص بده برنامه‌نویسی که استخدام کرده چیزی بارش هست یا نه و سرش کلاه می‌ذاره یا نه و …

      شما ان شا الله ۴ ترم دیگه که فارغ التحصیل بشید، توی بازار کار به آگهی‌های استخدامی برخورد می کنید که عمدتاً این چیزها رواز شما می‌خوان:

      ۱) تسلط به برنامه‌نویسی شیءگرا
      ۲) تسلط به پایگاه داده‌ها
      ۳) طراحی وب با متدهای روز دنیا
      ۴) شبکه‌های کامپیوتری + امنیت
      و …

      که در تمام این موارد شما نیاز دارید برنامه‌نویسی رو در حد خیلی خوب بلد باشید. یا اینکه شبکه‌های کامپیوتری رو متخصصش باشید. علاوه بر اینکه داشتن مدارک مرتبط هم خیلی کمک خواهد کرد. بنابراین به نظرم لازمه که علاقه به برنامه‌نویسی رو در خودتون ایجاد کنید و این مهارت رو کسب کنید چون احتمالا فرصت‌های شغلی زیادی رو از دست خواهید داد اگر برنامه نویسی رو خوب بلد نباشید. الآن توی بازار کار فناوری اطلاعات تنوع خیلی زیادی هست اما بهترین مشاغل مرتبط با برنامه‌نویسی هستن.

      ادامه تحصیل رو که تا مقطع ارشد در ایران حتما پیشنهاد می کنم و فکر می‌کنم دیگه حداقل کارشناسی ارشد رو باید داشته باشیم. مخصوصا برای ما که اصل رشته‌مون توی مقطع ارشد خودش رو نشون می‌ده و می تونیم از توانایی‌هامون استفاده کنیم. بنابراین ان شا الله حتما به فکر ادامه تحصیل باشید. اما مقطع دکترا رو در ایران پیشنهاد نمی کنم. برای هیچ رشته‌ای به جز ادبیات فارسی‌!

      من در حال حاضر دارم به عنوان کارشناس سیستمها و روش‌ها در واحد طرح و توسعه یک شرکت کار می‌کنم و فرایندهای سازمان رو map می کنم و برای بهبودشون نظر می‌دم.

      موفق باشید.

  9. سلام
    من به تازگی از رشته it فارغ التحصیل شدم.وقتی این رشته رو انتخاب کردم اطلاعات خیلی کمی ازش داشتم . فقط میدونستم که بازار کار خوبی داره .اما الان که درسم تموم شده و دنبال کار هستم تازه متوجه شدم که باید از همون اول یه قسمت رو انتخاب می کردم تا تخصص بیشتری داشته باشم. البته موقع کار اموزی قسمت سخت افزار یه شرکت خیلی بزرگ بودم.اما شرکت ها معمولا برای واحد سخت افزار اقایون رو ترجیح میدن.ترمهای اول که واحدهای برنامه نویسی داشتیم فکر میکنم استعداد خوبی داشتم.خلاصه اینکه اگه الان بخوام کلاسهای برنامه نویسی برم شما کدومها رو پیشنهاد میکنید.
    با تشکر

    1. سلام سرکار خانم صحرا

      بستگی داره خودتون به چه زبانی علاقه داشته باشید. اگر علاقه‌مند به طراحی وب هستید من php رو پیشنهاد می کنم. اگر برنامه‌نویسی موبایل رو دوست دارید پلتفرم جاوا و آندروئید رو پیشنهاد می‌کنم و اگر به دوره‌های مایکروسافت و زبان C# و … علاقه دارید، دوره MCTS براتون مفیده.

      سربلند باشید

  10. با سلام من رشته مهندسی فناوری اطلاعات گرایش طراحی صفحات وب علمی کاربردی قبول شدم. و مدرک فوق دیپلمم نرم افزار. حالا سوال من اینه که ای رشته کلا چه جوریه و درساش چیا هست؟ ایا تطبیق داده میشه درسام یا خیر

    1. سلام.

      من با این رشته آشنایی ندارم اما از عنوانش پیداست که محتواش چیه. در مورد تطبیق داده شدنش فکر می‌کنم تطبیق ندن. چون چند روز پیش توی تلویزیون برنامه‌ای بود که می‌گفت رشته‌های علمی‌کاربردی رو خیلی هاش رو تطبیق نمی دن. اما به هر حال باید سؤال کنید در این رابطه. من متأسفانه اطلاعاتی ندارم.

      موفق باشید.

    1. سلام نیمای عزیز،

      وجود داره، اما از گرایش های ارشد مهندسی نرم‌افزار هستش نه مهندسی فناوری.

  11. سلام
    در مورد رشته مهندسی فناوری اطلاعات گرایش طراحی صفحات وب علمی کاربردی از کجا میتونم اطلاعات بگیرم؟
    ممنون

  12. سلام
    مطالب جالبی در مورد رشته ی آی تی دیدم خیلی از سوالایی که داشتم رو جواب داد
    من دانشجوی ترم ۴ هستم و قصد دارم کلاس طراحی وب برم
    میخواستم ببینم تا چه حد این کلاس ها به درد بخور هست و اینکه باید چه مفاهیم کلی وتخصصی در اونها گفته بشه؟
    باتشکر

    1. سلام؛

      اگر به این حوزه علاقه دارید قطعا براتون مفیده. الآن بازار کار خوبی هم برای طراحان وب خوب وجود داره.

      دوره‌های CIW و دوره‌های برنامه نویسی به زبان PHP رو پیشنهاد می‌کنم. در کنار اینها، باید مقداری گرافیک رایانه‌ای هم بدونید و برای اینکه بهتر بتونید کار کنید، فتوشاپ رو مسلط باشید.

      در این دوره‌ها عموما باید مطالبی در خصوص HTML و CSS و Java Script و Jquery و Ajax و … تدریس بشه.

      موفق باشید

    1. سلام سر کار خانم سارا.

      همین عبارتی رو که فرمودید توی گوگل جستجو بکنید به جواب می‌رسید.

      موفق باشید.

  13. سلام به همه
    کمک کنین خواهشا :
    من در رشته آی تی در دو گرایش
    1- مدیریت سیستم های اطلاعاتی MIS
    2- طراحی و تولید نرم افزار
    دانشگاه شیراز قبول شدم
    حالا نمی دونم کدوم یک رو برم ؟
    کدوم بهتره از نظر شغلی ، از نظر دکترا ، از نظر مقاله ، از نظر در امد
    و …
    خواشمندم سریع کمک کنید
    دلایل خود را بگین

    1. سلام علی آقای بزرگوار؛

      حقیقت اینه که افرادی باید پاسخ شما رو بدن که در این رشته‌ها تحصیل کرده‌ان و متأسفانه بنده با هیچ کدوم از این دو گرایش آشنایی ندارم. اما خب از اسم رشته‌ها مشخصه که اولی بیشتر جنبه‌ی تئوریک و مدیریتی داره و دومی به نرم‌افزار نزدیکتره. اما اطلاعات دقیقتر رو از خود دانشگاه و دانشجویان سال قبلش بگیرید.

      موفق باشید.

    2. سلام من هم با مشکل شما روبرو شده ام در صورت امکان با من مکاتبه کنید bahari.co@gmail.com

  14. سلام….
    من آی تی دانشگاه آزاد تهران شمال قبول شدم…
    میخواستم ببینم از نظر مدرک و کار ارزش داره,چون آزاده؟!
    بعدشم اینکه نوع تدریس تو آزاد مثل سراسریه؟!بدتر نیست؟!
    من خودم به برنامه نویسی و طراحی وبلاگ و کار با خود کامپیوتر و اینطور مسائل علاقه دارم,به نظرتون این رشته رو برم!؟
    در ضمن خیلی با کامپیوتر آشنایی ندارم,خیلی وارد نیستم…
    ممنون

    1. سلام سارا خانم
      حقیقتش اینه که دانشگاه فقط جای مدرک گرفتن.فقط مدرک خالی. علی لخصوص در رشته های مثل اینگونه رشته ها که علمشون به روز تغییر میکنن
      البته رشته IT رشته خیلی خوبیه و من خودم هم دارم همین رشته رو میخونم و بهش هم خیلی علاقه دارم اما برای موفقیت شغلی و علمی در اینگونه رشته ها نیاز دارید که حتما دوره های آزاد بگذرونید.
      حالا اینکه چه دانشگاهی بخونید چندان غرفی نداره. این رشته در سال ۸۰ تصویب شد اما هنوز که هنوزه منابع درسی اپسیلونی تغییر نکرده با این همه پیشرفت فناوری.
      من توصیه میکم که حتکا این رشته رو بخونید و ادامه بدید حالا در هر دانشگاهی که شده فرقی نمیکنه اما حتما به صورت آزاد به کسب دانش های علمی و عملی این علم بپردازید که در آینده رشته بسیار کاربردی و درآمد زا و مورد نیاز خواهد بود هرچند که حالا هم هست اما بازار کار اصلی این رشته هنوز در ایران شروع نشده و انشاالله در آینده نزدیک
      نگران آشنایی با کامپیوتر هم نباشید اما از همین حالا کم کم شروع کنید به یادگیری که اگر چه در ترم های اول خیلی نه اما کم کم نیازتون میشه پس سریعتر شروع کنید

    2. ممنونم از شما. موافقم.

      البته در خصوص اینکه بفهمید علاقه‌تون به برنامه/‌نویسی چقدره (چون این مسأله بسیار مهمه در انتخاب رشته‌ای مثل نرم‌افزار و حتی فناوری اطلاعات) پیشنهاد می کنم چند جلسه در کلاسهای برنامه‌نویسی دانشگاه‌ها به صورت میهمان حاضر باشید.

    3. با سلام منم دانشجوی ترم دو این رشته هستم.خیلی اتفاقی این رشته رو قبول شدم ولی حالا ازش خوشم اومده و میخوام نهایت تلاشم رو بکنم تا در این رشته موفق بشم اینم بگم که از کامپیوتر هم زیاد چیزی یاد ندارم. برای اینکه از دوران تحصیلم نهایت استفاده رو بکنم باید چیکار کنم تابعد از تحصیلم یه مهندس itخوب باشم؟

    1. سلام دوست من
      من از بین دو گرایشه طراحی و تولید نرم افزار و ۲-مدیریت سیستم های اطلاعاتی

      مدیریت رو انتخاب کردم چون سرفصل های هر دو رشته رو دیدم و
      اگر میخواین در آینده تدریس کنین و دکترا بگیرین و خارج برین mis بهتره و ولی اگر می خواین توی شرکتهای خصوصی کار کنین و بعد از چند سال کار مدیر پروژه نرم افزار بشین طراحی وتولید بهتره

      [پاسخ]

    2. سلام؛

      کاملا به میزان تخصص، مهارت، تلاش و خصوصیات اجتماعی خودتون بستگی داره.

      جزو رشته‌های پر درآمد هست. اگر خود شما تلاش کنید.

      موفق باشید

  15. سلام
    من به رشته IT خیلی علاقه دارم.
    اما متاسفانه در رشته سخت افزار در دانشگاهعلمی کاربردی قبوا شدم. به نظر شما من همین رو ادامه بدم و در مقاطع بالاتر تغییر رشته دهم یا اینکه این رشته رو کنار بگذارم و از همین حالا بروم رشته IT ؟
    فکر میکنین این رشته در دانشگاه پیام نور بهتره یا علمی کاربردی؟
    از کجا میتونم که اطلاعات کاملی در مورد گرایش های ارشد داشته باشم؟
    من از برنامه نویسی هیچی نمیدونم، شما پیشنهاد میکنید که از چه زبانی برای شروع استفاده کنم؟
    من اگر بخام که مطالعات فرا درسی داشته باشم در چه زمینه ای باشه بهتره؟ برنامه نویسی یا شبکه یا سخت افزار یا …
    فکر میکنید که گذارندن دوره های مختلف در کنار تحصیل تا چه قد میتونه کمک کنه به پیشرفت علمی و عملی خودم؟
    اگر آموزشگاه خوبی در تهران میشناسید که اگر دوره ها رو در اونجا بگذرونم بهتره لطفا معرفی کنید.
    آیا کتابهای این رشته مثل بقیه رشته ها از تغییر و تحولات روز دنیا چند ده سالی عقبت است یا اینکه کتابهای درسی تقریبا به روز هستند؟
    با تشکر از شما

  16. سلام آقای پاک نیت
    من دانشجوی ترم ۵فناوری اطلاعات هستم با برنامه نویسی میونه خوبی ندارم وفکر میکردم برا رشته ما اونقدر مهم نیست ولی طبق فرمایشات شما فهمیدم دربازارکارخیلی مهمه خیلی نگرانم نمیدونم باید از کجا شروع کنم روی چه زبانی کار کنم پیشنهاد شما چیه؟در رابطه با ارشد رشتمون بهترین گرایش از نظر بازارکار کدومه؟

    1. سلام و وقت به خیر.

      ممنون از شما.

      نظرات سایر دوستان و پاسخها رو ملاحظه بفرمایید، پاسختون رو دریافت می‌کنید.

      متشکرم.

  17. سلام سایت خیلی خیلی خیلی خوبی دارید و ایشالا روز به روز بهتر بشه
    من دانشجوی ترم ۵ نرم افزارم و احتمالا واسه ارشد یکی از گرایش های آی تی رو انتخاب میکنم که بخونم ولی برخلاف اینکه توی اینترنت خیلی سرچ کردم که بفهمم از نظر بازار کار کدوم گرایش از بقیه بهتره چیز زیادی نفهمیدم و از اونجایی که اطلاعات شما بسیار کامله اگه میتونید منو راهنمایی کنید.مرسی
    1 سوال مهم هم دارم اینکه در حال حاضر اکثرا کدوم گرایش رو انتخاب میکنن؟

    1. سلام
      من فکر میکنم که کار شبکه در حال حاضر بازار کار خوبی داره. و همچنین امنیت.
      البته در حال حاضر ارشد امنیت به تازگی در چند دانشگاه محدود پذیرش دارن که میشه گفت کسی که حالا داره میزه امنیت دست اول بازاره و با توجه به اینکه اهمیت در کشور ما روز به روز دارن بیشتر به اهمیت انیت پی میبرن و تهدیدات هم روز به روز بیشتر و جدی تر و تخصصی تر میشن فکر کنم که آینده بازار کار خوبی داشته باشه.
      اما در حال حاضر کار شبکه بیشتره و درآمد خوبی هم داره
      یا علی

  18. سلام
    بچه ها من دانشجوی فوق لیسانس IT گرایش شبکه های کامپیوتری هستم.تصمیم گرفتم برای دکترا برم خارج از کشور.کسی از دانشگاههای فناوری اطلاعات و شرایط اون در هند و مالزی اطلاعاتی داره؟ممنون میشم اگه بهم اطلاع بدین.

    1. سلام دوست من
      من هم مثل شما دانشجوی فوق لیسانس آی تی هستم .
      اگر جوابی پیدا کردین به من هم لطف کنین بگین

  19. salam,man foghe diplome shimi daram,mikhaham baraye karshenasi elmi karbordi shrkat konam,ba tavajo be enke hich zanineyi nesbat be en reshte nadaram,kodam gerayesh baraye man behtare?tejarat,amniat,tarahi veb,IT?/ lotfan harche zodtar jabe mano bedid,aslan be nazareton doroste man shimi ro vel konam be en reshte biam/akhe be shimi ham kheli alaghe nadaram.merc

    1. سلام.

      از طریق ایمیل با شما صحبت کردم و پیشنهاداتم رو ارائه کردم.

      به نظرم شیمی رو به صورت آکادکیم و مطالب فناوری اطلاعات رو در کلاسهای موسسات خارج از دانشگاه ادامه بدید.

      موفق باشید.

  20. سلام
    من در حال تحویل پروژه ی پایانی کاردانی It هستم. برای کارشناسی می خوام علمی کاربردی شرکت کنم و نمی دونم کدوم یکی از گرایش ها توی ایران پول سازتره و دقیقا متوجه نشدم که در واقع کار هر گرایش چه جور کاریه لطفا راهنمایی کنید.

    1. سلام؛

      نام رشته‌ها رو بفرمایید تا در صورت امکان بتونیم بهتر راهنمایی‌تون بکنیم.

      موفق باشید

    2. باز هم سلام .
      گریش های it در مقطع کارشناسی اینها هست:
      – تجارت الکترونیکی
      – سیستم‌های چندرسانه‌ای
      – مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی
      – امنیت اطلاعات
      – شبکه‌های کامپیوتری
      – مهندسی فناوری اطلاعات (IT)

    3. سلام مجدد؛

      اینهایی که فرمودید گرایش‌های ارشد هستند …

      شما سؤالتون در مورد کارشناسی ناپیوسته بود. درسته؟

    4. من می خوام بدونم کدوم گرایش در ایران بازار کار موفق تری داره ؟؟؟

    5. سلام
      اگه تو سازمانی مشغول نیستید رشته تجارت الکترونیک وطراحی وب خیلی خوب هستند.
      در خصوص پاسختون که پایین داده بودید
      خانم سیما درست میگید برا کارشناسی هست ولی دوره ها پودمانی هستند که ۶ترم طول میکشه تا تموم کردن و همینطور باید ۲شهریه ثابت بیخود و دوترم اضافه که کلی از وقت گرفته میشه

    6. نه. دانشگاه علمی کاربردی برای کاردانی ناپیوسته همه ی این گرایش ها رو توی واحد های دانشگاهی مختلفی ارائه می ده. و این گرایش ها مربوط به کارشناسی ناپیوسته هستن !

  21. از نویسنده متن بابت مطالب خیـــــــــــــــــلی مفید که در اختیار همه قرار داده تکشر میکنم اگر کسی سرفصل گرایش های این رشته را دارد و در اختیار همه قرا بده ممنون میشم

    1. در ضمن در مورد دانشگاههایی که یان رشته را ارائه می دهند هم توضیحاتی بدهید ممنون می شم(منظورم از نظر کیففیت علمی دانشگاهها را رتبه بندی کنید)

    2. سلام
      من عناوین کلی رشته در دروس پایه و اصلی و تخصصی این رشته و همچنین سر فصل های هر کدام از دروس رو از وزارت علوم دارم.
      برای دریافت آنها لطفا با میل من تماس بگیرید تا آنها را برای شما میل کنم.
      اما در میل خود بنویسید که از سایت مجله گویای آی تی و اینکه چه چیز رو میخواهید که یادم بیاد
      اینم میل من
      mohebi.said@gmail.com

    3. سلام سعید عزیز؛

      اگر ممکنه این مطالب رو برای بنده بفرست تا با ذکر نام خود شما در این مطلب اضافه کنم.

      موفق باشی

    4. جناب محبی من براتون ایمیل فرستادم نمی دونم یا ایمیل به دستتون نرسیده یا ظاهرا سرتون خیلی شلوغه

    5. سلام
      من عناوین سر فصل ها رو به صورت pdf دارم و نمیشه که اینجا بزارم واسه همین اگه کسی میخواد باید براش میل کنم
      با تشکر
      یا علی

  22. تشکر از مطلبی که قرار داده اید.
    من دانشجوی itکاردانی هستم وبرای کارشناسی بلاتکلیفم و نمیدونم که آیا رشته نرم افزار برم خوبه یا نه؟ممنون میشم که راهنماییم کنید
    باتشکر

    1. سلام.

      پدرام عزیز؛

      در مورد رشته‌ی نرم‌افزار فقط ۱ نکته وجود داره، اینکه شما به برنامه‌نویسی علاقه‌مند باشی یا نه.

      در ضمن، چرا آی‌تی رو ادامه نمی‌دی؟

    2. باسلام
      به برنامه نویسی تحت وب علاقه دارم.کاردانی به کارشناسی it تا اونجایی که میدونم نیست.

    3. آقای پدرام کاردانی به کارشناسی IT امسال و سال قبل در دوره های دانشگاه علمی ـ کاربردی اجرا شده

  23. ضمن سلام، من پیش ریاضی می خوونم. به IT بسیار علاقه دارم و همیشه سعی می کنم اطلاعات کامل و به روزی از این رشته به دست بیارم. از دوستانی که خب اکثرشون بزرگان دانشگاهی این رشته هستند درخواست می کنم به من بگن با این شرایط فعلی و پیش بینی ای که از توسعه این رشته در آینده کشورمون دارن، به من توصیه می کنند که این رشته رو بخوونم یا نه … !
    من دروس تخصصی ریاضیم رو در حد متوسط پاس کردم ولی در درس زبان انگلیسی همیشه نمرات بالای ۹۰ درصد داشتم. یه وب سایت رسمی هم درست کردم که طراحی و تنظیم اون هم از دانش خودم تا این سن هست. لطف کنید و به من بگید آیا با ادامه تحصیل در این رشته می تونم موفق باشم؟! ممنون.

    1. سلام احمد عزیز،

      آینده‌ی این رشته در تمام دنیا بسیار روشن و موفق خواهد بود. ایران هم بخشی از دنیاست که نیاز به پیشرفت در این حوزه رو احساس کرده و رشد بسیار سریعی در این زمینه داره. بنابراین نسبت به آینده‌ی شغلی نگرانی‌ای وجود نداره اگر کهع شما خودتون تخصص لازم رو به دست بیاری و تلاش زیادی انجام بدی.

      زبان انگلیسی در این رشته خیلی مهمه چون اطلاعات موجود در این رشته با سرعت بسیار زیادی تغییر و تکامل پیدا می‌کنه و به روز می‌شه و اگر می‌خوای از این غافله عقب نمونی باید توی وب‌گردی‌هات از زبان انگلیسی بهره‌ی زیادی ببری.

      من فکر می‌کنم اگر به حوزه‌هایی مثل برنامه‌نویسی، شبکه‌های کامپیوتری، امنیت اطلاعات، تجارت الکترونیکی، طراحی وب، مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی، کارآفرینی، ایده‌پردازی در خصوص سیستم‌ها و سرویس‌های تحت وب، الگوریتم و تحلیل سیستم، هوش مصنوعی، گرافیک رایانه‌ای و چند رسانه‌ای و … علاقه داری، می‌تونی توی این رشته موفق باشی.

      یا حق

    2. قربونت برم محسن جان. لطف کردی. بعد یک سال الآن من پاسخ دلچسبتو خووندم.

    3. کسی این جا هست که الآن از قِبل این رشته و گرایش های اون درآمد مناسبی داشته باشه. مثلا بتونه با این کار بین ۱ تا ۲ میلیون تومان برای خودش در ماه جفت و جور کنه؟ توصیه این افراد برای یکی مثل من که حالا که پشت کنکور هستم، درباره انتخاب گرایش یا روند تحصیلی چیه؟ آیا آینده کاری این رشته پیشرفت داره و یا نه، تو ایران نمی تونه پیشرفت چندانی کنه؟!

  24. سلام من دانشجوی مهندسی it هستم.برای اینکه در برنامه نویسی ماهر بشم باید چی کار کنم؟
    چون واقعا تو دانشگاه اون جور که باید چیزی یاد نمیگیریم.
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. سلام؛

      بستگی داره خودتون به چه زبانی علاقه داشته باشید. اگر علاقه‌مند به طراحی وب هستید من php رو پیشنهاد می کنم. اگر برنامه‌نویسی موبایل رو دوست دارید پلتفرم جاوا و آندروئید رو پیشنهاد می‌کنم و اگر به دوره‌های مایکروسافت و زبان C# و … علاقه دارید، دوره MCTS براتون مفید خواهد بود.

      موفق باشید

  25. سلام برای رشته مهندسی it جه دوره هایی رو باید در موسسات آزاد بگذرونیم که تو آینده شغلی مون موثر باشه؟

    1. سلام؛

      دوره‌های برنامه نویسی، دوره‌های شبکه، دوره‌های امنیت شبکه، دوره‌های ایزو مربوط به امنیت سیستم‌های اطلاعاتی، دوره‌های itil و موارد مشابه. دوره‌های طراحی وب و گرافیک، دوره‌های کسب و کار الکترونیکی و کارآفرینی در محیط وب و …

      موفق باشید

    2. سلام
      دوره های
      network+
      MCITP
      CCNA
      CCNA Secuarity
      CCNP
      CCIE
      CEH
      CEHFI
      TMG
      این ها دوره های مایکروسافت وسیسکو و دوره های انیت آن است که باید بعد از این ها دوره های لینوکس و امنیت آن رو هم بگذرونیداز جمله
      RHCSA
      RHCE
      RHCSS
      ECSS
      و ….
      این ها همان دره های شبکه و امنیت شبکه است که آقایاک نیت فرمودند
      از حجم دوره ها هم اصلا نگران نباشید چون چند سالی گذراندن آنه طول خواهد کشید و خوب این دوره ها هم یه کم هزینه بر هم هستند اما فوق العاده تاثیر گذار به طوری که شما با گذراندن حتی چند دروه ابتدایی آن میتوانید به راحتی شاغل شده و دوره های بعد رو بگذرونید
      این ها به دلیل اینکه زمان میبرند بعد فاغ تحصیلی شاید فرصت نکنید پس توصیه میکنم در کنار دانشگاه برید این دوره ها
      با ارزوی موفقیت

  26. سلام دانشجو ترم ۵ it ام اما علاقه ای به این رشته ندارم شاید چون توی دانشگاه پیام نورم اینجوری ام تا حالا ۵۸ واحد پاس کردم به نظرتون چی کار کنم تا بهاین رشته علاقه پیدا کنم؟

    1. سلام.

      رشته‌ی آی‌تی گرایش‌ها و بخش‌های مختلفی داره. به کدوم بخشش علاقه ندارید؟

      یعنی از بین برنامه‌نویسی، شبکه، امنیت، تجارت الکترونیکی، طراحی وب، تحلیل سیستم، مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی و … به هیچ کدوم از این موارد علاقه‌مند نیستید؟

      شاید حضور در کلاسهای خارج دانشگاه و پیشرفتتون در زمینه‌ی برنامه‌نویسی و شبکه و … بتونه باعث بشه این علاقه ایجاد بشه.

      اما اگر در صورت انجام تمام اقدامات، علاقه‌ای پیدا نکردید، به نظرم باخودتون خوب فکر کنید و مطالعه و تحقیق و پرسش بکنید که ببینید به چه رشته‌ای علاقه دارید و بعد تا واحدهای بیشتری رو نگذرونده‌اید، تغییر رشته بدید.

      موفق باشید

    1. سلام
      رشته خیلی خوبیه به خصوص که کارشناسی پیوسته میخونید از لحاظ دانشگاهی فرقی نمیکنه که کجا میخونید و خستگی وسردر گمی شما بعد از ۵ ترم فقط به خاطر اینه که هنوز نمیدونید به کدوم گرایش این رشته علاقه مندید وگرنه درس خوندن ونمره گرفتن که کاری نداره و طرز خوندن نمیخواد،مهم اینه که خیلی زود یکی از گرایشها را که اقای پاک نیت گفتند را انتخاب کنید.تا از رشته ای که دارید لذت ببرید.

    2. سلام خانم نسرین
      بهترین کار اینه که شما از حالا اگر به برنامه نویسی علاقه دارید؟شروع کنید به یادگیری برنامه نویسی یکی از زبان هاوبعد از یادگیری آموزش شبکه را هم جزو برنامه هاتون قرار بدیدویاد بگیرید.
      رشته itمثل رشته مهندسی صنایع هست که به همه چی داخلش هست.

  27. سلام آقای پاک نیت
    من به رشته IT خیلی علاقه دارم.
    اما متاسفانه در رشته سخت افزار در دانشگاهعلمی کاربردی قبوا شدم. به نظر شما من همین رو ادامه بدم و در مقاطع بالاتر تغییر رشته دهم یا اینکه این رشته رو کنار بگذارم و از همین حالا بروم رشته IT ؟
    فکر میکنین این رشته در دانشگاه پیام نور بهتره یا علمی کاربردی؟
    از کجا میتونم که اطلاعات کاملی در مورد گرایش های ارشد داشته باشم؟
    من از برنامه نویسی هیچی نمیدونم، شما پیشنهاد میکنید که از چه زبانی برای شروع استفاده کنم؟
    من اگر بخام که مطالعات فرا درسی داشته باشم در چه زمینه ای باشه بهتره؟ برنامه نویسی یا شبکه یا سخت افزار یا …
    فکر میکنید که گذارندن دوره های مختلف در کنار تحصیل تا چه قد میتونه کمک کنه به پیشرفت علمی و عملی خودم؟
    اگر آموزشگاه خوبی در تهران میشناسید که اگر دوره ها رو در اونجا بگذرونم بهتره لطفا معرفی کنید.
    آیا کتابهای این رشته مثل بقیه رشته ها از تغییر و تحولات روز دنیا چند ده سالی عقبت است یا اینکه کتابهای درسی تقریبا به روز هستند؟
    در ضمن من دروره network+ را گذروندم و برای دوره های mcitp و ccna و ceh هم ثبت نام کردم که بگذرونم به نظر شما این دروره ها تا چه حد به من کمک میکنه؟
    با تشکر از شما

    [پاسخ]

  28. سلام
    دوست عزیز من فارغ التحصیل رشته ی کامپیوتر هستم و برای کنکور ازاد تجارت الکترونیک قزوین دارم می خونم.چون برای سراسری نخوندم !
    کلا ۲۲ نفر مرد می گیره و تنها دانشگاه ازاد تو کل ایرانه که این رشترو داره…امسالم سال اولشه این گرایشو اورده.سال های قبل فقط گرایش شبکه های کامپیوتری رو داشت….
    می خوام بدونم اماری از قبول شده های سال هاس قبل گرایش شبکه ی قزوین داری ؟ مثلا نمونه کارنامشون و داری ؟!
    یا می دونی قبولیش فقط تو کنکوره یا بعدش مصاحبه هم داره یا نه ؟!!!!!!!!

  29. از کسانی که در رشته مهندسی فناوری اطلاعات ارشد در حال تحصیل یا فارغ التحصیل شده اند خواهش می کنم تجربیات خود را (مثل اینکه برای تحصیل در این رشته با چه نرم افزار هایی چه زبان های برنامه نویسی کلا چه دانشی از قبل بلد باشیم راحتر خواهیم بود)در اختیار همه قرار دهند ممنون میشم

    1. slm.man roozbeham.manam mesle u daneshjoye term 4 it hastam.pishnahadam ine bara moafaghiat bishtar dorehaye shabake az jomle mct/ip ro bagzaroni.in dore ve doreye beynonmelalie k agar betooni b payan beresooni motmaen bash moafaghi.agaram soal dge ya komaki khasti be imail man befrest agar betoonam hatman komaket mikonam.moafagh bashi. (roozbehgholami1@yahoo.com)… imail

  30. سلام خدمت دوستان عزیز
    من تازه از رشته ی مهندسی نرم افزار فارغ التحصیل شدم تجربیات بنده با توجه به اولویت (نزولی) به شرح زیر:
    1-حتما و حتما کتابایی که در زمینه ی رشته کامپیوتر مطالعه می کنید به زبان انگلیسی باشه
    2-درسته که در بازار امروز به مفاهمی مثله تحلیل و طراحی سیستم و متدلوژی توسعه ی نرم افزار اهمیتی داده نمی شه ولی حتما یادبگیرید.
    3-سوال:کدوم زبان برنامه نویسی خوبه؟
    جواب: اول باید تصمیم بگیرید کدوم زمینه دوست دارید برنامه نویسی بلد باشید، تحت یک سیستم عامل؟تحت شبکه؟تحت وب؟
    به نظره من اگه قصد ادامه تحصیل در خارج از کشورو دارید جاوا یاد بگیرید در غیر این صورت سی شارپ بهترین گزینس و توصیه می کنم در تمامی زمینه ها برنامه نویسی بلد باشد(تحت شبکه-تحت وب-تحت سیستم عامل)
    4-این دروس رو خوب کامل و عملی یادبگیرید:طراحی الگوریتم-ساختمان داده-پایگاه داده-سیستم عامل-شبکه-نظریه زیان و ماشین-کامپایلر(میدونم سخته ولی واقعا کامپایلر نوشتن هنره)
    5-مدارک بین المللی شبکه یادتون نره
    6-بعد فارغ التحصیلی حتما به صورت دوره ای دروس دانشگاهی رو مرور کنید (مادر مهارت تکرار و تمرینه)-در پروژه های متن باز شرکت کنید مثال:sf.net
    7-همیشه خودتونو بروز نگه دارید کسی اگه تو این رشته عرض ۶ ماه هیچی نخونه بی سواده
    باز اگه سوالی بود در خدمتم

  31. با سلام خدمت آقای پاک نیت و دوستان.
    من دانشجوی ترم ۸ کارشناسی علوم کامپیوتر از دانشگاه سراسریم که قصد دارم کنکور ارشد سال بعد رو شرکت کنم اما واقعیتش بین دو رشته نمی تونم تصمیم گیری کنم و نمی دونم کدام یک بازار کار بهتری برام می تونه داشته باشه .
    انتخاب من بین دو رشته IT , MBA است و از اونجا که برام خیلی مهمه که دانشگاهای تهران رو بتونم قبول شم از شما کمک می خوام که کمی منو راهنمایی کنین در این مورد.
    با توجه به این که من در دوره کارشناسی در حد انتظار خودم موفق نبودم و تسلطی به برنامه نویسی ندارم اما به رشته IT علاقه زیادی دارم و نمی دونم که آیا می شود در زمان کوتاهی مهارت های کافی رو بدست آورد یا نه ؟ و اگر امکان پذیر است به چه طریقی؟

    1. ببینید رشته MBA رشته سختیه ارشدشم پنجاه و اندی واحده تو هر کشوریم که تدریس بشه حتما باید کلا به زبون انگلیسی تدریس بشه تا بتونی اسم MBA رو روش بزاری. میخواد زبان انگلیسیت درحد عالی باشه. قبولی هردوتا رشته ایم که میگی اونم توی تهران و دانشگاه های سراسری مشکله اما کار نشد نداره همیشه برو دنبال علاقت یه مقدار تلاش و پشتکارم ضمیمش کن حتما موفق میشی. اینو فراموش نکن که خواستن توانستن است.

  32. سلام
    تنها از فعر دره است که نوک قله بلند به نظر میرسد
    شما شروع کنید و درکنارش چون زمینه برنامه نویسی هم داری مطمنا به راحتی و زود میتوانید سطح برنامه نویسی خود را به حد خوبی برسانید که این یه حسن است برای شما
    اما از دوره های آزاد غافل نشید
    دروس آی تی و برنامه نویسی خیلی شبیه به همه. و فکر کنم علوم کامژیوتر هم به نرم افزار البته فکر کنم
    اما در کل خوندن برای این رشته برای شما سخت نیست و میتونید راحت قبول شید
    اما شما هم سعی کنید که اگه تهران نشد به حومه آن و یا سایر دانشگا ها از جمله آزاد و غیر انتفاعی و پیام نور و … هم زاضی باشید بلاخره همه وزارت علومی هستند مدارکشون
    اما شما قبول میشید تهران و سراسری
    فقط به شرط شروع
    و تلاش
    یا علی

  33. salam.vaghtetun bekheyr.man kardanimo to reshteye IT gereftam .karshenasiye narm afzar ghabul shodam.vase karshenasiye tarahiye safehate web ham sabte nam kardam. ama alan nemidunam kodumesh behtare.mishe rahnamaeim konin? mamnun misham

    1. سلام
      به نظر من رشته نرم افزار را ادامه بدید بهتر میتونه برای ارشد کمکتون کنه،که برای ارشد itبخونید با کارشناسی نرم افزار موفق ترید.
      در مورد رشته طراحی وب بگم که این رشته تازه وارد دانشگاه های ایران شده ومطمئنم که استادهایی که بتونندپاسخ گو باشند وجود ندارند.خوندن این رشته در حال حاضربا شرایط دانشگاه هاهدر دادن زمان هست.شما تو ۶ماه وبا رفتن به اموزشگاههای طراحی وب با خرج کمتری طراحی وب رایادبگیریدواینکه الان در رشته نرم افزار هم بیشتر زبان های تحت وب آموزش داده میشند.

  34. باسلام خدمت شما دوستان گرامی
    من کارشناسی تکنولوژی نرم افرار دارم وقصد شرکت در رشته آی تی دارم ؛ولی سردرگم هستم چون بعضیها میگن قبول شدنش نسبت به گرایشات کمتره،واقعا نمیدونم چیکارکنم،لطفا راهنمائیم کنید،
    ازطرفی دیگرهرکسی منابع خاصی رامعرفی میکند لطفا شما که ارشد میخونید منابعی که استفاده کردین،به من هم معرفی کنید.
    باتشکرازسایت بسیار خوبتان

    1. سلام خدمت دوست عزیر اولا برای موفقیت به حرف دیگران اهمیت ندهید فقط به هدف خود فکر کنید و سعی ککنید برای رسیدن بهش تلاش( تلاش به معنای واقعی) کنید من خودم هم سالهای قبل از منابع پوران پژوهش و مقسمی می خونم اما سر جلسه امتحان متاسفانه زیاد مطالبش بدردم نخورد امسال ی انتشارات جدید بنام علوم فرهیخته منایع کنکور ارشد بخصوص در زمینه ای تی و کامپیوتر ارائه کرده که هم مطالب درسی را بصورت نکات کنکوری بصورت قابل فهم وساده گفته هم سوالات کنکور ازاد ودولتی ۱۰ سال اخیر داره درسهای ساختمان داده-الگوریتم سیستم عامل -شبکه-نرم افزار-پایگاه داده-هوش مصنوعی واقعا عالی بقیه درسهاش فقط سوالات کنکور سال قبل خوبه متن توضیحاتش زیاد جالب نیست سعی کن در کنار این منبع از منابع مقسمی و پوران پژوهش هم استفاده کنید موفق باشید

  35. با سلام وعرض خسته نباشید
    اگر ممکن هست در مورد دکترا مهندسی فناوری اطلاعات نیز توضیحاتی بدهید که چه منابعی برای امتحان باید مطالعه شود
    ممنون

  36. درود. من یک دانش آموز هستم و به رشته های کامپیوتر علاقه ی زیادی دارم .میشه من رو راهنمایی کنید تا کدوم رشته ی کامپیوتر رو انتخاب کنم.بسیار سپاسگذارم.

    1. سلام؛

      اگر همین مطلب و نظراتش رو کامل بخونی جواب سوالت رو پیدا می کنی سینای عزیز.

      موفق باشی

  37. سلام من دانشجوی ترم ۲ IT هستم.بی نهایت بهش علاقه دارم.ولی وقتی میگن ای تی همون کامپیوتره واقعا حرصم میگیره چون از رشته ی کامپیوتر متنفرم.درضمن ممنون بابت مطالبی مفیدت

    1. سلامت باشید. نرم‌افزار و آی‌تی برادرای همدیگه هستن و اگه کنار هم باشن خیلی موفق‌می‌شن… سعی کنید این تنفر رو به دوستی بدل کنید…

  38. سلام ..مطالب خیلی برای من مفید بود از همه کسانی که کمک میکنند تا دیگران موفق تر از گزشته باشند ممنون

    1. الحمدلله که مفید بوده. ممنون از شما و حسن نظرتون. سربلند باشید.

  39. سلام ارشد مهندسی آی تی که توی دانشگاه های سراسری فقط ۴ تا گرایش داره ولی میبینیم توی بعضی سایتا تا ۷-۶ تا گرایشم براش نوشتن حالا از کجا درآوردن الله اعلم. در کل توی دانشگاه سراسری هم مهندسی کامپیوتر و هم مهندسی آی تی هرکدوم ۴ تا گرایش دارن. برا مهندسی کامپیوتر: ۱- معماری کامپیوتر ۲- هوش مصنوعی ۳- نرم افزار ۴- الگوریتم و محاسبات. برا مهندسی آی تی: ۱- تجارت الکترونیکی ۲- امنیت اطلاعات ۳- شبکه های کامپیوتری ۴- مهندسی فناوری اطلاعات. کساییم که میگن از این هشت تا کمتر یا بیشترن بدونید منظورشون توی دانشگاه های سراسری نیست. چون دفترچه ارشد کنکور سراسری سازمان سنجش رو هم ببینید متوجه میشید که همینیه که من گفتم. پس خواهشا همیشه سعی کنید اطلاعات صحیح به مردم بدین.

    1. وقتی در مورد رشته‌ها صحبت می‌شه و گرایش هاشون، فقط دانشگاه سراسری مد نظر نیست و در مورد تمام دانشگاه‌های مختلف ایران صحبت می‌شه.

      موفق باشید.

  40. درمورد انتخاب گرایش هم هر ۸ تا گرایش گرایشای خیلی خوبین فقط باید برحسب علاقه یکیشونو انتخاب کنید واسه ادامه تحصیل چون اینو یادتون نره که چیزی رو که بهش علاقه ندارید هیچوقت توش موفق نخواهید شد.

  41. سلام من دانشجوی رشته مترجمی ام میخواستم در کنار رشته ام کامپیوتر بخونم (پیام نور) که بلکه تو ارشد ادامه بدم . البته حتما میدونید ما تو رشته مون هیچ ریاضی یا فیزیکی نداریم و من خیلی وقته از اینا دور شدم. میخواستم بدونم ریاضی و فیزیک مورد نیاز IT یا نرم افزار در چه سطحیه که یه وقت مجبور نشم وسط کار ول کنم.

    1. دروس ریاضی در حد ریاضیات سایر رشته‌های مهندسی هست. اگر در طول ترم مطالعه داشته باشید به مشکل بر نمی‌خورید. به نظرم به خاطر ۹ واحد ریاضی خودتون رو نترسونید و اگر به این رشته علاقه دارید به علاقه‌تون توجه کنید و حتی اگر لازمه اون دروس ریاضی رو فقط در حد پاس کردن نمره بگیرید.
      موفق باشید.

  42. سلام.
    من فارغ التحصیل کارشناسی مدیریت دولتی هستم. آیا میتونم در گروه مهندسی مثلا در رشته IT در کنکور ارشد شرکت کنم؟ ممنونم

  43. من میخوام ارشد آی تی بخونم ولی به برنامه نویسی علاقه دارم امسال رتبه زیاد جالب نشد ولی باز میخوام شروع کنم بخونم رشته کارشناسیم علوم کامپیوتر بوده واسه ارشد آی تی آمادگیم خیلی بهتره بنظرتون آی تی شرکت کنم یا با توجه به اینکه به برنامه نویسی علاقه دارم نرم افزار شرکت کنم؟؟؟,خیلی از درسایی هم که واسهارشد نرم افزار میاد بلد نیستم باید بخونم میترسم وقط کم بیارم ونتونم.

  44. من میخوام ارشد آی تی بخونم ولی به برنامه نویسی علاقه دارم امسال رتبه زیاد جالب نشد ولی باز میخوام شروع کنم بخونم رشته کارشناسیم علوم کامپیوتر بوده واسه ارشد آی تی آمادگیم خیلی بهتره بنظرتون آی تی شرکت کنم یا با توجه به اینکه به برنامه نویسی علاقه دارم نرم افزار شرکت کنم؟؟؟,خیلی از درسایی هم که واسهارشد نرم افزار میاد بلد نیستم باید بخونم میترسم وقت کم بیارم ونتونم.

  45. با سلام به نظر شما دانشگاه ازاد بهتر ه یا غیر انتفاعی ؟ رشته مدیریت سیستم اطلاعاتی از لحاظ بازار کار چه طوره ؟ من ممکنه این رشته رو امسال قبول شم لطفا راهنمایی کنید من این رشته رو برم یا اینکه دوباره برای سال بعد بخونم ؟ لطفا راهنمایی کنید خیلی عجله دارم ممنون

  46. سلام من دانشجوی ترم ۳ رشته ی آیتی از دانشگاه علمی کاربری هستم و به شدت افسره هستم از اینکه به ناچار این رشته را پذیرفتم.با این که تا به الان جز دانشجوهای ممتاز هستم.من نمی دونم چه گونه مهارتهای عملیمو مثل طراحی وب و برنامه نویسی و….را با این همه کلاسای جورواجور با هزینه های سرسام اورشون بالا ببرم.و چه طوری از الان خودمو برای کنکور کارشناسی ناپیوسته آماده کنم.گیج گیجم کمکم کنید.

    1. slm tootia khanom tavakol b khoda kon badesh bayad hadafeto moshakhas konio bara residan bhesh talash koni.bara konkoretam beshin ye barname rizi manteghi va khob bekon hatman moafagh mishi.az chizi natars 2khtar khob…forsat kardi hatman dorehaye shabakero begzaroon.komak khasti b imailam befrest betoonam rahnamait mikonam.b omid moafaghiat.bye…..roozbehgholami1@yahoo.com

    2. سلام روزبه جان.ممنون از راهنماییت و ممنون از اینکه به دل نوشتم پاسخ دادی.ولادت امام علی(ع)رو پیشاپیش تبریک می گم.وانشالا همیشه دستت تو دست خدا باشه و از رحمتش بهره مند بشی.یا حق.

    3. سلام
      شما اگه نمیتونید که خیلی هزینه کنید لازم نیست که کلی کلاس های جورواجور برید.
      اول هدفتون منظورم گرایشی که میخواهید ادامه دهید رو انتخاب کنید و فقط کلاسهای مربوط به اون گرایش رو بگذرونید.
      درضمن میتونید فیلم های فارسی خیلی از این کلاس ها روهم رایگان دانلود کنید و برای بعضی از کلاسها یه سری موسسات (البته در تهران) که موسسه های خوبی هستن تا ۷۰% دارند.
      من خودم شخصا به گرایش امنیت خیلی علاقه دارم و همانند شما هم دچار کمبود مالی هستم اما با همین راه حل ها دارم خیلی سریع پیشرفت میکنم که دچار کمبود وقت هم شدم.
      من خودم با اینکه میخواستم برم it اما قبول نشدم و حالا هم دارم کاردانی سخت افزار علمی کاربردی میخونم و هم زمان برای کارشناسی it دارم اماده میشم و برنامه ریزی کردم اون هم خیلی راحت. با اینکه منابع it رو ما در چارت درسی سخت افزار نمیخونیم.
      اصلا نگران نباشید…
      فقط حرکت کنید.
      درمورد کلاسها یا دانلود فیلم خاص اموزشی یا اماده شدن برای کنکور و … هم هر سوالی داشتید تا جایی که بتونم کمکتون میکنم
      فقط اگه میل دادید بنویسی که از مجله گویای it میل من رو برداشتید
      mohebi.said@gmail.com
      به امید موفقیت شما و همه ی ما
      یا علی

  47. سلام.من دانشجوی دکترای ریاضی کاربردی هستم.از ریاضی دیگه خسته شدم.میخواستم بدونم اگه انصراف بدم وit رو از ارشد دوباره بخونم تا دکتری آیا میتونم موفق بشم.اصلا اینجا دکتری داره؟مرسی اگه راهنمایی کنید.به شغل آینده و مانی فکر نمیکنم.دوس دارم تدریس کنم و تغییری بدم…..البته اگه بتونم.

    1. سلام
      توی ایران این رشته دکترا ندارد تا جایی که گرایش امنیت در ارشد رو هم تا جایی که من میدونم ۳ دانشگاه در ایران دارن تا چه رسد به دکترا.
      تعداد بسیار کمیی از اساتیدی که it تدریس میکنن رشته خوشون it بوده و ما در این زمینه مشکل کمبود استاد رو خیلی زیاد داریم.
      برای ادامه تحصیل هم راحت موفق میشید فقط اولش چون رشته شما این نبوده کمی کار داری که اون هم خیلی راحت مرتفع میشه و نگران نباشید.
      توکل بر خدا شروع کنید
      به لحاظ م الی بگم که طبق امار رسمی بیشترین در امند در سطح جهان مربوط به مشاغل it هست
      در ایران هم زمینه کاری چه خصوصی و چه استخدامی و یا دولتی در همه زمینه بسیار عهالی هستش
      یا علی

    2. سلام .میخواستم درورده اینکه پرسیدی آی تی دکترا داره یا نه بگم که نه تو ایران دکترا نداره البته فعلا.شاید بعدا بشه اما حالا نیس چون رشته نوپاست هنوز دست زیاد توش نیس ولی همین نوپا بودنش مزید بر علت میشه که جای پیشرفت توش خیلی زیاده منم میخوام مثه تو ارشد قبول شم الانم دانشجوی آی تی هستم تو سراسری تبریز هستم وقتی گفتی دکترای ریاضی برق از سرم پرید.دکترا….. اونم ریاضی؟؟؟؟؟؟؟؟خیلی مخی ها

  48. سلام آقای پاک نیت من دانشجوی رشته فناوری اطلاعات هستم و به شبکه های کامپیوتری علاقه ی زیادی دارم خواستم تا نظر شما رو در این مورد بدونم و در باره ی شبکه و درآمد ان در ایران مطلع بشم و چند کتاب در ای مورد بهم معرفی کنید_ممنون از شما

    1. سلام فرزاد عزیز؛

      به خاطر علاقه‌ی شما به این رشته و شاخه‌ی شبکه‌های کامپیوتری بهتون تبریک می گم.

      در حال حاضر مشاغل بر پایه فناوری اطلاعات بیشترین درآمد رو در تمام نقاط جهان دارن و ایران هم از این مورد مستثنی نیست. البته به این شرط که شما توانایی‌های فردی و مهارت‌های تخصصی لازم رو برای این کار داشته باشید. و دریافت مدارک بین‌المللی مربوط به این شاخه هم به افزایش درآمدتون کمک می کنه.

      در کل زیاد نگران درآمد نباشید. شما وظیفه‌ی خودتون رو که یادگیری و پیشرفت روزافزون هست به خوبی انجام بدید، جامعه خودش هزینه‌ی مهارت و توانمندی شما رو پرداخت می کنه و مسأله‌ی درآمد رو حل می‌کنه.

      🙂

      در مورد کتاب هم من زیاد اطلاعی ندارم چون در این زمینه کار نکرده‌ام. اما با جستجو در اینترنت کتب بسیار مفیدی که اغلب انگلیسی هستند پیدا خواهید کرد.

      موفق باشید.

    1. سلام؛

      تشکر از شما و باقی دوستانی که این مطلب رو با نظراتشون تکمیل می کنند و به همدیگه در حل مشکلات و پیدا کردن پاسخ سوالاتشون کمک می‌کنند.

      سربلند باشید.

  49. سلام .وقت به خیر
    من فارق التحصیل IT هستم ولی بین نرم افزار و IT
    ارشد تردید دارم و ممنون می شم اگر راهنمایی کنید

    1. با سلام
      عزیزم این دو رشته در مقطع ارشد دروس کاملا متفاوتی داره
      و تو باید بیشتر در مورد دروسی که در ارشد ارائه میشه تحقیق کنی و با توجه به علاقت تصمیم بگیری اما اگر در مورد بازار کار می پرسی هر دو رشته در موقعیت خوبی هستن

  50. سلام رشتم it . برای پروِژه ntfs permission و share folder و ofline folder نیار به یه سایت آموزش تصویری دارم لطفا کمکم کتید.

    1. باید در ازمون ارشد کامپیوتر شرکت کنه تا بتونه این گرایش را انتخاب کنه

  51. با سلام.من امسال کنکور دادم و به IT علاقه دارم.و میتونیم قبول شم.من خیلی سوال در مورد انتخاب این رشته دارم.میشه آدرس ایمیلتون رو برام بدید.من خیلی گشتم تا بالاخره یکی که آی تی خونده پیدا کردم.۴روز فرصت دارم برا انتخاب رشته،خواهش میکنم کمکم کنید.ممنون.

  52. سلام به همه.
    یه سوال داشتم
    من سوم الکترونیک هستم میخواستم ببینم میتونم تو کنکور ریاضی شرکت کنم که مهندسی it روبخونم یا نه.ممنون میشم کمکم کنید.
    کممممممممممممممممک

  53. سلام به دوستان آی تون خون!!
    آقا یه سوال:
    شما میدونین بیرون ایران کجاها برای تحصیل تو رشته ی آی تی خوبه؟؟؟با وضعی که اساتید اینجا دارن من احساس بازنده بودن میکنم تو این رشته…
    نظرتون راجع به دانشگاه سئول کره ی جنوبی چیه؟؟

    1. کشور هند در زمینه برنامه ننویس و ای تی و این زمینه جز کشور های پیشرو هستش
      هزینه تحصیل و زندگی هم در انجا هم کم هستش و برای بورسیه گرفتن در این کشور هم میتونی راحت بری
      کشور کره هم خوب عستش اما در کشور هند اموزش بشیار قوی تری دارن و کارهای عملی بیشتری انجام میدن و زمینه کار هم بیشتره

  54. با سلام
    خواهش می کنم من رو راهنمایی کنید من دانشجوی رشته ی نقشه کشی صنعتی (زیر شاخه ی رشته ی مکانیک) هستم . از زمانی که وارد دانشگاه شدم به شبکه های کامپوتری علاقه پیدا کردم و می خوام برم کلاس CCNA مدرک من کاردانی است و برای کارشناسی می خوام it بخونم ولی نمی دونم چه جوری این کار رو بکن آیا میزارن کارشناسی ناپیوسته بخونم یا نه با تشکر.

    1. به نظر من از دوره MCITP شروع کنید و بعد برید CCNAو CCNA SECURITY و CCNA
      شما در دوره های سیسکو با بسیاری از مفاهیم انا خواهید شد و در دوره های سیسکو موفق تر خواهید بود
      دوره های مایکرو سافت مباحث نرم افزار ی شبکه اعم از ویندوز سرور و برقرای امنیت به صورت نرم افزار یو .. هست و دروره های سیسکو کلا به سسخت افزار شبکه مپردازه
      از نصب و راه اندازی و امنیت سخت افزاری و ….
      برای کارشناسی هم دانشگاه علمی کاربردی میتونید راحت تر از بقیه جاها قبول بشید
      مجبوری که منابع امتحانی ان را هم خودتون بخونید که البته منابع برای علمی ماربدی از همه جا کم تر اسان تر هستش
      و تنها دانشگاهی هم که کارشناسی ناپیوسته ای تی داره علمی کاربردی هستش
      میتونید برید تو یکی از دانشگاهها و درس های مورد نظر رو با استاد صحبت کنید و به صورت میهمان یه ترم برید سر کلاس اکثر استا قبول میکنن کاری ندارن ام اموزش چیزی از این موضوع نفهمه ها

  55. آقامحسن واقعا از شما من ممنونم که در این مورد منو کمک کردید من کاردانی نرم افزارم می خوام برم فناوری اطلاعات ولی چه رشته ای نمی دونم از نرم افزار متنفرم می خواستم بدونم که چه فرقی بین IT و ICT هست.
    آخه یکی از بچه ها تو چتروم گفت که اگه برم ICT گویا بهتره با تشکر از کمک هاتون

    1. ای سی تی مباحث مربوط به سویچینگ و زیر ساخت شبکه و محابرات هستش
      اما ای تی مباحث مربوط به شبکه و چگ.نگی جمع اوری و نگهدار ی و توزیع اطلاعات هستش و تجارت الترنیک و برقراری امنیت شبکه ها و چگونگی بر پای شبکه ها

  56. سلام
    من رشته کارشناسی ارشد مدیریت سیستم های اطلاعاتی قبول شدم البته مجازی دانشگاه شیراز
    ایا بازار کار این رشته خوب هست؟ در رشته های تجارت و ساخن و تولید نرم افزار و مدیریت سیستم های اطلاعاتی کدام بهتره؟
    و اینکه ایا مدرک مجازی معتبره؟ در مدرک کلمه مجازی قید میشه؟
    با تشکر

    1. با سلام
      مدرک دانشگاههای مجازی از وزارت علوم هستش و در تمامی دستگاهها و ارگانهای دولتی و غیر دولتی اعتبار قانونی دارد
      حتی به لحاظ قانونی بودن از دانشگاه ازاد هم قانونی تر هستش چرا که دانشگاه ازاد زیر مجموعه وزارت علوم نیستش
      بعد از فارغ تحصیل شدن از هم شما میتونید هر دانشگاه دیگه که خواستید اعم از سراسری یا ازد یا غیر انتغاعی یل پردیس و یا دانشگاههای خارج کشور با خیال راحت امتحان بدبد و بخونید
      اموزش های مجازی همچون سایر اموزش دانشگاهها است فقط این اموزش ها انلاین و بر خط هستن
      کیفیت و مطالب ارایه شده در این دوره هیچ تفاوتی با سایر دانشگاهها ندارد و با بهره گیری از فضای وب و ارایه درس ها به صورت چند رسانه ابی کیفیت و مطالب نبز خیلی بهتر هستش
      از لحاظ قانونی بودم و ادامه تحصیل و .. هم اصلا و ابدا نگران نباشد
      در مورد رشته ها هم من نظرم شخ خودم تجارت هستش اما بیشتر بپرسید

  57. سلام من هفت ترم در رشته ریاضی درس خوندم اما چون علاقه زیادی به موبایل دارم و بازار کار ریاضی خراب بود رفتم سراغ تعمیرات موبایل والان ۷۰واحد ریاضی پاس کردم ومیخام تغییر رشته بدم وبرم به یکی از رشته های مهندسی برق مخابرات یا الکترونیک یاکنترل یافناوری اطلاعات دوسدارم یه ادم بزرگی تو موبایل یابرق باشم دوسدارم درامدم خیلی عالی باشه حالا چیکار کنم میشه منو راهنمایی کنید که بازم دچاراشتباه نشم وعمرم تلف نشه ممنونم

  58. سلام من الان دارم کاردانی می گیرم در مرکز آموزش عالی دولتی کرج می خواستم بدونم اگه من کارشناسیمو تو علمی کاربردی بگیرم می تونم کارشناسی ارشد کنکور دولتی بدم یا نه آخه می خوام کارشناسی ارشد دانشگاه دولتی معتبر قبول بشم تو رو خدا سریع جوابمو بدین ممنون

    1. دانشگاه علمی کاربردی زیر مجموعه وزارت علوم هستش و مدارک ان در تمامی دستگاهها و ارگانهای دولتی و غیر دولتی اعتبار قانونی دارد
      حتی به لحاظ قانونی بودن از دانشگاه ازاد هم قانونی تر هستش چرا که دانشگاه ازاد زیر مجموعه وزارت علوم نیستش
      بعد از فارغ تحصیل شدن از علمی کاربردی میتونید هر دانشگاه دیگه که خواستید اعم از سراسری یا ازد یا غیر انتغاعی یل پردیس و یا دانشگاههای خارج کشور با خیال راحت امتحان بدبد و بخونید

  59. سلام.
    من دیپلم کامپوترامسال گرفتم.برای دانشگاه دو رشته ی آی تی و نرم افزار از دانشگاه علمی کاربردی رو انتخاب کردم.به رشته ی کامپیوتر در تمام زمینه هاش به شدت علاقه دارم.انتخاب اولم رو آی تی زدم،وبا توجه به معدلم که ۱۷/۰۳هست احتمال قبول شدنم خیلی بیشتر از نرم افزاره.حالا میخواستم ببینم این رشته ی آی تی خیلی سخت و دشواره نیست ک توش بمونم؟؟؟؟خیلی دوسش دارم و ذوست دارم درام.ولی واقعا میترسم.میشه بگین کلابیشتر درمورده چیه این رشته؟اسم درساشون و که دیدم خیلی خوشم اومده ولی دقیقا نفهمیدم درمورده چه چیزیه این رشته.
    کمکم کنید.ممنون میشم!

    1. سلام
      شما میتونید برای اینکه بیشتر با درس ها و سر فصلها و محتوای اموزشی رشته ای تی اشنا بشید به وب سایت وزارت علوم برید و عناوین و ر فصل همه دروس رو ببینید
      من pdf اینو داشتم
      نمیدونم کحای هاردم هستش
      اگه خواستید به من میل بزنید در صورتی که پیداش کنم برا شما بفرستم
      mohebi.said@gmail.com
      اما رشته ای تی رشته خیلی ختی نیست حتی میتونم بگم از نرم افزار راحت تر هم هستش
      در کشور ما کلا دارای ۵ گرایش مختلف هستش که به جز دانشگاه علمی کاربردی در بقه دانشگاهها در ارشد گرایش بندی میشه اما در علمی کاربردی در کارشناسی
      گرایش ها هم برنامه نویسی وب و طراحی وب و شبکه های کامپیوتری و فناوری اطلاات و امنیت و تجارت الترونیک هستش
      ممکن هستش در بقه دانشگاها گرایش مدیریت فناوری اطلاعات رو هم ببینید
      باز کاریش خیلی عالی هتش اما باید عملا هم کار بلد باشید که متاسفانه در دانشپاههای ایران کم تر ما عملی یاد میگیریم
      حالا برا عملی هم اگه خواستید تو میل براتون توضیح میدم
      این رشته در مورد ایجاد شبکه های کامپیوتر و ایجاد امنیت و و دسترسی ها بر روی شبکه و و نحوه انتقال اطلاعات و چگونگی جمع اوری و نگهداری و توزیع اطلاعات میباشد و موارد واقعا وسیعی شامل رشته ای تی میسه که اینجا مجالش نیست
      شما که نرم ازار خوندید هم خیلی راحت تو این رشته موفق میشید
      کلا از هر نظر چه مال چه راحتی رشته چه حوزه های کاری و متنوع وسیع رشته خیلی دوست داشتنی هستش

  60. سلام
    من فارغ التحصیل رشته ی فن آوری اطلاعات هستم ولی با توجه به طرفیت کم این رشته در دانشگاه های کشور مرددم
    چه رشته ای رو واسه ارشد انتخاب کنم از طرفی نزدیک به یک ساله فارغ اتحصیل شدم ولی هنوز کار مناسبی پیدا نکردم واقعا کلافه شدم ممنون میشم از طریق ایمیلم راهناماییم کنید.

    1. سلام
      رشته نرم افزار به رشته ای تی در ارشد بیشترین شباهت را دارد
      از طرفی همان ظور که بار ها گفته ام فقط با مدرک دانشگاهی و بدون داشتن مهارت های عملی کاری پیدا نخوتهید کرد و اگر پیدا کنید در آن پیشرفتی نخواهید داشت
      در دانشگاه فقط با جنبه های توری و علمی اشنا میشید اما در بازار کار باید کار عملی بلد باشید
      متوانید دوره های زیر رو بگذرانید و بعد راحت کار پیدا خواهید کرد مطمینا و بعدش که سر کار رفتید خود دوره های پپیشرفته تر رو اشنا میشید و میرید
      MCITP
      CCNA
      CCNA Security
      اگر بیشتر خوستید بدونید به من میل بزنید
      البته شاید با چند روز تاخیر جواب بدم ناراحت نشید
      mohebi.said@gmail.com
      یا علی

  61. سلام.من دانشجوی کاردانی کشاورزی هستم و به itعلاقه دارم به نطرتون این رشته رو بخونم موف میشم؟وقرارع با این رشته در اینده کجا کار کنم؟راستی کدوم دانشگاه خوبه غیرانتفاعی یا علمی کاربردی؟میشه رفت پیام نور خوند ناپیوسته رو؟مرررسی

    1. سلام حا لا چی شد هف رو انتخاب کردی
      من که تحقیقات زیادی انجام دادم و به این نتیجه رسیدم که رشته واقعا خوبیه
      وبه نظر من غیر انتفاعی بری بهتره علمی کاربردی

  62. سلام
    من فارغ التحصیل کاردانی آی تی علمی کاربردی هستم
    برای ادامه تحصیل در این رشته بسیار مشتاقم اما بسیار سردرگم شدم.
    استادمون مدام می گفت چرا همه برای ادامه تحصیل آی تی رو ول می کنید یا همه طراحی وب یا شبکه می خونید بردی دنبال خود آی تی ….
    من بسی افسوس می خورم که اون موقع که استاد بود جدی نگرفتم اما الان بهش دسترسی ندارم و از شما که منابع آگاهی در این زمینه هستید خواهش می کنم که حرف این استاد مار و کمی باز کنید… آخه چطوری بریم دنبال خود آی تی .
    من که فکر نمی کنم برای فارغ التحصیلان ارشد آی تی کاری در بازار کار ایران به جز تدریس باشه!! یا امنیت و تجارت آیا کاری براش توی ایران هست؟
    یا گرایشهای دیگه که در دانشگاه هایی به جز سراسری تدریس می شه آیا بهایی به مدرکشون در بازار کار داده می شه؟

  63. اصلا اینقدر کلاس های آزاد و مباحث قابل مطالعه و پیشرفت توی این رشته زیاده که من نمی دونم واقعا باید کدوم رو بخونم ؟؟؟؟!!!!!

    1. سلام.بازار کار مه میگین برا تنها رشته ای که واقعا درحال پیشرقته رشته آی تیه.همه جا نیاز به کامپیوتر هس.بانکها اداره ها شرکت های اطلاعات داده….

  64. من برای مکانیک اسمم در آمده در دانشگاه آزاد اما به دلیل نداشتن تجربه چون رشته ام انسانی می خوام نرم بعدثبت نام کنم برم کامبیوتر آیا درست کارم منو راهنمایی کنید

  65. من تازه میخوام انتخاب رشته کنم به این رشته علاقه دارم ولی از هر نظر برام مهمه که برای دختران اونم توی کشور ما بازار کار داره یا نه من برای پیدا کردن جوابم دوباره به این وبلاگ میام ولی اگه میشه جوابم رو به ادرس ایمیلم بفرستید ممنون میشم راهنماییم کنید
    samanehlove1998@yahoo.com

  66. سلام و خسته نباشید
    من کاردانی نرم افزار کامپیوتر دارم میخونم درسم تمومه باید کنکور کارشناسی بدم امسال

    من گیر کردم اصلا کدوم رشته های کامپیوتر را انتخاب کنم نمیتونم تصمیم بگیرم کدومش اینده شغلی داره

    خودم به شبکه علاقه دارم ولی رشته شبکه هم نداریم
    من باید چی انتخاب کنم اول اینده شغلی داشته باشه دوم این برنامه نویسی اینا را نداشته باشه من خوشم از برنامه نویسی نمیاد

    1. با سلام
      من کاردانی نرم افزار کامپیوتر دارم
      میخواستم بپرسم آیا رشته IT در ایران بازار کار داره ؟
      و اینکه از دوستانی که این رشته رو خوندن در مورد وضعیت تدریس اساتید پرس و جو کردم ولی همه ی اونها منو نا امید کردن و ادعا دارن اساتید رشته های نرم افزار و سخت افزار بهتر از اساتید این رشته است، آیا این موضوع حقیقت داره و به این رشته در ایران توجهی نمیشه؟

  67. سلام من یه دانش اموز دوری پیش دانشگاهی هستم که رشته ی علوم تجربی رو می خونم و می خوام تغییر رشته بدم و بیام به رشته ی فناوری اطلاعات.می خوام بدونم که چطوری می تونم به این رشته بیام و وقتی که به این رشته اومدم باید چه کتابایی رو بخونم؟لطفا جواب بدید

  68. سلام من دانشجوی کارشناسی it هستم به برنامه نویسی علاقه ای ندارم به نظر شما برای ارشد کدوم گرایش it رو بخونم؟
    چه دانشگاه هایی ارشد it دارن؟
    ممنون

  69. ضمن عرض سلام وخسته نباشید خدمت شما خواهشمند است دانشگاههایی که در آنها رشته کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات وجود دارد البته دانشگاهای دولتی و علمی کاربردی برایمان درج کنید با تشکر

  70. من فوق دیپلم it دارم به نظر شمابا توجه به اینکه من در برنامه نویسی ضعیف هستم و بیشتر در ریاضی و فیزیک قوی ترم با این شرایط باز در مقطع کارشناسی فناوری اطلاعات میتوانم ادامه بدهم یا نه خواهش میکنم راهنماییم کنید

  71. با سلام من کاردانی کامپیوتر(نرم افزار هستم) میخواستم ببینم رشته مهندسی فناوری شبکه های کامپیوتر در دانشگاه علمی کاربردی (در مقطع کارشناسی) چند واحد باید گزراند ممنون میشم زود جواب بدین.

  72. سلام من کاردانی ام را در دانشگاه علمی کاربردی رشته آی سی تی خوندم والان کارشناسی رشته شبکه کامپیوتری در دانشگاه خودم قبول شدم از طرفی غیر انتفاعی رشته آی سی تی قبول شده ام من به هر دو رشته علاقه دارم ولی نمیدونم از این دوتا دانشگاه کدوم رو انتخواب کنم خونه من تهران است و دانشگاه غیرانتفاعی نیز تهران است ولی به خانه ما خیلی دور است تروخدا منو کمک کنید واگه میشه جوابمو بهم ایمیل کنید واقعا ممنون میشم نمیدونم مدرک کدوم بهتره تروخدا ایمیل بهم بدین ممنون میشم

  73. من دانشجوی کاردانیitهستم میخوام کارشناسی نرم افزار شرکت کنم میخواستم ببینم کتاب جی باید بخونیم واسه دانشگاه ملی لطفا جوابم بدید …ثواب داره به خدا..!

  74. سلام خوبی؟ من دانشجوی ای تیم نمیدونم ارشدمو چی بخونم تورو خدا کمکم کنید دوس دارم یه رشته ای بخونم موقعیتش از همه بالاتره باشه چه منابعی رو استفاده کنم راهنماییم کنید ممنووووووونم

  75. سلام من میخوام از رشته آی تی به نرم افزار برم چکار کنم؟ الان در مقطع کاردانی آی تی هستم خواهش میکنم کمکم کنید.

  76. سلام من دانشجوی IT هستم، ولی از برنامه نویسی بیزارم! میخوام بدونم کدومیک از شاخه های ارشد برنامه نویسی نداره؟

  77. سلام دوستان منم سوال مهراسارو دارم دانشجوی
    ای تی هستم ولی اصلا از برنامه نویسی خوشم نمیاد تو ارشد کدوم شاخه رو ادامه بدم بهتره لطفا جواب بدین

  78. سلام خسته نباشید. من از ارشد دانشگاه آزاد واحد الکترونیکی رشته مهندسی فناوری اطلاعات گرایش تجارتالکترونیکی قبول شدم. میخواستم بدونم بازار کار این رشته در چه حد که ادامه بدم یا بیخیال بشو درضمن در مورد شهریه هاشم اگه اطلاعات بدید ممنون میشم.

  79. سلام
    من دانشجوی ترم آخر کارشناسی it هستم و نمیدونم که باید بعدش چیکار کنم چجوری دنبال کار بگردم چی باید بلد باشم که درآمدش خوب باشه لطفا راهنمایی کنید
    ممنون

  80. سلام من فوق دیپلم IT هستم و می خوام برای کارشناسی شرکت کنم.اما بین IT و ICT موندم!به نظر شما کدوم رشته بهتره؟من که کاردانی IT خوندم می تونم برای کارشناسی ICT بخونم؟یه سوال دیگه اینکه بین دانشگاه های علمی کاربردی و پیام نور کدوم بهتره؟خواهش می کنم راهنماییم کنید.

  81. سلام من دیپلم حسابداری دارم و می خوام تو دانشگاه رشته کامپیوتر بردارم من به برنامه نویسی و هک 🙂 علاقه دارم میخواستم بدونم من کدوم رشته رو برم به نفعم هستش مهندسی نرم افزار یا it

    1. سلام؛

      اگر علاقه اصلی‌تون برنامه‌نویسی و هک هست مهندسی نرم‌افزار رو بخونید.

      موفق باشید.

  82. سلام من فارع التحصیل آیتی هستم ، به نطر شما برای اینکه در یک زمینه بصورت تخصصی کار کنم بهتره که برنامه نویسی رو دنبال کنم یا شبکه ؟ باتوجه به اینکه خیلیا میگن شبکه واسه حانم ها سخته

    1. سلام؛

      حرف بعضی‌ها رو رها کنید و فقط اون چیزی رو که بهش علاقه دارید انجام بدید.

      موفق باشید

  83. سلام من ناشنوا هستم روخدا منو راهنمایی کنید
    من زمانی که در تاریخ ۱۳۹۱/۱۱/۸دفترچه کنکوری گرفتم هم مهندسی فناوری اطلاعات گرایش فناوری اطلاعات ثبت نام کردم حتی دفترچه کد رشته مهندسی فناوری ۱۳۳/۱۸۴۶ مهندسی فناوری اطلاعات انتخاب کردم بعدش هم کارت آزمون دورن های مهندسی فناوری وکارشناسی حرفه ای ناپیوسته ترمی سال ۱۳۹۲گرفتم حتی تو کارت رشته مهندسی فناوری اطلاعات بود زمان ازمون ۱۳۹۲/۲/۲۰امتحان شرکت کردم تا اعلام نتایج گرفتم رشته ای ۱۶۱۸مهندسی فناوری اطلاعات گرایش برنامه نویسی تحت وب قبول شدم اما من تحت وب اتنخاب نکردم ولی من علاقه ای گرایش فناوری اطلاعات داشتم همون روز درخواست دادم تعییر رشته کنم گفتند در تاریخ ۱۳۹۳مردادماه ترم دو می توانی رشته رو عوض کنی حالا میخوام تحت وب عوض کنم میگه اگر میخواهی تغییر رشته کنی نباید نمرات زیر ۱۲ باشه یعنی نمره ۱۰و۱۱هم حذف میشه خب من روز اول فناوری اطلاعات گرایش فناوری انتخاب کردم ولی تحت وب اتنخاب نکردم هم اشتباهی شده باید چکارکنم تغییر رشته کنم همون فناوری اطلاعات گرایش فناوری انتخاب کنم که نمرات حذف نشه باید چکارکنم خواهش میکنم کمکم کنی

  84. سلام خیلی از مطالبتون مچکرم عالی بود من الان سال سوم دبیرستان رو میخوام شروع کنم و در مدرسه ی بسیار خوبی هم درس میخونم ریاضیمم خیلی خوبه. اگه بخام بورسیه بگیرم آیا حتما باید مدرکی ااز دانشگاه خوب داشته باشم؟ یا بعد از کنکورم میتونم بورسیه بشم؟؟؟ رتبه ی کنکورم باید چند باشه؟؟؟

  85. سلام خسته نباشید.
    رشته ی من IT هستش می خواستم بدونم آیا ارشدم رو می تونم در رشته ی انفورماتیک پزشکی بخونم؟اگر بله چه درس هایی رو باید بخونم لطفا کمکم کنید.

  86. سلام من امسال کنکور دادم. رتبم ۵۹۰۰ شد. به نظر شما ازبین رشته های ای تی-نرم افزار-صنایع-مدیریت کدوم برای تحصیل مناسب است؟ ممنون

    1. اطلاعاتی ک عرضه داشتید خیلی جامع وکامل بود.
      واقعا خسته نباشید.

  87. سلام من امسال کنکور تجربی دادم ولی حالا در دانشگاه آزاد (بدون کنکور‏)‏ ثبت نام کردم در رشته ی آی تی ، به نظر شما من که رشته ی تحصیلیم تجربی بوده می تونم در رشته ی آی تی مثل دانشجوهایی که در دوران دبیرستان ریاضی یا فنی بوده اند در دوره های کاردانی و کارشناسی و … قبول بشم؟ آخه هر چی فکر می کنم می بینم که رشته ی تجربی با آی تی هیچ ربطی به هم ندارند.

    1. سلام هیچ فرقی نمیکه … م امسال درسم تموم شد توی رشته مهندسی ای تی
      خودم ریاضی بودم ولی اصلا ربطی نداره ریاضی باشی تجربی یا فنی . مهم یادگیری تو دانشگاه که اونم بهت چیزی یا نمیدن خودت بایست یاد بگیری دوست عزیز

  88. سلام آقای پاک نیت.با مطالعه پاسخ های دقیق و جامعی که به دوستان داده بودید متوجه شدم که به قولی خیلی کار بلد هستین و اطلاعات بالایی در اکثر زمینه های کامپیوتر دارید.راستش من جدیدا خیلی به یادگرفتن ریز و درشت کامپیوتر مخصوصا امنیت و هک علاقه مند شدم .خلاصه دلم می خواد در زمینه کامپیوتر خبره باشم.من فارغ تحصیل کارشناسی علوم کامپیوتر هستم ولی اصلا برام راضی کننده نبود خیلی دنبال یه نفر گشتم که راهنماییم کنه که چه کنم ولی نشد.به نظر شما چه کنم از کجا شروع کنم شما چطور به اینجا رسیدی؟البته کنکور ارشد آی تی هم میخوام بدم و عاشق امنیت اطلاعات هستم ولی تا الان شروع نکردم هیچ پایه خوبی هم ندارم به نظر شما بدون کلاس رفتن می تونم برای کنکور موفق بشم؟من اصلا درس هام خوب نخوندم ونگرانم که نشه.چه کتابایی باید بگیرم؟ اگه زودتر جواب بدین خیلی ممنون میشم چون حس میکنم خیلی عقبم.اگه ممکنه به ایمیلم پاسخ بدین آخه دقیقا نمیدونم این صفحه رو تو کدوم قسمت سایتتون پیداکنم. خیلی به راهنماییتون نیاز دارم ممنون

  89. سلام
    ببخشید اگر که می شود اسم دانشگاه هایی که رشته ی سخت افزار است را برایم ایمیل کنید .
    خیلی محبت می کنید .

  90. سلام
    من امسال مقطع کاردانی رو در رشته نرم افزار کامپیوتر تمام کردم به نظرشما من برای کارشناسی مهندسی نرم افزار راانتخاب کنم یامهندسی آی تی ممنون میشم اگر راهنمایی های لازم رو بدید.

  91. سلام.من دانش اموز هستم و سال بعد باید انتخاب رشته کنم.برای دانشگاه میخوام مهندسی ای تی بخونم.ولی نمیدونم که برای دبیرستان باید چی بخونم.میشه راهنماییم کنین؟؟؟

  92. بسیار توضیحات جامعی بود ممنونم ای کاش در رابطه با دانشگاه های ارائه دهنده این رشته هم یه تتمه بنویسید.

  93. سلام واحترام
    من رشته تحصیلم کامپیوتر (طراحی وتوسعه صفحات وب )هست . سال دیگه هم کنکوردارم می خوام بدونم من که دارم درس می خونم چه کلاس هایی رو شرکت کنم تا پایه کد نویسم قوی شه بد زبان تخصصی هم عالی یاد بگیرم. البته من خودم زبان خیلی دوست دارم .می خوام تابستون صرف یادگیری بعضی درس هاشم .واز چه منابعی برای کنکور استفاده کنم. من می تونم بعد از کنکور بورسیه بگیرم .لطفا کمکم کنید .

  94. سلام من سال اول دبیرستان هستم میخوام انتخاب رشته کنم چند تا سوال داشتم به کامپوتر هم خیلی علاقه دارم طوری که هر کی از فامیل و دوستان مشکلی دارن از من میپرسند ۱٫کدوم رشته ی کامپیوتر اینده ی شغلی بهتری داره ۲٫برای رفتن به رشته ی کامپیوتر از ریاضی بهتره یا فنی ۳٫رشته ای تی ایا از نظر در امد رشته ی خوبیه ؟ ۴٫ تو کدوم رشته های کامپیوتر میشه بورسیه تحصیلی گرفت ۴٫کدام یک از دانشگاه های تهران رشته کامپیوتر را می پذیرند ….خیلی ممنون و سایت خیلی خوبی دارین از این به بعد همیشه سر میزنم.با تشکر

  95. سلام من اول دبیرستانم و به رشته ی ای تی خیلی علاقه دارم میخوام از رشته ی ریاضی وارد ای تی بشم نظر شما چیست؟ آیا بازار کار دارد؟ در رشته ی ریاضی باید رتبه ی کونکورت چندباشه تا در دانشگاه رشته ی ای تی قبول بشی؟ ممنون میشم جواب سوالاتمو بدین چون من امسال انتخاب رشته میکنم؟

  96. ممنون از سایت خوبتون.آیا به عنوان مثال کار با ای تی را میتوان تقریبا کار با سیستم عامل BACK TRCK5R3 دانست ایا هیچ شباهتی با یکدیگر دارند؟

  97. سلام دوستان من دانشجوی کاردانی نرم افزار هستم کارشناسی رو که تموم کردم میخوام بجای ارشد امنیت اطلاعات( کارشناسی ) بخونم
    کدوم دانشگاه هاتوی قزوین یا زنجان و شهرستان هاشون این رشته رو دارن ؟(البته منظورم آزاد و دانشگاه های زیر نظر دانشگاه آزاد هست و یا در صورت اجبار علمی کاربردی)
    به گفته یکی از دسنام که گفت توی بازار کار ارشد زیاد مهم نیست میخوام این کارو انجام بدم به نظرتون کار درستی هست؟ یا ارشد بخونم ؟

  98. البته دوستان یه نکته رو هم ذکر کنم من توی بازار کار مشکلی ندارم همین الان هم وارد بازار شکار شدم حالا به نظرتون چی کار کنم؟

  99. سلامم,دوستان من سال دوم هنرستانم رشته کامپیوتر,و برای انتخاب رشته در شک هستم که IT یا نرم افزار !
    کدومشون حفظیات کم تری داره؟
    اگه می شه تفاوت هاشون رو برام بگید

    1. آقا جواد شما لطف کن برو it
      البته بستگی به علاقه ات داره ولی رشته ی نرم افزار بیشتر باید برنامه نویسیت قوی باشه که سختی بیشتری داره ، ولی رشته ی it رشته ی شیرینی در مورد شبکه کردن و اینترنت که خسته کننده نیست البته نظر من اینجوریه…
      و بازار کار it به نسبت بیشتر از نرم افزار…

  100. سلام…
    سپاسگذارم از مطالبتون…
    من ترم آخر کاردانی it هستم به نظر شما برای کارشناسی چه رشته ای برم؟؟؟
    ممنون

  101. آقا جواد شما لطف کن برو it
    البته بستگی به علاقه ات داره ولی رشته ی نرم افزار بیشتر باید برنامه نویسیت قوی باشه که سختی بیشتری داره ، ولی رشته ی it رشته ی شیرینی در مورد شبکه کردن و اینترنت که خسته کننده نیست البته نظر من اینجوریه…
    و بازار کار it به نسبت بیشتر از نرم افزار…

  102. سلام.من فارق التحصیل کارشناسی فناوری اطلاعات هستم و قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور رو دارم.میشه راهنمای.یم کنید که کدوم مدارک و چه زبان برناه نویسی ای بیشتر میتونه کمکم کنه با توجه به اینکه فقط ۱ سال وقت یادگیری دارم. واقعا ممنون میشم راهنماییم کنید.

  103. با سلام
    من دانشجوی رشته علوم کامپیوتر (کارشناسی) ورودی ۹۳ میباشم .به رشته خودم به خاطر درس های ریاضی که در این رشته است علاقه ایی ندارم اما در برنامه نویسی به نسبت قوی هستم به همین دلیل تصمیم گرفتم درباره کنکور بدم اما دچار سردرگمی شدم که رشته فناوری اطلاعات بخونم یا مهندسی نرم افزار .موقعیت شغلی کام رشته بهتر است لطفا راهنمایی کنید .باتشکر

  104. سلام دوستان
    من امسال میخوام کنکور ارشد آی تی شرکت کنم
    میخوام امنیت یا شبکه بخونم ولی تو یه سایت نوشته بودن که این دو گرایش از فناوری اطلاعات حذف میشه
    الان من نمیدونم نرم افزار شرکت کنم یا آی تی
    میخواستم از شما کسی اطلاع داشته باشه راهنماییم کنه لطفا.

  105. با سلام
    رشته آی تی رشته خوبیه
    ولی اینکه درآمد داره یا نه به خود طرف بستگی داره
    منظورم اینه تحصیلات دانشگاهی زیاد تاثیر نداره مهم علاقه و پشتکار طرفه
    من خودم کارشناس آی تی هستم ولی تو دانشگاه چیز خاصی بهم یاد ندادن تا اینکه خودم دست به کار شدم
    خدا روشکر حداقل درآمدم از این رشته بین ۱۵۰۰۰۰۰۰تا ۲۰۰۰۰۰۰تومنه

    1. سلام. من ترم ۶ کارشناسی IT میخونم. همش میگین IT خوبه بازار کار داره ولی من تو بازار کار جز کسایی که کارای نرم افزاری انجام میدن و بعضی آقایون که کار شبکه انجام میدن کار دیگه ای ندیدم که بشه گفت یه فارغ التحصیل IT انجام بده(البته اینم بگم توی شهر بزرگی مثل تهران نیستم که موقعیت شغلی آنچنانی داشته باشه) اگه قراره فقط منحصر به همون کارای نرم افزاری باشه دیگه چرا IT بخونیم. من دارم از الان واسه کنکور ارشد میخونم ولی بعضی اوقات واقعا بی انگیزه میشم نسبت به رشته ام. واقعا وقتی دورو برمو نگاه میکنم میبینم یه رشته ای مثل حسابداری خیلی خیلی کار توش بیشتره تا رشته ی ما.الانم موندم واسه ارشد چی بخونم. لطفا راهنماییم کنید.ممنون

  106. سلام دوستان من رشته ی ای تی مهندسی ازاد تهران شرق قبول شدم کسی از این دانشگاه اطلاعاتی داره از سطح علمیشو اینکه استاداش خوبن یا نه در کل دانشگاهه خوبیه ارزش داره اینهمه هزینه کنم اونجا؟؟؟لطفا زود جواب بدید ممنون

    1. رشته ای تی وقتی ارزش مند میشه که بتونی تو تک تک قسمت هاش بری تخصصی بشی و یادبگیری اونوقت میتونی یه مهندس ای تی کارامد بشی وگرن حتی تو دانشگاهای سراسری هم که بخونی اگه فقط به خود دانشگاه و امتحاناش بسنده کنی هیچ تاثیری نداره

    2. خب منظورتون چیه دقیق چجوری خودمون تخصصشو یاد بگیریم اگه دانشگاه یاد نمیده؟

    3. اگه تلگرام دارین به این ای دی @ali_fzl پیام بده راجب اینکه چیکار کنی که بتونی تو ای تی موفق باشی ازش بپرس برات کامل توضیح میده
      خودتو فقط محدود به دانشگاه ندون.

  107. سلام به همه برو بچه های خوب ای تی
    من از همتون یه کمک مشاوره ای میخوام من امسال کنکور دادم و انتخاب رشته کردم و الان بین مکانیک شهرستان و ای تی ازاد تهران جنوب موندم=>خودم علاقه زیادی به کامپیوتر و اینترنت دارم ولی خب یه سریا میگن ای تی رشته ایه که میتونی با کلاس بیرون رفتن هم یاد بگیریش و ای تی تخصصی نیستش و اخرسر که ازش میای بیرون نمیدونی باید چیکار کنی تخصصی نیست و این حرفا به نظرتون با علاقه ای که دارم و انگیزه بالا برای ای تی که دارم برم ای تی چطوره؟و نظر خودتون راجب رشته ای تی چیه.ممنون.

    1. اگه ب کامپیوتر و کاراش علاقه داری برو ای تی مطمئنا موفق میشی تهران جنوبم دانشگاه خوبیه شک نکن

  108. سلام من تازه دوران کاردانی نرم افزار رو تموم کردم الانم مجبورم برم ب دانشگاهی ک رشته نرم افزارو نداره ولی رشته ای تی واسه کارشناسی داره!!! ب نظرتون مشکلی نداره ک من ۴ترم نرم افزار خوندم الان برم ۴ ترم بعدو ای تی بخونم؟؟؟؟

  109. سلام
    خسته نباشید واقعا از این مطالب خوب استفاده کردم. کارشناسی رشته شبکه های کامپیوتری خوندم. ارشد رو میخوام رشته رو تغییر بدم میخواستم راهنمایی کنید از،شاخه ای تی کدوم رشته رو انتخاب کنم اگه لطفا کنید جواب رو به ایمیل من ارسال کنید
    باسپاس

  110. سلام
    مطلبتون عالی بود. یه سوال داشتم اینکه من هنرستان کامپیوتر خوندم سال دیگه هم میخوام کنکور بدم ولی درس ریاضی و فیزیک خیلی ضعیف هستم میخوام همه تلاشمو بکنم که سراسری قبول بشم از کجا باید شروع واسه کنکور؟ بعد اینکه واحد های درسی کاردانی رشته کامپیوتر چیه؟
    ممنون میشم پاسخ بدین. متشکرم

  111. سلام،
    قصد ادامه تحصیل مقطع ارشد در هر رشته مرتبط با it دارم همچنین:
    ۱- رشته کارشناسیم غیر مرتبط با کامپیوتره
    ۲-ریاضیم ضعیف.زبان قوی
    ۳- بیش از ۱۰ ساله تخصصی برنامه نویسی میکنم
    ۴- مسلط به c#, sql,css,jquery,html,delphi
    ۵-تسلط کامل به پایگاههای داده مختلف
    ۶- اخیرا وارد برنامه نویسی وب با mvc شدم
    ۷- با دو سازمان دولتی کار میکنم و نزدیک ده پروژه سنگین دارم که بعضا از سال ۸۶ مشغول کار هستن.
    ۸- علت اتامه تحصیلم داشتن مدرک مرتبط و ارتباط بیشتر با دنیای تحصیله.
    پیشاپیش تشکر از را راهنمایی های مفیدتون.

  112. سلام همه دوستان
    مطالب مفید هست از همه تشکر میکنم ی دلتا شما به نظرتون کسی که رشتش دبیرستان(نظری) ریاضی هست نسبت به رشته نکامکامپیوتر (فنی )هست چقدرصد موفقت تفاوت داره شما خودتون فنی یا ریاضی بودید ؟
    بقیه دوستان هم راهنمایم کنن ببینم من که رشتم ریاضی هست چقدر توی کترخارهای عملی نلازم هست تلاش کنم

  113. سلام خسته نباشین میخواستم بدونم این دروس اختصاصی کدوم نویسنده هاهستن مثلااگه زبان تخصصی روبخونم بایدکدوم کتابوبخونم بعدشم دروس عمومی چیاهستن ممنونم ازراهنماییتون

  114. سلام
    من کارشناسی ای تی خوندم ولی هیچی بلد نیستم حتی نمیتونم ویندوز عوض کنم چون رشته دبیرستانی من ریاضی بوده و علاقه چندانی به کامپیوتر ندارم
    میخام کنکور ارشد بدم ولی نمیدونم چه رشته ای انتخاب کنم
    بنظرتون همون ای تی رو ادامه بدم یا برم رشته های مدیریت مالی و این چیزا
    من کار خیلی واسم مهمه و هدفم اینه تو بانک یا یه اداره دولتی برم سر کار
    با تشکر سولماز

  115. سلام و خسته نباشید
    ممنون بابت مطالب مفیدتون.
    من فارغ التحصیل رشته فناوری اطلاعات گرایش طراحی صفحات وب هستم.
    الان کاملا سر در گم شدم چون ارشد این رشته وجود نداره .
    به نظرتون من چیکار باید بکنم.
    در ضمن من تو این رشته و طراحی وب واقعا مهارت دارم .
    میشه بهم کمک کنید.
    و اینکه میتونم با این رشته ارشد مهندسی پزشکی رو انتخاب کنم برای رشته ارشد؟
    توروخدا راهنماییم کنید کسی نیست بهم کمک کنه 🙁

  116. سلام خسته نباشید
    من دانشجوی ترم ۳ فناوری اطلاعاتم،از اولش هیچ آگاهی ای نسبت به این رشته نداشتم،الان هم هیچ علاقه ای ب این رشته ندارم،تو درسامم موفق نیستم،نمیدونم باید چیکار کنم؟؟میدونم رشته ی خیلی خوبیه و پر درآمد،ولی انگیزه ای واسه خوندنش ندارم..چیکار کنم؟؟

  117. سلااام من سوم دبیرستان رشته ریاضی عاشق برنامه نویسی و مباحث نرم افزاری و کامپیوتری
    رتبم باید حدودا چند بشه تا بتونم ای تی سراسری روزانه تو تهران بخونم ؟ هر کی میدونه بگه ممنوون

    دعا کنید ب هدفم برسم من عاشق این رشته ام

  118. سلام میخواستم بپرسم پیشنهادتون براى کسى که گرافیک خونده و به IT خیلى علاقه داره چیه؟ باید حتما از پایه شروع کرد یا راهى هست که بشه زودتر به نتیجه رسید؟

  119. با سلام خدمت شما جناب پاک نیت
    من کاردانی نرم افزار خوندم و تصمیم گرفتم کارشناسی it بخونم. چون علاقه زیادی به طراحی وب دارم استادم پیشنهاد کرده it گرایش الکترونیک بخونم. ازتون میخوام راهنماییم کنید و اطلاعات بیشتری را درمورد این رشته بدید
    ممنون میشم

  120. سلام دوستان
    من نوجوان ۱۵ ساله ای هستم که علاقه خیلی زیادی به تکنولوژی و این جور رشته ها هستم
    اما از ریاضی بدم امسال هم باید انتخاب رشته کنم
    میشه کمکم کنید آیا موفق میشم
    لطفا جوابتو نو به ایمیل شخصی ام ارسال کنید
    ممنونم از شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *