NVIDIA در Computex 2011 چیزی شبیه به تکنولوژی Optimus برای دستاپ عرضه میکند
درحالی که NVIDIA و AMD تقریبا نسل جدید گرافیکهای خود را عرضه کردهاند، NVIDIA برای Computex 2011 چیز جدیدی در نظر دارد. Computex یکی از بزرگترین نمایشگاههای سالانه است و تولیدکنندهی بزرگ چیپهای گرافیکی میخواهد چیزی شبیه به تکنولوژی Optimus (این تکنولوژی در لپتاپها به کار میرود تا مصرف انرژی کارت گرافیک را کاهش دهد، این کار از طریق کاهش فرکانس کاری کارت گرافیک صورت میگیرد) برای دستاپ عرضه کند، نام این تکنولوژی Synergy میباشد.
با استفاده از Synergy تغییر پردازشگر گرافیکی از کارت گرافیک جدا و چیپ گرافیکی که روی پردازندهی اصلی است، به راحتی صورت میگیرد. در نتیجه مصرف انرژی کم خواهد شد.
این تکنولوژی جدید NVIDIA مختص نسل فعلی پلتفرمهای Intel یعنی Sandy Bridge طراحی شده است، چیپستهای H61، H67 و Z68 از این تکنولوژی برخوردار خواهند شد. برخلاف قابلیت SLI نیازی نیست که تولیدکنندگان مادربورد برای استفاده از این تکنولوژی قراردادی منعقد کنند بلکه این تکنولوژی رایگان است، هر مادربوردی که از این تکنولوژی برخوردار باشد یک کد خاص در SBIOS خود دارد، درست مثل SLI.
کار این تکنولوژی این است که در مواقعی که کار سنگین گرافیکی توسط کامپیوتر صورت میگیرد از کارت گرافیک جدا یا دو کارت گرافیک جدا (در چیپست Z68 که قابلیت SLI یا استفاده از چند کارت گرافیک به موازات هم را دارد) استفاده شود و در سایر موارد که نیازی به داشتن یک پردازندهی قدرتمند گرافیکی نیست از کارت گرافیک کم مصرف اینتل IGP استفاده شود که روی قالب پردازندهی اصلی (IGP یا Integrated Graphic Processorبه معنی کارت گرافیک مجتمع) تعبیه شده است و یا حتی از تکنولوژی QuickSync اینتل استفاده شود.
نمایشگر به مادربورد یا در واقع کارت گرافیک مجتمع IGP متصل میشود، وقتی که کارت گرافیکهای جدا فعال میشوند و پردازش یک بازی سنگین توسط آنها صورت میگیرد، IGP به یک کنترلر تصویر تبدیل میشود(مثل NVIO2) و در مواقعی که محاسبات گرافیک ساده است، تمام کارهای رندر تصاویر توسط IGP صورت میگیرد، به عنوان مثال محاصبات گرافیکی تم Aero در ویندوز 7 به وسیلهی کرات گرافیک کم مصرف اینتل صورت میگیرد.
کاربر میتواند به صورت دستی بین کارت گرافیکهای مجتمع و جدا سوییچ کند یا پروفایلهای تنظیم کند که اگر برنامه یا بازی خاصی اجرا شد، کارت گرافیک تغییر کند.
منبع: techpowerup