۳ ویژگی مخفی در ویندوز ۸

  • 1390/4/4
  • ITTeach
  • 3

امکانات بهتر ویندوز ۸ برای شناسایی اختلالات٬ کاهش هزینه‌های 3G/Wi-Fi/WWA و نوار وظیفه‌ای با پشتیبانی از قابلیت چند نمایشگره.

ماه گذشته٬ مقداری وقت صرف کلنجار رفتن با یکی از نسخه‌های ابتدایی ویندوز ۸ کردم و چند ویژگی مخفی جالب در آن یافتم که از جمله آن‌ها می‌توان به فروشگاه ویندوز٬ حالت بوت ترکیبی که زمان بالا آمدن ویندوز را به نحو قابل توجهی کاهش می‌دهد٬ نگهداری خودکار و اسپات وریفایر (Spot Verifier) اشاره کرد که به صورت همزمان به دنبال بدسکتورها می‌گردد و آن‌ها را مشخص می‌کند تا از نابودی یا آسیب دیدن داده‌ها جلوگیری شود.

سپس سخنرانی‌های ارائه‌شده در کنفرانس‌های AllThingsD و کامپیوتکس موجب جلب توجهات به رابط کاربری شناور و جدید ویندوز ۸ شد. اما در پشت پرده٬ اتفاقات زیاد دیگری در حال جریان است که مایکروسافت تاکنون خبری از آن‌ها منتشر نکرده است. پس از بررسی حدود ۱۵۰۰ رویه گروهی یکی از نسخه‌های ابتدایی ویندوز ۸ ٬ چند ویژگی جالب یافتم که هنوز رونمایی نشده‌اند.

تشخیص اختلالات در برنامه‌‌ها

 

تعدادی از رویه‌های گروهی (منحصر به ویندوز ۸) نشان می‌دهند که مایکروسافت در حال بهبود کارآیی PCA (دستیار سازگاری برنامه) خود و افزایش پایداری کلی سیستم است: اول از همه٬ توجه‌ام به تنظیماتی جلب شد که متعلق به یک سیستم مانیتورینگ پیشرفته اختلالات برنامه‌ها بودند. این سیستم قادر است بیشتر از قبل به شناسایی (و احتمالا برطرف سازی) مشکلات سازگاری برنامه‌ها بپردازد. بر اساس توصیف این رویه‌های گروهی٬ این طور به نظر می‌رسد که PCA اکنون به شناسایی موارد ممانعت از دسترسی به فایل‌های حذف‌شده و همچنین فایل‌های سیستمی (WRP٬ حفاظت از منابع ویندوز) می‌پردازد که این کار موجب کاهش مشکلات ناشی از عملکرد این نوع فایل‌های سیستمی می‌شود.

از آن مهم‌تر اینکه ویندوز ۸ تلاش می‌کند که از طریق جداسازی درایورهای چاپ (پرینت) از سایر برنامه‌‌ها موجب کاهش کلی تعداد اختلالات شود. با اطمینان می‌توان شرط بست که این ویژگی نه فقط شامل درایورهای عمومی چاپگر است٬ بلکه داریورهای چاپگر «مجازی» طرف سوم نظیر XPS٬ PDF یا OneNote را نیز٬ که برای ذخیره‌سازی فایل‌ها در فرمت‌های مختلف استفاده می‌شوند٬ در برمی‌گیرد.

 

کاهش هزینه‌های 3G/WiFi/WWAN

ویندوز ۸ به منظور کاستن از هزینه‌های آنلاین٬ دارای یک ویژگی کاهش هزینه است که به مدیر سیستم (و امیدواریم کاربران سیستم) اجازه می‌دهد که میزان داده‌های تبادل‌شده در شبکه‌های نسل سوم و چهارم٬ وای فای و حتی WWAN را محدود کنند. در تعدادی از رویه‌های گروهی – هنوز کاملا اولیه – متوجه شدم که مدیر سیستم می‌تواند بین حالت‌های «نامحدود»٬ «ثابت» (استفاده از شبکه به صورت نامحدود تا زمان رسیدن به یک حد معین) و «متغیر» (شبکه بر اساس تعداد بایت‌ها محاسبه می‌شود) یکی را انتخاب کند تا صورت حساب موبایل سر به فلک نکشد.

وقتی بیشتر کاوش کردم٬ متوجه شدم که مدیر سیستم همچنین قادر است که شبکه رومینگ موبایل را برای کاربران خود غیرفعال کند. کاملا آشکار است که مایکروسافت وقتی می‌خواهد ویندوز ۸ را وارد موبایل‌‌ها کند٬ و مخصوصاً زمانی که می‌خواهد حساب‌های کاربران را در یک شبکه ابری وارد کند٬ به چنین امکاناتی نیاز دارد.

 

 

 

سرانجام! یک نوار وظیفه چند نمایشگره

این قابلیت باعث راحتی کار به صورت چند نمایشگره می‌شود. طبق رویه‌های گروهی ویندوز ۸ ٬ سرانجام نوار وظیفه در همه نمایشگرهای متصل‌شده٬ و نه فقط در نمایشگر اصلی٬ نشان داده می‌شود.

 

 

این مشکل در سال‌های اخیر گله‌های زیادی را در پی داشته و یکی از اهداف وبسایت (متأسفانه تعطیل‌شده) Windows7Taskforce بوده است و به دلیل همین مشکل است که برنامه‌‌های تجاری نظیر UltraMon یا Actual Multiple Monitors مثل نق و نبات به فروش می‌رسند.

 

طبق توصیف تنظیمات فوق‌الذکر٬ احتمالا در بخش تنظیمات نوار وظیفه٬ قسمت جدیدی تحت عنوان Multiple Display اضافه خواهد شد. متأسفانه٬ این قابلیت در نسخه‌های ابتدایی ویندوز ۸ کار نمی‌کند٬‌ اما حتی در یکی از سخنرانی‌های کنفرانس PDC در سال ۲۰۰۸ درباره نوار وظیفه ویندوز ۷ به آن اشاره شد: «خوشبختانه در ویندوز ۸ ٬‌ می‌توانیم انتظار کارکرد چند نمایشگره خوبی داشته باشیم». هنوز مشخص نیست که نوار وظیفه در سایر نمایشگرها دقیقا چه چیزی نشان می‌دهد: آیا نوار وظیفه در نمایشگر ۲ فقط برنامه‌هایی را نشان می‌دهد که در نمایشگر ۲ فعال هستند؟ آیا ساعت و آیکون‌های ترای در هر دو نمایشگر نشان داده می‌شوند و یا فقط در یکی از آن‌ها؟ در پایین ماکتی از ظاهر احتمالی یک نوار وظیفه چند نمایشگره  را مشاهده می‌کنید:

 

نتیجه‌گیری

 

همه این امکانات در نسخه آزمایشی وجود ندارد. بدیهی است که مایکروسافت عادت دارد بخش‌های زیادی از این نسخه‌های آزمایشی ویندوز را تغییر دهد و هنوز سه ماه تا زمان انتشار نسخه بتا (beta) ویندوز ۸ باقی مانده است که انتظار می‌رود ماه سپتامبر در کنفرانس BUILD رونمایی شود. احتمالا سه ویژگی ذکرشده در اینجا در محصول نهایی وجود خواهند داشت٬ اما هنوز جا دارد که امکانات و تنظیمات بیشتری برای کاربران موبایل در نظر گرفته شود. همچنین انتظار ندارم که مایکروسافت در پشتیبانی از ویژگی‌های چند نمایشگره چیزی کم بگذارد.

منبع: itworld

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 3 دیدگاه
  1. هیچ چیز جالبی برای کاربران pc نداره
    بیشتر برای مانیتورهای لمسی و موبایل هاست نه کامپیوترهای رو میزی

  2. سلام خسته نباشین.میشه کمکم کنید؟ من ویندوزم ۷ بود حالا ۸ نصب کردم ولی همه ی عکسام حذف شده شایدم باشن ولی نمیدونم کجان.تورو خدا کمکم کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *