آموزش ساخت سایت شخصی بدون کدنویسی با نرم افزار Adobe Muse
در ابتدای کار 2 مرحله اصلی در پروسه طراحی یک وب سایت دخیل هستند. اولین آن طراحی ظاهر صفحات است و مورد دوم تبدیل و ترجمه طراحی های انجام شده به یک صفحه وب واقعی است. مرحله اول نیاز به داشتن مهارت و تخصص در طراحی تصاویر و اجزاء و همچنین مرحله دوم نیاز به دانستن علم برنامه نویسی را دارد. مشکل اینجاست که پیدا کردن فردی که هر دو مهارت را با هم داشته باشد دشوار است (البته نه به آن سختی…).
شرکت Adobe برای کسانی که سلیقه بهتری در طراحی دارند (و علاقه ای به برنامه نویسی ندارند)، کار را آسان تر کرده است. این دسته از افزار می توانند از نرم افزار Muse محصول شرکت Adobe استفاده نمایند. ادوبی ادعا می کند که این نرم افزار که دارای قابلت AIR بوده و همچنین می توان از آن در دو پلتفرم مک و ویندوز استفاده کرد، می تواند به هر کاربری کمک کند تا بدون نیاز به نوشتن یک خط کد، به طراحی و انتشار وب سایت های html بپردازد.
ایجاد طرح
یک سوال قبل از شروع کار : چرا ما باید از ابزارهایی مانند Muse برای تولید وب سایت استفاده کنیم در حالیکه به جای آن می توان از WordPress و تم های آن استفاده کرد؟ جواب در یک کلمه خلاصه می شود : « سفارشی سازی ». با اینکه هزاران تم برای وردپرس موجود است، سفارشی سازی یک تم یا قالب متناسب با نیاز ما کار دشواری است. دلیل دیگر این است که استفاده از یک سیستم دیتابیس برای وردپرس به منظور ایجاد یک سایت ساده و خطی، بسیار زیاده روی است..
شما می توانید Muse را از وب سایت ادوبی دانلود کنید. این نرم افزار تا وقتی که v1.0 در نزدیکی سال 2012 عرضه شود، به شکل رایگان در دسترس است. از این نرم افزار می توانید بر روی سیستم عامل ویندوز و یا مکینتاش استفاده کنید؛ ولی قبل از باید AIR رو سیستم شما نصب باشد.
برای درک بهتر نحوه کار Muse، بهتر است با هم ساخت یک صفحه ساده شخصی را امتحان کنیم، چیزی شبیه Flavors.com یا About.me. کار را با انتخاب گزینه Create New Site از پنجره شروع نرم افزار یا منوی File، آغاز می کنیم.
پس از آن از شما سوال خواهد شد تا سایت خود را با تنظیم کردن عرض صفحه، تعداد ستون ها، حاشیه ها و … سفارشی سازی کنید.
اولین مرحله در طراحی یک وب سایت، مشخص کردن تعداد صفحاتی است که می خواهید سایتتان داشته باشد و پس از آن باید ارتباط بین آنها را مشخص کنید. شما به سادگی می توانید صفحات خود را در پنجره Plan اضافه، حذف یا مرتب کنید.
برای اضافه کردن صفحه بر روی گزینه “+” کلیک کنید و برای بستن آن هم می توانید روی گزینه “X” کلیک کنید. برای تغییر نام صفحه بر روی نام آن کلیک کنید، سپس می توانید با درگ و دراپ کردن، آن ها را مرتب کرده و جایشان را عوض کنید.
در پایین صفحه می توانید صفحه A-Master را ببینید. این قالبی خواهد بود که در سراسر سایت شما استفاده می شود. پس اگر المنت هایی (اجزاء) وجود دارند که می خواهید آن ها را در همه صفحاتتان نگه دارید، پس بهتر است به جای کپی کردن و تکرار آن در همه صفحات، آن را در صفحه A-Master تعبیه کنید.
ساختن سایت
اگر بر روی هر یک از صفحات دابل کلیک کنید، آن صفحه در یک تب (زبانه) جدید برای شما باز خواهد شد. با استفاده از ابزارهای درون جعبه ابزار در قسمت بالای نرم افزار، قادر به ساختن، ویرایش، طراحی و ایجاد بخش های دلخواهتان در صفحه خواهید بود.
ابزارهای دیگری که می توانند به شما در پروسه طراحی کمک کنند، “Panels” (پنل ها) در سمت راست هستند. شما می توانید این پنل ها را با استفاده از منوی Window، مخفی کرده و یا نمایش دهید.
برای ساخت صفحه شخصی مان، ابتدا تصویر پس زمینه صفحه مان را با یک تصویر جایگزین می کنیم. در ضمن شما می توانید مقیاس و موقعیت تصویر را به دلخواه خودتان و متناسب با نیازی که دارید، تغییر دهید.
در ادامه، یک منوی به اصطلاح Navigation (ناوبری) را با انتخاب آن از پنل Widget به سایت اضافه می کنیم، سپس می توانیم آن را به درون صفحه درگ یا دراپ کنیم.
شما می توانید منوی Navigation خودتان را با استفاده از بخش Options تغییر دهید و سفارشی سازی کنید. بر روی فلش کوچک آبی کلیک کنید تا پنجره Options ظاهر شود.
همچنین شما می توانید ظاهر متون را مانند شکل نمایش، رنگ و اندازه را با استفاده تب Text در پنل های سمت راست تغییر دهید.
سپس می توانید متن ها و مستطیل هایی را با استفاده از ابزارهای موجود در جعبه ابزار اضافه کنید. این المنت ها را به محل مورد نظرتان که مایلید در آنجا قرار بگیرند، درگ کنید. پس از آن می توانید اعمال سفارشی سازی را با استفاده از پنل های سمت راست روی آنها انجام دهید. برای اضافه کردن لینک های خروجی (یا دیگر المنت های html)، از گزینه Insert HTML موجود در منوی Object استفاده کنید.
سپس کد html لینک های مورد نظرتان را در پنجره باز شده بنویسید و بر روی OK کلیک کنید تا به سایت شما اضافه شوند.
همانند دیگر المنت ها، کد html اضافه شده نیز قابل سفارشی سازی و تغییر است. متاسفانه هنوز امکان تغییر رنگ لینک برای ما وجود ندارد. اما خوشبختانه این امکان در نسخه جدید نرم افزار قرار خواهد گرفت.
بعد از این که همه چیز را درست و مطابق نیازتان تنظیم کردید، می توانید نتیجه را با کلیک بر روی لینک Preview مشاهده کنید.
آخرین مرحله
بعد از انجام همه کارها، شما اماده اید تا سایت خود را در وب قرار دهید. برای انجام اینکار، از گزینه export as HTML موجود در منوی File استفاده کنید.
محل دلخواهتان برای ذخیره پروژه را انتخاب کرده و سپس بر روی گزینه Export کلیک کنید.
اگر دارای یک URL یا آدرس می باشید و میخواهید صفحه شخصی ساخته شده خودتان را به آن متصل کنید، می توانید از سرویس های کلاینت FTP برای آپلود تمامی فایل هایتان در اکانت هاست تان، استفاده کنید. از آنجا که ارائه دهندگان هاستینگ از تنظیمات متفاوتی استفاده می کنند، لطفا با سرویس میزبانی خود در این بار مشورت کنید.
این آزمایش کوتاه، چگونی ایجاد وب سایت با استفاده از Muse را به سادگی اضافه کردن و سفارشی سازی المنت ها، به ما نشان داد. البته باید بدانید که Muse قادر به تولید سایت های پیچیده تر با صفحات زیادتر هم میباشد. مثال های زیادی از وب سایت هایی وجود دارد که نشان میدهد Muse چگونه می تواند صفحه ورودی و یا ویترین آن ها را طراحی کند. برای اطلاع بیشتر درباره Muse، به ایــن صـفـحـه مراجعه کنید.
شما درباره Muse چه فکر میکنید؟ آیا شما هم از این ابزار برای تولید وب سایت دلخواهتان استفاده خواهید کرد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید…
منبع : www.MakeUseOf.com
خدایش مقایسه که بین WordPress انجام دادی اشتباه پاکش بکنی بهتر،
دوست عزیز بهتره که در مورد وب اپلیکیشن بیشتر اطلاعات کسب بکنی تا که بتونی بهتر به موضع ساختار دینامیک و استاتیک بودن وب سایت ها پی ببری… مسئله ساختار برنامه نویسی تحت وب خیلی گسترده و پیچیدست
تو دانشگاه پدر مارو در میارن که به زور بریم c++،c#وMSSQL یاد بگیریم، بعدش من میرمphp،Mysql یا میگیرم، مملکت ما درایم!!!
دوست عزیز مقایسه ای که انجام شد کلی بود، شاید شما منظور رو درست متوجه نشده باشی. شما هر کاری با وردپرس کنی آخرش تو قالب و چارچوب خودش میتونی دستکاریش کنی، وقتی مثلا بخوای به وب پیج بسازی که حجم فایل های مورد استفادش سر جمع، 1 مگابایت نمیشه، نیازی به وردپرس نیست…
HTML که کد نویسی نداره شما برو با Microsoft FrontPage بساز یا با Microsoft Expression Studio یا با Microsoft WebMatrix یا با Adobe Dreamweaver به صورت کاملا Wizard میتونی بسازی، تفاوت دو نوع ساختار برنامه نویسی حالا بجز نوع زبان و پایگاه دادها در دینامیک و استاتیک بودن وب سایت ها که با پایگاه داده و یا بدون پایگاه داده است
که html پایگاه داده نادره و نمیشه data در اون ذخیره کرد و …
اما ورد پرس یک سیستم کاملا رایگان و اپن سورسی که میشه گفت همون وبلاگ معروف اما بایک سری تغییرات در قسمت هایی اونو تبدیل یه یک cms خوب کردن
کتاب های زیادی در مورد این cms نوشته شده که میتونید مطالعه بکنید
و اینکه هیچ ربطی به 1 مگ یا 20 مگ بودن cms نداره برنامه نویسی بکار رفته در اون، پایگاه داده، امنیت و ماژول ها اون cms است که برای هدف به خصوصی طراحی و ساخته می شوند مهم است
شما میتونید به کتاب های برنامه نویسی شی گرا در c#، ساختمان دادها c++ و مبانی مهندسی نرم افزار که در دانشگاه ها تدرس میشه مطالعه بکنید تا در این زمینه کسب علم بکنید
من خودم واسه طراحی سایت از MS Expression Web استفاده می کنم (فقط طراحی) و Front Page الان دیگه منقرض شده به دلیل عدم رعایت استاندارد های W3C. من توی Expression Web هیچکدوم از ویزارد هاش رو نگاه هم نمی کنم؛ چون اگه طراح بخواد کارش قشنگ در بیاد فقط با کد نویسی می تونه تسلط کامل داشته باشه. وردپرس یه CMS عالی و اپن سورس برای ایجاد سایت یا بلاگی هست که روزانه آپدیت میشه یا به هر حال توش مطلب قرار میگیره، در ضمن برای نصبش رو host باید یه دیتابیس براش ساخت و از این کارها… بحث من اینه که وقتی کسی نه آگاهی ای در مورد نصب و ویرایش قالب وردپرس داره و میخواد یکی یا 2 تا صفحه شخصی واسه خودش بسازه که ممکنه تا 2 سال هم هیچ ویرایشی توش انجام نشه و نمی تونه html یا css هم بنویسه، می تونه از این برنامه استفاده کنه؛ وگرنه کسی که این آگاهی ها رو داره، دیگه خودش رو درگیر اینجور مسائل نمیکنه…
سلام
زارع هستم ۵۲ ساله رشته مکانیک
دوستان عزیز شما ها که رشته کامپیوتر و یا آشنا به زبان های قدرتمند برنامه نویسی هستید این برنامه ها به درد شما نمی خورد ولی برای من که برنامه نویسی فوق العاده مشکل است و وقتی برای یادگیری ندارم درضمن یک کم خسیس هم هستم این برنامه ها بسیار مناسب هستند و از آقای محمد مهدی بسیار زیاد تشکر می کنم برنامه را معرفی و یک آموزش مختصر گذاشته امیدوارم همیشه در کارشان موفق باشند
سلام.من یه سایت طراحی کردم با dreamweaver ولی نمیدونم چطور قرارش بدم روی هاست و اینکه آیا بعد از قرار دادن روی هاست میتونم فایل یا صفحاتی رو بهش اضافه کنم؟
خسته نباشی محمد محدی جان
خیلی کیف کردم از مطلبت ممنون.
خواهش می کنم دوست عزیز. نظر لطفتون هست…
عالی بود.بهتون مرسی
امیدوارم استفاده کرده باشید آرمان جان…
salam…man too enteshare websitam moshkel daram…mishe komak befarmaeed?
حالا این muse رو از کجا میشه گیر اوورد؟
من یه سرچ زدم سایتای ایرانی هنوز نذاشتنش واسه دانلود.
این وب اپلیکشین، یعنی اینکه نرم افزاری که تحت وب و قابل اجرا کردن بر روی سیستم عامل نیست باید وارد وب سایتش بشی
نه وب اپلیکشین نیست نیست
فقط برای نصب نیاز به Adobe AIR دارید
اینجا سیستم مورد نیاز زدهhttp://muse.adobe.com/tech-specs.html
ممنون از ناصر جان برای پاسخشون؛
در جواب دوستمون سروش جان باید بگم که اگه نرم افزاری رو سایت های ایرانی واسه دانلود نگذاشتن، نمیشه گفت که به درد نمیخوره!!! 😀
جالب بود. با تشکر
مرسی دوست عزیز.
محمد مهدی جان بدرد که میخوره فقط خوبی سایتای ایرانی اینه که دانلود ازشون بی دردسره … 😀
سلام اين برنامه ازسايتhttp://muse.adobe.com/دانلود نميشه لطفا سايت ديگهي روبراي دانلود معرفي كن
سلام لطفا سريعتر جوابم بده دستت درد نكنه بااين سايت خويب كه دزست كردي خدا خيرت بده
سلام من برنامه را دانلود کردم و نصب کردم ولی هرکاری میکنم مینویسه به اینترنت وصل نیستی در صورتیکه به اینترنت وصل هستم اگه کسی میدونه چیکار باید بکنم بی زحمت یه راهنمایی به ما بکنه.
سلام از مطلب خوبت.يه سوال دارم.ميشه سايتمون قسمت هايي که نياز به تغيير دوباره رو ندارن بصورت دستي درست کنيم و براى مطالب هميشگيمون از يک ساب دامين براى ساخت بلاگ با ورد پرس استفاده کنيم؟
سلام لطفا طرز قرار دادن اون روی اینترنت به عنوان وب سایت رو هم توضیح بده .
طفا طرزکارباwebsite x5روهم توضیح بدین
باسلام وخسته نباشید میشه یه کتاب یا جزوه به زبان ساده باشه معرفی کنید یا برای من بفرستید تا ماهم بتونیم یک سایت شخصی درست کنیم ممنون میشم اگه کمک کنید ومرا راهنمایی کنید بزرگواران
سلام
من یه وب سایت میخوام درست کنم که به دیتا بیس توش بذارم
می شه یکی راهنمایی ام کنه که از چه نرم افزاری استفاده کنم
ممنون
سلام ایمیل آقای مهدی صمصامی چیه؟
سلام خوبید؟خسته نباشید من تازه میخوام ساختن یک سایت رو یاد بگیرم لطفا کمکم میکنی بتونم بسازمش؟برای تبلیغات میخوام ازتون ممنون میشم لطفا اگر میتونید با من تماس بگیرید
با سلام
سوالتون رو بپرسيد
چه كمكي ميخواييد… بنده در خدمتتون هستم
کمکم کنيد
با سلام
ميتونيم براتون طراحي و راهاندازي كنيم
البته اگه مايل باشيد
با سلام و درود من میخوام یک وب سایت برای فعالیت در گوگل ادسنس طراحی و راه اندازی کنم اما خیلی زیاد در این زمینه سر رشته ندارم شرایط شما برای طراحی و راه اندازی سایت چیست؟
سلام اگه شما بخواید برامون سایت بسازید هزینش حدودا چقدر در میاد با تشکر
خیلی جالب و کامل بود ممنون