مدیریت حساب های توییتر و آیدنتیکا با Choqok (ویژه سیستم عامل لینوکس)

مدیریت حساب های توییتر و آیدنتیکا با Choqok (ویژه سیستم عامل لینوکس)
  • ۱۳۹۰/۰۶/۲۲
  • محمدرضا ارجمندی
  • 6

برای کسانی است که واقعا معتاد به توئیت گذاشتن در توئیتر هستند، دسترسی ثابت به توئیتر (یا Identi.ca ، که جامعه منبع بازی از توییتر است) به همان اندازه ضروری و حیاتی است که خوردن غذا و آب. در سطوح مختلف، این دسترسی ممکن است برای آن دسته از طرفداران توییتر که کاربر این شبکه هستند، اما لزوما دم به ساعت پای رایانه ننشسته و گه گاهی پستی را توئیت می کنند نیز کاربرد دارد.

یک انتخاب ممکن این است که هر بار مرورگر وب خود  را باز کرده و به سایت توئیتر برویم. در حالی که این یک راه حل بدیهی و سر راست است، اما باید توجه کنید که زمانی که پنجره مرورگر وب خود را کمینه می کنید از وقایع رخ داده در صفحه خود غافل خواهید بود. همچنین، باز بودن پنجره مرورگر که معمولا از نظر صرف منابع سیستمی مانند حافظه رم اثر خوشایندی ندارد نیز مزید بر علت می شود که به فکر راه حل جایگزینی باشید. بنابراین، بهترین راه حل پیش رو بندی استفاده از کلاینت دسکتاپی توییتر روی میز کار رایانه شما برای آگاهی از اتفاقات رخ داده درون شبکه است.

درباره Choqok

Choqok یک کلاینت کم حجم و کاربردی برای توئیتر و Identi.ca   است که برای یکپارچه سازی با محیط رومیزی KDE طراحی شده. تا آنجا که به کاربران رسانه های اجتماعی مربوط می شود، Gwibber دیگر نرم افزار دسکتاپی در این زمینه است که شاید بهتر شناخته شده باشد، اما این برنامه  برای اجرا تحت دسکتاپ  GNOME مناسب تر است. شما همیشه می توانید Gwibber  را در محیط KDE امتحان کنید، اما من همیشه نرم افزار هایی را ترجیح می دهم که برای محیط دسکتاپ مورد استفاده خودم بومی سازی شده باشند. با Choqok ، شما به سرعت و به راحتی می توانید در جریان حساب توییتر خود در هر زمان قرار گرفته و موارد اطلاع رسانی (notifications) را درست بر روی دسکتاپ خود مشاهده نمایید.

نصب و شروع کار

برای نصب کردن Choqok ، همه کاری که باید انجام دهید این است که  پکیج برنامه را  با همین نام در برنامه package manager خود جستجو کرده  و آن را همراه با همه برنامه های وابسته نصب کنید. پس از کامل شدن نصب ، شما می توانید Choqok را از طبقه بندی Internet  در منوی خود را راه اندازی کنید.

Choqok  با صفحه نمایش خاص خود ظاهر می شود و از شما برای وارد کردن اطلاعات حساب کاربری تان سوال می کند. جلو بروید و روی Yes کلیک کنید، سپس در پنجره «گزینه ها»  (options) به قسمت Accounts بروید. در سمت چپ ، باید دکمه اضافه کردن (add) وجود داشته باشد ، که با آن شما می توانید یک حساب به خدمات مناسب اضافه کنید. به یاد داشته باشید که Identi.ca تحت بخش “StatusNet” قرار دارد. گام ها را همانطور که برنامه از شما می خواهد تکمیل کنید، تا زمانی که برنامه اعلام کند هویت شما تایید (authenticated) شده.

طرح اصلی برنامه

پنجره اصلی برنامه ساده و سازمان یافته  حفظ شده است. مانند همیشه در بالای کادر برنامه شما  نوار منو، همراه با گزینه سفارشی سازی با عنوان ” More ”  را می بینید که اجازه می دهد تا شما چند گزینه بیشتر را هنگام کار با توییتر بتوانید انتخاب کنید، و یک  دکمه Mark all as read “علامت گذاری به عنوان خوانده شده”. کادر خالی بین نوار منو و کادر وقایع برای به روز رسانی وضعیت شما در نظر گرفته شده. هر پیامی که بخواهید (پس از تایپ کردن و زدن کلید Enter از صفحه کلید  چرا که دکمه ارسال وجود ندارد) به هر حساب کاربری انتخاب شده ارسال خواهد شد.

برای ارسال هر چیزی به حساب های متعدد به صورت یکجا شما می توانید Quick Post  را از منوی File انتخاب کنید را انتخاب کنید و سپس حساب های خاص (یا همه کاربران دوست) را که میخواهید چیزی برای اطلاعشان ارسال / توئیت کنید را مشخص کنید.

کادر وقایع (Timelines)

کادر وقایع خود  به سادگی به زبانه های کوچک سازمان یافته است. شما با یک tab برای هر دسته بندی که توییتر در شبکه خود ارائه می دهد و همچنین خانه (Home ) ، پاسخ ها (Replies)، و صندوق (Inbox) (برای پیام های مستقیم) روبرو هستید. شما می توانید بر روی آنها کلیک کنید و آنها را به طور دلخواه دستکاری نمایید.

گزینه ها

Choqok  همچنین دارای تعداد مناسبی از گزینه های رفتاری است، که ممکن است برخی از آن  برای شما مهم باشد، به عنوان مثال سرویس کوتاه سازی آدرس URL که بسیاری کاربران از آن استفاده زیادی می کنند.

نتیجه

Choqok  یک برنامه کوچک و عالیست که به راحتی اجازه می دهد تا شما همیشه در جریان وقایع جاری در توییتر باقی بمانید. سهولت استفاده و سرعت کلی آن می تواند به خوبی مورد تحسین کسانی  قرار بگیرد که از آن استفاده می کنند. Choqok را  به خوبی با چندین حساب می توانید مورد استفاده قرار دهید، بنابراین مدیریت حساب های چندگانه از این پس نباید مشکل باشد. آن را امتحان کنید. من قول می دهم تجربه بهتری نسبت به مرور توئیتر در مرورگر وب شماست.

نظر شما در مورد برنامه های دسکتاپی توییتر چیست؟ از چه کلاینتی (اعم از رومیزی و تحت وب) در این زمینه استفاده می کنید؟ به ما در بخش نظرات اطلاع دهید.

منبع: Makeuseof

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 6 دیدگاه
  1. سلام
    من از مطالب شما در وبلاگم استفاده می کنم و نام منبع رو هم می نویسم اما لینک نمی دم .
    مشکلی که نداره ؟

  2. آیا می‌دونید چغوک ساخته بچه های ایرانی هست و بارها توی همایش‌های مختلف مانند همایش‌ روز آزادی نرم افزار ( http://nodiran.com/software-freedom-day-isfahan/ ) معرفی شده؟
    http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%86%D8%BA%D9%88%DA%A9_%28%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%29
    http://en.wikipedia.org/wiki/ChoqoK

  3. حداقل یه نامی از سازنده این نرم افزار که ایرانی هست میبردین!
    مهرداد مومنی که الان هم ساکن مالزی هستش!

    این هم وبلاگش:

    و این هم پروفایل ایدنتیکا:

    اینجا هم یه مصاحبه با مهرداد رو می تونید گوش کنید!
    http://goo.gl/T4kdT

    1. با سلام
      ممنون که سایتهای ایشون رو معرفی کردید
      موفق و پیروز باشید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *