ضعف سیستم GPS هواپیمای جاسوسی آمریکا، راز تصرف آن توسط ایرانیها
هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین آمریکا، RQ-170 که اخیرا توسط ایران اسیر شد و به نمایش در آمد، بعد از یک حمله ی الکترونیکی در خاک ایران نشانده شده است. برخی گزارشات تایید نشده که در روز سه شنبه از طرف Christian Science Monitor منتشر شد، نشان می دهد که یکی از مهندسین ماشین های بدون سرنشین ایران گفته است: متخصصین جنگ الکترونیک در ایران توانستند ارتباط هواپیماهای بدون سرنشین را قطع کرده و سیستم موقعیت یابی GPS آن را با دستورات خود تنظیم کنند و در نتیجه آن را به جای افغانستان در ایران فرود آورند.
این مهندس شخصی است که برای یک تیم ایرانی کار می کند و ماموریت تیم مذکور جمع آوری اطلاعاتی در مورد این هواپیمای بدون سرنشین بوده است.
تکنیکی که برای حمله به هواپیمای جاسوسی مذکور مورد استفاده قرار گرفته، محصول مهندسی معکوس هواپیماهایی است که در سال های اخیر تصرف شده اند یا بر اثر خرابی به دست ایرانیان افتاده اند. مهندس مورد نظر اضافه کرده است که این حمله با توجه به نقاط ضعف موجود در سیستم هدایت هواپیما صورت گرفته و عملکرد آن را مختل نموده و مختصات محل فرود آن را دستکاری کرده است.
وی می گوید: سیستم هدایت GPS مهم ترین نقطه ضعف RQ-170 بوده، با استفاده از ایجاد نویز (پارازیت یا jam) ارتباط هواپیما قطع شده و آن را مجبور کردیم که در حالت اتوپایلت (خلبانی خودکار) قرار بگیرد. بنابراین هواپیما بدون اینکه نیازی به نفوذ در سیستم کنترل از راه دور و سیگنال های مربوط به آن باشد، در جایی که می خواستیم فرود آمد.
قرار بود هواپیما در پایگاه نظامی آمریکا در قندهار افغانستان فرود بیاید، البته هواپیما فکر می کرد که در حال فرود در همین پایگاه است اما بعدا مشخص شد که سیستم GPS آن فریب خورده است!
بنابر وب سایت Jane هواپیمای RQ-170 توسط Lookheed Martin برای نیرو هوایی ارتش آمریکا طراحی و تولید شده است، این هواپیمای بدون سرنشین از سال 2009 وجود داشته ولی بر اساس عکس های غیر رسمی که از شهر قندهار تهیه شده، این هواپیما قدیمی تر است و شاید از سال 2007 وجود داشته است.
Ira Winkler مدیر گروه امنیت اینترنتی و مقاله نویس aComputerworld می گوید این حمله به صورتی که توضیح داده شده است، باورکردنی به نظر می رسد. وی می گوید: من گزارشات دیگری دیده ام که اظهار داشته اند که نقاط آسیب پذیری خاصی وجود دارد. به عنوان مثال اگر بدانید که هواپیما در چه مختصاتی قرار دارد، و اگر بتوانید سیگنال GPS قوی تری نسبت به سیگنالی که ماهواره به هواپیما می فرستد به آن بفرستید، هواپیما سیگنال جعلی را دریافت کرده و فکر می کند که مختصاتش چیز دیگریست و در جای دیگری واقع شده است.
وی می گوید: اگر سیگنال GPS رمز گزاری شده نباشد، آن وقت سیگنال قوی تر پیروز می شود.
اگر هواپیمای مذکور به همین صورت دستگیر شده باشد، این اولین باری نیست که با چنین حمله ای یک هواپیمای جاسوسی آمریکا به دام می افتد.
2 سال پیش نظامیانی که در افغانستان و عراق حضور داشتند، یک ویدئوی زنده از یک هواپیمای بدون سرنشین Pedator دریافت کردند، ویدیویی که با یک نرم افزار ارزان روسیه ای به قیمت 26 دلار تهیه شده بود. نرم افزار SkyGrabber توسط یک کمپانی روسی تهیه شده است. در حالی که شواهد حاکی از آن است که احتمالا نظامیان نمی توانستند کنترل هواپیما را به دست گیرند، این احتمال وجود داشت که اطلاعات حیاتی و مهمی به دست دشمن بیافتد. مسئولین آمریکایی خطر را جدی نگرفته و اطلاعات را رمز گذاری نکردند.
منبع: computerworld
لطفاً ارزش سایت خودتون رو با نوشتن این مطالب جهت گرفته سیاسی پایئین نیارین.
عزیزم مطلب کاملا علمیه ; شما عینک جهت دارتو عوض کن
شما هم سعی نکنید خود رو ایرانی نشون بدید.
ببخشید ولی سایت دیلی تچ در مورد آی تی و تکنولوژی خبر میذاره.
فکر نکنم بد باشه که گویا آی تی به عنوان یه سایت اخبار علمی یه همچین اخباری هم داشته باشه.
ضمنا سیاسی هم نیست. مساله این بوده که چه طور هواپیما رو نشوندن.
به هر حال سعی میکنم کمتر خبر این جوری بذارم.
علاقه ی شخصی من اینه که علاوه بر اخبار پیشرفت های سایر کشورها باید اخبار پیشرفت های داخلی رو هم بزاریم.
در یک کلام می تونم بگم هر کی گفته چرت گفته
اگر این جوری بود خودشون این همه انگشت به دهن نمی موندن و تا یه هفته جرات تایید و تکذیب خبر را هم نداشتند.
الان هم که همه می بینند.
دقیقا، اصلا اولش باور نکرده بودن و تو همین سایت دیلی تچ یه خبر بود که من فرداش از تلویزیون شنیدم. نوشته بودن که مقامات ایرانی ادعا کردن و …!
ناتو و آمریکا هم گفتن همچین چیزی نبوده و … و بعد گفته بودن حالا شاید فلان هواپیماست که تو افغانستان گمش کردیم!
سلام .
علیرضا جان اسم کمپانی Lockheed martin هست که به اشتباه نوشته شده Lookheed .
موفق باشی …….
ممنون از توجهتون. درستش کردم. شرمنده
من واقعا نمی دونم، اینا فکر می کنن این حرفا رو می زنن یا فکر نمی کنن و این حرفا رو می زنن، روی باند ارتباطیش با پایگاه نویز انداختن، مگه داره راجع به ماهواره هات برد صحبت می کنه که نویز انداختن بعدم به سیستم کدینگش نفوذ کردن، نه آخه از سیستم کدینگ جبهه استفاده می کنه، حاجی خرچنگا اومدن، سیستم جی پی اس هوا پیما ضعف داره؟ آره آخه یه گوشی گلکسی می نیه سامسونگ بستن روش از جی پی اس اون استفاده می کنن، آقا اصلا همه حرفای شما درست، شما که یه بار کنترلش کردی ، یه بار دیگم به خاطر محکم شدن دل مردم راش بنداز یه دور افتخار باهاش تو آسمون تهران بزن.
من که فکر نمیکنم بتونن کنترلش کنن. کاری که کردن فقط عوض کردن مختصات فرودش بوده. البته خودش خیلی مهمه که همچین چیزی رو تونستن گول بزنن ولی اگه توانایی کنترلش رو داشته باشیم دیگه ….
یه روز بالاخره میاد که یه ایرانی بتونه همچین چیزی رو کنترل کنه. نه ؟ به ایرانی بودنمون باید ایمان بیاریم.
سلام
پاراگراف آخر رو دقیقاً متوجه نشدم چون این نرم افزار Skygrabber رو ما باهاش دانلود آفلاین انجام میدیم از ماهپاره….. واقعا جالبه ها…..
اسم هواپیماهه هم تو بند آخر PREDATOR باید باشه…..
بله اسم رو اشتباه تایپ کردم، تصحیح شد.
من هم نمیدونم چه جوری ولی چیزی که هست تو خبر اصلی نوشته شده بود که تونستن ویدیو رو از هواپیما دریافت کنن!
بابا هواپیما رو گرفتن دیگه چیه بیخودی بعضی از این فیس بوکی و پلاسی ها بی جنبه میشینن شایعه درست میکنن که اره مگه بچه بازی این هواپیما بتونن بیارن پایین اره اقا جان چرا قبول نداریم چند تا مخ نشستن تونستن بکشونن پایین این هواپیما رو این حرف رو به هر کسی میگیم هیچ کس باور هم نمیکنه که نهههههه تو هیچ نمیدونی اصلا ایرانی لامصبا استاد تو شایعه درست کردن به جان خودم ایران از لحاظ تقابل الکترو اپتیکی خیلی قویه من خودم اینو تا 5 6 ماه پیش نمی دونستم از لحاظ جنگ سایبری انقدر قوی باشه این یک موضوع کاملا علمی است و جهت گیری سیاسی نداره آقا مرتضی حالا شاید تاثیر سیاسی داشته باشه
اولا بهش میگن هواپیمای رادار گریز و جاسوسی نه اسباب بازی که با ارسال سیگنال GPS قویتر بشه کنترلش کرد.
آقا دمشون گرم ،کم کاری نکردن ،یکی از حرفه ای ترین هواپیماهای جاسوسی دنیا رو ،سالم نشوندن .
انصافا اگه هوپیمای معمولی بود جناب اوباما نمی گفت ،هواپیما رو به همون پس بدید….
عجیبه؟!!!!
مرسی، از مطلبتون، ولی کاش اطلاعات بیشتری میگذاشتید،
در مورد اسکای گریبر بگم که اون ضعف امنیتی نبوده، اون هواپیما از مناطق مخلتف عراق عکس هوایی و فیلم تهیه میکرده و اونا را به ماهواره میفرستاده، دلیلی برای رمز نگاری وجود نداره، چون خود عراقی میدونن کشورشون چه جوریه، چندتا جوون عراقی با یه دیش و لپ تاپ و ترانسمیتر و اسکای گریبر (کرک شده) این کار رو کردند و توسنتند عکس ها و فیلم ها رو دانلود کنند(گفتم چون امریکا نیازی به جلوگیری از اسنیف نداشته) ولی RQ170 کاملا بحثش فرق میکنه چون سیستم راهبریش فریب خورده (Spoofing)و کار خیلی خیلی مهمی بوده، بحث البته ربطی به سیگنال قویتره GPS نداره، بحث اصلی فریب این هواپیماست چون این هواپیما به سیستم خود انهدامی مجهز بوده یعنی به محض اینکه سیستم متوجه بشه سیگنال دریافتیش از ماهواره قطع شده و سیگنالهای دریافتی از مرکز اصلی نیست خودش رو منهدم میکنه
درسته، تو برخی سایت های دیگه هم همچین چیزی خوندم. هوش ایرانی ها اگه هدایت بشه و درست استفاده بشه این که چیزی نیست …. خیلی عجیب ترش رو هم میتونن انجام بدن.
بله، حرف شما هم درسته، البته من بعضی از دوستان حق میدم که راجب این موضوع فکر منفی کنن و بعضا شک کنن، شما فرض کنید کشوری رو که هنوز نمیتونه یه ماشین درست و حسابی تولید کنه، حتی یه دانشگاه هم بین 100 تای برتر دنیا نداره و هنوز نمیتونه هواپیمای مسافربری درست کنه، اونوقت بیاد فوق مدرنترین ابزار جاسوسی ایالات متحده رو هک کنه، این نشون میده که ما توی یه بخشهای خاصی سرمایه گذاری کردیم، مثلا پرتاب ماهواره، لیزر و اپتیک، موشک های برد خیلی بلند یا انواع سلاحهای نظامی
بذارین واقع بینانه صحبت کنیم
مگه میشه ی هواپیما در این حد پیشرفته و با این تکنولوژی بخاطر ضعف GPS به دام بیفته؟
امکان نداره
چرا به این فکر نمی کنیم که دانش فنی بچه های ایران بالاتره
اون امریکایی که این هواپیمارو ساخته تمام سوراخ سمبه های اینو میشناسه
امکان نداره به خاطر این مسائل جزئی ی تکنولوژی پیشرفته لنگ بزه
اخه منی که کامپیوتر کار می کنم برا شبکه های وایرلسی پسورد میذارم مگه می شه ی هواپیما بسازم و برا کد های دریافتی رمز نذارم؟
بابا بیدار شین
دم بچه های ایران گرم
پیامبر گفته اگه علم تو ثریا باشه مردانی از سرزمین پارس بدان دست پیدا می کنند
بابا ما پارسی هستیم
ایرانی
ما ی ابرقدرتیم تو دنیا
جون هرکی دوست دارین بیدار شین از خواب
عزیز من چی رو با چی مقایسه میکنی، رمز وایرلس؟؟!!
یه سرجی تو اینترنت کنی بد نیست، چند ماه پیش کدهای امنیتی SSL شرکت کومودو هک شد، میدونی یعنی چی؟
پیشنهاد میکنن در مورد رمز شکنان راکال هم سرج کنی، میفهمی که سابقه ایرانیها از جنگ تحمیلی توی مسائل امنیتی شروع میشه، مایکروسافت یه ویندوز میسازه هزارتا باگ توشه، یعنی ارتش امریکا دیگه اشتباه نمیکنه؟؟!!
با سلام خدمت همه دوستان. مطمئنا هواپیمایی با این امکانات پیشرفته به این آسونی گرفتار هکرها نمیشه و اگر هم بشه خودش رو منفجر میکنه تا کسی نتونن از روش کپی کنن . پس نتیجه می گیریم به دور از حرفهای سیاسی ما مخهایی داخل ایران داریم که سیستم این هواپیمارو هک کردن
شتر در خواب بیند پنبه دانه ، گهی در چین خورد ، گه روسیانه