سرزمین زامبی ها
نگاهی به بازی
Resident evil Operation racoon city
بالاخره بعد از کلی حرف و حدیث و پیش نقد هایی که از بازی رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون، به عمل آمد، این عنوان متفاوت از سری بازی های ترسناک- بقای رزیدنت اویل، برای پلاتفرم های خانگی و کامپیوتر های شخصی منتشر شد و بر خلاف انتظار هایی که از این عنوان جنجالی می رفت، رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون، به لیست بدترین عنوان های منتشر شده در بین بازی های رایانه ای در سال 2012 میلادی، وارد شد.
رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون، یک عنوان متوسط ولی خوب است که گیم پلی کاملا کلیشه ای دارد و دارای داستانی ضعیف می باشد که کوتاه بودن بازی در بخش تک نفره ی آن در کنار سایر ضعف هایش، به آن ضربه می زد.
بازی رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون از آن دسته بازی هایی است که فقط بازیکن را با عنوانش گول می زند. بازیکن فکر می کند که با یک اثر فوق العاده ی دیگر از سری بازی های رزیدنت اویل مواجه است و هیچ اطلاعی از گیم پلی و تغییراتی که در رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون حاصل شده، ندارد. او این عنوان را خریداری می کند و با دیدن بخش های اولیه از بازی، متوجه می شود که با یک بازی دیگر روبرو هست که فقط نام رزیدنت اویل را یدک می کشد.
البته این عنوان را می توان جزو سری بازی های رزیدنت اویل حساب کرد! زیرا که در وهله ی اول زامبی ها حضور دارند و داستان بازی در رابطه با پشت پرده های شرکت آمبرلا، تنها عامل مقصر در انتشار ویروس تی و جی، می باشد.
حال و هوای گیم پلی و هیجانی که همیشه در بازی های رزیدنت اویل دیده بودیم، در رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون نیز تا حدی حس می شود. زامبی ها به دوران کلاسیک خود برگشته اند و با دیدن بازیکن به طرفشا هجوم می آورند. در رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون، خبری از زامبی های هوشمندی که سلاح های مختلف با خود حمل می کردند نیست.
داستان بازی در رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون، به نسخه های دوم و سوم از سری رزیدنت اویل برمی گردد. درست زاویه ی دید متفاوتی از جلوه ی دیگر بازی رزیدنت اویل در این نسخه به خوبی گنجانده شده و این بار نقش گروه بد را داشتن(که این نکته را می توان جزو نقاط مثبت بازی به حساب آورد)، تجربه ای تازه را برای بازیکن به ارمغام خواهد آورد.
برخی بخش ها از داستان بازی، همانند رابطه ی بین شخصیت های اصلی در سری رزیدنت اویل و نقش شما به عنوان یک شخصیت منفی و بد در داستان، می توانست بهتر از این چیزی باشد که در حال حاضر در رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون، جریان دارد.
شرکت بیولوژی – شیمیایی آمبرلا،راز ویروس جی را بر اثر یک اتفاق ساده فاش می کند و نتیجه ی سال ها آزمایش های بسیار مخفی و محرمانه ای که در پی کامل کردن آن بود را بر اثر یک اشتباه کوچک، نابود می کند.
در این شماره اعضای تیم ویژه ی آمبرلا، قصد دارند شرکت آمبرلا را از این اتفاق وحشتناک نجات دهند و با از بین بردن تمامی مدارکی که این شرکت را عامل انتشار ویروس تی و جی نشان می دهند، تبرعه سازند.
در مراحل و لحظه های پایانی بازی، داستان کمی پیچ و خم پیدا می کند و حضور شخصیت های قدیمی و آشنا، به د استان بازی مسیر تازه ای می دهد.
همان طور که گفته شد، اعضای تیم ویژه ی آمبرلا وظیفه ی از بین بردن مدارکی را دارند که نشان می دهند شرکت آمبرلا مقصر نشر ویروس در سطح شهر راکون است. به همین دلیل بازی یک بازی تک نفره نیست و نتیجه گیری کلی اینکه رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون، بهانه ای برای این بود که بازی رزیدنت اویل به جمع بازی هایی بپیوندد که از قابلیت های آنلاین مختلفی برخوردار است. سازنده گان روی بخش های شبکه ای و گروهی بازی، تاکید بسیاری داشته اند و بسیاری از امکاناتی که در قسمت های آنلاین بازی وجود دارد، از بخش تک نفره حذف شده است.
اعضای تیم، هر کدام طراحی منحصر به فردی دارند و از قابلیت ها و ویژگی های فردی خاصی بهره مند هستند. بازیکن قادر از بین این شخصیت ها که تعداد آنها به 6 عدد می رسد، یکی را به عنوان شخصتی که می خواهد در طول بازی هدایت کند، انتخاب نماید. در کنار شخصیت اصلی که شما هدایت آن را بر عهده دارید، می توان سایر هم تیمی ها را از بین شخصیت های ذخیره انتخاب کرد.
سلاح ها در بین تمامی شخصیت ها مشترک هستند، اما این قابلیت ها و مهارت ها هستند که شخصیت ها را متمایز از یکدیگر می سازند. هر شخصیت در یک گرایش خاصی، مهارت دارد. به طور مثال، یکی به عنوان دکتر، می تواند از قابلیت هایی استفاده کند که به سلامتی بازیکن مربوط می شود. دیگر شخصیت، می تواند سلاح های خود را قدرتمند تر سازد و گلوله های بیشتری را نسبت به بقیه با خود حمل کند. یکی از آن شخصیت ها، همانند یک روح عمل می کند و بیشتر برای کارهای مخفی کاری آموزش دیده است و دیگر شخصیت از بازی که طراحی خوبی دارد، می تواند در مکان های کم نور و قسمت های تاریک، اشیا و آیتم ها را به راحتی پیدا کند و با اسکن کردن نقشه از وجود دشمن در پشت درهای بسته مطلع شود.
شما می توانید شخصیت های مختلیف را در طول هر مرحله، تعویض کنید. اما این نکته را باید ذکر کرد که استفاده از قابلیت هر شخصیت، رایگان نیست و باید با به دست آوردن تجربه در طول بازی، این قابلیت ها را باز کنید.
سلاح های بازی نیز که از تنوعی خوبی برخوردار هستند، با مقدار مشخصی از تچربه یا همان Xp، فعال می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند.
این تجربه ها را می توانید با کشتن زامبی ها و سایر دشمنانی که در بازی هستند، به دست آورد.
وجود شخصیت های قدیمی در این شماره، داستان بازی را تا حدی جالب جلوه داده و روابطی که بین این شخصیت ها حاکم است و هدفی که آنها دنبال می کنند، از زاویه ی دید متفاوتی نسبت به نسخه های قبلی، روایت می شود.
غول آخر ها نیز در این شماره از مهمترین عناصر هیجان در رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون هستند. شما با شخصیت های جهش یافته ای برخورد می کنید که در نسخه های قدیمی از سری رزیدنت اویل، آنها را طور دیگری دیده و شکست داده بودید. به طور مثال، نمیسیس در رزیدنت اویل 3، در این نسخه نیز طاهر می شود.
اگر چه سیستم مبارزه ها تغییر پیدا کرده، اما باز هم همان انعطاف خوب قدیم را دارد. بازی در حالت کلی خوب است و بازیکن را نا امید نمی کند، اما این باگ ها هستند که بر درجه ی کیفی بازی تاثیر می گذارند.
از عمده باگ های بازی را می توان در قسمت هوش مصنوعی رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون دید. نمی دانم چرا بسیاری از بازی های امروزی، از هوش مصنوعی خوبی برخوردار نیستند و این مسئله باید یک راه حل اساسی داشته باشد.
گرافیک پایین بازی نیز به همین ترتیب، بافت ها ضعیف و جزئیات اصلا خوب نیستند. فقط کمی بازی با نور در رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون ، گرافیک را خوب جلوه می دهد که این امر هم یک شیوه ی جدید برای گول زدن بازیکن است. اگرنه نمره ی گرافیک فنی بازی تقریبا صفر است و فقط از نظر جلوه های نوری و تصویری در حد خیلی متعادلی قرار دارد.
در رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون، بازیکن اطلاعات بیشتری از ریشه های رزیدنت اویل پیدا خواهد کرد که این را می توان جزو نکات مثبت بازی به حساب آورد و به نظر من رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون، مقدمه ی بسیار بسیار کوچک از شماره ی ششم بازی رزیدنت اویل است.
وقتی نام کارگردان نامدار و بزرگی مثله شینجی میکامی، در تهیه و تدارک بازی رزیدنت اویل: عملیات شهر راکون، دیده نشود، مشخص است که این عنوان یک عنوان ناموفق برای کپکام خواهد بود.
مشخصات بازی :
Developer: | Slant Six Games |
Publisher: | Capcom |
Director: | Adam Bullied[1] |
Producer: | Masachika Kawata[1] |
Released: | NA : March 20th 2012, May 18th (PC)EU : March 23rd 2012 JP : April 26th 2012 |
Genre: | Third-person shooter |
Modes: | Single-playerMultiplayer Co-op Multiplayer |
Platforms: | PC, Xbox 360, PlayStation 3[2] |
Media: | DVD, Blu-ray |
ای بابا! نا امید شدم از بازی که سالیان ساله طرفدارشم…
حیف شد… کلی انتظار کشیدم…
اخه به اين هم ميگن بازي .
هدفگيري 0
صدا 0
كيفيت 0
انگار داري با تفنگ بادي شليك ميكني
من همه اويلهارو هر كدومو حداقل 10 بار بازي كردم هنوز هم جاي بازي داره ولي اين …… حالم به هم ميخوره
این نسخه از بازی معروف اویل ضربه ای بدتر از اویل 5 به طرفداران اویل زد .من که به شخصه اصلا راضی نبودم.راستی چرا شرکت CAPCOM شخصا بازی را درست نکرد وان را به یک شرکت کانادایی (SLANT SIX) سپرد.