مقایسه آماری سیستم های مدیریت محتوا

مقایسه آماری سیستم های مدیریت محتوا
  • ۱۳۹۱/۰۲/۲۱
  • علیرضا
  • 10

شرکت Pingdom در سال ۲۰۰۹ تحقیقی را در راستای بررسی سیستم های مدیریت محتوا و سهم هر کدام از آنها در ۱۰۰ وبلاگ معروف دنیا انجام داد . پس از آن مشخص شد که حدود ۳۲ % از ۱۰۰ وبلاگ معروف دنیا از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنند . اکنون پس از گذشت سه سال و در سال ۲۰۱۲ ، باز هم این شرکت اقدام به انجام بررسی مشابهی کرده است تا بتواند میزان افت و خیز هر کدام از سیستم های مدیریت محتوا را بررسی کند .

برای شروع بهتر است نگاهی به تصویر زیر بیندازید . این تصویر یک دید کلی بسیار مناسب نسبت به میزان سهم هر کدام از سیستم های مدیریت محتوا در ۱۰۰ وبلاگ مشهور را به شما میدهد .

همانطور که مشاهده میکنید ، وردپرس دارای دو سهم است . یکی مربوط به وبلاگ هایی میشود که خودشان وردپرس را روی هاست خود نصب میکنند و دیگری نیز مربوط به وبلاگ هایی میشود که از فضای ارائه شده توسط وردپرس استفاده میکنند ( چیزی مانند سرویس دهنده ها وبلاگ مانند بلاگفا ، بلاگر و … ) . مجموع سهام این دو حدود ۴۸ % میشود که همین مورد باعث یکه تازی وردپرس در بین سایر سیستم های مدیریت محتوا خواهد شد .

در رده دوم نیز سیستم های مدیریت محتوای شخصی با سهمی ۱۴ درصدی قرار دارند . این سیستم های مدیریت محتوا بر اساس نیازهای هر شخص یا هر سازمانی ساخته میشوند .

در تصویر بالا مشاهده میکنید که حدود ۸ % از ۱۰۰ وبلاگ مشهور دنیا از سیستم های مدیریت محتوای ناشناخته استفاده میکنند . به این ترتیب رده سوم نیز در اختیار این دسته از سیستم های مدیریت محتوا قرار خواهد گرفت .

مقایسه تغییرات از سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۱۲

اکنون میخواهیم به تغییرات آماری که سیستم های مدیریت محتوا بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ تجربه کرده اند بپردازیم . این بررسی نیز بر روی همان ۱۰۰ وبلاگ مطرح دنیا انجام خواهد شد .

۱- وردپرس در این بازه زمانی ، رشدی معادل ۱۶ % را تجربه کرده است . میزان سهم وردپرس در سال ۲۰۰۹ حدود ۳۲ % بوده است و همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم ، این میزان در سال ۲۰۱۲ به ۴۸ % افزایش یافته است .

۲- در سال ۲۰۰۹ تعداد وبلاگ هایی که وردپرس را روی هاست شخصی خود نصب کرده بودند ، ۵ عدد بود . این در حالی است که این تعداد در سال ۲۰۱۲ به ۹ عدد رسیده است . تعداد وبلاگ هایی که توسط وردپرس میزبانی میشوند نیز در این بازه زمانی سه ساله از ۲۷ به ۳۹ رسیده است .

۳- سقوط بسیار شدید سیستم مدیریت محتوای TypePad نیز کاملا مشخص است . تعداد وبلاگ هایی که از TypePad در سال ۲۰۰۹ استفاده میکردند ۱۶ عدد بود است . در حالی که اکنون فقط ۲ وبلاگ از این سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنند .

۴- سیستم مدیریت محتوای Movable Type نیز تقریبا سقوطی بین ۴۰ الی ۵۰ درصد داشته است . تعداد وبلاگ های استفاده کننده از Movable Type در سال ۲۰۰۹ ، ۱۲ عدد بوده است که این تعداد در سال ۲۰۱۲ به ۷ عدد رسیده است .

۵- اما Drupal رشد داشته است . ۲ وبلاگ دیگر نیز به این سیستم مدیریت محتوا روی آورده اند و تعداد استفاده کنندگان از Drupal که در سال ۲۰۰۰۹ ، ۴ عدد بود را به ۶ عدد رسانیده اند .

۶- سیستم مدیریت محتوای Gawker نیز کمی سقوط کرده است و تعداد وبلاگ هایش از ۸ به ۷ رسیده است .

۷- اوضاع برای BlogSmith نیز جالب نیست . این سیستم مدیریت محتوا در سال ۲۰۰۹ توسط ۱۴ وبلاگ استفاده میشده است که این تعداد در سال ۲۰۱۲ به ۴ اعداد رسیده است .

۸- Thumblr که سهمی در سال ۲۰۰۹ نداشته است ، اکنون توسط یک وبلاگ استفاده میشود .

۹- CrowdFusion نیز اوضاع مشابهی مانند Thumblr دارد .

۱۰- Blogger نیز که مالکیت آن در اختیار غول دنیای اینترنت یعنی گوگل است ، از ۳ وبلاگ به ۲ وبلاگ کاهش را تجربه کرده است .

۱۱- سیستم مدیریت محتوای Scoop بدون تغییر مانده است . در سال ۲۰۰۹ یک وبلاگ از این سیستم استفاده میکرده و در سال ۲۰۱۲ نیز همین یک وبلاگ هنوز از آن استفاده میکند .

۱۲- هر دو سیستم مدیریت محتوای Experssion Engine و Baricolage که در سال ۲۰۰۹ دارای یک استفاده کننده بودند ، اکنون دیگر در بین این ۱۰۰ وبلاگ مطرح کسی از آنها استفاده نمیکند .

۱۳- اما در پایان دو دسته از سیستم های مدیریت محتوا باقی میمانند . سیستم های مدیریت محتوا ناشناخته و شخصی که روی هم رفته حدود ۲۰ وبلاگ از آنها استفاده میکنند که معادل ۲۰ % از کل این ۱۰۰ وبلاگ میشود .

در تصویر زیر میتوانید یک دید کلی نسبت به وضعیت سیستم های مدیریت محتوا در بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ داشته باشید .

اکنون باید به قدرت و تسلط وردپرس در دنیای سیستم های مدیریت محتوای وبلاگ نویسی پی برد . همچنین رشد وردپرس نیز در این مدت بسیار حیرت انگیز است . اخیرا وبسایت Technorati اعلام کرده حدود ۵۱ % از وبلاگ های دنیا از وردپرس استفاده میکنند .

در تصویر زیر میتوانید ۱۰۰ وبلاگ مطرح دنیا و سیستم های مدیریت محتوای آنها را مشاهده کنید . لازم به ذکر است که این وبلاگ ها توسط وبسایت معتبر Technorati انتخاب و رده بندی شده اند .

برای مشاهده تصویر در سایز کامل ، روی آن کلیک کنید

منبع

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 10 دیدگاه
  1. سلام، تشکر
    یعنی از سیستم دیتالایف انجین خبری نیست!
    سیستم قدرتمند و بسیار منعطفی هست که خیلی گمنام مونده

  2. بهتر هم هست برای تکمیل این پست یک پست هم در آینده ایجاد شود برای سیستیم های انجمن ساز که چه سیستیمی بیشترین استفاده شده در نت را دارا میباشد

    1. سلام .
      انشالله یه مطلب هم واسه موضوع مورد نظر شما گردآوری میکنیم .

      موفق باشید …..

  3. مرگ تدریجی یک جومـــلا…
    البته اینجا وبلاگ ها رو بررسی کردید، در مقایسه وب سایت ها بی شک جوملا در بین سه نرم افزار پراستفاده خواهد بود!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *