بررسی OS X Mountain Lion 10.8 (بخش دوم)
در بخش قبلی این مطلب به بیان برخی از ویژگی های نسخه جدید سیستم عامل شرکت اپل با نام شیرکوهی پرداختیم. در ابتدا کمی در مورد آپگرید نسخه های قبلی به جدید ترین نسخه OS X بحث کردیم و سپس ویژگی های مختلف و قابلیت های جدید به وجود آمده در شیرکوهی را بررسی کردیم. برخی از ویژگی های مطلب قبل شامل AiPlay ، کلید به اشتراک گذاری و Notification Center بوده است. در ادامه قصد داریم شما را با دیگر قابلیت های جدید شیرکوهی آشنا کنیم.
Messages – پیام ها
در تصویر بالا قسمت پیام ها را مشاهده میکنید. تصویر سمت چپ مربوط به شیرکوهی و سمت راست مربوط به آیپد میباشد. اپل در گذشته توانسته بود به وسیله iChat سرویس مناسبی را برای چت کاربران فراهم کرده بود. اما دیگر عمر این سرویس نیز تمام شده است و کم کم به فراموشی سپرده میشود. راه کار جدید اپل برای این قسمت Messages میباشد که یکی دیگر از قابلیت هایی است که از iOS به سمت شیرکوهی آماده است. این سرویس به شما کمک میکند تا به طور مستقیم با هر کاربری که یک دستگاه iOS دارد ارتباط برقرار کنید. البته این Messages یکی از سرویس های بسته شرکت اپل نیست و علاوه بر iOS از iChat ، Google Talk ، Jabber و Yahoo نیز پشتیبانی میکند.
ظاهر این برنامه بسیار شبیه به نسخه به کار رفته در آیپد است که میتوانید در تصویر بالا شباهت آنها را مشاهده کنید. شباهت های این دو سیستم همانند قرار گرفتن بخش جستجو در بالا و فونت های پیش فرض یکسان میباشد که علاوه بر آن نوشته های شما در قسمت راست قرار دارد و نوشته های طرف مقابل در سمت چپ. البته در قسمت تنظیمات میتوان این موارد را به دلخواه خود تغییر دهید. هم چنین این امکان را دارید تا به یک شماره تلفن یا ادرس ایمیل پیام ارسال کنید. البته قبل از آن باید به Apple ID خود متصل شده باشید.
Mail and Contacts – صندوق پستی و مخاطبین
در قسمت صندوق پستی یا همان پست الکترونیک اپل تغییرات زیادی را اعمال نکرده است. یکی از تغییرات ایجاد شده اضافه شدن قسمت VIPs است. کاربر میتواند افرادی را که قصد قرار دادن پیام هایشان را در صندوق اصلی ندارد را به این قسمت منتقل کند. هم چنین در کنار آدرس فرستنده ایمیل یک ستاره خالی را نیز مشاهده میکنید. کافی است بر روی این ستاره کلیک کنید تا از آن پس تمامی پیام های آنها را در قسمت VIPs مشاهده نمایید.
اکثر اطلاعات شما همانند موارد دلخواه ، آخرین فرستاده ها و امضا ها به سمت سرویس iCloud هدایت میشوند و علاوه بر آنها تمام دستگاه های متصل شده شما نیز اضافه میگردند. قسمت جستجو پست الکترونیک نیز بسیار آسان شده است. کافی است شروع با تایپ کردن کنید تا تمامی نتایج نامنطبق از لیست خارج شوند و در آخر لیست از موارد مورد نظر ظاهر شود که میتوانید آنها را به ترتیب دلخواه دسته بندی نمایید. اگر شما قصد دارید که یک صفحه وب را به کسی ایمیل کنید فقط باید کلید به اشتراک گذاری را در مرورگر Safari بزنید. سپس صفحه ای در مقابل شما ظاهر میشود که نحوه ارسال صفحه را مشخص میکند که میتواند به صورت یک صفحه ، فایل PDF و یا لینک باشد.
و حالا قسمت Address Book نیز به اسم مخاطبین شناخته میشود. نام این قسمت تغییر کرده است ولی محتوای آن همانند قبل است. کلید به اشتراک گذاری به این قسمت نیز اضافه گردیده است و این یعنی شما میتوانید کارت ویزیت مخاطبین را به صورت ایمیل ، پیام و یا در AirDrop ارسال نمایید. هم چنین این قابلیت را نیز در اختیار دارید که مخاطبین خود را در گروه های مختلف طبقه بندی نمایید. کافی است گزینه New Group را برای ایجاد یک گروه جدید بزنید و مخاطبین خود را به گروه جدید اضافه کنید. قسمت مخاطبین دارای بخش های مختلفی برای هر مخاطب مثل آدرس ایمیل ، شماره تماس و … میباشد.
Calendar and Reminders – تقویم و یادآوری ها
همانند قسمت مخاطبین بخش iCal نیز به Calendar یا همان تقویم تغییر نام داده است تا بیشتر شبیه نسخه مشابه خود در iOS باشد. این برنامه نیز شباهت بسیاری به نسخه های ماقبل خود دارد که یک ظاهر چرمی شکل نیز در بالای آن قرار گرفته است. در این قسمت نیز چندین قابلیت فرعی اضافه شده است. منوی زنجیره ای که در قبل برای جا به جا شدن در بخش های مختلف وجود داشت حالا به صورت یک منو drop-down در قسمت کناری برنامه در آمده است.
همان طور که در تصویر مشاهده میکنید قسمت جستجو تقویم در قسمت بالایی قرار دارد و علاوه بر آن بخش رخداد ها نیز در پایین جستجو به نمایش در می آید. قسمت جستجو پیشنهاد هایی را به کاربر میدهد که دارای ویژگی دیگر نیز به نام tokens میباشد که جستجو را اختصاصی تر می نماید. میتوانید در قسمت رخداد ها تاریخ مشخصی را انتخاب کنید تا رخداد های مربوط به آن را مشاهده نمایید. و البته وقتی که رخدادی را در تقویم تنظیم میکنید در قسمت Notification Center ظاهر میشود تا وقتی که خودتان آن را ببندید.
تصویر بالا مربوط به بخش یادآوری ها میباشد که سمت چپ برای شیرکوهی و سمت راست متعلق به iPad است. در سیستم عامل iOS بخش یادآوری ها جدا از تقویم کار میکند. ولی با این حال نیز میتوان گفت یادآوری های OS X برخی از ویژگی های خود را از نسخه مشابه در iOS قرض گرفته است به طوری که ظاهر برنامه ها بیشتر شبیه به یک دیگر است و هم چنین نوشته ها بر روی طرح کاغدی قرار میگیرند. در قسمت پایین سمت چپ گزینه های List / Date را مشاهده میکنید. از طریق تقویم میتوانید یادآوری های خود را به طور مناسب مرتب کنید. برای مثال در یک تاریخ مشخص میتوانید یادآوری های مختلف را از طریق طبقه بندی موضوعی ترتیب بدهید. با کلیک بر روی گزینه مثلث شکل برنامه به صورت یک ستونه در می آید و طبقه بندی های موضوعی از دید خارج میشود.
بر روی یادآوری ها کلیک کنید و سپس یک خط را انتخاب کنید تا بتوانید شروع به نوشتن نمایید. بعد از آن صفحه مربوط به چک برای شما ظاهر میشود که میتوانید گزینه های دلخواه خود را تیک بزنید و البته در بعد این اختیار را دارید که تیک ها را بردارید. هم چنین میتوان متنی را به یادآوری اضافه کرد یا اینکه اولویت آن را تغییر داد. قابلیت دیگر تنظیم تاریخ و مکان برای هر یادآوری است.
یادآوری های شما از طریق سرویس iCloud به گوشی یا دیوایس مورد نظر انتقال پیدا میکند و در زمان مورد نظر فعال میشود. این برنامه فراتر از یک نرم افزار مخصوص به رایانه است و به کاربر این امکان را میدهد که از طریق موبایل به تمامی یادآوری ها دسترسی داشته باشد. به کمک برنامه های از این قبیل میتوان زندگی بسیار راحت تری داشت و آسان تر به امر مختلف رسیدگی کرد.
مرورگر Safari
شرکت اپل به مرورگر Safari توجه بسیار خاصی دارد و بسیار تمایل دارد که کاربران استفاده از دیگر مرورگر ها مثل کروم و فایرفاکس را کنار گذاشته و از مرورگر این شرکت استفاده کنند. در این مرورگر بیشتر قابلیت های جستجو در کنار یک دیگر آمده اند و جستجو در فضای وب را برای کاربران Safari بسیار آسان نموده اند. برای جستجو کافیست کلمه مورد نظر را در آدرس بار بالای مرورگر تایپ کنید تا موارد مشابه با آن برای شما به نمایش در بیایند. البته اگر در قبل از مرورگر کروم استفاده کرده باشید با این قابلیت آشنایی دارید.
در مرورگر Safari تولبار کمی شلوغ تر شده است مخصوصا این که لوگوی iCloud نیز در لیست کلید های موجود در مرورگر اضافه گردیده است. و صد البته کلید به اشتراک گذاری نیز در این بخش برای به اشتراک گذاشتن آسان محتوا وجود دارد. از طریق iCloud میتوانید اطلاعات دلخواه خود را از مرورگر بر روی دستگاه موبایل خود منتقل کنید. بر خلاف قابلیت Sync در مرورگر کروم این ویژگی توانسته است تعامل بسیار خوبی را در میان رایانه و موبایل ایجاد کند. البته به تازگی مرورگر کروم برای iOS نیز عرضه گردیده است ولی با این حال نیز هنوز Safari مرورگر پیش فرض موجود بر روی این دستگاه ها میباشد.
قابلیت جدید Tab View نیز کنترل پنجره ها را بسیار آسان کرده است. به کمک این قابلیت همه پنجره ها جمع میشوند و در یک پس زمینه خاکستری رنگ به نمایش در خواهند آمد که آدرس و عنوان هر صفحه نیز نمایش داده میشود. در این قسمت شما میتوانید به آسانی در میان صفحات منتقل شوید. این قابلیت علاوه بر داشتن زیبایی دارای کاربر مفید زیادی نیز میباشد و کار کاربران را بسیار راحت کرده است. برای دسترسی به این ویژگی کافی است بر روی تاچ پد دو انگشت خود را در جهت مخالف یک دیگر حرکت دهید.
ادامه دارد …
کار بسیار زیبایی انجام میدی اگه در انتها بتونی یه PDF کلی درست کنی معرکست . واقعا” ممنونم