چرا در ابتدای شمارههای بینالمللی، علامت “+” قرار میدهند؟
احتمالاً تعداد کثیری از شما از علت وجود علامت + در ابتدای تمامی شمارههای بینالمللی بیاطلاع باشید. شاید تصور کنید که از آن به عنوان یک symbol تنها برای داشتن ظاهری منظمتر و زیباتر استفاده میشود. اما اینطور نیست؛ بلکه دلیل خاصی دارد! (البته فکر نکنید که در انتهای مطلب، با یک مورد عجیب و غریب برخورد کنید، بلکه یک دلیل بسیار سادهای دارد که شاید خیلی از شما آن را تاکنون نمیدانستید.)
خوب، شما اکنون در ایران هستید (بازدیدکنندگان خارج ایران، آن را تصور کنند!) و میخواهید که با شماره (512) 200-3021 که مربوط به کشور آمریکا میباشد تماس بگیرید. خوب قطعاً میدانید که کد کشور آمریکا +1 میباشد. پس شما هنگام شمارهگیری، به اینصورت وارد میکنید:
00-1-5122003021 (که معمولاً به اینصورت نوشته میشود: +1 (512) 200-3021)
حال شما تصور کنید که شما بجای کشور ایران، در کشور دیگر –مثل استرالیا- زندگی میکنید. فکر میکنید برای تماس با شماره آمریکا، چطور باید عمل کرد؟! دیگر نمیتوانید با شمارهگیری بصورت 0015122003021، به فرد مورد نظر برسید، بلکه باید شماره را اینبار به صورت زیر وارد کنید: 0011-1-5122003021.
مطمعناً متوجه شدید که دوصفر (00) که در هنگام تماس از ایران وارد میکردیم، به (0011) در کشور استرالیا تبدیل شد. حال باید به تعریف این مورد بپردازیم.
به اعدادی که در قبل از کد کشور در شمارههای تماس بینالمللی وارد میشوند، اصطلاحاً Exit Code و یا کد خروجی گفته میشود. شاید میتوان اینطور تجزیه و تحلیل کرد که هر کشوری که دارای یک کد جهت ورود تماس ها به آن میباشد، مثل آن کدی باید باشد که تماس ها از آن کشور خارج شود که بسته به هر کشوری، کد خاصی را دارد.
حال برمیگردیم به سراغ تیتر مقاله، «چرا از علامت + استفاده میکنند؟» خوب به جهت اینکه کشورهای متفاوت، دارای Exit Code متفاوت میباشند و جهت عدم مواجه شدن با مشکل هنگام دادن شماره به یک فرد در کشور دیگر، یک اتفاق نظری پیش آمد که با گذاشتن علامت + نشان دهند که یک تماس بینالمللی است و باید کد خروجی یا همان Exit Code جایگزین آن شود. البته که لازم به ذکر است با گذشت زمان، لزومی در وارد کرد Exit Code نیست؛ بلکه کافیست که همان علامت + را در هنگام تماس وارد کنید و بصورت خودکار تماس بین المللی شما شروع میشود. این دغدغه برای زمان های بسیار قدیمتری بود که مردم نمیتوانستند Exit Code-های کشورهای مختلف را به خاطر بسپارند.
در انتها، اگر تمایل به داستن Exit Code-های کشورهای مختلف هستید، به لینک http://www.
در انتها یک موردی را ذکر کنم که عاملی که باعث شد این مطلب را بنویسم، مشاهده خیلی از سایت های شخصی و شرکتی بود که در هنگام درج شماره تماس خود، به جای علامت +، از دوصفر (00)، استفاده کردهاند. پس لطفاً اگر سایت شخصی دارید و شماره تماس خود را به صورت نادرست وارد کردهاید، آن را تصحیح بفرمایید.countrycodes.com/ مراجعه کرده و با انتخاب کشور مبدأ و مقصد، از Exit Code کشور مورد نظر، مطلع شوید.
نویسنده مطلب: Jeff Mosawy
جالب بود.
عالي و مفيد
seyed jeff
ba seyedol shohada hamneshin beshi elahi. exit code oon donya ro baladi ?
با سلام،
ممنون از این دعای خیر شما 🙂
Exit Code ها را تقریباً همه بلد هستند.
توضيح خوبي نبود اصلا نفهميدم.
با سلام،
سپاس از نظر شما. اگر متن کمی گنگ بود و متوجه آن نشدید، بنده از شما عذرخواهی میکنم. امیدوارم که با مطالعه مجدد آن بصورت آهسته، بتوانید که توضیحات آن را متوجه شوید.
موفق باشید.
ممنون. خیلی جالب بود