بررسی نوکیا Asha 311

بررسی نوکیا Asha 311
  • ۱۳۹۱/۰۶/۳۱
  • امیر امام جمعه
  • 9

نوکیا در حال حاضر مشغول به همکاری شدید با مایکروسافت میباشد تا شاید بتواند با افزایش محبوبیت سری لومیا خود جایگاه سابق را در صنعت ارتباطات بدست بیاورد. البته این شرکت هنوز هم نگاهی به محصولات رده پایین خود دارد و هر از گاهی مدل های جدیدی از آنها را معرفی میکند. در این میان سری Asha نیز تا به حال بسیار خوب عمل کرده اند و بسیاری از وب سایت ها امتیاز مثبتی را به آن داده اند. یکی از جدید ترین اعضای این خانواده Asha 311 نام دارد که دارای ویژگی های بیشتری نسبت به نسخه های پیشین این سری میباشد.

ویژگی های اصلی

  • پشتیبانی از شبکه های GSM ، GPRS و EDGE
  • پشتیبانی از شبکه ۳G با سرعت ۱۴٫۴Mbps
  • پشتیبانی از شبکه HSDPA با سرعت ۵٫۷۶ Mbps
  • رابطه کاربری سری ۴۰ مخصوص آشا
  • صفحه نمایش ۳ اینچی از نوع WQVGA با تراکم ۱۵۵ پیکسل
  • شیشه Corning Gorilla
  • فیلتر پولاریزه
  • مرورگر نوکیا نسخه ۲٫۰
  • فروشگاه نوکیا با ۴۰ بازی رایگان از شرکت EA
  • دوربین ۳٫۱۵ مگاپیکسلی
  • کیفیت فیلمبرداری VGA
  • ۱۴۰ مگابایت حافظه داخلی
  • پشتیبانی از حافظه جانبی تا ۳۲ گیگابایت
  • حافظه ۲ گیگابایتی mirco SD همراه
  • شتاب سنج – چرخش خودکار صفحه
  • بلوتوث نسخه ۲٫۱
  • پورت micro USB با قابلیت شارژ
  • باطری ۱۱۰۰ میلی آمپری یون لیتیوم
  • بلندگو های پر قدرت
  • پشتیبانی کدک مناسب

معایب

  • رزولوشن پایین صفحه نمایش
  • فوکوس دوربین ثابت
  • فاقد شماره گیری هوشمند
  • قیمت نسبتا زیاد

یکی از نکات این گوشی رابطه کاربری آشا میباشد که بر روی آن قرار گرفته است. البته نمیتوان این رابطه کاربری را با گوشی های هوشمند بسیار جدید که دارای هزاران برنامه هستند مقایسه نمود اما در نوع خود رابطه ای ساده به شمار میرود که اجرای خوبی را بر روی گوشی های آشا از خود نشان داده است. البته این گوشی در مقابل سادگی خود کمی گران قیمت محسوب میشود اما ممکن است بسیاری از کاربران سادگی و کارآمدی آن را یکی از نقاط قوت محسوب کنند.

محتویات جعبه

اکثر کاربران فکر میکنند که آشا ۳۱۱ پرچم دار گوشی های رده پایین نوکیا محسوب میشود اما در داخل جعبه آن همان مواردی موجود است که در تمامی گوشی های نوکیا وجود دارند. این محتویات شامل هدفون ، کابل کوتاه USB و شارژر میشوند. یک عدد حافظه جانبی ۲ گیگابایتی نیز در کنار این موارد وجود دارد تا لوازم جانبی را تکمیل نماید.

ابعاد محصول نسبت به آشا ۳۰۵ کوچک تر شده است اما تفاوت میان این دو بسیار زیاد میباشد به طوری که مقایسه آن دو جایز نیست. ممکن است این گوشی ها از نظر ضخامت نازک ترین نباشند ولی با این حال ابعادی را دارند که برای حمل و نقل آسان طراحی شده اند. وزن دستگاه نیز ۹۵ گرم میباشد و شاید اصلا فراموش کنید که گوشی در جیب شما وجود دارد.

طراحی و کیفیت ساخت

با اولین نگاه به این گوشی میتوانید متوجه شوید که از سری آشا میباشد زیرا طراحی آن به مدل های قبلی بسیار شباهت دارد. البته این مسئله زیاد امیدکننده نیز نیست زیرا در پایین گوشی شاهد قسمت پلاستیکی هستیم که جلوه زیبایی ندارد. ولی در دیگر قسمت ها طراحی تقریبا خوب عمل کرده است.

صفحه نمایش آشا ۳۱۱ فقط ۳ اینچ میباشد ولی با این حال شاهد مقدار زیادی از فضای اضافی هستیم که عملا بلا استفاده میباشند. در حالی که امروزه سازندگان گوشی های همراه سعی دارند با کاهش فضای های غیر قابل استفاده امکانات بیشتری را به دستگاه های خود اضافه کنند. در بالای دستگاه نیز لوگو نوکیا قرار دارد که بلندگو مکالمه نیز بالاتر از آن میباشد. هم چنین سنسور نور دستگاه نیز در همین قسمت قرار گرفته است.

در زیر صفحه نمایش نواری را مشاهده میکنید که از جنس پلاستیک است و کلید های مکالمه بر روی آن قرار گرفته اند. کلید قرمز علاوه بر قطع کردن تماس وظیفه خارج کردن کاربر از محیط برنامه را نیز بر عهده دارد. علاوه بر این با فشار دادن و نگه داشتن این کلید گوشی خاموش میشود و بالعکس. در کناره سمت راست گوشی نیز کلید های کنترل میزان صدا و کلید قفل وجود دارد. کیفیت این کلید ها بسیار بالا نیست ولی مشکلی را نیز در استفاده به همراه ندارد.

پورت micro USB نیز در بالای گوشی تعبیه شده است و در کنار آن ورودی شارژر و جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون قرار دارد. آشا ۳۱۱ به همراه یکی از همان شارژر های طرح قدیمی نوکیا عرضه شده ولی قابلیت شارژ با کابل USB را نیز دارد. در سمت چپ هیچ گونه کلیدی وجود ندارد و فقط درگاه مخصوص به اتصال بند وجود دارد.

در پشت دستگاه شاهد دوربین ۳٫۲ مگاپیکسلی هستیم. البته دوربین بدون فلش LED میباشد و عملکرد بسیار پایین را نیز دارد. دیگر موارد موجود در پشت دستگاه عدد رزولوشن و لوگو نوکیا میباشند. البته بلندگو نیز در پشت قرار گرفته است که کمی با بدنه متمایز میباشد. بلندگو میتوانست در درون دستگاه قرار بگیرد اما طراحان نوکیا این مدل را انتخاب کرده اند.

باطری دستگاه دارای ظرفیت ۱۱۱۰ میلی آمپر میباشد که در حالت آماده به کار ۶۹۶ ساعت برای ۲G و ۷۶۸ ساعت برای ۳G کفاف میدهد. در مکالمه نیز رقم مربوط به ۲G حدود ۱۴ ساعت و ۳G نیز ۶ ساعت میباشد. البته اگر از شبکه ۳G بهره بگیرید در حالت عادی میتوان تا چندین روز از یکبار شارژ دستگاه استفاده کرد. پورت حافظه جانبی و سیم کارت نیز در پشت باطری قرار دارند پس خبری از قابلیت hot-swap نمیباشد.

صفحه نمایش

آشا ۳۱۱ به همراه ال سی دی استاندارد ۳ اینچی از نوع WQVGA عرضه شده است. میتوان برخی از آپگرید های صفحه نمایش در مقایسه با آشا ۳۰۵  را مشاهده کرد. بر روی صفحه نمایش هم چنین فیلتر پولاریزه قرار دارد که مقاومت نمایش را در مقابل نور خورشید افزایش میدهد. دیگر مورد موجود بر روی صفحه نمایش پوشش محافظ Gorilla Glass است که استحکام صفحه نمایش را افزایش میدهد.

به هر حال کیفیت و میزان روشنایی صفحه نمایش زیاد مناسب نیست و حتی پیکسل های آیکن ها مشخص میشود. رنگ ها نیز کمی سفید تر و شسته شده جلوه میدهند. این بار نوکیا از صفحه نمایش خازنی استفاده کرده است که یکی از تفاوت های اصلی این گوشی با آشا ۳۰۵ به شمار میرود.  با این که این صفحه نمایش زیاد خوب نیست ولی باز هم نوعی بهبود محسوب میشود. در پایین میتوانید میزان مقاومت صفحه نمایش را در آشا ۳۱۱ مشاهده کنید که با دیگر گوشی ها مقایسه شده است. در این مقایسه اشا ۳۱۱ توانسته است بسیار خوب عمل کند و در میان گوشی های هوشمند سطح بالایی جای دارد. فیلتر پولاریزه ای که نوکیا بر روی دستگاه قرار داده نقش مهمی در بهبود کیفیت دارد.

هم چنین در تصویر پایین میتوانید ماتریکس به کار رفته در صفحه نمایش آشا ۳۱۱ را در زیر میکروسکوپ مشاهده کنید.

پرچم دار سری ۴۰

سری ۴۰ شرکت نوکیا برای مدت زمان زیادی محصول اصلی این شرکت به شمار میرفتند اما با محبوبیت بیشتر گوشی های مبتنی بر دیگر پلتفرم ها و هم چنین انتشار نسخه های مختلفی از سیمبیان این سری نیز شاهد کم رنگ تر شدن نقش خود در بازار موبایل بود. خانواده آشا نیز یکی از آخرین اعضای سری ۴۰ به شمار میرود که دارای امکانات بسیار مناسبی نسبت به نسل های قبلی میباشد. سری ۴۰ تاکنون راه زیادی را پیموده است و شاید هیچ کس هرگز فکر نمیکرد که روزی گوشی های این سری با صفحه نمایش لمسی و رابطه کاربری شبیه به سیمبیان عرضه شوند.

گوشی های لمسی آشا بسیاری از قابلیت ها و ویژگی های خود را از سیستم عامل های سیمبیان و میگو قرض گرفته اند که از هوم اسکرین تا بستن برنامه ها میتوان آنها را مشاهده کرد. یکی از امکانات جالب آشا ۳۱۱ نحوه باز کردن قفل میباشد که به صورت Swipe است و در بالای نوار مربوطه نیز تاریخ و ساخت قرار دارد. البته قبل از این کار لازم است صفحه نمایش را به کار بیاندازید. این کار از طریق فشردن کلید قفل در کنار گوشی انجام میشود. ولی برای این گوشی دوبار فشردن کلید قفل مثل N9 کارایی ندارد.

پس از پشت سر گذاشتن صفحه قفل گوشی به هوم اسکرین سه صفحه ای برخورد میکنید که شباهت بسیاری به حالت سیستم عامل میگو دارد. به طور پیش فرض صفحه برنامه ها در مقابل شما ظاهر میشود تا کاربرد گوشی را برای کاربر سریع تر کند. با حرکت به سمت چپ شماره گیر ظاهر میشود. البته این ترتیب قابل تغییر و شخصی سازی است برای مثال میتوانید صفحاتی را برای رادیو و یا پخش کننده موسیقی نیز اضافه کنید.

سومین صفحه موجود در هوم اسکرین نیز آماده به کار فعال نامیده میشود. در این صفحه میتوانید لیستی از برنامه ها و یا مخاطبین خود را مشاهده کنید تا با نگه داشتن انگشت خود بر روی صفحه حالت ویرایشگر صفحه برای شما ایجاد میشود. از طریق این ویرایشگر میتوانید شورت کات ها و مخاطبین بیشتری را به صفحه اضافه نمایید. به طور پیش فرض تاریخ و ساعت نیز نمایش داده میشود. علاوه بر این ها آیکن های میان بری برای ساعت ، مرورگر و پخش کننده موسیقی در اختیار قرار گرفته اند.

نوار استاتوس نیز در هر یک از این سه صفحه قابل مشاهده میباشد و با ضربه زدن یا کشیدن آن به پایین میتوانید فضای آن را گسترش دهید. در این نوار برخی از اطلاعات دستگاه مثل اتصال بلوتوث ، وای فای یا هشدار های تعیین شده نمایش داده میشود. در پایین نیز باز هم شاهد آیکن برنامه های پخش کننده موسیقی ، شماره گیر و ارسال کننده پیام هستیم. متاسفانه قابلیت multitasking یا استفاده هم زمان از چند برنامه به خوبی بر روی آشا ۳۱۱ قرار نگرفته است و سه برنامه ذکر شده همیشه در هر برنامه دیگری به صورت پس زمینه در حال اجرا میباشند مگر این که در حال استفاده از برنامه ای به صورت تمام صفحه باشید. شما میتوانید در هر جای گوشی موسیقی خود را عوض کنید ، تماس بگیرید و یا پیامک ارسال نمایید.

در صفحه قفل نیز نوتیفیکیشن های کاربر نمایش داده میشوند. گزینه میانبری نیز برای دسترسی سریع به برنامه مربوطه در این قسمت وجود دارد. عدد کوچکی که در گوشه بالایی آیکن مرکز پیامک قرار دارد تعداد پیامک هایی را به شما نمایش میدهد که دریافت کرده اید ولی هنوز مطالعه نکردید. این گزینه برای ایمیل ها نیز وجود دارد. برای تماس های بی پاسخ نیز این ویژگی وجود دارد با این تفاوت که میتوانید به راحتی بفهمید فرد تماس گیرنده چه کسی بوده است.

ویژگی هایی که در بالا ذکر کرده ایم یک سری از نکات اصلی مربوط به رابطه کاربری گوشی میباشند که زیبایی و کارایی بیشتری را برای آشا ۳۱۱ به ارمغان آورده است. هم چنین در طی کار با برنامه ها کلید های زیادی را مشاهده نمیکنید و تنها گزینه ای برای برگشت در اختیار میباشد. باید ذکر کرد که آشا ۳۰۵ کمی از این نظر ضعیف میباشد اما آشا ۳۱۱ واقعا قدمی رو به جلو محسوب میگردد. علاوه بر این ویژگی های قرض گرفته شده از میگو استفاده از گوشی را بسیار آسان تر کرده است. زیاد هم نگران فقدان قابلیت multitasking نباشید زیرا بیشتر برنامه های ضروری دستگاه مثل پخش کنده موسیقی به طور خودکار در پس زمینه فعال هستند البته مگر این که از برنامه های جانبی برای پخش موسیقی استفاده کنید!

دفترچه تلفن جدید

با این که آشا ۳۱۱ از خانواده سری ۴۰ است ولی دارای تغییرات بسیار زیادی نسبت به دیگر گوشی های این خانواده میباشد. در قبل بسیاری از این تغییرات را ذکر کردیم ولی یکی دیگر از بخش هایی که قابل ملاحظه میباشد دفترچه تلفن دستگاه است. در دفترچه تلفن نام هر مخاطب با عکس مربوط به او نمایش داده میشود و در بالا نوار جستجو و گزینه ساخت مخاطب جدید قرار دارد. هم چنین در پایین کلید هایی برای نمایش و تنظیمات پیشرفته قرار گرفته اند.

صفحه اصلی مخاطبین که جزییات آنها در آنجا نمایش داده میشود نسبت به سری های قبلی کاملا متفاوت است و شاهد طراحی جدید بوده است. پس از انتخاب تصویر مخاطب مورد نظر در پس زمینه به اجرا در می آید و در بالای آن نیز نام وی نمایش داده میشود. سه کلیدی که در پایین صفحه قرار دارند با شما این امکان را میدهند تا با وی تماس بگیرید ، پیامک ارسال کنید و یا این که ایمیل بفرستید.

شما میتوانید جزییات خاصی را به هر مخاطب اختصاص بدهید که شامل شماره تلفن ، آدرس ایمیل و یا زنگ خاصی میشود. هم چنین قابلیت ذخیره مخاطبین هم بر روی حافظه دستگاه و هم سیم کارت وجود دارد. برای نمایش مخاطبین نیز فقط دو گزینه برای ترتیب لیست وجود دارد اول به وسلیه نام و دوم از طریق نام خانوادگی. مخاطبین میتوانند به صورت انفرادی و یا گروهی انتقال داده شده یا حدف شوند.

تلفن

باید بگوییم که بخش تلفن آشا ۳۱۱  یکی از مکان هایی است که واقعا پیشرفت رو به جلویی را داشته است. همان طور که در قبل گفتیم قسمت هایی نظیر شماره گیر و دفترچه تلفن شاهد تغییراتی بوده اند اما تنها کمبودی که در این بخش احساس میشود نبود شماره گیر هوشمند میباشد. در قسمت پایین میتوانید آزمایش مربوط به صدای بلندگو مکالمه آشا ۳۱۱ را مشاهده کنید. این گوشی در آزمایش خوب عمل کرده اما باز هم به پای گوشی های قبلی آشا نرسیده است.

پیام رسانی

در قسمت پیام رسانی نیز شاهد پوشش گسترده ای از امکانات میباشیم. در این بخش میتوان پیام های متنی با قابلیت سازمان دهی مشاهده کرد که علاوه بر آن سرویس چت برای سرویس های مختلف نیز در دسترس است. و علاوه بر همه کلاینت ایمیل بسیار خوب نیز در این قسمت وجود دارد. با نگه داشتن انگشت خود بر روی صفحه میتوانید پیام های دلخواه را حذف کنید و مکالمات را نیز ویرایش نمایید. برای ارسال پیام نیز میتوان چندین مخاطب را از دفترچه تلفن انتخاب کرد و یا به صورت مستقیم شماره آنها را در قسمت مورد نظر نوشت.

برای تایپ نیز دو صفحه کلید سنتی و QWERTY در اختیار قرار گرفته است. در قسمت بالایی صفحه کلید تعداد کاراکتر های نوشته شده توسط شما نمایش داده میشود. البته متاسفانه در این قسمت قابلیت انتخاب متن و یا کپی کردن وجود ندارد. صفحه کلید QWERTY موجود بسیار شبیه به نسخه آشا ۳۰۵ است و هم چنین زیاد راحت به نظر نمی رسد. برای مثال هیچ گونه خطی میان حروف مختلف وجود دارد و استفاده از آنها را سخت تر میکند.

کلاینت ایمیل سرویس های مختلفی را از جمله یاهو ، گوگل ، هات میل و … پشتیبانی میکند. نحوه راه اندازی سرویس ایمیل به دو صورت Easy Setup و دستی در اختیار است. این سرویس با پروتوکل های POP3 ، SMTP و IMAP4 هم خوانی دارد و هم چنین از SSL نیز پشتیبانی میکند. به طور پیش فرض ایمیل ها در صندوق ورودی نمایش داده میشوند ولی میتوان آنها را به فولدر جداگانه ای نیز انتقال داد. هم چنین میتوانید از چندین حساب کاربری و ایمیل استفاده کنید و به آسانی در موارد لازم در میان هریک جا به جا شوید. وقتی که ایمیل جدیدی دریافت میکنید تصویری ستاره مانند در گوشه آیکن مربوط به ایمیل ها نمایش داده میشود. کلاینت چت نیز از سرویس هایی نظیر فیسبوک ، MSN Messenger ، گوگل تاک ، یاهو و نوکیا چت پشتیبانی میکند.

فایل منیجر

آشا ۳۱۱ گوشی میباشد که جلوه سری ۴۰ نوکیا را بسیار بیشتر به گوشی های هوشمند سطح بالا مثل ویندوز فون و یا iOS شبیه میکند. یکی از بخش هایی که میتوانید این امر را در آن به وضوح مشاهده کنید مرورگر فایل ها یا همان فایل منیجر است. این برنامه که Files نام دارد تمامی اطلاعات موجود بر روی حافظه دستگاه و حاظفه جانبی را به صورت فولدر بندی شده نمایش میدهد. علاوه بر این فایل های مختلف دارای آیکن های گوناگونی میباشند برای مثال فایل های رسانه ای با تصویر کوچکتری نمایش داده میشوند. تعدادی ابزار کاربردی در قسمت تنظیمات پیشرفته قرار دارد که از جمله آنها میتوان به تغییر نحوه طبقه بندی ، ایجاد فولدر جدید و علامت دار کردن فایل ها اشاره کرد. هم چنین اگر انگشت خود را بر روی صفحه نمایش نگه دارید میتوانید مواردی مثل کپی و حذف را مشاهده کنید. در این برنامه میتوانید ابزار های مربوط به یک مرورگر فایل خوب را در اختیار بگیرید که به لطف محیط کاربری مناسب استفاده از آنها بسیار آسان تر از قبل شده است.

گالری و ویرایشگر تصویر

قسمت گالری تصاویر کپی از سیستم عامل سیمبیان میباشد. تصاویر در سه ستون به صورت کوچک شده نمایش داده میشوند که قابلیت اسکرول را دارا است. گالری گوشی یه مشکل بزرگ دارد و آن این است که نمیتواند بیشتر از ۱۰۰۰ عدد تصویر را نمایش دهد. پس اگر کارت حافظه شما پر از تصاویر میباشد آشا ۳۱۱ گزینه مناسبی نیست. هم چنین میتوان تصاویر را به صورت گروهی در یک سری از آلبوم ها قرار داد.  قسمت ویدیو ها نیز آخرین بخش از گالری میباشد که تمامی ویدیو های کارت حافظه در آن قرار دارد. با انتخاب و نگه داشتن انگشت خود بر روی هر فایل ابزار های مربوطه در اختیار شما قرار میگیرد. قابلیت های چرخش خودکار و زوم نیز در دسترس هستند.

پخش کننده موسیقی

برنامه پخش موسیقی دارای محیط ساده ای است که در آن بسیاری از قابلیت ها وجود دارد. در هنگام پخش موسیقی تصویر بزرگی از عکس آلبوم نمایش داده میشود و در پایین آن نیز نام آلبوم و نام قطعه قرار دارد. هم چنین کلید های کنترل کننده در پایین این بخش قرار دارند. در پایین صفحه سه کلید اصلی وجود دارد که اولین گزینه برای نمایش قطعه در حال پخش است. گزینه دوم برای نمایش کتابخانه میباشد که تمامی موسیقی ها در آن قرار دارد. و در آخر گزینه ای برای نمایش لیست پخش موجود است.

پخش رندوم ، تکرار قطعه و اکولایزر نیز در دسترس است. شما هم چنین میتوانید موسیقی ها را از طریق بلوتوث نیز پخش کنید. برنامه پخش موسیقی قابلیت اجرا در پس زمینه را نیز دارد ولی در هوم اسکرین و یا صفحه قفل کلید هایی برای کنترل در دسترس نیست.

رادیو FM

رادیو FM در آشا ۳۱۱ با محیطی ساده و مرتب عرضه شده است. شما میتوانید به کمک کنترل های موجود بر روی صفحه ایستگاه های مورد نظر خود را تغییر دهید. علاوه بر این در صفحه ای مجزا تمامی ایستگاه های موجود به صورت لیست شده در اختیار هستند.

پشتیبانی خوب از کدک های ویدیویی

در گوشی های سری ۴۰ نوکیا هیچ پخش کننده فایل های ویدیویی به صورت مجزا وجود ندارد و میتوان ویدیو ها را از طریق مرورگر فایل ها و یا گالری مشاهده کرد. آشا ۳۱۱ نیز فرمت های مختلف ویدیویی را مثل AVI ، MP4 و ۳GP را پشتیبانی میکند و علاوه بر این با پخش فایل های DivX و Xvid نیز هیچ مشکلی ندارد. البته باید گفت ویدیو هایی که کیفیت بالاتر از ۷۲۰p داشته باشند پشتیبانی نمیشوند. ولی آشا ۳۱۱ تمامی کدک های صوتی از جمله کدک مربوط به فیلم های Full HD را پشتیبانی می نماید.

دوربین

در درون آشا ۳۱۱ از دوربین فوکوس خودکار با حسگر ۳ مگاپیکسلی استفاده شده است و در بیشترین حالت میتواند تصاویری را با کیفیت ۱۵۳۶*۲۰۴۸ ثبت نماید. محیط دوربین نیز آپدیت شده ولی هنوز هم گزینه های کمی در آن قابل مشاهده میباشد. در هر یک از گوشه های صفحه نمایش یک کلید وجود دارد. برای مثال در گوشه سمت راست پایین گزینه ای برای برگشت و خروج از برنامه دوربین طراحی شده است. قابلیت چرخش اتوماتیک نیز در این قسمت به خوبی عمل نمیکند. کلید ثبت نیز همیشه در وسط قرار گرفته و فرقی نمیکند در چه حالتی عکسبرداری کنید.

در قسمت تنظیمات میتوانید برای تصاویر افکت های گوناگونی را مشخص کنید یا از زمان سنج خودکار بهره بگیرید. البته قسمت دیگری برای تنظیمات پیشرفته وجود دارد که میتوان در آن جا رزولوشن تصویر و صدای دوربین را مشخص کرد. کیفیت تصاویر ثبت شده نیز بسیار خیره کننده نمیباشد و در برخی از آنها کمی پرش دیده میشود.

فیلمبرداری

فیلمبرداری گوشی به صورت VGA و ۲۵ فریم بر ثانیه میباشد. چیزی که دقیقا میتوان از گوشی هایی در این رده انتظار داشت. البته این کیفیت دوربین در بعضی از مواقع مثل حرکت سریع دوربین جوابگو نمیباشد و چنین مشکلاتی در وقتی که از فرمت ۳GP نیز بهره میگیرد پدیدار میشوند.

اتصالات

آشا ۳۱۱ یک گوشی ۴ بانده است که از باند های ۸۵۰ / ۹۰۰ / ۱۸۰۰ / ۱۹۰۰ پشتیبانی میکند. هم چنین قابلیت استفاده از شبکه های GPRS و EDGE نیز بر روی آن وجود دارد. دیگر شبکه موجود بر روی دستگاه ۳G است (HSDPA 14.4, HSUPA 5.76) که در کنارش وای فای سری b/g/n وجود دارد. هم چنین بلوتوث نسخه ۲٫۱ را نیز باید به لیست اضافه کنیم.

پورت micro USB نیز برای انتقال اطلاعات از طریق کابل در دسترس میباشد که قابلیت شارژ باطری از این طریق را نیز دارد. هم چنین در پشت باطری مکانی برای اتصال کارت حافظه قرار دارد و به طور پیش فرض نیز کارت حافظه ۲ گیگابایتی نیز همراه دستگاه است. و در آخر میتوان جک صوتی ۳٫۵ میلیمتری را نیز مشاهده کرد.

مروگر وب

مرورگر وب بر روی آشا ۳۱۱ واقعا سریع شده است. در صفحه اصلی نوار آدرس را مشاهده میکنید در چند آیکن دیگر نیز برای دسترسی آسان به سرویس ها و وب سایت های دلخواه در کنار آن قرار دارد. از طریق کلید های پایین صفحه میتوان به قسمت های آدرس های محبوب ، دانلود ها و برنامه ها دسترسی پیدا کرد. در قسمت آدرس های محبوب میتوان گزینه های مربوط به تاریخچه و آدرس شروع را نیز مشاهده کرد. این مروگر از ترفند Opera Mini بهره میگیرد و قبل از دریافت اطلاعات از روی سرور آنها را فشرده میکند. برای همین صفحات به سرعت باز میشوند و حجم زیادی را نیز مصرف نمیکنند. تنظیمات مربوط به نمایش تصاویر نیز قابل تغییر است.

برای زوم کردن بر روی تصاویر نیز فقط دو حالت موجود است (درست مثل اپرا مینی). با یک ضربه بر روی صفحه تصویر به صورت زوم در می آید و با زدن کلید موجود در گوشه صفحه با حالت قبل باز میگردد. به طور کلی نحوه اجرای مرورگر خوب است و سرعت آن نیز نسبت به قبل بهتر شده. البته مرورگر از فلش پشتیبانی نمیکند.

برنامه ها

در برنامه تقویم میتوانید به صورت پیش فرض ماه ها را مشاهده کنید که البته به روز نیز قابل تغییر است ولی گزینه هفته حذف شده است. هم چنین میتوانید رخداد های مختلفی را برای یادآوری یادداشت نمایید. برنامه زنگ (Alarm) نیز دارای عدد های بزرگی است که تنظیم ساعت را آسان تر میکند. هم چنین میتوانید آن را برای روز های مشخصی غیر فعال کنید.

دیگر برنامه های موجود بر روی دستگاه ضبط صدا بدون محدودیت زمانی ، ماشین حساب ساده و شمارشگر میباشد. هر یک از این برنامه ها برای استفاده آسان تر بهینه سازی شده اند. البته ای کاش برنامه شمارشگر نیز همانند زنگ از عدد های بزرگ استفاده میکرد. یک برنامه برای آب و هوا نیز بر روی دستگاه قرار دارد و هم چنین کلاینت های فیسبوک و توییتر نیز در برنامه Nokia Social وجود دارند.

شما میتوانید برنامه های متعددی را در فروشگاه نوکیا با طبقه بندی های گوناگون مشاهده کنید. علاوه بر برنامه ها محتوا های دیگری همانند ویدیو و موسیقی بر روی این فروشگاه قرار میگیرد. البته دقت کنید که حساب کاربری شما تمامی برنامه هایی را که نصب کرده اید بر روی خود ذخیره میکند. در میان برنامه های موجود در فروشگاه بسیاری از آن ها رایگان هستند و هم چنین باید یادآوری کنیم که ۴۰ بازی رایگان برای گوشی آشا ۳۱۱ از طرف EA در دسترس است.

نقشه نوکیا

بر روی آشا ۳۱۱ از فناوری GPS استفاده نشده است اما از طریق سیستم Cell-ID میتوان مکان دستگاه را مشخص کرد. در برنامه نقشه نوکیا فقط میتوانید مسیر های مختلف را بر روی صفحه مشاهده کنید و سیستم راهنمای صوتی بر روی آن قرار ندارد. حتی اگر یک دستگاه GPS بلوتوث نیز برای گوشی خود تهیه کنید باز هم کارآمدی دستگاه های موجود برای خود ماشین ها را ندارد. هیچ راه حل دیگری حتی با پرداخت هزینه نیز در دسترس نیست. به یاد داشته باشید که نقشه ها از طریق اتصال شما به شبکه بر روی گوشی دانلود میشوند. قابلیت زوم نیز در نقشه وجود دارد که البته چیز جدیدی نیست زیرا در قبل بر روی گوشی آشا ۳۰۵ شاهد آن بوده ایم.

منبع

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 9 دیدگاه
  1. من نوکیا ۳۱۱ خریدم ولی پشیمونم چرا ۳۰۲ نخریدم. باطری ۳۱۱ زود تموم میشه هر روز باید بزنم شارژ تازه در حالی ۲۳۰۰۰تومان باطری اصل براش گرفتم.
    در کل ازش راضیم گوشی خوبیه فقط شارژ زود خالی میکنه.

  2. من قبلا سیمبیان داشتم این در مقابل اون خیلی کاراییش کمه من وقتی یه متنو کپی میکنم نمیدونم چه جوری paste کنم میشه لطفا راهنمایی کنین لطفا بگین چه برنامه های چت رو پشتیبانی میکنه من فقط نیم باز واتس اپو تونستم بنصبم

    1. سلام melody
      میشه نرم افزارهای نیم باز و واتس آپی که نصب کردی برا من بفرستی؟
      من هرکار میکنم نیمباز نصب نمیشه!
      ممنون

    2. احمد جان اگه فرستاد برای منم واتس اپ رو بفرستش دستت طلا .

      s.yazdani2005@gmail.com

  3. این گوشی رو تازه خریدم کسی میدونه که چه جوری میشه روش کد برای قفل کردن گذاشت؟؟؟؟هرکاری میکنم نمیششششششششششششششششه

  4. سلام دوستان
    من این گوشی رو خریدم ولی نمیدونم چرا نمیشه با wi-fi به اینترنت وصل شم کسی میتونه بهم کمک کنه
    تشکر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *