بررسی گوگل نکسوس 4

بررسی گوگل نکسوس 4
  • 1391/8/24
  • مبين
  • 7

گوگل اسمارت فون نکسوس 4 را رسما معرفی کرد. این گوشی هوشمند توسط گوگل و با همکاری ال جی طراحی و ساخته شده است. این گوشی هوشمند با دیگر گوشی های هوشمند بازار تفاوت بسیاری دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد. امروز گویا آی تی قصد بررسی این گوشی خارق العاده را دارد. پیشنهاد می کنم که این پست را از دست ندهید.

بهتر است کمی در باره این گوشی هوشمند صحبت کنیم. نکسوس 4 دارای آخرین نسخه از سیستم عامل محبوب گوگل یعنی آندروید 4.2 و قیمت بی نظیر 299 دلار است.

مشخصات فنی گوگل نکسوس 4 به شرح زیر است:

صفحه نمایش 4.7 اینچی IPS با وضوح 1280 در  768, PPI 320

پردازنده Snapdragon S4 حرفه ای 1.5 گیگاهرتزی

حافظه ذخیره سازی 8 یا 16 گیگابایت

ظرفیت باتری 2100 میلی آمپر بر ساعت

دوربین عقبی 8 مگاپیکسلی با سنسور BSI – قابلیت ظبط ویدیو 1080P و دوربین جلویی 1.3 مگاپیکسلی

ارتفاع : 9.1 میلی متر

عرض : 68.7 میلیمتر

طول : 133.9 میلیمتر

وزن : 139 گرم

طراحی صنعتی

در پشت این گوشی هوشمند برجستگی لوگوی Nexus 4 و در پایین لوگوی ال جی دیده می شود. در جلوی آن سه دکمه مجازی آندرویدی دیده می شود که متاسفانه این دکمه ها داخل صفحه نمایش هستند و با آن روشن می شوند. این دکمه ها شامل back, home و menu می شوند. در مقایسه با دیگر نسخه های نکسوس طراحی نکسوس 4 فوق العاده است و بسیار با کیفیت تر و محکم تر از دیگر نکسوس ها می باشد.

دکمه روشن نکسوس 4 در سمت راست قرار دارد در حالی که دکمه های کنترل صوتی در سمت چپ و بالای اسلات سیم کارت قرار دارند. همچنین این گوشی از زیر دارای که پورت micro USB نیز می باشد.

صفحه نمایش

به طور معمول صفحه نمایش IPS ال جی بسیار عالی است. حال صفحه نمایش این گوشی 4.7 اینچ با رزولوشن 1280 × 768 پیکسل می باشد که کیفیت آن قابل تحسین است. کیفیت تصویر آن نسبت به آیفون 5 و سامسونگ گلکسی اس 3 بالا و پایین تر است. در تصویر زیر این مقایسه نشان داده شده است.

در مقایسه با صفحه نمایش های AMOLED و Super AMOLED که تکنولوژی است که توسط سامسونگ استفاده می شود IPS  رندر رنگ را طبیعی تر نشان میدهد در حالی که AMOLED و Super AMOLED رنگ ها را واقعی نشان نمیدهند. انصافا IPS دارای کیفیت وافع گرایانه است. یکی از مزیت های کلیدی IPS به AMOLED مصرف برق است که حدودا 70% برق کمتر نسبت به AMOLED مصرف می کند.

آندروید 4.2

یکی از قابلیت های جدید آندرید 4.2 lock screen جدید است که تغییر قابل توجهی در نحوه اجرای widgets ها داشته است. این نسخه از سیستم عامل آندروید یعنی آندروید ۴٫۲ از صفحه نمایش بی سیم پشتیبانی می کند که از طریق MiraCast امکان پذیر است. MiraCast در واقع یک پروتکل مبتنی بر وای فای است که گوگل آن را حمایت می کند.

پانل notifications یا پانل اطلاعیه در این نسخه بروز شده است. هنگام ضدن یک ضربه تند با انگشت به صفحه نمایش پانل notifications باز می شود و رمانی که دوبار به صفحه نمایش ضربه بزنید settings یا تنظیمات باز خواهد شد.

دوربین آندروید 4.2 دارای یک ویژگی فوق العاده می باشد که همه را به حیرت خود در آورده است. این ویژگی Photo Sphere نام دارد که به کاربر اجازه میدهد تصویربرداری را به شکل کره ای انجام دهد. این ویژگی در واقع نوع جدید پانوراما است که علاوه تصویر برداری چپ و راست امکان ثبت تصویر را از بالا و پایین را به ارمغان می آورد.

جست و جوگر صوتی گوگل در این سیستم عامل می تواند هر سوالی را پاسخ بدهد. این سیستم به گونه ای است که سوال کاربر را بررسی و شناسایی می کند و سپس در اینترنت مطالب را در باره سوال او جمع خواهد کرد. البته می تواند سوال های ساده هم چون ” چه کسی لینوکس را اختراع کرد؟” یا ” پایتخت کشور باکو” پاسخ دهد.

اپلیکیشن های آن از جمله اپلیکیشن فیس بوک و Google Maps تغییرهای زیادی داشته اند که می توان گفت این دو سرویس سرویس های برتر آندروید 4.2 نیز می باشند. چرا که مشکل بزرگنمایی تصویر در فیس بوک نمانده است و امکانات ویژه ای به Google Maps اضافه شده است.

سرگرمی

پخش ویدئو (عالی): به لطف صفحه نمایش جذاب و پردازنده گرافیکی قدرتمند درای پخش کننده ویدیو با کیفیت بالا می باشد. تریلر های HD را به خوبی نمایش می دهد.

کیفیت بلندگو: کیفیت پخش صدا با نکسوس 4 در حد یک بلندگوی معمولی است و برای پخش موسیقی در یک محیط آرام بسیار مناسب است.

بازی:اگر بخواهیم منصفا قضاوت کنیم بازی با نکسوس 4 بسیار لذت بخش است خصوصا بازی های آندرویدی که تنوع زیادی دارند.

تصویربرداری دیجیتال و قابلیت های دوربین آن

دوربین نکسوس کیفیت خوبی دارد و با قابلیت های جدید آندروید 4.2 روی دوربین آن از جمله عکسبرداری 360 درجه عکسبرداری با این گوشی هوشمند را جذاب تر کرده است. حال در ادامه دوربین نکسوس 4 را با آیفون 5 مقایسه می کنیم. می توان فت که دارای کیفیت مشابه هستند. مگر اینکه در کم بود نور نکسوس 4 کیفیتش پایین تر باشد اما در حالت عادی آیفون 5 تصاویر را کمی مصنوعی نشان میدهد و رنگ های زرد را طبیعی ثبت نمی کند.

عکس گرفته شده با اسمارت فون نکسوس 4

عکس گرفته شده با دوربین آیفون 5 همانطور که گفته بودیم آیفون 5 تصاویر را کمی زرد رنگ نشان میدهد. به رنگ موز در هر دو تصویر دقت کنید تا متوجه این تفاوت باشید.

کارایی

عملکرد اجزای سخت افزاری آن (CPU, graphics, حافظه ذخیره سازی) این گوشی را در جایگاه چهارم قرار داده است. اما کارایی این گوشی قابل تحسین است.

نتیجه گیری

نکسوس 4 یک گوشی هوشمند بسیار عالی با عملکرد بالا و قیمت مناسب است که 299 دلار برای این گوشی واقعا ناچیز است. سرعت آن در مقایسه با سایر گوشی های هوشمند آندرویدی بالاتر است و کیفیت دوربین آن از آیفون 5 بهتر است و با ویژگی عکسبرداری 360 درجه ای عالی تر هم شده است.

اما طراحی این گوشی تنها عیب ظاهری این گوشی دکمه روشن شدن آن است که در سمت راست قرار دارد. و آن سو برای روشن کردن یک گوشی جندان مناسب نیست. در کل طراحی این گوشی به جز دکمه روشن شدن بی عیب و نقص بود.

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 7 دیدگاه
    1. ممنون دوست عزیز خوشحالم که خوشتون اومده

  1. سلام
    از مطلب قشنگتون ممنون
    درباره عیبی که فرمودید بنده اعتقاد دارم بهترین جا برای کلید خاموش ورشن کردن سمت راست بالا می باشد به این دلیل که وقتی شما گوشی را دردست راست بگیرید به راحتی می توانید با شست دست گوشی را رشن خاموش کنید و نیاز به کار با دو دست نباشد
    وقتی می خواهی گوشی های اچ تی سی را روشن کنید باید از دو دست استفاده کنید اما نکسوس فقط یک دست

    1. بله دوست من شاید حق با شما باشه البته هرکسی سلیقه و ایده ای داره

  2. سلام.
    با توجه به آنلاک بودن این گوشی، اگر به یکی از دوستانم بگم از گوگل پلی این را بخره و بیاره ایران، اینجا کار میکنه یا دچار مشکل میشم؟

    1. سلام دوست من
      والا من در این باره دیگه خبر ندارم

  3. سلام. مطلبتون جالب بود؛ اما به دو نکته اشاره نکردید که من لازم دونستم اشاره کنم.
    اول اینکه، یکی از شایع ترین مشکلاتی که راجع به این گوشی گزارش شده، مشکل شکستن شیشه ی پشتشه. پس اون طوری که شما گفتید، چندان مستحکم به نظر نمیرسه و کافیه یه بار بیفته تا طراحی زیباش، کلا از بین بره.
    نکته ی دوم، اینکه قیمت این گوشی فقط در گوگل پلی استور ۲۹۹ دلاره (حدود یه میلیون تومن). اما در بسیاری از کشور های دنیا، که گوگل در اونجاها شعبه نداره، ( مثل ایران) این گوشی توسط شرکت ال جی به فروش خواهد رسید. قیمتی هم که ال جی برای این گوشی درنظر گرفته، حدود ۵۹۹ دلاره (یعنی حدود دو میلیون تومن). که فکر کنم با دو میلیون، میتونیم انتخاب های بهتری داشته باشیم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *