آگاه باشید: خطرات Check-in کردن

آگاه باشید: خطرات Check-in کردن
  • ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
  • علیرضا
  • 7

check-in-risks

این روزها زندگی اکثر افرادی که با اینترنت سر و کار دارند، به نحوی با شبکه های اجتماعی گره خورده است. شبکه هایی که اطلاعات زیادی از ما را در اختیار دیگران قرار می دهند. مثلا اینکه چه رستوران یا کافی شاپی را دوست داریم و اینکه الان کجا هستیم و سایر علایق مان.

این ها به خودی خود بد نیستند. اما می توان از این اطلاعات سو استفاده هم کرد. چگونه؟ در این مطلب قصد داریم تا خطرات Check-in کردن را به شما نشان دهیم. پس با گویا آی تی همراه باشید….

ابتدا باید برای کسانی که نمی دانند چک-این کردن چیست توضیح کوتاهی بدهیم. فرض کنید که به یکی از کافی شاپ های مورد علاقه تان می روید تا یک نوشیدنی بخورید. در این لحظه چشم تان به اسمارت فون تان می خورد و فکر می کنید که بد نیست دوستانم هم بدانند که من کجا هستم تا اگر آنها هم همین نزدیکی ها بودند، بیایند و کمی با هم گپ بزنیم. در این لحظه کافیست یکی از اپلیکیشن های فیسبوک، فوراسکوئر یا یلپ را اجرا کنید تا بتوانید یک چک-این ناقابل کنید. موقعیت جغرافیایی شما با استفاده از جی.پی.اس روی نقشه مشخص خواهد شد و در اکانت تان آپلود می شود و در معرض دید دوستان تان قرار خواهد گرفت.

تا اینجای کار اطلاعات بدی را به بیرون انتقال نداده ایم. اما موقعیت مکانی فعلی شما می تواند مثل یک شمشیر دو لبه باشد. چون تقریبا همه ما این عادت بد را داریم که افرادی که نمی شناسیم را هم به جمع دوستان آنلاین خود راه می دهیم. اگر این فرد یک دزد باشد و آدرس منزل شما را هم بداند، می تواند به منزل شما رفته و آن را خالی کند و یا به هر طریق از این اطلاعات سو استفاده کند.

اما دزدها از کجا ممکن است متوجه بشوند که شما در منزل چیزهای گران قیمتی دارید؟ باز هم از طریق شبکه های اجتماعی. ممکن است به تازگی یه تلویزیون جدید و از نوع پیشرفته آن را خریده باشید و یا یک ماشین یا ساعت گرانقیمت. ممکن است این را در فیسبوک به اطلاع دوستان تان رسانده باشید و حتی عکس هم از آن آپلود کرده باشید. همه این نقطه ها می توانند به هم وصل شوند و اطلاعات مورد نیاز یک سارق را فراهم کنند. چه چیز با ارزشی خریده اید یا دارید ( فیسبوک، توییتر، اینستاگرام ) و الان کجا هستید ( چک-این فیسبوک، فوراسکوئر و یلپ ). خیلی ساده است. نه؟

امنیت کودکان هم در اینجا قابل بحث است. اکثر کودکان امروزی همگی به اسمارت فون ها دسترسی دارند و حتی بهتر از والدین خود با زیر و بم شبکه های اجتماعی و اینترنت آشنا هستند. اما کم تجربگی آن ها می تواند برای شان دردسر ساز باشد. مثل اگر آن به یک مکان عمومی رفته باشند و در آنجا چک-این کنند، می توانند نظر افراد خطرناک را به سوی خود جلب کنند. حتی قضیه وقتی بدتر می شود که اطلاعات بیشتری در این مورد منتشر کنند. مثلا اینکه با کسی هستند یا تنها هستند. پس همیشه فرزندان خود را به صورت متعادل زیر نظر داشته باشید و خطرات اینگونه فعالیت ها را به آنها گوشزد کنید.

اما چگونه باید از برنامه های محبوب چک-این کردن استفاده کنیم؟

۱- باید تنظیمات این سرویس ها را به نحوی انجام دهید که این اطلاعات را با تعداد بسیار کمی از دوستان نزدیک و خانواده تان به اشتراک گذاشته شود.

۲- با احتیاط استفاده کنید. به این معنا که همیشه لازم نیست که هر جا که می روید چک-این کنید. جی.پی.اس گوشی خود را نیز خاموش کنید. چون ممکن است هر جا که می روید موقعیت مکانی شما را به صورت اتوماتیک از طریق فیسبوک گزارش دهد. همچنین این احتمال وجود دارد که به همراه توییت های شما نیز موقعیت مکانی تان توییت شود.

۳- سرویس های اشتراک عکس نیز یکی دیگر از تهدیدات بالقوه هستند. مثلا اگر تصویری در اینستاگرام اپلود کنید و دقت کافی نداشته باشید، ممکن است موقعیت مکانی تصویر نیز ضمیمه آن شود. حتی اگر به صورت واضح نیز این اطلاعات در احتیار افراد خطرناک قرار نگیرد، با استفاده از تگ EXIF می توان به اطلاعات موقعیت مکانی دسترسی پیدا کرد.

۴- لینک فوراسکوئر خود را در فیسبوک یا توییتر منتشر نکنید.

در نهایت باز هم تاکید می کنیم که با احتیاط کامل از این ابزارها استفاده کنید. چون اطلاعات بسیار باارزشی را منتشر می کنند.

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 7 دیدگاه
  1. با سلام و خسته نباشید…سریع خواهشمو می گم..من ۲ روزه یه حساب فیس بوک ساختم …توی یه مطلبی تو پیچ یه بازیکن خارجی با یه ایرانی کار به ناسزا گفتن کشید…حالا طرف به من تو فیس بوکم..مسیج داده که هر جوری شده پیدات می کنم…من هیچ مشخصاتی تو پیچم نزاشتم….من یه بار جوابشو دادم…گفته با ….پلیس سایبری پیدات می کنم…من با فری گت می رم تو فیس بوک…سوالم اینه …منو می تونه پیدا کنه یا نه…ممنون می شم …مطمنم که حقیقتو می گه و یه جورایی تو پلیس سایبری هست…چه کاری می تونم بکنم برای پیدا نکردنم….بازم می گم من با فری گت تو فیسبوک می رم…ممنون

    1. سلام.
      فکر نکنم پلیس سایبری ( فتا ) اینقدر بیکار باشه که بخواد واسه خاطر چندتا فحش یه پرونده تشکیل بده. احتمال خیلی زیاد خواسته بترسونتت. شما هم نگران نباش.

    2. دمت گرم…خودمم ..خندم گرفته از ترسم….من کلا فیس بوکم رو خذف کردم..البته بعد ۱۴ روز حذف می شه..اینجوری که خوندم..یه سوال.. با یه ایمیل ثبت نام کردم …و حساب فیس بوکیم یه اسم دیگه هست…بهم گفته بود پروفایل اصلیت چیه….منظورش چی بود..منظورش ایمیل متفاوت و نشناسه فیس بوکم هست که ۲ تا هست…گفته بود منو اد کن تو دوستان اگه جرات داری …منظورش چیه

    3. سلام.
      پروفایل اصلی شما همون پروفایل فعلی تون هست. چون هر کاربر بیشتر از یه پروفایل نداره؟ حالا شایدم من دقیق متوجه منظورتون نشدم.
      در مورد سوال دوم: کی بهتون چنین چیزی گفته؟ همین که ” منو اد کن تو دوستان اگه جرات داری “؟

  2. ممنون…همین طرفی که بهم گفت روزگارتو سیاه می کنم….بهم گفت جرات داری منو اد کن تو دوستان تا ببینی چجور پیدات می کنم…
    ………….
    هر کسی که می خواد تبث نام کنه بلاخره یه ایمیل باید وارد کنه…درست…
    ایمیل من یه اسمه و شناسه فیس بوکم یه چیز دیگه…منظورم این بود که طرف بهم گفت پروفایلت کدومه…منظورش ایمیل و شناسه فیس بوکمه…یعنی می تونه ایمیل منو تو فیس بوک ببینه…

    1. خواهش میکنم.
      ببینید یه چیز کاملا چرت گفته. چون فقط میخاسته شما رو بترسونه. شما هم لازم نیست اون طرف رو اد کنی توی دوستات. فیسبوک هم ایمیل کسی رو در اختیار کسی قرار نمیده.
      الا اینکه خودتون ایمیل رو در اختیارش گذاشته باشید. البته از روی ایمیل هم نمیشه کسی رو پیدا کرد. چون ایمیل نه آی پی داره نه چیز خاصی که بهش باهاش کسی رو ردیابی کرد.
      مطمئن باش طرف فقط یه قمپوزی در کرده 🙂

  3. دمت گرم موفق باشی…کاری که در پیش گرفتی عالیه…منم عاشق هر چی که تو اینترنته..هستم البته وقتشو ندارم..خداحافظ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *