مایکروسافت و ورودش به نسل سیستم عامل های رایگان

مایکروسافت و ورودش به نسل سیستم عامل های رایگان
  • 1392/12/25
  • بهراد جاود
  • 1

شرکت مایکروسافت کم کم در حال آماده شدن برای عرضه رایگان سیستم عامل ویندوز فون در برخی از بازار ها است. آیا این می تواند به معنی تغییرات بزرگ در استراتژی مایکروسافت باشد؟

طبق گفته تحلیلگران، مایکروسافت به آرامی در حال قدم گذاشتن در مسیر ارائه سیستم عاملش به صورت رایگان یا با قیمتی خیلی ارزان است، کاری که در عصر حاضر با وجود سیستم عامل های رایگان محبوب یک ضرورت به حساب می آید.

HTC 8XT

HTC 8XT ویندوز فون

عکس از: مایکروسافت

همانطور که بخش هندی تایمز عنوان کرده بود، شرکت مایکروسافت از سال گذشته میلادی با شرکت های سازنده هندی در حال بحث و مذاکره بوده تا دیوابس های با کیفیت مبتنی بر ویندوز فون بسازند.

با توجه به آنچه تایمز گزارش داده، وقتی مایکروسافت راضی شد تا سیستم عامل ویندوز را بدون هزینه های معمول صدور مجوز عرضه کند شرکت های سازنده هندی هم با مایکروسافت به توافق رسیدند.

آنطور که Bob O’Donnell، تحلیلگر اصلی گروه Technalysis Research می گوید « این اقدام را می توان یک ریسک محاسبه شده دانست. » ویندوز فون کمتر از ۱۰ درصد از سهم بازار تلفن های هوشمند هند را در اختیار دارد، بازاری که با توجه به آمار IDC تحت سلطه اندروید است.

مایکروسافت به دلیل تاخیرش در ورود به دنیای دیوایس های موبایل از اپل و گوگل عقب افتاد. در واقع مایکروسافت تا سال ۲۰۱۰ سیستم عامل ویندوز فون را ارائه نکرد و تازه وقتی دست به کار شد که گوگل و اپل هر دو در این زمینه جای پای خود را محکم کرده بودند. خود استیو بالمر، مدیر کل سابق شرکت مایکروسافت هم اعتراف کرده که « اگر می توانستم دوباره به ۱۰ سال قبل برگردم، امروز حتما جایگاه بهتری در بازار گوشی ها داشتیم. »

البته مایکروسافت دلایلی هم دارد که کمی خوشبین باشد. همانطور که IDC پیشبینی کرده سهم مایکروسافت در بازار تلفن های هوشمند در سال های آینده افزایش خواهد یافت.

برای اینکه چنین پیشبینی ای به واقعیت بپیوندد، بازارهای نوظهور جایگاه مناسبی برای رقابت به وجود آورده اند، بازارهایی که در آن سیستم عامل هایی مثل فایرفاکس و اوبونتو که هر دو نیز رایگان هستند می توانند در کانون توجه قرار بگیرند.

FireFox

فایرفاکس گزینه خوبی برای گوشی ها در بازارهای نوظهور است

عکس از: موزیلا

طبق گفته O’Donnell « در این بازارها پتانسیل زیادی برای موارد جایگزین وجود دارد. »

اما مایکروسافت اگر روی هزینه های صدور مجوز ویندوز برای محصولات مصرفی که هنوز هم بخش زیادی از درآمد شرکت را شامل می شود کمتر حساب کند چطور می تواند به کار خود ادامه دهد؟ O’Donnell می گوید « به هر حال به مرور زمان شاهد آن خواهیم بود که سبک کاری شرکت مایکروسافت تغییر خواهد کرد و درآمدها بیشتر روی خدماتی که از طریق سیستم عامل قابل عرضه هستند متمرکز می شود. این می تواند برای مایکروسافت یک موقعیت برای ورود به دنیای سیستم عامل های رایگان باشد. »

از جمله این خدمات که از طریق سیستم عامل می توانند عرضه شوند، O’Donnell مواردی مثل آفیس ۳۶۵، اسکایپ، اسکای درایو و خدمات مربوط به موسیقی را مثال می زند.

او اضافه می کند « اگر این کار برای مایکروسافت عملی بود، تعجبی ندارد که ببینیم آنها همین استراتژی را در بازارهای دیگر هم به کار ببرند. »

علاوه بر این مایکروسافت در فکر کاهش هزینه های صدور مجوز برای دیوایس های بزرگ تر مثل تبلت ها هم هست که با این کار شرکت های سازنده می توانند تبلت های مبتنی بر ویندوز خود را با قیمت کمتری به دست مشتری برسانند.

ولی در نهایت آنچه که مشخص است این است که مایکروسافت سریع اقدام نمی کند و در این مسیر قدم های کوتاه برمی دارد. همانطور که O’Donnell می گوید « قرار نیست همه چیز یک شبه رخ دهد. »

مرجع: CNet.com

دیدگاه خود را وارد کنید
1 دیدگاه
  1. سلام ممنون از مطالب خوبتون. کاش به جای تبلت و گوشی به بقیه مباحث آی تی هم بپردازید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *