چگونه یک پست مفید و پر بیننده در وبسایت خود بنویسیم؟
شاید شما هم به تازگی نوشتن در وب سایتتان را شروع کرده باشید! شاید هم از قدیم الایام یکی از بلاگرهای حرفه ای بوده اید که دوست داشته اید فعالیتتان را به طور رسمی تر و حرفه ای تر و با استفاده از یک وب سایت ادامه بدهید. در عین حال، شاید بارها مطالبی روی وبلاگ یا سایتتان نوشته اید که نتوانسته نظر یا بازدید خوبی جذب کند! ممکن است نمونه های مشابه مطلب خود را در وب سایت های رقیب خود هم دیده باشید اما از این در تعجب هستید که چگونه آن ها نظرات مناسبی دریافت می کنند اما توجه خاصی به نوشته شما نمی شود!
خب این مقدمه ای بود تا شما توجه تان را به سمت مطالب سایتتان معطوف کنید. وقتی که بدانید مشکل از متن و محتوایی است که ایجاد کرده اید، قطعا سعی در اصلاح این روال خواهید داشت.
به عنوان فردی که مدت هاست روال تولید محتوای سایت های پر بازدید و کم بازدید را مد نظر دارد، امروز به شما روالی آموزش می دهم که می توانید بر اساس آن، کمی روی محتوای خوب تمرکز کنید و بتوانید کیفیت محتوای تولیدیتان را بالا ببرید!
روالی که ما در نظر داریم یک پروسه ۹ گامی است که سعی می کنیم به اختصار هر یک از گامهای آن را توضیح دهیم.
گام اول : انتخاب موضوع
اولین گام برای نوشتن این است که موضوعی برای نوشتن داشته باشیم! ممکن است که با توجه به کاربران، نیازها و خواسته هایشان بتوانید موضوعی را مشخص کنید اما هر گز در ابتدای کار، فراموش نکنید که یک خودکار و کاغذ پیش رویتان بگذارید و هر آنچه که در مورد وبلاگ و سایت و محتویات آن به نظرتان می آید لیست کنید. حالا بعد از ایجاد یک لیست بلند بالا می توانید به راحتی یکی از داغ ترین موضوعات را انتخاب کنید.
گام دوم :برنامه ریزی
در این بخش باید با توجه به منابعی که دارید وقت خود را تنظیم کرده و سایر روال هایی که در ادامه گفته می شود را پیگیری کنید. بسیار مهم است که برای تولید محتوای مد نظرتان وقت کافی داشته باشید.
گام سوم : پژوهش
برای پژوهش لازم است که منابعی معتبر در اختیار داشته باشید و بتوانید از میان آن ها شالوده ای مناسب برای محتوایتان ایجاد کنید.
گام چهارم : نوشتن
حالا باید با توجه به منابعی که در بخش پژوهش روی آن تمرکز داشته اید و البته با توجه به نیازهای سایتتان و کاربران، محتوایی جدید ، منحصر به فرد و کاربردی ایجاد کنید.
گام پنجم: ویرایش
بعد از نوشتن مهم است که یک بازبینی از نظر نگارش و املا و گرامر و قواعد دستوری داشته باشید تا بتوانید کاربرانتان را بدون دغدغه و تکلف، وارد محتوا کنید و زمانی که آن ها خواندن را تمام کردند، چیزی عایدشان شده باشد. توجه کنید غلط های املایی می تواند دید کاربران را به سایت شما و نوشته شما کدر کند. پس ویرایش و ویراستاری را فراموش نکنید.
گام ششم : مدیا
استفاده از عکس برای تاثیر گذاری بیشتر در مطلب یکی از نیازمندی های مهم سایت ها و نویسندگان برای محتواست. عکس های متناسب، که گویا یا تایید کننده متن است می تواند پذیرش کاربران را بیشتر کند علی الخصوص اینکه اگر شما بتوانید عکس هایی کاملا طبیعی انتخاب کنید و یا اینکه حتی خودتان عکسی را تولید کنید. پس اهمیت عکس را فراموش نکنید. گاهی یک فیلم کوتاه هم می تواند تاثیر متن را بیش از هر چیزی پر رنگ کند.
گام هفتم : انتشار
هم اکنون محتوای شما آماده است و باید آن را در زمان و تاریخ معین که بیشترین کاربر را از آن خود می کنید منتشر کنید.
گام هشتم : ارتقا و اشتراک گذاری
در این مرحله که مهم ترین مرحله بعد از نوشتن است، باید بتوانید محتوایتان را در اختیار علاقمندان و نیازمندان آن قرار دهید که بهترین راه هم این است که از شبکه های اجتماعی و … بهره ببرید. شبکه های اجتماعی مملو از کاربرانی است که می توانند هر کدام یک بازدید کننده دائمی سایت شما بشوند.
گام نهم : نظارت بر محتوا
دراین گام که قدم نهایی محسوب می شود شما باید رفتار بازدید کنندگان، سوالات و جهت گیری هایشان را مد نظر داشته باشید. در واقع در این بخش، شما می توانید فید بک های محتوا را با توجه به مخاطبین و کارهایی که خودتان روی متن انجام داده اید (نظیر اشترام گذاری) را دریافت کنید و برای محتوای بعدی راه بهتری در پیش بگیرید.
شاید از نظر بسیاری از نویسندگان محترم این روال بسیار سخت باشد و برای خود آن را به عنوان روالی زمان بر تلقی کنند اما حقیقت امر این است محتوایی که می خواهد شما را ارتقا دهد نیاز به زمان بندی و سرمایه گذاری دارد.
ممکن است شما به عنوان یک نویسنده بگویید که ما از گام های بالا برخی موارد را انجام نمی دهیم ، در پاسخ به این دسته از عزیزان باید بگوییم که شما محتوایتان را به هدف خاصی تولید می کنید پس باید بتوانید با روال اصلی و دنبال کردن این ۹ گام، محتوایی موثر ایجاد کنید که شما را به مقصد برساند پس باید روال را با درستی و صبر دنبال کنید
یک نکته مهم در مورد گام نهم :
گام نهم این مطلب در واقع بخش مهمی است که ۹۰ درصد از نویسندگان توجهی به آن ندارند. اهمیت این گام در این است که شما با توجه به رفتار بازدید کنندگان می توانید بفهمید که، مطلب از کیفیت کافی برخوردار است یا نه، یا اینکه به اندازه ی کافی محتوا رسا بوده یا نه؟ حتی می توانید با توجه به سوالات کاربران و .. استارت تولید مطلب بعدی را بزنید و کاربران را بیش از پیش درگیر خود کنید.
امیدواریم که با رعایت نکات مذکور بتوانید محتوای سایتتان را روز به روز عالی تر کنید و شاهد پیشرفت وب فارسی از نظر محتوا باشید.
نویسنده: زهرا معبودی؛ مدیر وبسایت ادمینیار
ممنون از وبسایت خوبتون…
جالب بود . راهنمای خوبیه برای نویسنده ها . اما به نظر من همه اینا درست اما تنها چیزی که از همه توی نوشتن مهمتره موضوع مطلب هستش . نحوه انتخاب تیتر و رسانده مطلب به مخاطب . البته شما که دیگه استادی … .
ممنون از وبسایت خوب و مطالب مفیدتون 😀
با عرض سلام
من میخواهم در خصوص کار تایپ در وبسایتم کسب درآمد کنم اما واقعاً نمیدانم چطور و از کجا این محتوا را در بیارم که پر بازدید و پربازده باشد. خواهش میکنم در این خصوص کمکم کنید. راهنماییهای شما بسیار ارزنده بود ولی چقدر خوب میشد با مثال ذکر می کردید.