درخشان ترین کهکشان در جهان هستی کشف شد
محققان ناسا به کمک تلسکوپ WISE توانستند کهکشانی را رصد کنند که به علت درخشان بودنش لقبِ «درخشان ترین کهکشان جهان هستی» را به خود گرفت. در ادامه با گویا آی تی همراه شوید.
نقطه ی تمایزی که این کهکشان را از سایر نمونه های مشابه برتری می دهد، جامعه ی متراکم ستاره در آن است. به عبارتی دیگر کهکشان نام برده شده به وسیله ی ۳۰۰ تریلیون ستاره روشن می شود. اگر بخواهیم نام علمی آن را بیان کنیم، Wise J224607.57-052635.0 بهترین نام برای آن است. اختر فیزیک دانان معتقد هستند که در مرکز کهکشان Wise J224607.57-052635.0 ابَر سیاه چاله ای وجود دارد که اجسام موجود در کهشان به دور آن می چرخند. به دلیل اینکه علم فیزیکِ ما در مقابل ابَر سیاه چاله ها عاجز است، این نوع سیاه چاله های هنوز برای ما ناشناخته باقی مانده اند.
کاوشگر نقشه بردار فروسرخ WISE ماهوارهای است که دارای تلسکوب حساس به نور فروسرخ میباشد.
این نوع سیاه چاله های عظیم الجثه، مواد و گاز ها را را به دور خود می کشانند. در نتیجه دمای آن ها به طور غیر قابل باوری تا میلیون ها درجه افزایش می یابد که منجر به پرتوافشانی هایی از جنس پرتو ایکس، فرابنفش و نور های مرئی می شود. این همان پدیده ای است که پروفسور استیون هاوکینگ درباره ی آن در پایان نامه ی دکتری خود بررسی کرده بود؛ پرتو افشانی سیاهچاله. اگر کمی در مورد نجوم و اخترشناسی مطالعه داشته باشید حتماً این سوال برایتان پیش آمده است که در مرکز کهکشان راه شیری هم سیاهچاله وجود دارد اما چرا منجر به این پرتوافشانی ها نمی شود؟ در پاسخ باید گفت که سیاه چاله ی موجود در Wise J224607.57-052635.0 بسیار بزرگ تر از حد استاندارد است که پدیده ی بسیار نادری است.
یکی از نکات جالب توجه این است که فاصله ی کهکشان نام برده شده تا زمین ۱۲٫۵ میلیارد سال نوری می باشد. یعنی نور با سرعت ۳۰۰ میلیون متر بر ثانیه در طول ۱۲٫۵ میلیارد سال از Wise به سوی ما حرکت کرده است. جالب است بدانید که عمر جهان هستی ۱۳٫۸ میلیارد سال نوری است.
منتظر اخبار بعی گویا آی تی باشید.
[منبع: NASA]
جدا نور با سرعت ۳۰۰ میلیارد مایل در ثانیه حرکت میکنه؟ دانشمندا قبلا میگفتن ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه.
به جان خودم سرعت نور ۳۰۰ میلیارد مایل بر ثانیه نیست.