Marshmallow چه چیزهایی با خود به ارمغان آورده است؟
۵ اکتبر روزی است که گوگل اولین تصویر رسمی از نسخه جدید اندروید را منتشر کرد. علاوه بر این گوگل در این روز طعم اندروید ۶ یا Marshmallow را به مدل های ۹، ۷، ۵ و Nexus 6 چشاند. همه مشتاقانه منتظر بودند تا ببینند قابلیت هایی که گوگل چند ماه پیش برای Marshmallow ذکر کرده بود چگونه از آب در آمدند. در این مقاله نیز به کمک مدل Nexus 6 به بررسی آن چه گوگل در شالوده سیستم عامل جدید خود به کار گرفته خواهیم پرداخت.
در ادامه این بررسی با گویا آی تی همراه باشید
تغیرات ظریف رابط کاربری
باید گفت متریال های به کار رفته در اندروید Lollipop هم چنان در Marshmallow نیز حضور دارند. این بدان معنی است که با یک رابط کاربری با آیکون های مسطح و خوش رنگ و هم چنین منوهای سفید رنگ روبرو هستید. البته ممکن است رابط کاربری اندروید ۶ شامل یک تم سیاه رنگ نیز بشود.
یکی از ویژگی های مهم و جدید رابط کاربری اندروید ۶، نمایش عمودی اپلیکیشن های نصب شده بر روی سیستم عامل است. این برنامه ها در دو قسمت مجزا که یکی مربوط به پرکاربردترین ها و دیگری مربوط به نمایش تمام اپلیکیشن ها به ترتیب حروف الفباست می باشد. همچنین قسمت جستجویی در بالای این قسمت تعبیه شده است.
قفل صفحه مارشملو یکی دیگر از بخش های رابط کاربریست که تغییر و تحولاتی خاصی را به خود دیده است. در نسخه ۵ اندروید پیش از باز گشایی قفل صفحه تنها این امکان وجود داشت که به دوربین و تماس های ضروری دسترسی داشته باشید. اما در نسخه ۶ امکانی فراهم شده تا از قسمت جستجوی صوتی Google Now نیز استفاده کنید. به نظر میرسد دلیل این که گوگل چنین ویژگی ای را اضافه کرده معرفی هر چه بیشتر Google Now ایست که بنا بر گفته های این شرکت بسیار هوشمندتر شده است.
در قسمت تنظیمات شاهد تغییرات بنیادینی هستیم. برای مثال میزان مصرف RAM در قسمت مجزایی در تنظیمات قرار گرفته و میتوانید میزان استفاده از آن را توسط برنامه ها در ۳، ۶، ۱۲ یا ۲۴ ساعت گذشته ببینید. در این حالت دیگر نیازی به استفاده از برنامه های جانبی نیست. متاسفانه امکان مشاهده میزان مصرف آنی RAM وجود ندارد.
علاوه بر رم، تنظیمات باتری نیز بهبود یافته و اکنون میتوانید میزان مصرف میلی آمپر ساعت هر کدام از اپلیکیشن ها را به صورت مجزا بررسی کنید. این قابلیت پیش از این تنها به کمک استفاده از برنامه های جانبی میسر بود.
یکی دیگر از قسمت های دگرگون شده تنظیمات اندروید، قسمت حافظه است. متاسفانه این قسمت رنگ و لعاب خود را از دست داده و دیگر قسمت های رنگی که مربوط به بخش های مختلف حافظه مانند فیلم، عکس و .. بوده را نمی بینیم.
در تصاویر زیر محیط کاربری اندورید ۵ در چپ و اندروید ۶ در راست مقایسه شده اند.
Now on Tap
به نظر می رسد Google Now قابلیت جالبی را برای مارشملو به ارمغان آورده است. یکی از منحصر به فرد ترین آن ها Now on Tap است. به کمک این قابلیت قادر خواهید بود تا هر چه بر روی صفحه نمایش در حال پخش است را جستجو کنید! بدین معنی که با نگه داشتن دکمه Home تلفن، Google Now تمام اطلاعات مرتبط با محتوای موجود بر روی صفحه نمایش را نشان میدهد.
برای مثال فرض کنید در حال تماشای فیلمی هستید که هنرپیشه آن توجه شما را جلب میکند و علاقه مند می شوید در مورد آن شخص اطلاعاتی کسب کنید. کافیست Now on Tap را فعال کنید تا در وب سایت ویکی پدیا اطلاعاتی در مورد این شخص را به شما بدهد.
همچنین این برنامه قابلیت همگام شدن با دیگر برنامه ها را دارد و برای جستجوی اطلاعات خاص لازم نیست زمان زیادی صرف باز و بسته کردن برنامه های بکنید.
کنترل هر چه بیشتر بر روی برنامه ها
در نسخه ۶ اندروید میتوانید مجوزهای برنامه هایی که نصب میکنید را خودتان مشخص کنید. مثلا می توانید مشخص کنید که به برنامه ای مجوز استفاده از اینترنت را بدهید یا خیر. این مجوزها شامل استفاده از سنسورها، مخاطبان، موقعیت، میکروفون، تقویم، SMS و حافظه به همراه سه طبقه بندی جدید در اندروید ۶ یعنی اطلاعات خودرو، نوشتن و خواندن پیام های فوری است.
Marshmallow نسخه ۲۳ API را ارائه میدهد. بنابراین برای استفاده از قابلیت تفکیک مجوزهای برنامه ها باید اپلیکیشن هایی با حداقل API 23 داشته باشید. پس از نصب برنامه ها میتوانید در تنظیمات اپلیکیشن ها باز هم این مجوزها را تغییر دهید.
بهبود عملکرد باتری
به جرئت می توان گفت ویژگی هایی که تا به الان ذکر کردیم در مقابل تغییراتی که در بخش مصرف انرژی این سیستم عامل رخ داده هیچ هستند. معمولا چنین ویژگی هایی که مربوط به استفاده بهینه از منابع سخت افزاری هستند از دید کاربران پنهان می مانند.
مارشملو مجهز به قابلیتی به نام Doze است که می توان گفت حالت خواب عمیق Standby دستگاه است. در این حالت مصرف انرژی با غیر فعال کردن منابع سخت افزاری برنامه های غیر ضروری به شدت کاهش می یابد. گوگل ادعا کرده که Doze میتواند ۳۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی کند.
Android Pay
با ورود سنسور اثر انگشت به تلفن های اندرویدی، گوگل امنیت بیشتری برای ارائه سرویس های بانکی پیدا کرده است. بنابراین همزمان با عرضه اندروید ۶ این شرکت تصمیم گرفته تا نسخه جدید Android Pay را منتشر کند. گفتنی است تنها دو تلفن اندرویدی Nexus 6P و Nexus 5X که اولین مدل های دارای سنسور اث انگشت نکسوز هستند، از این ویژگی بهره مند خواهند شد.
باید یاد آور شویم که گجت های اندرویدی که قابلیت تراکنش های بانکی را دارند، مجهز به چیپ NFC هستند و در فروشگاه ها و یا هر جایی که NFC وجود داشته باشد میتوانند پرداخت های بانکی را انجام دهند. پیش از Android Pay برنامه ای به نام Wallet منتشر شده که برخی از وظایف Android Pay را انجام میدهد. اکثر تلفن های جدید که در Verizon، T-Mobile یا AT&T عرضه می شوند و از نسخه ۴٫۴ به بالای اندروید استفاده میکنند، Android Pay را به صورت پیش فرض خواهند داشت.
جمع بندی
می توان گفت گوگل با عرضه اندروید ۶ بیشتر به برطرف کردن نواقص نسخه های قبلی اندروید پرداخته و می توان گفت مارشملو مانند لالی پاپ قابلیت های چالش بر انگیزی ندارد. با این وجود بی انصافی است که بگوییم قابلیت هایی مانند Doze یا Now on Tap قابلیت های منحصر به فردی نیستند. باید گفت بیشترین تغییرات این سیستم عامل در درون آن رخ داده و باعث بهبود استفاده از منابع سخت افزاری دستگاه شده است. به هر حال باید منتظر ماند و دید که عملکرد اندروید ۶ بر روی گجت های اندرویدی چگونه خواهد بود. همچنین باید دید کاربران چه عکس العملی در مقابل این نسخه از خود نشان خواهند داد.
منبع: Phonearena
سلام
درمورد موضوعی میخواستم باهاتون تماس بگیرم ولی ظاهرا ایمیلتون مشکلی داره!
همینجا درخواستمو مطرح میکنم.
من میخواستم یه سری مطالب درمورد آموزش فیس بوک جمع آوری کنم که سایت شمارو دیدم. مطالبتون خیلی خوب نگارش شده و عالیه.
میخواستم ببینم اجازه استفاده از این مطلب شمارو دارم؟
با سپاس