بهترین ترفندها برای افزایش عمر باتری گوشی

بهترین ترفندها برای افزایش عمر باتری گوشی
  • ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
  • محمدرضا مرتضایی
  • 0

به عنوان کاربران گوشی‌های همراه، تنها خواسته‌ی ما آن است که باتری گوشی تا پایان روز دوام بیاورد.اما هرچه دستگاه ها قدیمی تر می شود، باتری آن ضعیف تر می شود. چه کار کنیم تا باتری گوشی ما دوام بیشتری داشته باشد؟ برای آگاهی از چند ترفند موثر در این زمینه، با ادامه مطلب همراه ما باشید.

گویا آی تی – در واقع، عمر باتری موبایل های ما در یک روز مشخص به دو فاکتور اصلی وابسته است: اینکه در آن روز چگونه از آن استفاده کرده ایم، و اینکه درگذشته چگونه آن را به کار برده ایم.
گوشی‌های همراه برای ذخیره‌ کردن انرژی از باتری‌های لیتیوم-یونی استفاده می کنند. در این نوع از باتری‌ها، فلز لیتیوم و یون های لیتیوم به الکترودها وارد شده و از آن خارج می شوند، و این موضوع باعث می شود که باتری ها از نظر فیزیکی منبسط و منقبض شوند.
متأسفانه، این فرآیندها به طور کامل قابل معکوس پذیر نیستند و باتری‌ها با افزایش تعداد سیکل های شارژ و تخلیه (دشارژ)، ظرفیت و ولتاژ خود را از دست می دهند.
بعلاوه، الکترولیتی (محل رسانای الکتریکی) که الکترودها را به یکدیگر متصل می کند به مرور خاصیت خود را از دست می‌دهد.
توانایی باتری های لیتیم-یونی برای نگهداری شارژ به میزان تخریب شدن باتری بستگی دارد، یعنی بین نحوه‌ی استفاده ی ما از دستگاه در زمان حال و ظرفیت ذخیره شارژ آن در آینده ارتباطی وجود دارد.

کاربران تنها با چند گام ساده می توانند این شدت تخریب تدریجی را به حداقل برسانند و عمل باتری دستگاه خود را افزایش بدهند.

کنترل کردن تخلیه‌ی باتری
باتری های لیتیوم-یونی معمولی که در گوشی های موبایل نصب می شوند باید پس از ۳۰۰-۵۰۰ سیکل شارژ و تخلیه، ۸۰ درصد از ظرفیت شارژ خود را حفظ کرده باشند. اما در عمل باتری ها به ندرت چنین عملکردی دارند و گاهی کاهش ظرفیت ذخیره‌ی شارژ به ۸۰ درصد تنها پس از ۱۰۰ سیکل شارژ و تخلیه رخ می دهد.
خوشبختانه ما می توانیم با محدود کردن تخلیه شارژ باتری، ظرفیت باتری را در آینده افزایش دهیم.
با توجه به آن که بیشتر روند تخریب باتری در طول سیکل های عمیق تخلیه/شارژ اتفق می افتد، بهتر است تخلیه ی باتری را در هر سیکل و پیش از شارژ مجدد محدود کنیم.
بر همین اساس دستگاه ها معمولا دارای سیستم های مدیریت باتری هستند که از آسیب رسیدن به باتری در صورت شارژ بیش از حد جلوگیری کرده و اگر شارژ باتری به حد بسیار پایینی برسد خود به خود غیر فعال می شوند.
با این وجود، برای به حداکثر رساندن ظرفیت باتری در آینده باید از رسیدن باتری به صفر درصد جلوگیری کنیم و در عین حال اگر یک باتری را به مدت طولانی نگهداری می کنیم، حداقل تا حدی آن را شارژ کنیم تا کاملا تخلیه نشود.

طولانی کردن مدت شارژ کردن
بسیاری از موبایل های امروزی از امکان شارژ سریع برخوردار هستند که به کاربران اجازه می دهد به جای چند ساعت تنها در چند دقیقه آن ها را شارژ کنند. زمان هایی که عجله داریم این گزینه بسیار سودمند خواهد بود، اما در غیر این صورت باید از آن اجتناب شود.
چرا؟ چون شارژ کردن سریع یک باتری هم ظرفیت ذخیره شارژ آن را کاهش می دهد.
از نظر فیزیکی حرکت اتم ها و یون های لیتیوم بین الکترودها در باتری‌های لیتیوم یونی، فرآیندی بسیار آهسته است. بنابراین شارژ کردن آهسته باتری موجب می شود که باتری بهتر شارژ شود و این کار ظرفیت نگهداری شارژ باتری را بیشتر می کند.
برای مثال شارژ کردن یک گوشی در مدت ۵ دقیقه در مقایسه با زمان استاندارد دو ساعت می تواند ظرفیت ذخیره شارژ را برای این سیکل از شارژ، در حدود ۲۰ درصد کاهش دهد.
دما را در محدوده مناسب نگه دارید.

خوشبختانه در بیشتر بخش های کشور استرالیا، دما در طول سال بین ۰ تا ۴۵ درجه سلسیوس (۳۲-۱۱۳ فارنهایت) متغیر است. این محدوده دمایی، دقیقا بازه ای است که می توان در آن برای حفظ ظرفیت بهینه ذخیره شارژ در دراز مدت از باتری نگه داری کرد.
در دمای کمتر از صفر درجه، میزان توان سیستم باتری به دلیل محدودیت حرکتی فلز و یون های لیتیوم بین الکترودها و در داخل الکترولیت کاهش می یابد.
در دمای بالای ۴۵ درجه نیز، توان در مقایسه با دماهای پایین تر افزایش می یابد، بنابراین می توانید کارایی بهتری از باتری انتظار داشته باشید.
اما در این دماها تخریب وو زوال باتری هم سرعت می گیرد، و بر این اساس در دراز مدت، توانایی آن برای ذخیره شارژ کاهش پیدا می کند.
در نتیجه اگر به مدت طولانی از گوشی استفاده می کنید، باید آن را دور از تابش مستقیم نور خورشید نگاه دارید، به ویژه در فصل تابستان که دمای سطح آن می تواند تا ۷۰ درجه سلسیوس (۱۵۸ درجه فارنهایت) افزایش پیدا کند.

استفاده از گزینه های صرفه جویی در باتری
آرون کارول و گرنوت هازر از گروه Data61 مصرف باتری گوشی های مختلف را از جنبه های مختلف مورد مطالعه قرار داده اند.
آن ها نتیجه گیری کردند که می توان با استفاده از چند نرم افزار و راهبرد سخت افزاری برای حفظ عمر باتری استفاده کرد:
• کاهش نور صفحه: آسان ترین روش برای حفظ عمر باتری همزمان با کاربری کامل از دستگاه، کاهش نور صفحه است. برای دستگاه هایی مانند گوشی های همراه که صفحه نمایش اولد (OLED) دارند، شما می توانید از گزینه ی “نور در تاریکی” هم برای نمایش استفاده کنید.
• شبکه سلولی را خاموش کرده یا مدت زمان گفت و گو از این طریق را کاهش دهید. اتصال به شبکه های سلولی از سیستم جهانی برای ماژول ارتباطات همراه (GSM) استفاده می کند. GSM پر مصرف ترین مولفه از گوشی موبایل است، بنابراین بهتر است آن را به طور کامل غیر فعال کرده یا حداقل زمان تماس را به حداقل برسانیم.
• استفاده از وای-فای به جای شبکه ی ۴G. با توجه به آنکه وای- فای نسبت به شبکه ی ۴G، ۴۰ درصد انرژی کمتری مصرف می کند، خاموش کردن شبکه سلولی و استفاده از وای-فای می تواند به عمر باتری شما کمک کند.
• محتوای ویدئویی را محدود کنید. پردازش ویدئوها یکی از پر مصرف ترین عملیات هایی است که یک گوشی می تواند انجام دهد.
• فعال سازی حالت های باتری هوشمند. تمامی موبایل های هوشمند مدرن دارای یک حالت صرفه جویی هوشمند باتری هستند (برای مثال سیستم اندروید دارای گزینه ی Power Saving Mode، و سیستم iOS دارای امکان Low Power Mode است). این کاربردهای نرم افزاری، مصرف انرژی واحد پردازش مرکزی (CPU) را برای برنامه های مختلف، میزان نور صفحه، هشدارها، و سایر گزینه های سخت افزاری ، کاهش می دهد تا مصرف کل انرژی هم کمتر شود.
• استفاده از حالت پرواز یا Airplane mode. این گزینه معمولا GSM، وای-فای، بلوتوث و GPS را روی دستگاه شما غیر فعال می کند. با غیر فعال کردن تمامی این کاربردهای کمکی، دستگاه در صورت خاموش بودن صفحه، تنها ۵ درصد از انرژی را مصرف می کند. برای مقایسه شرایط می توان گفت حتی در زمانی که دستگاه در حال استفاده شدن نباشد، بیش از ۱۵ درصد مصرف انرژی دارد.

افزایش کارایی باتری گوشی نیازمند ترکیبی از محدود کردن بخش های پر مصرف سخت افزاری و نرم افزاری و مدیریت دستگاه های موبایل است، به طوری که بتوانید ظرفیت شارژ را به حداکثر و روند تخریب تدریجی باتری را به حداقل برسانید.
با استفاده از این راهبردهای ساده، کاربران می توانند عمر باتری های خود را تا بیش از ۴۰ درصد طولانی تر کنند، و در عین حال ظرفیت ذخیره شارژ باتری را در طول عمر آن ثابت نگاه دارند.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *