آموزش روت کردن تمام گوشی های اندروید (تصویری و مرحله به مرحله)
گوشی هایی که شما در حال استفاده از آن هستید در واقع یک بسته از پیش تعیین شده است، که حامل ها و سیستم عامل اندروید آن به گونه ای برای شما برنامه ریزی کرده اند که بتوانید برخی امکانات را در آن دنبال کنید و عامل آن باشید. برخلاف سیستم های ویندوزی و مک که شما در آن، به فایل های سیستمی دسترسی دارید و می توانید تغییرات را به خوبی روی آن ( حتی با ریسک ) انجام دهید، دستگاه های موبایلی و بالاخص اندروید از این قابلیت بهره مند نیست.
روت کردن دستگاه به چه معنی است؟
یک راه رایگان برای شکستن این محدودیت ها این است که دیوایس خود را روت کنید. در حقیقت روت کردن به شما کمک می کند که کانالی به فایل های سیستمی اندروید خود بزنید و بدین ترتیب یک تجربه پر ریسک و جذاب داشته باشید، چرا که در این حالت به چیزهایی و فایل ها و تنظیماتی دسترسی دارید که در حالت عادی، اندروید آن ها را از شما پنهان کرده است.
دقت کنید که شکستن این محدودیت برای کاربران اندروید روت کردن و برای کاربران ios جیلبریک کردن نام دارد.
البته پیش از این به معرفی ۵ روش حرفه ای و ساده برای روت کردن اندروید پرداخته ایم. در صورتی که این روش ها جوابگوی شما نبوده می توانید این مطلب را که جدیدترین ترند ها در روت کردن گوشی است دنبال کنید.
مزیت روت کردن دیوایس های اندرویدی
با بیان توضیحات ابتدایی در مورد اندروید و محدودیت هایش، مطمئنا متوجه ارزش روت کردن اندروید شده اید، اما به طور واضح تر می توان گفت که نباید انتظار داشته باشید که با روت کردن، همه مشکلات حل شوند و گوشی تان جادویی شود. اما به طور کلی می توان به مزیت های روت کردن گوشی اندروید به صورت زیر اشاره کرد:
روت کردن اندروید بکاپ گیری را بهتر می کند
زمانی که گوشی شما روت نشده باشد، بک آپ گیری یا پشتیبان گیری از گوشی صرفا محدود به چند اپلیکیشن می شود و برخی فایل ها و قسمت های گوشی، اما به محض اینکه موفق به روت کردن موبایل خود شدید، قادر خواهید بود از تمام گوشی خود بک آپ تهیه کنید.
بستن اپلیکیشن های غیر ضروری در دستگاه های روت شده
اگر اپلیکیشنی وجود دارد که شما از آن استفاده نمی کنید، به سادگی می توانید آن را در دستگاه روت شده خود، ببندید. این کار دو مزیت دارد:
- اول اینکه موجب افزایش سرعت عمل گوشی می شود
- میزان عمر باتری تان را افزایش می دهد
حذف اپلیکیشن های بومی روی موبایل با روت کردن
روت کردن امکان خوب دیگری که به شما می دهد این است که می توانید برخی از اپلیکیشن هایی که از پیش روی گوشی تان نصب شده و معمولا حامل ها یا برند ها و یا خود گوگل آن را روی گوشی تان قرار داده به راحتی حذف کنید. این کار در حالت عادی شدنی نیست و باید یک عمر اپلیکیشن های بدون مصرف را تحمل کنید.
حذف این اپلیکیشن ها در دستگاه های روت شده امکان دارد و به شما کمک می کند که عملکرد سیستم عامل را بهبود ببخشید.
رهایی از شر پاپ آپ ها با روت کردن اندروید
به کمک روت کردن گوشی اندروید، می توانید از شر نمایش پاپ آپ های متعددی که معمولا هنگام کار کردن با گوشی، بازی کردن و نظیر آن، باز می شوند، راحت شوید.
دسترسی به امکانات بیشتر در اندروید با روت کردن
بسیاری از افراد برای اینکه دسترسی نامحدود و امکان تنظیمات جالب روی گوشی داشته باشند، گوشی اندرویدی خود را روت می کنند و ریسک آن را می پذیرند.
نکته: با توجه به اینکه اپلیکیشن های قدرتمندی تا کنون روی کار آمده اند تا به شما کمک کنند کاربری خود را از اندروید افزایش دهید، شاید لازم نباشد برای هدف شما، گوشی را روت کنید. مثلا این ۵ کار جالب نیازی به روت کردن اندروید ندارد اما عدم اطلاع کاربران، آن ها را به سمت ریسک روت کردن سوق می دهد. البته این ۶ کار هم به طور شگفت انگیزی نیاز به روت کردن ندارد و اندروید به خودی خود از پسش بر می آید.
و از جمله مزایای روت کردن اندروید در نهایت اینکه حذف bloatware در دستگاه های روت شده، کمک می کند که گوشی ها کارایی بهتری را از خود نشان بدهند.
معایب روت کردن اندروید
اما در کنار تمام مزایایی که روت کردن گوشی برای کاربری شما دارد، می توان به چند مورد از معایب روت کردن گوشی های اندرویدی نیز اشاره کرد:
- با روت کردن دستگاه اندرویدی، گارانتی گوشی تان عملا باطل می شود.
- بعد از روت کردن، باید تلاش بیشتری برای مراقبت و محافظت از گوشی انجام داد
- اگر گوشی به درستی روت نشود، ممکن است گوشی تان را نا به کار کند! یعنی عملا دیگر نتوانید از گوشی تان استفاده کنید و لازم است در چنین شرایطی یک گوشی نو خریداری کنید
- اگر قبل از روت کردن، از دیتاهای خود، روی گوشی بک آپ نگیرید کلیه ی اطلاعات خود را از دست خواهید داد.
به منظور بک آپ گرفتن از اطلاعات گوشی این نرم افزار مورد پیشنهاد متخصصان است! البته این تنها ابزار بک آپ گیری نیست.
فاکتورهای مهم برای روت کردن دستگاه اندرویدی
هر چند به بیان مزیت ها و معایب روت کردن گوشی اندروید پرداختیم اما باز هم تاکید داریم در صورتی که ضرورتی برای این کار ندارید از روت کردن صرف نظر کنید. اما در صورتی که عزمتان جدی است، باید بدانید که هنگام روت کردن باید:
- بدانید که ورژن اندروید موبایل تان، چند است.
- بدانید که می خواهید با اپلیکیشن گوشی خود را روت کنید یا به وسیله یک دستگاه کامپیوتر؟
- برای روت کردن با کامپیوتر باید هر مساله ای که مرتبط با اتصال به USB و درایو است را مورد ارزیابی قرار دهید.
در برخی از دیوایس ها لازم است که پیش از روت کردن اندروید، رام را فلش کنند. در صورتی که گوشی شما نیز به این قابلیت نیاز دارد، می توانید به مطلب زیر مراجعه کنید:
چگونه رام های رسمی سامسونگ را فلش کنیم؟
پیش نیاز های روت کردن گوشی اندرویدی
برای اینکه در اثنای روت کردن گوشی خود دچار مشکل نشوید، خوب است که از فاکتورهای زیر قبل از شروع به کار اطمینان حاصل کنید:
- گوشی باید حداقل ۵۰% شارژ داشته باشد
- گوشی باید روشن باشد
- اپلیکیشن های مورد نیاز روی گوشی نصب باشد
- حتی الامکان، بخش Settings > Security > Unknown Sources فعال باشد
روت کردن اندروید با کمک کامپیوتر
روت کردن اندروید با کامپیوتر، یکی از روش های است که از ابتدا برای این کار مرسوم شده و همچنان این کار به خوبی صورت می گیرد.
- هنگام روت کردن هیچ گونه نصب bloatware صورت نمی گیرد
- به کمک نرم افزار dr.fone تقریبا تا کنون بیش از ۷۰۰ دستگاه اندرویدی به خوبی و بدون مشکل روت شده است.
- عملیات روت کردن با کامپیوتر ساده است.
- با روت کردن توسط کامپیوتر می توانید تمام امکانات موبایل خود را در اختیار بگیرید.
اگر اطمینان دارید که می خواهید با کامپیوتر گوشی خود را روت کنید ادامه ماجرا را دنبال کنید:
آموزش روت کردن اندروید با کامپیوتر و Dr.fone
در این بخش به طور گام به گام به آموزش روت کردن دیوایس های اندرویدی با کامپیوتر می پردازیم. برای این منظور لازم است که از Dr.fone استفاده کنیم.
گام اول: ابتدا لازم است که این نرم افزار را از سایت رسمی آن دانلود و روی سیستم خود نصب کنید.
برای نصب dr.fone کلیک کنید
گام دوم: بعد از نصب کردن، برنامه را اجرا کنید و بر روی گزینه Root که در ردیف دوم و پایین قرار دارد ( سمت راست ) کلیک کنید:
گام سوم: به کمک کابل USB، دستگاه اندرویدی خود را به سیستم وصل کنید
گام چهارم: حالا کامپیوتر باید گوشی شما را شناسایی کند. پس روی دکمه Start کلیک کنید:
گام پنجم: به مدت چند ثانیه صبر کنید تا سیستم به خوبی گوشی شما را ردیابی کند و بتواند با آن ارتباط برقرار کند.
گام ششم: بعد از اینکه رابطه بین موبایل شما و کامپیوتر، به خوبی صورت گرفت، اعلام آمادگی دستگاه اعلام می شود:
گام هفتم: اگر روی دکمه ROOT NOW کلیک کنید عملیات روت کردن اندروید با ویندوز صورت گرفته و بعد نوتیفی تکمیل فرآیند ارسال می شود:
می توان گفت که ساده ترین شیوه برای روت کردن استفاده از همین برنامه برای این منظور است. البته قبل از هر چیز فراموش نکنید که از دستگاه خود بکاپ بگیرید.
و اما روش دیگری برای روت کردن دستگاه اندرویدی با ویندوز
روت کردن اندروید با ویندوز و نرم افزار KingRoot
KingRoot هم نرم افزار قدرتمندی است که به سادگی می توان به کمک آن اندروید را روت کرد. برای این منظور، این برنامه را از وب سایت رسمی آن دانلود و روی پی سی خود نصب کنید.
برای نصب KingRoot کلیک کنید
گام اول: بعد از اینکه نرم افزار مورد نظر را روی سیستم خود نصب کردید باید گوشی را به کمک کابل به سیستم وصل کنید و با کمک دکمه Connect در رابط کاربری نرم افزار، اتصال بین اندروید و پی سی را فراهم کنید. دقت کنید که هر کاری غیر از این روش، پاسخگو نخواهد بود:
بعد از کلیک کردن بر این دکمه به راحتی می توانید وارد صفحه ابتدایی روت کردن اندروید با ویندوز شوید. در این صفحه در صورتی که تا کنون دیوایس خود را روت نکرده اید، روی عبارت Start to Root کلیک کنید تا روت کردن شروع شود
در نهایت عملیات روت شدن که تمام شد، پیامی مطابق زیر مشاهده می کنید که نشان می دهد همه چیز به خوبی صورت گرفته است:
و بدین ترتیب می توانید از مزیت های خوب روت شدن اندروید بهره مند شوید.
آموزش روت کردن گوشی اندروید با نرم افزار VRoot در کامپیوتر
VRoot نرم افزاری است که به تازگی، بروز رسانی شده و تضمین داده که حدود ۸ هزار نوع دستگاه اندرویدی توسط آن قادر به روت شدن هستند. روش کار کردن با VRoot نیز مثل سایر برنامه های آموزش داده شده ساده است و کافیست این آموزش را یکبار بخوانید.
گام اول: ابتدا نرم افزار VRoot را دانلود و بعد روی ویندوز خود آن را نصب کنید.
گام دوم: پس از نصب، گوشی اندرویدی خود را با کابل یو اس بی، به ویندوز وصل کنید و مطمئن باشید که دستگاه در حالت USB Debugging است. برای فعال کردن این بخش به مسیر Settings > Developer Options بروید.
گام سوم: کافی است روی دکمه connect در رابط کاربری نرم افزار کلیک کنید تا اتصال برقرار شود:
گام چهارم: بعد از اتصال روی دکمه root کلیک کنید و صبر کنید تا عملیات به خوبی صورت بگیرد.
وقتی که روت کردن اندروید با این روش تمام شد، دستگاه شما ریستارت می شود و می توانید به راحتی گوشی را از سیستم جدا کنید.
آموزش روت کردن اندروید با Root Genius در ویندوز
روش دیگری برای روت کردن اندروید شما وجود دارد که با آن می توانید به سادگی یکی دو کلیک یک دستگاه روت شده در اختیار داشته باشید.
گام اول: ابتدا نرم افزار مربوطه را دانلود کنید و روی سیستم نصب کنید و بعد آن را اجرا کنید.
برای دانلود نرم افزار Root Genius کلیک کنید
بعد از نصب باید نرم افزار را در حالت administrator اجرا کنید.
اندروید خود را به سیستم ویندوزی به کمک کابل وصل کنید.
دقت کنید که گوشی باید در حالت USB Debugging قرار داشته باشد. Settings > Developer options همان مسیری است که برای این منظور مورد استفاده می شود.
بعد از اطمینان از اینکه گوشی را پشتیبان گیری کرده اید، کافی است روی دکمه ROOT کلیک کنید.
در این حالت لازم است که حدود ۳ دقیقه صبر کنید تا دستگاه به طور کامل روت شود. توجه کنید که به هیچ وجه تا مطمئن نشده اید، دستگاه را از سیستم جدا نکنید.
در نهایت پیام موفقیت آمیز بودن روت را دریافت خواهید کرد.
روت کردن اندروید با Unlock Root در ویندوز
Unlock Root نیز اپلیکیشن ویندوزی دیگری است که به شما کمک می کند درست مثل سایر روش ها گوشی خود را با کمک یک دستگاه رایانه ویندوزی روت کنید.
برای انجام عملیات روت لازم است که این برنامه را دانلود و نصب کنید و با اجرای آن و اتصال اندروید به ویندوز، عملیات را دنبال کنید.
برای دانلود Unlock Root کلیک کنید
روش های یاد شده معتبرترین و پاسخگو ترین روش های روت کردن اندروید در سال ۲۰۱۸ بوده است.
روت کردن اندروید بدون نیاز به کامپیوتر
با توجه به اینکه این روزها خیلی از افرادی که گوشی به دست هستند، ۱۰۰ درصد داری سیستم ویندوزی و یا پی سی نیستند، متخصصات روش هایی برای روت کردن اندروید بدون کامپیوتر و با اپلیکیشن اندرویدی را ایجاد کرده اند که بسیار راحت و پاسخگو است.
روت کردن اندروید بدون نیاز به ویندوز با KingoRoot
با کمک نرم افزار KingoRoot که یک اپلیکیشن اندرویدی برای روت کردن است می توانید به راحتی گوشی خود را روت کنید.
برای انجام این کار، لازم است که ابتدا این اپلیکیشن را دانلود و بعد آن را نصب کنید.
گام اول: قبل از نصب توجه کنید که به مسیر Settings > Security > Unknown Sources بروید و از فعال بودن امکان نصب اپلیکیشن از منابع خارجی مطمئن باشید.
گام دوم: حالا نوبت به دانلود و نصب اپلیکیشن می رسد. نرم افزار را از لینک زیر دانلود کنید
دانلود اپلیکیشن KingoRoot برای روت کردن اندروید
در صورتی که از مرورگری غیر از کروم استفاده می کنید عملیات دانلود به راحتی صورت می گیرد و نصب نیز آغاز می شود اما کاربران گوگل کروم، باید به طور دستی مجوز را به کروم بدهند تا این نرم افزار را بپذیرد.
ok را بزنید.
گام سوم: بعد از دانلود شدن لازم است که اپلیکیشن را نصب کنید. در این حالت روی install کلیک کنید:
اگر Unknown Sources را که در ابتدا بیان کردیم، فعال نکرده باشید، پیامی حاوی “Install blocked”, stating that “For security, your phone is set to block installation of apps obtained from unknown sources”. مشاهده خواهید کرد که در تصویر بالا آن را می بینید.
کافیست با کمک دکمه تنظیمات setting این قابلیت را فعال کنید تا بتوانید تنظیمات را انجام دهید:
بعد از اینکه توانستید تنظیمات را انجام دهید و اپلیکیشن را نصب کردید، باید نرم افزار Kingo ROOT را اجرا کنید.
گام چهارم: Kingo ROOT را اجرا کنید و بعد روی دکمه One Click Root کلیک کنید:
باید صبر کنید تا فرآیند روت شدن تکمیل شود. وقتی که پروسه به ۱۰۰ درصد رسید به معنی تکمیل فرآیند روت شدن است.
نکته: معمولا کاربران اعلام داشته اند که برای روت کردن اندروید با KingoRoot بارها ملزم به تکرار این مراحل کرده اند تا موفق به روت کردن شده اند. به هر حال لازم است که این کار را در صورت عدم موفقیت چند بار تست کنید.
نکته: در صورتی که تعداد تلاش های شما بیش از حالت نرمال است، می توانید از نسخه ویندوزی این نرم افزار استفاده کنید که در ابتدا به آن پرداختیم چرا که نرخ موفقیت روت با این نرم افزار بیش از حالت اندرویدی آن است.
آموزش روت کردن گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۸
اگر به طور اختصاصی به دنبال روشی هستید که گلکسی نوت ۸ خود را روت کنید و از طریق روش های یاد شده موفق به این کار نشده اید، می توانید این آموزش اختصاصی در گویا آی تی را دنبال کنید:
آموزش کامل روت کردن گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۸
آموزش روت کردن گوشی گلکسی S8 و S8 پلاس سامسونگ
گلکسی S8 و S8 پلاس سامسونگ نیز برای روت کردن ریسک بالایی دارند و برای اینکه در این کار موفق عمل کنید به طور اختصاصی روش روت کردن آن ها را از این جا یاد بگیرید و دنبال کنید.
آموزش روت کردن گوشی سامسونگ گلکسی S7
البته اگر گوشی شما از نوع گلکسی اس ۷ سامسونگ است، یک روش اختصاصی برای روت کردن آن وجود دارد که به طور کامل می توانید آن را از اینجا بخوانید.
آموزش روت کردن گوشی OnePlus 3
OnePlus 3 نیز یکی دیگر از دیوایس هایی است که کاربران علاقه زیادی به روت کردن آن دارند. در صورتی که شما نیز به این کار علاقه دارید آموزش اختصاصی آن را از این منبع بخوانید.
آموزش روت کردن تبلت های نکسوس ۱۰
به منظور روت کردن تبلت های نکسوس ۱۰ نیز روش های خاصی وجود دارد. کاربران می توانند از روش پیشنهادی گویا آی تی، در ویندوز، مک و لینوکس استفاده کنند و نکسوس ۱۰ خود را روت کنند. برای این منظور این مطلب را بخوانید.
آموزش روت کردن Galaxy Nexus با آندروید ۴٫۲
معمولا سوالات کاربرانی که از نکسوس با اندروید ۴٫۲ استفاده می کنند، به کرات به دست ما می رسد. به همین دلیل یک آموزش اختصاصی در این باره تهیه کرده ایم و می توانید آن را از این لینک مطالعه کنید.
آموزش روت کردن گوشی Nexus 7
Nexus 7 نیز بعد از گلکسی نکسوس به شمار زیادی مورد روت شدن بوده است. تجربیات حاصل از روت کردن نکسوس ۷ را در این بخش می توانید بخوانید.
آموزش روت کردن گوشی Nexus S
در صورتی که به کمک روش های یاد شده نتوانسته اید، نکسوس اس خود را روت کنید، حتما این راهنما را بخوانید و تجربه خود ر از دنبال کردن این آموزش برای ما بنویسید.
از کجا بفهمیم گوشی روت شده است؟
شاید در طول فرآیند روت کردن اندروید چیزهایی رخ دهد و پیام ها به درستی دریافت نشود و نتوانید بفهمید که گوشی روت شده یا نه!
در چنین حالتی یک اپلیکیشن اندرویدی وجود دارد که به شما کمک می کند بفهمید که گوشی تان روت شده یا نه!
Root Checker را نصب کنید!
این اپلیکیشن شناساگر گوشی های روت شده است.
معمولا وقتی کسی قصد خرید و فروش گوشی دارد، به کمک این برنامه از روت شدن آن مطلع می شود. بنابراین در این شرایط نیز یک ابزار کمکی خوب به شمار می آید.
برگرداندن گوشی به حالت قبل از روت شدن
اگر بعد از گذشت مدتی بخواهید گوشی خود را به حالت امن تر و قبل از روت شدن ببرید و اصطلاحا آنروت کنید، می توانید از آموزش کاملترین راهنمای UNROOT کردن گوشی های اندرویدی استفاده کنید.
در این آموزش به تناسب نوع اندروید خود، Android 7، Android 6،Android 5 می توانید یک آنروت موفق داشته باشید.
رام رسیی