به چه مواردی در خرید موبایل دقت کنیم؟
امروزه، یک گوشی هوشمند می تواند همانند یک کامپیوتر شخصی، کیفیت عکاسی یک دوربین دیجیتال، کیفیت تصویر بالای یک تلویزیون و … را به نمایش بگذارد. یکی از پیچیده ترین وسایل الکترونیکی، گوشی های هوشمند به حساب می آیند. اغلب افراد تمایل دارند که یک گوشی هوشمند با تمام امکانات لازم را در اختیار داشته باشند. در حال حاضر تنوع برندی گوشی های هوشمند بسیار زیاد است، زمانی که تصمیم می گیرید یک گوشی جدید بخرید با دنیایی از مدل های مختلف روبرو می شوید.
در مورد هر کدام از این مدل ها که می خوانید و بررسی می کنید، به نظرتان جذاب و ایده آل می آید. اما برای گرفتن تصمیم نهایی بهتر است، یکسری از فاکتورهای اصلی را در نظر بگیرید. پس اگر شما هم قصد دارید یک گوشی جدید بخرید، اما اطلاعات زیادی در مورد گوشی و مشخصات فنی آن ها ندارید با ما همراه باشید.
راهنمای خرید موبایل | به چه نکاتی باید در انتخاب گوشی دقت کنیم؟
نکات اصلی برای خرید گوشی هوشمند
۱- هزینه ی مورد نظر را تعیین کنید
در اولین مرحله از خرید گوشی، بهتر است بودجه ی خود را مشخص کنید. گاهی ممکن است شما حاضر باشید برای داشتن یک گوشی کلی پول پرداخت کنید. اما ممکن است گاهی گوشی مورد نظر را برای کار خاصی در نظر دارید، قیمت آن برای شما مهم باشد و در مقابل امکانات خوبی هم داشته باشد. شما با تعیین هزینه ی گوشی می دانید به سمت کدام گوشی ها بروید، گوشی های هوشمند به سه دسته ی اصلی، بالا رده، میان رده و پایین رده تقسیم می شوند. بستگی به میزان بودجه تان می توانید به سراغ دسته بندی ها بروید.
باید توجه داشته باشید، از آن جایی که رقابت بین شرکت های گوشی های هوشمند بسیار بالاست. نیازی نیست که حتما پول زیادی را برای داشتن یک گوشی کنار بگذارید. شما می توانید با یک قیمت خوب گوشی های بسیار باکیفیت و قدرتمند که توانایی انجام تمام امور مورد نیاز شما را دارند، خریداری کنید.
۲-سیستم عامل ها را بشناسید
تعریف ساده و کلی سیستم عامل، به رابط بین کاربر و سخت افزار گوشی گفته می شود. یک محیط گرافیکی است که توسط شرکت های مختلف گوشی های هوشمند، طراحی می شود و هر شرک سیستم عامل خاص خود را دارد. طراحی گرافیکی متفاوت این سیستم عامل ها سبب می شود که، کاربر تجربه های مختلفی با گوشی های با سیستم عامل های متنوع تجربه کند.
اندروید
یکی از محبوب ترین سیستم عامل های دنیا در گوشی های هوشمند، سیستم عامل اندروید است. تقریبا چیزی در حدود ۸۰ درصد از گوشی های هوشمند، مجهز به سیستم عامل اندروید هستند. این سیستم عامل در گوشی های پایین رده تا گوشی های بالا رده و پرچم دارد وجود دارد، یک سیستم عامل کد باز به حساب می آید. شما با اتصال گوشی به کامپیوتر شخصی به راحتی می توانید به حافظه ی داخلی گوشی دسترسی داشته باشید. شما در گوشی های اندرویدی به راحتی می توانید برنامه های مختلف را بدون هیچ محدودیتی نصب کنید.
iOS
دومین سیستمعامل محبوب جهان، «آیاواس» (iOS) است که بهصورت انحصاری توسط شرکت اپل توسعه مییابد. بدین معنی است که آی او اس را فقط می توانید بر روی گوشی های آیفون ببینید. مزیت بزرگ آی او اس نسبت به اندروید، امنیت زیاد آن است که توسط خود شرکت اپل نظارت دقیقی بر روی این بخش دارد. آیاواس رابطی ساده و کاربرپسند دارد. این سیستم عامل برای کسانی که حوصلهی سر و کله زدن با تنظیمات مختلف ندارند و به دنبال یک تجربهی روان، کامل و لذتبخش در محصولی با تجربهی کاربری عالی برای درازمدت هستند، بهترین انتخاب محسوب میشود.
۳-اهمیت طراحی و کیفیت ساخت گوشی
طراحی، ظاهر و کیفیت ساخت گوشی که در طول روز در دستان شماست، اهمیت زیادی دارد. اگر گوشی که قصد خرید آن را دارید، از همه نظر مناسب باشد، اما ظاهر آن باب میل شما نباشد، به احتمال زیاد از خرید آن منصرف خواهید شد.
در انتخاب گوشی سایز آن بسیار مهم است، همان طور که می دانید ابعاد بدنهی گوشیهای هوشمند به سایز صفحه نمایش آنها بستگی دارد. جنس بدنهی گوشی تأثیر مستقیمی در طول عمر آن دارد. اکثر گوشی های پایین رده و میان رده، از جنس پلاستیکی طراحی می شوند و به همین دلیل ارزان قیمت تر از دیگر گوشی های بالارده که از جنس فلز و یا ترکیب فلز و شیشه طراحی می شوند.
برخی از گوشیهای هوشمند دارای گواهینامههای مخصوص مقاومت بدنه هستند. این در حالی است که امروزه اکثر گوشیهای هوشمند پرچمدار، استاندارد جهانی IP را دریافت میکنند.
۴-اهمیت کیفیت عکسبرداری گوشی
یکی از نقاط عطف گوشیهای هوشمند، اضافه شدن دوربین به آنها بود. در ابتدا به دلیل کیفیت پایین دوربین های به کار برده در گوشی ها خللی در استفاده از دوربین های دیجیتالی خانگی ایجاد نکرد. اما کم کم با نصب دوربین های با کیفیت بالا و تمام فرآیند ثبت، ویرایش و آپلود عکس که در اختیار کاربر قرار گرفت دیگر دوربین های دیجتالی کنار گذاشته شدند.
۵-باتری گوشی
میزان دوام باتری گوشی، یکی دیگر از نکات مهم زمان خرید گوشی است. در حال حاضر رقابت سنگینی در بین شرکت های سازنده گوشی های هوشمند برای ادعای دوام بیشتر باتری گوشی آن شرکت ها وجود دارد. در واقع باتری گوشی های هوشمند میتواند به بزرگترین مشکلی که ممکن است در گوشی خود با آن مواجه شوید، تبدیل شود.