استفاده از زیروکلاینت ها به جای کیس های کامپیوتری

استفاده از زیروکلاینت ها به جای کیس های کامپیوتری
  • ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
  • محمدرضا مرتضایی
  • 0

زیرو کلاینت ها دستگاه هایی کوچک هستند که به جای کیس های کامپیوتری در مجموعه ها و شرکت ها استفاده می شوند. دستگاه هایی که برای کار کردن نیاز دارند به یک کیس کامپیوتری و یا سرور متصل شوند و تمامی نرم افزارها بر روی سرور نصب می شود. به زیروکلاینت ها اکسس ترمینال هم می گویند و تمامی منابع خود همچون رم، پردازنده مرکزی، هارد دیسک، سیستم عامل خود را از سرور می گیرند. شما برای استفاده از Zero Client ها باید آن ها را به یک سرور مرکزی نصب کنید. حال این سرور می تواند یک کیس کامپیوتری و یا یک سرور HP باشد.

به طور کلی زیرو ها برای کار کردن نیاز به یک سرور دارند و از خود هیچ چیزی ندارند. نمی توان بر روی آن ها سیستم عامل و یا نرم افزاری نصب کرد چون فاقد هارد دیسک می باشند. هر چیزی که بر روی سرور نصب شود حال سیستم عامل باشد و یا نرم افزار را می توان بر روی زیرو ها استفاده کرد. حال اینکه چه کاربری به چه نرم افزاری دسترسی داشته باشد را می توان بر روی سرور و با توجه به پروتکل های به کار برده شده در شبکه تعیین کرد.

نکات مهم در هنگام خرید زیروکلاینت

نکات و مسائل مهمی را هنگام خرید باید مد نظر قرار داد. همچون:

  1. نوع کاربری: در هنگام خرید باید به این نکته توجه کرد که ما برای چه کاری به Zero Client ها احتیاج داریم و اصلا هدف از خرید آن ها چیست؟ مثلا نمی توان آن ها را برای کارهای رندر و یا کارهای گرافیکی سنگین استفاده کرد. و یا استفاده از آن ها برای اجرای بازی های کامپیوتری اصلا توصیه نمی شود. و در بیشتر مواقع اصلا توانایی اجرای بازی های کامپیوتری را ندارند. همچنین نمی توان زا آن ها برای مصارف خانگی استفاده کرد.
  2. پروتکل های شبکه: یکی دیگر از مسائلی که باید به آن توجه نمود نوع پروتکل های پشتیبانی شده می باشد. در این دستگاه ها معمولا ۳ پروتکل معروف همچون RDP، PCoIP و Citrix پشتیبانی می شود. باید با توجه به نوع پروتکلی که می خواهیم در شبکه خود پیاده کنیم، دستگاهی را انتخاب کنیم که قابلیت پشتیبانی از آن پروتکل را داشته باشد.
  3. آینده نگری: خرید زیروکلاینتی که از تمام پروتکل های موجود شبکه پشتیبانی می کند برای توسعه شبکه در آینده بسیار مهم است. می توان با خرید یک دستگاه مناسب خیال خود را از آینده راحت کرد.
  4. عدم وجود لایسنس: در برخی مدل های زیرو، برای فعال سازی دستگاه باید لایسنس دستگاه از طریق اینترنت فعال شود. در هنگام خرید باید یه این نکته توجه کرد که دستگاه فاقد لایسنس اینترنتی باشد تا در آینده دچار مشکل نشویم.
  5. گارانتی: داشتن گارانتی معتبر و شرکتی جز ارکان اصلی هر خرید می باشد. در هنگام خرید باید به این نکته توجه نمود که دستگاه خریداری شده دارای گارانتی تعویض و خدمات پس از فروش باشد.

مزایای استفاده از زیروکلاینت ها

Zero Client ها مزایای مختلفی دارند که در ادامه به هر یک از آن ها می پردازیم:

  • کوچک و سبک هستند (به اندازه یک تلفن همراه). و به راحتی برای جاهایی که با کمبود فضا مواجه هستند می توان از آن ها استفاده کرد.
  • خرابی آن ها بسیار کم است. به دلیل اینکه فاقد قطعات و سخت افزار مکانیکی هستند.
  • هزینه خرید آن ها نسبت به کامپیوتر ها بسیار کم است.
  • برای کار کردن نیاز به یک سرور قوی ندارند و اکثرا بر روی یک کیس اجرا می شوند. (با توجه به پروتکل پیاده شده).
  • مصرف برق بسیار کمی دارند. (حدود ۵ وات).
  • به دلیل اینکه فن ندارند آلودگی صوتی کمی هم دارند.
  • به پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری بسیار کمی احتیاج دارند.
  • تمام داده ها به صورت متمرکز بر روی سرور ذخیره می شوند. بنابراین مدیریت داده و اطلاعات بسیار آسان است. و درصد سرقت اطلاعات بسیار کم می شود.
  • در بیشتر مواقع جهت افزایش کاربران فقط لازم است مقدار رم سرور را ارتقاع دهیم. و می توان با همان Zero client های موجود در شبکه به کار خود ادامه داد.
  • جا به جایی کاربران به راحتی صورت می گیرد. تنها کافیست کاربر، نام کاربری و رمز عبور خود را در هر دستگاه وارد کند و به محیط کاربری خود دسترسی پیدا کند.
  • عمر مفید زیرو ها معمولا ۱۰ سال می باشد.
  • برای نصب سیستم عامل و برنامه ها فقط کافیست یکبار آن ها را بر روی سرور نصب کنیم. سپس به راحتی می توان در هر زیروکلاینت از آن ها استفاده کرد.
  • نرم افزار های پولی و لایسنس دار را می توان فقط یکبار بر روی سرور نصب و چند کاربر به صورت همزمان از آن ها استفاده کنند.

مدل های برتر زیروکلاینت

زیروها مدل های مختلفی دارند. از بهترین و معروف ترین آن ها، می توان به برندهای HP و Dell Wyse اشاره کرد. از خانواده HP می توان به مدل HP t310 نام برد. و از برند Dell Wyse می توان به Dell Wyse PXN 5030 اشاره کرد.

یکی از بهترین دستگاهایی که می توان از آن نام برد برند انحصاری شرکت رایان اندیشه مایا می باشد. زیروکلاینت MP60 مدلی از یک محصول خوش قیمت و خوش ساخت می باشد که توانسته با پشتیبانی از اکثر پروتکل های روز دنیا همچون RDP، VMware و Citrix رقیبی جدی برای برندهای معروف شود.

قیمت زیروکلاینت

موارد مختلفی در تعیین قیمت متاثر و مهم هستند. همچون:

  • نوع پروتکل های پشتیبانی.
  • جنس بدنه.
  • برند دستگاه.
  • تعداد پورت پشتیبانی.
  • سایز و اندازه آن.
  • مدت زمان گارانتی.
  • نو یا استوک بودن دستگاه.

موارد فوق هر کدام به تنهایی در قیمت یک دستگاه تاثیر گذار می باشد. مثلا دستگاهی که استوک می باشد دارای مدت گارانتی کمتری است. در نتیجه قیمت کمتری هم دارد. یا مثلا برند، اندازه، جنس بدنه دستگاه که پلاستیک باشد یا فلز و تعداد پورت های دستگاه که مثلا از HDMI پشتیبانی کند یا نه و از همه مهم تر برند دستگاه در قیمت آن ها تاثیر به سزایی دارد. قطعا قیمت دستگاه هایی که از برند های معروف می باشند نسبت به برند های گمنام بیشتر است.

سرور مخصوص زیروکلاینت

سرور هایی که در شبکه های مبتنی بر زیرو استفاده می شود، با توجه به پروتکل پیاده سازی شده، وسعت محیط و نوع دستگاه استفاده شده انتخاب می شود. مثلا زیروهای مدل Vcloudpoint همگی مبتنی بر پروتکل RDP و DDP پیاده سازی شده و می توان آن ها را بر روی یک کیس هم پیاده سازی کرد. ولی در دستگاه های مبتنی بر PCoIP و Citrix، احتیاج به یک سرور داریم. چون ۲ پروتکل یاد شده برای اجرا نیاز به یک بستر مجازی سازی دارند. که آن هم فقط بر روی یک سرور دارای بالاترین کیفیت و خروجی می باشند.

کاربرد زیروکلاینت ها

به طور کلی در بیشتر مشاغلی که از رایانه استفاده می شود می توان از Zero Client هم استفاده کرد. مثلا در خط تولید کارخانه ها و یا در فروشگاه ها در قسمت بار کد خوانی محصولات، یا در مراکز پزشکی و بخش پذیرش، در مدارس و مراکز آموزشی، ادارات و سازمان ها به خصوص بخش Call Center و پشتیبانی، املاک، آژانس های مسافرتی و هتل ها و … . مثلا فرض کنید در یک مجموعه همچون املاک بخواهیم برای یک سوم کارمندان کامپیوتر تهیه کنیم. اگر بخواهیم ۱۰ عدد کیس تهیه کنیم و قیمت هر کیس را ۶ میلیون تومان در نظر بگیریم باید هزینه ای بالغ بر ۶۰ میلیون تومان پرداخت کنیم. تازه در کنار این ها هزینه های پشتیبانی و نصب سیتم عامل و نرم افزار های هر کیس را در نظر بگیریم. به غیر از زمانی که صرف هر سیستم می شود. حال اگر بخواهیم ۱۰ عدد دستگاه تهیه کنیم و قیمت هر دستگاه را ۳ میلیون تومان در نظر بگیریم با یک سرور استوک HP به مبلغ ۱۰ میلیون تومان هزینه کل ۴۰ میلیون تومان می شود. به غیر از صرفه جوئی در راه اندازی هر دستگاه، هزینه برق مصرفی کمتر و پشتیبانی آن ها که قطعا نسبت به یک کیس کامپیوتری هزینه های کمتری را برای مجموعه دارد.

شرکت رایان اندیشه مایا مفتخر است با ارائه انواع زیروکلاینت از برند های متنوع و معتبر دنیا و برند اختصاصی خود، زیروکلاینت MP60 و دارا بودن یک لابراتوار بزرگ از انواع دستگاه ها، با قیمتی مناسب و ۳ سال خدمات پس از فروش و ۱ سال گارانتی تعویض برای تمام دستگاه ها، رضایت حداکثری مشتریان گرامی را جلب نموده است.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *