آموزش رایگان برنامه نویسی پایتون
حتماً شما نیز پس از اینکه در مورد این زبان فوقالعاده شنیدهاید، به دنبال یادگیری آن در وب جستجو کرده و به این هدف در حال خواندن این مطلب هستید. این زبان علاوه بر کاربرد های بسیار زیاد و چند پلتفرمی بودن، به دلیل سادگی و خوانایی بالایش زبان بسیار مناسبی برای شروع یادگیری و ورود به دنیای برنامه نویسی است. بسیاری از وبسایتهای قدرتمند دنیا مثل یوتیوب، فیس بوک و … از این زبان به عنوان زبان بکند وب سایت خود استفاده کرده اند. همچنین این زبان به دلیل قدرت بالایش علاوه بر وب در حوزه های متنوع دیگر مثل برنامه نویسی دسکتاپ، هوش مصنوعی، علوم داده و … نیز کاربر دارد.
مزایای زبان پایتون نسبت به سایز زبانها
- یادگیری آن آسان است: آموزش پایتون خیلی ساده است. از آنجایی که سینتکس های این زبان، یعنی همان دستوراتش خیلی به زبان انگلیسی نزدیک است، یادگیری و فهم آن را آسان تر کرده است.
- در پایتون به سرعت بیشتری می توان کد نویسی کرد: بسیاری از علامت ها مثل پرانتز، آکولاد و غیره که در زبان های دیگر استفاده از آنها لازم است، در زبان پایتون حذف شده است و در نتیجه در زمان کمتری میتوان کد های بیشتری نوشت.
- پایتون یک زبان تفسیر شده است: این زبان یک زبان تفسیری است یعنی برای اجرا نیاز به کامپایل شدن های زمان بر نداشته و همچنین به همین دلیل، نمایش و رفع خطا در این زبان سادهتر است.
- سازگاری با اینترنت اشیاء یا IOT: اساس پلت فرمهای IOT مثل برد های رسپبری پای بر اساس پایتون است. و از این راه میتوان زبان پایتون را به دنیای واقعی و دنیای اشیاء متصل کرد
- دارا بودن کتابخانههای متنوع و گسترده: پایتون دارای کتابخانههای بسیار وسیع و قدرتمندی است. به طوری که تقریباً تابعی نیست که به آن نیاز پیدا کنید و پایتون کتابخانه ای برای آن نداشته باشد.
حوزه های کاربرد زبان پایتون
اگر پایتون یاد بگیرید میتوانید با یک تیر چند نشان بزنید. چون زبان پایتون بر خلاف خیلی زبانهای دیگر، محدود به یک حوزه یا پلتفرم خاص نمی شود. فقط کافیست زبان پایتون را خوب یاد بگیرید تا بتوانید با استفاده از کتابخانههای متنوعی که این زبان دارد در هر کدام از حوزه های مورد علاقه خود مشغول فعالیت شوید:
- برنامه نویسی تحت وب
- ساخت اپلیکیشن موبایل
- داده کاوی
- یادگیری ماشین
- هک و تست نفوذ
- ساخت بازیهای کامپیوتری
- تدریس این زبان
در این مطلب میخواهم آموزشی را برای این زبان در سطح مقدماتی به شما ارائه دهم که البته فقط یک آموزش صرف نیست و در کنار آن، شامل کوئیز های متعدد بین دروس، تمرینات برنامه نویسی بوده و همچنین دارای یک اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی است که می توانید به سادگی در هر جایی با استفاده از گوشی همراه خود آموزش را دنبال کنید. ابتدا سرفصل های این آموزش را با هم ببینیم:
سرفصل های آموزش پایتون
- معرفی
- نصب و راه اندازی
- سینتکس ها
- کامنت گذاری
- متغیر ها
- اعداد
- داده ی متنی
- داده ی دودویی
- عملگر ها
- لیست ها
- Tuple ها
- Set ها
- Dictionary ها
- تبدیل نوع داده
- دستورات شرطی
- حلقه ی While
- حلقه ی for
- توابع
- Lambda
- کلاس ها و اشیاء
- وراثت
- دامنه ی متغیر ها
- ماژول ها
- مدیریت خطا
- input
- فرمت دهی متن
- مدیریت فایل ها
- خواندن فایل
- نوشتن در فایل
- حذف فایل
این آموزش را ابتدا با یک معرفی کوتاه از زبان پایتون، قابلیتها و کاربرد های آن آغاز می کنیم. سپس نحوه ی راه اندازی آن را خواهیم آموخت و در قدم بعد به سراغ بخش اصلی آموزش پایتون، که سینتکس نویسی آن است، می رویم. آموزشهای هر قسمت به چند بخش کوتاه تقسیم شده است تا مفاهیم خیلی سادهتر و با وضوح بیشتری آموزش داده شود.
بعد از هر بخش کوتاه آموزشی، یک کوئیز قرار می گیرد. این کوئیز میتواند یک سوال چهار گزینه ای و یا یک سوال جای خالی دار باشد. در این کوئیز، سوالی مربوط به همان بخش پرسیده می شود تا مفهوم آموزش داده شده در ذهن شما تثبیت شود.
این آموزش به صورت مرحله مرحله است. یعنی تا زمانی که یک درس را تمام نکرده و به کوئیز های آن پاسخ صحیح نداده باشید، نمی توانید درس بعدی را مطالعه کنید.
اجرای آنلاین کد های پایتون
مزیت مهم این آموزش نسبت به تمامی آموزشهایی که در سطح وب وجود دارد این است که شما تمامی کد هایی که در طی دوره، آموزش داده میشوند را میتوانید همان لحظه در ادیتور داخلی سایت اجرا کنید، خروجی کد را ببینید و همچنین روی آن کد تمرین کنید. بدون اینکه نیاز داشته باشید پایتون را از ابتدا روی سیستم خود نصب کنید و یا اینکه برای تمرین یک کد بخواهید از سایت خارج شوید.
تصویری از ادیتور داخلی سایت که با ظاهری مشابه با نرمافزار محبوب Visual studio code طراحی شده است.
بخش مهم بعدی این آموزش، بخش تمرینات است. همانطور که شاید بدانید، مهمترین مسئله برای یادگیری هر زبان برنامه نویسی و حرفه شدن در آن، انجام مداوم تمرینات و تقویت مهارت حل مسأله است. هر چقدر که سینتکس یاد بگیرید ولی نتوانید از آن در حل مسائل استفاده کنید عملاً این یادگیری هیچگاه از شما برنامه نویس نخواهد ساخت. برای تمرین و تقویت مهارت حل مسئله میتوانید از بخش تمرین برنامه نویسی سایت استفاده کنید. در این بخش مسائل متنوعی در سه سطح آسان، متوسط و سخت تهیه کردهایم که میتوانید در ادیتور داخلی سایت آن مسائل را حل کرده و برای سایت ارسال کنید. ما حل شما را بررسی کرده و در صورت نیاز به اصلاح، شما را راهنمایی خواهیم کرد. این بخش برای پیشروی در آموزش الزامی نیست ولی اکیداً توصیه می شود.
برای شروع دوره روی لینک زیر کلیک کرده و پس از ثبت نام، مطالعه درس اول را آغاز کنید: