راهنمای انتخاب سخت افزار مناسب سرور اختصاصی
همه ما زمانی که به خرید می رویم، بر اساس معیارهایی که داریم، به دنبال یک کالای خاص می گردیم و طبیعی است که دوست داریم کالای با کیفیت خریداری کنیم و هزینه ای که می کنیم، بابت کالای با کیفیت باشد.
در مورد سرور نیز این قضیه وجود دارد، خصوصا سرور اختصاصی که هزینه بالاتری هم دارد! عملکرد سایت شما به صورت مستقیم به کیفیت سرور شما بستگی دارد و در صورتی که سرور شما از کیفیت لازم برخوردار نباشد، می تواند عملکرد سایت شما را تحت تاثیر قرار دهد. برای آن که چنین مشکلاتی پیش نیاید، شما باید با فاکتورهای انتخاب سرور اختصاصی را به خوبی آشنا باشید، یکی از مهم ترین فاکتورهایی که باید در زمان خرید سرور اختصاصی در نظر داشته باشید، مشخصات سخت افزاری است؛ ما هم تصمیم گرفتیم راهنمای کاملی در مورد انتخاب سخت افزار مناسب سرور اختصاصی تهیه کنیم تا با یک انتخاب اشتباه، هزینه و سایت خودتان را به خطر نیاندازید. پس اگر قصد خرید سرور دارید، این مقاله را از دست ندهید.
سرور اختصاصی چیست؟
سرور اختصاصی را باید مانند یک کامپیوتر قدرتمندی دانست که به صورت ۲۴ ساعته روشن است و اینترنت پرسرعت دارد. سرور اختصاصی در دیتاسنتر و در شرایط استاندارد خاصی نگهداری می شود. زمانی که شما سرور اختصاصی خریداری می کنید، در حقیقت آن را اجاره می کنید و می توانید به صورت کامل به آن دسترسی داشته باشید و برای کارهایی که دارید از آن استفاده کنید. تا زمانی که هزینه سرویس سرور اختصاصی خودتان را پرداخت کنید، سرور اختصاصی و آی پی آن در اختیار شما خواهد بود. از آن جایی که سرور اختصاصی مانند یک کامپیوتر قدرتمند است، شما برای آن که با آن بتوانید کار کنید، باید روی آن سیستم عامل نصب کنید که می توانید ویندوز، لینوکس یا میکروتیک را نصب کنید و به راحتی از آن استفاده کنید.
ویژگی های سخت افزاری سرور اختصاصی
سرور درست مانند یک کامپیوتر، قطعات سخت افزاری مانند رم، پردازنده، هارد و … دارد که در ادامه هر کدام از این موارد را بررسی می کنیم.
پردازنده یا CPU
چیزی که سرور را از سیستم های خانگی قدرتمند متمایز می کند، پردازنده است. پردازنده سرور های اختصاصی بسیار قدرتمند هستند. یکی از شرکت هایی که در زمینه تولید CPU فعالیت می کند، شرکت اینتل است که سری E پردازنده ها را وارد بازار کرده است که مورد پسند بسیاری از مشتریان و کاربران قرار گرفته است.
نسخه های پردازنده از E1 تا E5 وجود دارد که گران ترین و قدرتمندترین پردازنده ای که در بازار وجود دارد، E5-2690 V4 است که امکان مجازی سازی، یکی از کلیدی ترین ویژگی های این پردازنده است.
VT-d و VT-x از قابلیت های مجازی سازی این پردازنده است. پردازنده هایی که این قابلیت را ندارند، امکان مجازی سازی برایشان فراهم نیست. بنابراین اگر قرار است که مجازی سازی انجام دهید، حتما این ویژگی را در نظر داشته باشید.
رم (RAM)
رم یکی دیگر از فاکتورهایی است که در زمان خرید سرور اختصاصی باید به آن توجه داشته باشید. میزان رم را باید بر اساس نیازی که دارید، انتخاب کنید. اگر کارهای پیچیده ای نخواهید داشت و ترافیک شما بسیار بالا نخواهد بود، نیاز به رم بالا نیست. رم یکی از فاکتورهای موثر در تعیین قیمت سرور مجازی است. برخی از سرورهای اختصاصی حتی تا رم ۳ ترابایت را هم پشتیبانی می کنند.
هارد
چند نوع هارد وجود دارد که ممکن است در سرور اختصاصی استفاده شده باشد؛ اما این که کدام نوع هارد از دیگری بهتر است، موضوعی است که در این قسمت با جزئیات بررسی می کنیم.
هارد های HDD
تکنولوژی به کار رفته در هاردهای HDD یک تکنولوژی ۶۰ ساله است که می توان گفت یک تکنولوژی قدیمی است. اطلاعات در این نوع هارد روی یک پلتر ذخیره می شود و این دیتاها توسط یک هد یا بازوی داینامیک، خوانده می شود.
جریان برق هارد HDD نیز از مسیر برد به هد و پلتر است. البته توجه داشته باشید که تکنولوژی هارد HDD که امروزه در سرور ها استفاده می شود، مشابه با تکنولوژی ۶۰ سال پیش نیست، بلکه تغییراتی هم داشته است. برای مثال در هاردهای جدیدتر، پلترهای هارد با سرعت ۵۴۰۰ دور در دقیقه میچرخد که حتی تا ۱۵۰۰۰ دور در دقیقه نیز می تواند باشد.
هاردهای HDD هزینه پایین تری نسبت به ظرفیتی که دارند ارائه می دهند. البته بهتر است از این نوع هارد استفاده نکنید؛ دلیل این موضوع نیز وجود قطعات متحرکی است که در این نوع هاردها وجود دارد. از آن جایی که بیشتر در معرض لرزش و مسائل حرارتی هستند، امکان خرابی بالاتر است و ممکن شما را به دردسر بیاندازد و داده هایتان از بین برود.
هاردهای مغناطیسی SAS
دو مدل مختلف هارد های SAS وجود دارد: K1 و K10. در این جا K همان سرعت چرخشی است که این هارد دیسک دارد. یعنی تقریبا ۱۰ هزار و ۱۵ هزار دور در دقیقه. این نوع هارد نسبت به هاردهای HDD سرعت و امنیت بهتری دارد.
هاردهای SSD
پر طرفدارترین نوع هاردی که وجود دارد، همین نوع SSD است. دلیل این موضوع به سرعت این هاردها بر می گردد. فناوری به کار رفته در هاردهای SSD جدیدتر است. البته این نوع هارد هزینه بالاتری دارد که می توان گفت نسبت به سرعت و کیفیتی که دارد، ارزش خرید آن را حفظ می کند.
هاردهای NVME
تکنولوژی که در هاردهای NVME استفاده شده است، همان تکنولوژی است که در هاردهای SSD به کار رفته است که بر روی یک اسلات PCI نصب شده است. البته در پهنای باند و اندازه هارد، با هاردهای SSD تفاوت هایی دارند.
این نوع هارد گران تر و البته سریع تر از هاردهای SSD است که شما می توانید بر اساس نیاز و بودجه ای که دارید، یکی از این دو را انتخاب کنید.
سخن آخر
در این مقاله ویژگی های سخت افزاری یک سرور خوب را بررسی کردیم و اطلاعات لازم در این زمینه را در اختیار شما قرار دادیم تا در زمان خرید سرور اختصاصی، درست ترین انتخاب را انجام دهید.
اگر به دنبال خرید سرور اختصاصی با ویژگی های گفته شده هستید اما نمی دانید که از کدام ارائه دهنده سرور خریداری کنید، توصیه ما شرکت آسام سرور است.
آسام سرور یکی از ارائه دهندگانی است که سرور با جدیدترین و با کیفیت ترین سخت افزارها را از ۱۸ لوکیشن مختلف خارجی ارائه می کند که تا ۳ روز گارانتی عودت وجه نیز دارند که می توانید برای خرید سرور اختصاصی از این ارائه دهنده اقدام کنید.