ارز دیجیتال Klaytn چیست؟ معرفی توکن Klay

ارز دیجیتال Klaytn چیست؟ معرفی توکن Klay
  • 1401/8/15
  • گویا آی تی
  • 0

حدود یک دهه است که از به وجود آمدن صنعت کریپتو کارنسی می‌گذرد و افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، شاهد به وجود آمدن هزاران ارز دیجیتال بوده‌اند. ارز کلایتون یکی از این رمز ارزها به شمار می‌آید که در این مطلب قصد داریم به معرفی ارز klay پرداخته و ویژگی‌های آن را با شما در میان بگذاریم. اما پیش از هر چیزی بهتر است ببینیم این ارز دیجیتال از چه زمانی و توسط چه شرکتی ارائه شده‌است؟

 

ارز کلایتون چیست و از چه زمانی به وجود آمد؟

یکی از اقداماتی که در طی این چند سال اخیر توسط شرکت Kakao انجام شده ارائه توکن klay است. این شرکت یک شرکت کره‌ای است که در سال ۲۰۱۹ تاسیس شده‌است. این پلتفرم خدمات‌محور و سازمانی است. همان‌طور که می‌دانید، بلاکچین‌ها یا عمومی هستند و یا خصوصی. اما این پلتفرم ویژگی‌های بلاکچین‌های عمومی و بلاکچین‌های خصوصی را با هم ترکیب کرده‌است. ارز دیجیتال Klaytn ، یک پروژۀ بلاکچین عمومی متمرکز بر کسب‌وکار است که مزایای بلاک‌چین‌های عمومی مانند داده‌های غیرمتمرکز و کنترل و حاکمیت توزیع‌شده را با تأخیر کم و مقیاس‌پذیری بالای بلاکچین‌های خصوصی ترکیب کرده‌است. شبکۀ اصلی ارز کلایتون، Cypress نام دارد که از همان سال ۲۰۱۹ توانست از بسیاری همتایان خود جلوتر باشد. این بلاکچین از مشخصات زیر برخوردار است:

  • از زمان تولید و تأیید بلوک ۱ ثانیه‌ای برخوردار است.
  • امکان انجام ۴۰۰۰ تراکنش در ثانیه برای آن در نظر گرفته شده‌است.
  • هزینۀ تراکنش‌های این پلتفرم نسبت به اتریوم بسیار کمتر است.
  • ۳۰ شرکت معتبر از سراسر جهان نود‌های اجماع را تشکیل ‌می‌دهند.

آشنایی با عملکرد شبکۀ ارز کلیتون Klaytn

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، این پلتفرم یک پلتفرم خدمات‌محور و سازمانی است که به سه زیرشبکۀ هستۀ سلول، نقطۀ پایانی و زنجیرۀ خدمت تقسیم می‌شود. هرکدام از این بخش‌ها نقش و هدف متفاوتی را ایفا می‌کنند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • شبکۀ هستۀ سلول Core Cell

کاربرد این شبکه در اجرا و تأیید تراکنش‌هایی است که از طریق نودهای نقاط پایانی Endpoint Nodes  ایجاد می‌شود. در واقع شبکۀ هستۀ سلول یا CCN در ایجاد و توزیع بلوک‌های شبکه نقش دارد.

  • نود نقطۀ پایانی Endpoint Node

وظیفۀ این شبکه ایجاد تراکنش‌ها، تأیید داده‌های مربوط به زنجیرۀ خدمت و همچنین پی‌گیری درخواست‌های نرم‌افزاری RPC است.

  • زنجیرۀ خدمت Service Chain

عملکرد این شبکه در کلایتون شبیه به شبکه‌های جانبی است و قابلیت استفاده از برنامه‌های بلاکچین برای آن فراهم شده‌است. البته این نکته نیز گفتنی است که شبکه‌های هستۀ سلول و نود نقطۀ پایانی به همراه یکدیگر زنجیرۀ اصلی کلایتون را تشکیل می‌دهند.

نحوۀ عملکرد ارز Klay چگونه است؟

پیش‌تر دربارۀ نحوۀ عملکرد ارز دیجیتال کلایتون به نکاتی اشاره کردیم. در این بخش قصد داریم بببینیم نحوۀ کار ارز کلایتون چیست؟ پروتکل کلایتون می‌تواند به شرکت‌هایی با حجم تراکنش‌‌ زیاد پاسخ دهد. برخلاف سایر رمز ارزها که براساس مکانیسم اجماع معمولی مانند اثبات کار یا اثبات سهام فعالیت می‌کنند، کلایتون این‌گونه نیست، زیرا پروتکل کلایتون از طریق یک مکانیسم اجماع پیشرفته به اسمIBFT کنترل و مدیریت می‌شود. به عبارت دیگر پروتکل Klaytn فعالیت‌های خودش را با کمک الگوریتم اجماع پیشرفته انجام خواهد داد. به این دلیل است که می‌توان آن را از بقیۀ پروتکل‌ها و پروژه‌های ارز دیجیتال متمایز دانست و همین امر سبب محبوبیت ارز کلایتون شده‌است. از قابلیت‌ها و ویژگی‌های منحصربه‌فرد ارز دیجیتال Klaytn در مقایسه با اتریوم می‌توان گفت که این رمز ارز می‌تواند حدود ۱۰ تراکنش را در ثانیه پردازش و تأیید کند، همچنین پروتکل Klaytn قادر است تا ۴۰۰۰ TPS را  هم پردازش کند که همان‌طور که گفتیم، یکی از قابلیت‌های ویژه و منحصربه‌فرد این پروتکل به شمار می‌آید. نکتۀ شایان ذکر دیگر در خصوص نحوۀ عملکرد ارز کلایتون آن است که کارمزد تراکنش‌ها در پروتکل کلایتون حدود ۱۰ برابر ارزان‌تر از هزینه‌های اتریوم است.

آیا می‌توان ارز Klay را یک رمز ارز آینده‌دار دانست؟

پلتفرم کلایتون یک محیط توسعۀ عمومی برای خدمات انتقال ارزش بلاکچین است و اهداف بزرگی دارد. در صورتی که بتواند این اهداف را اجرا کند، آیندۀ بسیار خوبی در پیش خواهد داشت. از سویی دیگر، همکاری ارز کلایتون با شرکت‌های در حال توسعه، مسیری روشن برای رشد و تعالی این پلتفرم در آینده است. تحقیقاتی که در بازار دنیای کریپتو کارنسی انجام شده‌، نشان داده‌است که این رمز ارز در این چند ماه اخیر با رشد خوبی همراه بوده تا جایی که پیش‌بینی می‌شود این روند افزایشی تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی نیز ادامه داشته باشد.

بررسی مزایای ارز کلایتون

  • هر سرویسی که توسط پلتفرم کلایتون ارائه می‌شود، قیمت واحد و ثابتی دارد. به همین دلیل همۀ تراکنش‌ها به‌طور یکسان انجام می‌شوند. علاوه‌بر این، در این پلتفرم نیازی نیست که کاربران برای تعیین قیمت واحد دغدغه‌ای داشته باشند. دیگر آن‌که پلتفرم کلایتون کمک می‌کند تا با پرداخت بخشی از کارمزد گس Gas Fee  ارزش آن حفظ شود.
  • سرعت بالای تراکنش‌ها یکی دیگر از نکاتی است که برای ارز کلایتون در نظر گرفته شده‌است. طراحی خاص این بلاک‌چین تضمین می‌کند تا معاملاتی که بر روی این پلتفرم به انجام می‌رسند، با سرعت بالایی هدایت شوند. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، شبکۀ اصلی کلایتون قادر به پردازش حداکثر ۴ تراکنش در ثانیه است.
  • سرویس‌های API که این شبکه ارائه می‌دهد، این فرصت را برای توسعه‌دهندگان ایجاد کرده‌است تا بتوانند اپلیکیشن‌هایی گوناگونی را ایجاد کنند، بنابراین با توسعه‌دهندگان سازگاری بالایی دارد. در ضمن این پلتفرم از زبان برنامه‌نویسی سالیدیتی solidity پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل توسعه‌دهندگان اتریوم می‌توانند بدون نیاز به یادگیری زبانی جدید، به‌سادگی به کلایتون روی آورند.
  • اغلب کاربران ارز کلایتون در این مدت ابراز کرده‌اند که از کار با ارز klay لذت برده‌اند. این امر به دلیل آن است که این پلتفرم به‌گونه‌ای طراحی شده‌است که امکان ارسال ودریافت یک پیام متنی را دارد. به طوری که کاربر می‌تواند از طریق حساب کلایتون خود و با کمک گوشی هوشمندی که در اختیار دارد، به دارایی‌ها و ولت‌های خود دسترسی داشته باشد. هر کیف پول با اسکن کد QR خاص خود برای کاربر نمایش داده می‌شود. درنتیجه هیچ کاربری نیاز به حفظ کلید خصوصی نخواهد داشت.
  • یکی دیگر از مزایای مهم ارز دیجیتال کلایتون و پلتفرم آن، پشتیبانی از بیزینس‌های گوناگون است، بنابراین در توسعۀ کسب‌و‌کار نقش اساسی خواهد داشت. مضاف‌بر اینکه این شبکه با ماهیت مقیاس‌پذیر خود و انعطاف‌پذیری بالایی که دارد، می‌تواند کمک کند تا مشاغل و توسعه‌دهندگان، هرچه سریع‌تر به دنیای بلاک‌چین بپیوندند و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

رمز ارز کلایتون از چه کیف پول‌هایی استفاده می‌کند؟

نکتۀ مهمی که درمورد انتخاب کیف پول باید در نظر داشته باشید، آن است که آیا کیف پول فوق از رمز ارز شما پشتیبانی می‌کند یا خیر؟ برخورداری از امنیت کیف پول نکتۀ مهم دیگری است که باید در انتخاب آن مدنظر قرار داد. در ادامه به چند کیف پول که از ارز کلایتون پشتیبانی می‌کند اشاره خواهیم کرد:

  • کیف پول سخت‌افزاری لجر به‌گونه‌ای طراحی شده‌است که یکی از بهترین گزینه‌ها در میان کیف پول‌های سخت‌افزاری به شمار می‌آید. این کیف پول از امنیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل موردتوجۀ کاربران قرار گرفته‌است.
  • کیف پول سخت‌افزاری ترزور مانند کیف پول قبلی از رمز ارزهای بسیاری پشتیبانی می‌کند. این کیف پول نیز یک انتخاب خوب برای رمز ارز کلایتون به شمار می‌آید. اما به دلیل قیمت بالایی که دارند، کاربران ترجیح می‌دهند از کیف پول‌های دیگر برای این منظور استفاده کنند.
  • کیف پول نرم‌افزاری کوینومی یکی دیگر از کیف پول‌هایی است که برای ارز کلایتون می‌توان از آن استفاده کرد. امنیت بالا و کاربرپسند بودن از ویژگی‌های این کیف پول به شمار می‌آید.
  • کیف پول کلایتون، ولتی‌آنلاین و غیرمتمرکز است که کاربران قادر هستند با ایجاد حساب کاربری در آن، به معاملۀ ارز ‌KLAY بپردازند.
  • ولت کیکاس ازجمله کیف پول‌هایی است که توسط مرورگرهایی همچون گوگل کروم، موزیلا و اپرا پشتیبانی می‌شود و کاربران می‌توانند با استفاده از آن به توکن‌ KLAY و دیگر توکن‌های مبتنی بر کلایتون دسترسی پیدا کنند.
  • کیف پول کلیپ از انواع ولت‌های مناسب تلفن همراه هوشمند به شمار می‌آید که از توکن‌های کلایتون پشتیبانی می‌کند.

جمع‌بندی

اگر مایلید قدم به دنیای رمزارزها بگذارید، بهتر است فعالیت خود را با ارز کلایتون آغاز کنید، زیرا هم از نظر قیمت و هم از نظر زیرساخت‌ها این رمز ارز نسبت به ارزهای دیجیتال قبلی از قابلیت‌های بیشتری برخوردار است. پیشنهاد ما خرید این ارز از سایت صرافی کوینکس است. اگر در مورد سایر ارزهای دیجیتال و کوینکس نیاز به آموزش و اطلاعاتی نیاز دارید به سایت کوینکس فارسی مراجعه کنید.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *