پنجمین دوره مسابقات کد نویسی مبهم (Spaghetti contest 5) سوم اسفند ماه ۱۴۰۲ برگزار شد
به گزارش روابط عمومی مسابقات، گروه فناوری اطلاعات شریف Sharif ICT Group“” با حمایت استراتژیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری پنجمین دوره مسابقات کد نویسی مبهم “Spagetti Contest 5” به تاریخ سوم اسفند ماه ۱۴۰۲ و در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با حمایت مجموعه های فینوداد، توسن آکادمی، دیجی اکسپرس، خدمات انفورماتیک نوین کیش، مجموعه اندیش طراحان، ایران سرور، بیمه تعاون و شرکت نوآوران داد و ستد هستی ( HIT) برگزار شد.
در این مسابقات ۲۰۰ نفر از نخبگان برنامه نویسی کشور در قالب ۶۰ تیم به مدت ۸ ساعت به رقابت پرداختند. در این مدت شرکت کنندگان می باسیت کدهای ناخوانا را رمزگشایی کنند و به خروجی مورد نظر برسند که در نهایت سه تیم اول به شرح زیر معرفی شدند.
مقام اول: محمد سامی، سید محمد حسین طیب زاده، سلمان عامی مطلق
مقام دوم: محمد چنارانی، حسین حبیبی، نیکان زمانی، حدیث خانی
مقام سوم: محمد حسین مرادی، علیرضا نوریزاده، حمیدرضا صفرپور، مهدی شریفی
هدف از برگزاری این رویداد شناسایی استعدادهای برتر برنامه نویسی کشور و اتصال این افراد به بازار کار می باشد و همچنین این مسابقات صرفاً یک رقابت فنی بین افراد نیست، بلکه قرار است دانش و مهارت برنامه نویسی شرکتکنندگان افزایش یابد و مهارت و دانش کسب شده در صنعت فناوری اطلاعات کشور مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین یکی از اهداف این مسابقات، تخمین مهارت شرکت کنندگان در نوشتن کدهای ناخوانا یا در اصطلاح برنامه نویسان همان کد کثیف (Dirty Code) است. یک برنامه را هنگامی ناخوانا می نامیم که اگر کد برنامه در اختیار برنامه نویس دیگر قرار دهیم و او معنای تک تک دستورات برنامه را بداند، شیوه کنار هم چیده شدن دستورات و پرش های تو در توی میان آنها بحدی پیچیده و گیج کننده باشد که برنامه نویس بدون اجرای این برنامه، نتواند سردر آورد که خروجی برنامه چیست؟
مخاطبین برنامه افراد زیر بودند
دانشجویان و برنامه نویسان جهت شرکت در مسابقه
شرکت های فعال در حوزه رنامه نویسی جهت استفاده از خروجی های مسابقات
شرکت و سازمان های فعال در حوزه فناوری اطلاعات جهت استفاده از خروجی های مسابقات
از مزایای شرکت در مسابقات برای نویسان به موارد زیر می توان اشاره کرد
یادگیری ( بررسی کدهای مختلف، نوشتن کد جدید و ارتباط مستمر با تیم داوری، باعث افزایش سطح علمی و مهارت افراد میشود)
تمرین ( ارسال کدها مبهم برای تیم داوری، مشاوره و گرفتن تایید فرصتی را برای محک زدن توانایی افراد فراهم میآورد)
رقابت ( آزمون انتخابی و آزمون نهایی محل اصلی رقابت بین افراد برتر هستند و نشاندهنده مهارت افراد در برنامهنویسی میباشند).
استخدام در شرکت های معتبر ( پس از برگزاری مسابقات، برای تیم های برتر امکان استخدام در شرکت های معتبر فعال در حوزه فناوری اطلاعات که از برگزاری این رویداد حمایت کرده اند وجود دارد).