آموزش حل مشکل لود نشدن صفحات سایت ها
آیا در روزهای اخیر هر چه که در اینترنت جستجو می کنید و هر سایتی را که می خواهید باز کنید با مشکل لود نشدن صفحات سایت مواجه می شوید؟ این می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله:
- مشکل از مرورگر شما
- مشکل از اینترنت شما
- مشکل از فضای وب
- مشکل از سایت های مورد نظر
- قطع شدن DNS
- اتصالات معیوب بین پروتکل ها
- و غیره
گویا آی تی در این مطلب شما را راهنمایی می کند تا بتوانید به بهترین شکل ممکن لود نشدن صفحات سایت را تعمیر کنید و هر سایت مشکل دار را تا حد امکان باز کنید.
لو نشدن صفحات سایت با دلیل مشخص با کد مشخص
در اینترنت برخی از سایت ها وقتی باز نمی شوند و دلیل کاملا مشخصی دارند با شماره خطاهای مخصوصی نمایش داده می شوند. این شماره خطاها به طور قطع به یقین ناشی از یک مشکل خاص یا مجموعه ای از مشکلات است. کافی است راهنمای مربوط به هر خطا را بررسی کنید و مشکل را شناسایی کنید و نسبت به حل آن اقدام کنید. از جمله خطاهایی که با دلیل آشکار رخ می دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ۴۰۳ Error
- ۴۰۴ Error
- ۵۰۱ Error
- ۵۰۲ Error
- ۵۰۳ Error
در صورتی که وقتی صفحه لود نمی شود خطای خاصی برای شما با شماره خاصی (از جمله موارد بالا) ارائه نمی شود باید موارد زیر را بررسی کنید.
مطمین شوید که اتصال اینترنتی شما کار می کند
وقتی اتصال اینترنتی شما خوب کار نمی کند می تواند سرویس گیری از وب سایت ها و سرورهای آن ها را با اختلال مواجه کند. برای این که مطمین شوید که مشکل لود نشدن صفحات سایت ها به دلیل ارتباط اینترنتی از سمت شماست یا نه یک مرورگر دیگر باز کنید و سایت هایی مثل بینگ و یا گوگل را در آن باز کنید. اگر می بینید همه چیز خوب است این بدین معنی است که مشکل از اتصال شما نیست. البته ممکن است مشکل از مرورگر شما باشد. اما اقلا متوجه می شوید که مشکل از اینترنت شما نیست.
بررسی کنید که آیا سایت داون است یا نه
گاهی اوقات به دلیل خرابی یا تعمیر سایت ها از دسترس عمدا خارج می شوند و این بیشتر توسط مدیران سایت انجام می شود. می توانید از یک سری ابزار آنلاین نظیر DownForEveryoneOrJustMe وضعیت بالا بودن سایت ها را بررسی کنید. وارد این سایت شوید و در قسمت مربوطه آدرس سایت با دامین آن را وارد کنید. در ادامه کمی منتظر باشید تا نتیجه به شما داده شود که سایت مورد نظر داون است یا دارد به درستی کار می کند
اگر در این مرحله به شما گفته شود که سایت خراب است هیچ چاره ای ندارید جز اینکه صبر کنید تا مدیر سایت آن را تعمیر کند و دوباره آن را فعال کند.
سیستم خود را ریستارت کنید
گاهی اوقات در سیستم رایانه ای شما اختلالاتی وجود دارد که روی مرورگر و نحوه کار کردن و سرویس دهی آن اختلالاتی ایجاد می کند. قبل از این که هر دستکاری خاصی در اینترنت یا مرورگر خود انجام دهید یک بار سیستم خود را ریستارت کنید.
این کار مشکلات بینابینی مرورگر و سیستم را حل می کند.
سیستم خود را ریستارت کنید و بعد از روشن شدن مجدد سیستم مرورگر را باز کنید و سایت مورد نظر را جستجو کنید. این بار باید مشکل حل شده باشد.
از مرورگر دیگری استفاده کنید
گاهی اوقات مشکل از مرورگر شما است. در چنین شرایطی یک مرورگر دیگر را امتحان کنید و وضعیت سایت مورد نظر را چک کنید.
دقت کنید که گاهی لازم است که کش مرورگر را پاک کنید تا به درستی سایت مورد نظر لود شود یا حتی ممکن است که نیاز باشد مرورگر خود را ریست کنید. البته قبل از این که مرورگر را ریست کنید توصیه می کنیم که آن را یک بار بروز رسانی کنید.
بیشتر بخوانید: نحوه بروز رسانی مرورگرها
بیشتر بخوانید: نحوه ریست مرورگرهای معروف
افزونه های مرورگر را دستکاری کنید
گاهی اوقات افزونه ها مانع سرویس گیری مناسب از وب سایت ها می شوند. بنابراین اگر شما روی مرورگر خود افزونه هایی نصب کرده اید به صفحه افزونه ها بروید و یکی یکی آن ها را غیر فعال یا حذف کنید تا وضعیت لود شدن صفحات را بررسی کنید.
نحوه غیرفعال کردن افزونه ها در کروم
برای غیرفعال یا حذف کردن افزونه ها در کروم:
آیکون سه نقطه در سمت راست و بالای مرورگر کلیک کنید و به مسیر More tools > Extensions بروید.
در ادامه در صفحه ای که باز می شود افزونه مورد نظر خود را پیدا کنید و آن را غیرفعال یا حذف کنید.
آموزش غیرفعال کردن افزونه های فایرفاکس
در مرورگر فایرفاکس سه خط موازی در سمت راست و بالا را کلیک کنید و Add-ons and themes را انتخاب کنید.
افزونه های مورد نظر خود را که احساس می کنید اختلال ایجاد می کنند را پیدا کنید و آن ها را غیرفعال کنید.
DNS را تغییر دهید
سرور DNS شما به مرورگرهای شما کمک می کند تا نام دامنه را به آدرس های IP ترجمه کنند. اگر سرور DNS شما کار نکند، ممکن است در بارگیری صفحات وب با مشکل مواجه شوید.
در این حالت از یک آدرس سرور دی ان اس جدید می توانید برای سرویس خود استفاده کنید.
نحوه تغییر DNS در ویندوز
ابتدا کنترل پانل را باز کنید و به مسیر Network and Internet > Network and Sharing Center > Change adapter settings. بروید.
روی network adapter یا آداپتور شبکه راست کلیک کنید و در انتها گزینه Properties را انتخاب کنید.
در صفحه ای که باز می شود گزینه Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) را پیدا کنید و گزینه Properties را برای آن انتخاب کنید.
Use the following DNS server addresses را روشن کنید.
در قسمت Preferred DNS server آدرس ۲۰۸٫۶۷٫۲۲۲٫۲۲۲ را وارد کنید.
در قسمت Alternate DNS server نیز آدرس ۲۰۸٫۶۷٫۲۲۰٫۲۲۰ را وارد کنید.
در نهایت OK را بزنید.
یک بار مرورگر را ببندید و باز کنید.
سپس به سایت مورد نظر بروید و ببینید که آیا همه چیز به خوبی کار می کند یا نه.
آموزش تغییر DNS در مک
در بالا و سمت چپ روی آیکون لوگوی اپل کلیک کنید و به مسیر System Preferences > Network بروید.
شبکه خود را در سمت چپ انتخاب کنید
از میان گزینه هایی که در سمت راست نشان داده می شود Advanced را انتخاب کنید.
به تب DNS بروید و از آنجا سرورها را به موارد زیر تغییر دهید:
۲۰۸٫۶۷٫۲۲۲٫۲۲۲
۲۰۸٫۶۷٫۲۲۰٫۲۲۰
در نهایت OK را بزنید.
از VPN استفاده کنید
گاهی اوقات دلیل این که سایت مورد نظر باز نمی شود این است که ISP شما استفاده از این سایت را مسدود کرده است. می توانید در این حالت از یک VPN استفاده کنید و این تحریم را دور بزنید.
ناگفته نماند که گاهی وصل بودن دائمی به VPN نیز می تواند مشکل ساز باشد.
بنابراین اگر از قبل VPN روشن بوده است و سایت باز نمی شود یک بار آن را خاموش کنید و وضعیت سایت را چک کنید. اگر هم که از VPN استفاده نمی کردید می توانید برای بررسی احتمال تحریم بودن فعال کنید و سایت را بررسی کنید.
نسخه کش شده ی سایت را ببینید
Google و Wayback Machine سرویس هایی هستند که نسخه های قدیمی تری از سایت ها را نگهداری می کنند و به شما اجازه می دهند هر وقت که بخواهید به هر دلیلی از این نسخه ها دیدن کنید. حتی اگر این سایت ها مشکل داشته باشند و لود نشوند.
Google معمولاً فقط یک کپی اخیر از صفحه وب شما دارد، در حالی که Wayback Machine می تواند تا سال ها در تاریخ پیش برود تا به شما اجازه دهد صفحات وب خود را ببینید.
نحوه دیدن نسخه کش شده سایت در گوگل
در مرورگر خود به آدرس گوگل بروید.
در قسمت جستجو cache:URL را بنویسید. (مثل تصویر زیر)
مثلا اگر می خواهید نسخه کش شده سایت https://www.example.com/page.html را ببینید باید در باکس جستجو عبارت زیر را بنویسید:
cache:https://www.example.com/page.html
نحوه استفاده از Wayback Machine برای مشاهده نسخه ذخیره شده سایت
اگر گوگل در این باره به شما کمکی نکرد و نسخه ای که ذخیره کرده مشکل شما را حل نکرد می توانید از Wayback Machine استفاده کنید.
وارد آدرس Wayback Machine در مرورگر خود شوید.
آدرس سایت مورد نظر را در آدرس بار بنویسید و Browse History را انتخاب کنید.
در انتها برای مشخص کردن صفحه ذخیره شده می توانید تاریخ دلخواهی را وارد کنید و منتظر باشید تا آن صفحه توسط این سرویس لود شود.
آدرس پروکسی را غیرفعال کنید
گاهی اوقات مشکل لود نشدن صفحات سایت به خاطر پروکسی هایی است که از قبل با آن ها به سرورها متصل می شده اید. این موضوع را می توانید در لحظه در خود مرورگر متوجه شوید چرا که خود صفحه ای که لود نمی شود با هشداری به شما می گوید که مشکل از تنظیمات پروکسی است. در چنین شرایطی به صفحه تنظیمات پروکسی بروید و تنظیمات فعال آدرس پروکسی را غیر فعال کنید و مجددا صفحه مورد نظر را جستجو کنید.