یادگیری زبان هرگز اینقدر آسان نبوده (جدیدترین روش ها)
با پیشرفت تکنولوژی و تغییرات در روشهای آموزشی، یادگیری زبان دیگر به سختی گذشته نیست. با خواندن این مقاله متوجه میشوید که اگر تا به حال به فکر یادگیری یک زبان جدید نبودهاید، آن هم به دلیل سختی آن ، حالا زمان مناسبی است که تصمیم خود را عملی کنید؛ چرا که یادگیری زبان هرگز به این آسانی نبوده است.
چرا می گوییم یادگیری زبان آسان شده و دیگر مانند قبل نیست؟
تکنولوژی و ابزارهای دیجیتال
امروزه اپلیکیشنها، نرمافزارها و پلتفرمهای آنلاین فراوانی وجود دارند که به شما کمک میکنند در هر زمان و مکانی به تمرین زبان بپردازید.
اپلیکیشنهای متنوعی مثل یاد دادن لغات جدید، تصحیح گرامر یا خواندن و تصحیح صدای شما و یا اپلیکیشنهای یادگیری که به شکل بازی هستند.
همچنین پلتفرمهای آنلاینی که می توانید در هر ساعت از شبانه روز از هر کجا که هستید در پلتفرم آموزش آنلاین زبان شرکت کرده و با مدرس مخصوص خودتان زبان بخوانید.
روشهای متنوع یادگیری
روشهایی مانند یادگیری از طریق بازی، فیلم، موسیقی و پادکستها به شما کمک میکنند تا زبان را به صورت طبیعیتر و جذابتر یاد بگیرید. حتی روش هایی که مخصوص دنیای مجازی هستند و شما را به سرزمینهای مجازی میبرند.
امروزه حتی در مسیر خانه به محل کار یا دانشگاه هم میتوانید زبان مورد علاقهتان را با گوش دادن پادکستها یاد بگیرید. از این آسانتر؟!
دسترسی به منابع بیپایان
اینترنت منبعی بیپایان از منابع آموزشی مانند کتابهای الکترونیکی، ویدئوها، مقالات و… است.
یکی از برترین دانشگاههای دنیا یوتیوب است که راجع به هر چیزی که فکرش را بکنید محتوای آموزشی دارد.
جدیدترین روشها و تکنیکها برای یادگیری زبان
روش یادگیری مبتنی بر هوش مصنوعی
اپلیکیشنها و برنامههایی که با استفاده از هوش مصنوعی، دورههای آموزشی شخصیسازی شدهای برای هر زبانآموز ایجاد میکنند. برای نمونه Duolingo، HelloTalk و یا اپلیکیشنهایی مثل
Babbel ،Memrise، Busuu Rosetta Stone
یادگیری زبان با تکنیکهای غوطهوری (Immersion)
یادگیری از طریق قرار گرفتن در محیط زبان مقصد، مانند تماشای فیلمها و سریالها با زیرنویس یا صحبت با افراد بومی.
امروزه شما میتوانید حتی با پلی و پاز کردن فیلمها، قسمتی از فیلم را بارها تکرار کرده و خودتان را غرق در موضوع و زبان فیلم کنید.
روش تکرار با فواصل زمانی
(Spaced Repetition) این روش بر اساس تکرار مطالب در فواصل زمانی معین است که باعث بهبود یادگیری و حفظ اطلاعات میشود.
مثل اپلیکیشنهای فلش کارت که مثلا ۵ بار در روز زمان مرور یک واژه را به شما یادآوری میکنند و با این شیوه نمیگذارند ذهنتان کلمه یا جمله ای را فراموش کنند.
اپلیکیشن انکی Anki یکی از بهترین برنامههایی است که از این روش استفاده میکند.
تکنیکهای یادگیری مشارکتی (Collaborative Learning)
این روش شامل یادگیری به صورت گروهی با دیگر زبانآموزان است. شما میتوانید با تشکیل گروههای مطالعه یا شرکت در کلاسهای آنلاین گروهی، از تجربهها و دانش دیگران بهرهمند شوید.کلاسهای فری دیسکاشن یا همان مکالمه آزاد بهترینها هستند.
استفاده از واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)
با استفاده از تکنولوژیهای VR و AR، میتوانید در محیطهای شبیهسازی شده یا مجازی زبان را تمرین کنید. این روش به شما امکان میدهد تا در محیطهای واقعی یا خیالی با افراد بومی صحبت کنید و تجربه یادگیری خود را تقویت کنید.
مثلاً با زدن عینک VR، وارد دنیای مجازی شده و میتوانید از یک فروشگاه که همه در آن به زبان فرانسوی صحبت میکنند چیزی بخرید. به این شیوه شما در دنیای مجازی زبانتان را تقویت میکنید.جذاب نیست؟
یادگیری زبان از طریق بازیهای ویدیویی
برخی بازیهای ویدیویی که به چند زبان ارائه میشوند، به شما کمک میکنند تا زبان را بهصورت غیرفعال و در خلال بازی کردن یاد بگیرید. بازیهایی مثل SimCity، The Sims یا حتی بازیهای نقشآفرینی (RPG) که نیاز به تعامل و انتخاب دیالوگها دارند، میتوانند مفید باشند.
چگونه میتوانید شروع کنید؟
باانتخاب اپلیکیشن مناسب و تنظیم برنامه روزانه و همچنین استفاده از منابع چندرسانهای مثل ویدیوهای یوتیوبی، میتوانید زبان را راحتتر از آنچه فکرش را میکنید شروع کنید.
منابع:
- campuspress.yale.edu
- wikihow.com