بررسی مکبوک ایر (۱۱ اینچ)
بررسی مک بوک ایر هیچ وقت کار ساده ای نبوده است. از زمان عرضه ی این لپ تاپ در روزهای آغازین سال ۲۰۰۸، همیشه جایگاه ویژه ای برای آن قائل بودیم و آن را محصول آخرین مدلی می دانستیم که برای فروش در بازار اصلی ارائه شده است. در ابتدا، این لپ تاپ بسیار نازک (و تا حدودی کم توان) با قیمت بسیار بالای ۱۷۹۹ دلار عرضه شد و این قیمت بالا به خودی خود فروش آن را سخت می کرد. پس از آن شرکت اپل دو مدل کاملا جدید از سری مک بوک ایر عرضه نمود. اولی، مدل به روز رسانی شده ی مدل استاندارد ۱۳.۳ اینچی با قیمت بسیار پایین تر ۱۲۹۹ دلار است، و مدل دوم، جدیدترین محصول خانواده ی مک بوک ایر، یک مدل ۱۱.۶ اینچی کوچک، تقریبا هم اندازه ی آی پاد، با قیمت پایه ی ۹۹۹ دلار است. البته، با گذشت زمان و عرضه ی لپ تاپ های نازک و سبک مبتنی بر ULV در قیمت های مختلف، بازار این نوع لپ تاپ ها بسیار شلوغ شد. آیا سری جدید مک بوک ایر قابلیت های لازم برای رقابت در بازار را دارد، یا همه ی آنها از بازار رقابت حذف خواهند شد؟ برای روشن شدن این مساله بررسی کامل این مک بوک را در مجله اینترنتی گویاآیتی بخوانید.
قبل از هر چیزی این اطلاعات ریز رو از زبان بررسی کنندگان مکبوک ایر بخونید:
- مزایا
بسیار باریک است. در کلاس خودش سبکترین است. صفحه کلید در اندازه طبیعی است. صفحه نمایش یزرگ ۶/۱۱ اینچی. SSD بادوام و سریع است. دارای چیپ گرافیکی عالی است. سر و صدای کم دارد.
- معایب
فاقد شیار کارت SD است. اترنت ندارد. در مقایسه با هم رده های خود کند است. عمر باتری کم است.
- BOTTOM LINE
همین الان آن را بخرید
محدوده قیمتی ۱۱۹۴ دلار
همین الان آن را بخرید ۱۱۹۴ دلار از آمازون
اپل مک بوک ایر ( ۱۱ اینچ) در بین محصولات اپل سبکترین و کوچکترین لب تاپ است ولی برای بدست آوردن آن باید از برخی موارد تجملاتی گذشته و مبلغ زیادی را پرداخت نمایید.
تصاویر مک بوک ایر (۱۱.۶ اینچی)
سخت افزار
ظاهر مک بوک ایرهای جدید تفاوت چندانی با نمونه های قبلی آن ندارد، اما این لپ تاپ ها نسبت به نسل قبلی بسیار یکپارچه تر هستند. علاوه بر جمع و جورتر شدن لپ تاپ، به نظر می رسد ساختار بدنه ی یکپارچه ی اپل در این لپ تاپ ها بهتر پیاده شده، و با در دست گرفتن (یا روی زانو گذاشتن) یکی از این لپ تاپ ها، می توانید کیفیت ساخت آن را بهتر حس نمائید. ابعاد لپ تاپ ها جمع و جورتر شده است- مدل ۱۳.۳ اینچی ۱۲.۸ اینج طول و ۸.۹۴ اینچ عرض دارد (با ضخامت ۰.۶۸ اینچی که در قسمت های نازک تر به ۰.۱۱ اینچ نیز می رسد)، و وزن آن ۲.۹ پوند است. مدل ۱۱.۶ اینچی، طولی برابر ۱۱.۸ اینچ و عرضی برابر ۷.۵۶ اینچ دارد، و وزن آن ۲.۳ پوند است. ما وقت زیادی را صرف بررسی مدل کوچکتر کردیم و می توانیم بگوئیم که این مدل حتی در مقایسه با مدل ۱۳.۳ اینچی بسیار کوچک تر و سبک تر دیده می شود. از سوی دیگر، مدل ۱۳ اینچی جدید، چیزی بیشتر از نمونه ی بهبود یافته ی نسل قبلی مک بوک ایر است- ابعاد آنها عملا یکسان است و شاید مدل جدید تنها به اندازه ی یک تار مو نازک تر باشد، اما کناره های مربعی شکل و لبه های تیزتر این مدل، آن را فشرده تر نشان می دهد، و پد بدون دکمه ی اپل نیز جایگزین پد تک دکمه ای قبلی شده است. کمی غیر عادی است، اما مک بوک ایر ۱۳ اینچی قدیمی در مقایسه با مدل جدید کمی ضخیم تر به نظر می رسد.
دو موردی که در مک بوک ایر جدید حذف شده یکی حسگر نور پیرامون و دیگری نور پشت صفحه کلید است. مورد اول چندان مشکل ساز نیست (در واقع، ما ترجیح می دهیم خودمان به صورت دستی نور صفحه نمایش را تنظیم کنیم)، اما مورد دوم می تواند کمی مشکل ساز باشد. به هنگام تایپ کردن در محیط تاریک کلیدها قابل تشخیص نیستند و حتی در محیط های کم نور (مثلا جلوی یک تلویزیون) نیز این مساله تا حدودی آزار دهنده است. خوب است که اپل در این مورد گزینه ای در اختیار کاربرانش قرار دهد، اما حدس می زنیم فضا، قیمت، و ملزومات باتری، بویژه در مدل ۱۱ اینچی، چنین امکانی را میسر نمی سازد.
از سوی دیگر، با توجه به این که مدل قبلی مک بوک ایر ۱۳ اینچی نور پشت صفحه کلید داشت، دانستن این نکته که مدل ۱۳ اینچی جدید این قابلیت را ندارد تا حد زیادی مایوس کننده است. اپل رویکرد خود را تغییر داده تا بتواند حافظه ی کاملا فلش جدید خود را در لپ تاپ هایش بگنجاند، و سخت است باور کنیم که مدل قدیمی تر این لپ تاپ ها فضای کافی برای یک هارد درایو معمولی و نور پشت صفحه کلید داشتند، در حالی که مدل جدید با ابعاد کاملا مشابه این ویژگی را ندارد. اگر به فکر تعویض یک مک بوک پرو با یک مک بوک ایر جدید هستید، نبود نور پشت صفحه کلید موردی است که حتما باید آن را مد نظر قرار دهید.
طراحی فوق العاده باریک
طول و عرض مک بوک ایر (۱۱ اینچ) – ۸/۱۱ در ۵/۷ اینچ – با آنچه که در لب تاپ های مبتنی بر ویندوز مثل Asus UL20FT-A1 ( فروش مستقیم ۶۳۰ دلار و ۳ ستاره) و Acer Aspire 1830T-3721 ( قیمت بازار ۷۰۰ دلار و ۴ ستاره) مشاهده می شود، تفاوتی ندارد، ولی اپل در مورد ضخامت آن طوری کار کرده است که نسبت به دو نمونه اخیر بزرگتر دیده می شود. تا زمانی که آن را بلند نکرده، نچرخانده وبا باریکترین شیی که در اتاق پیدا می شود مقایسه نکنید ، نمی توانید بفهمید که چقدر باریک است. این لب تاپ در باریکترین قسمت خود شبیه آیفون ۴ است: در قسمت جلو دارای انحنایی است که فقط ۱۱/۰ اینچ بوده و در واقع باریکتر از پشت دستگاه (۶۸/۰ اینچ) است. بدون شک از هر نوت بوک موجود در بازار باریکتر است. قاب خوش تراش مک بوک ایر ۱۱ اینچ متناسب با وزن آن است و قاب ۳/۲ پوندی آن سبکتر از Acer UL20FT-A1 (3/3 پوند) ، Acer 1830T-3721 (3 پوند) و Dell Inspiron M1010z ( 4/3 پوند) است.
اندازه صفحه و تفکیک پذیری جدید
مک بوک ایر ۶/۱۱ اینچ صفحه پهن فقط برای اپل تازگی ندارد؛ زیرا تفکیک پذیری آن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ است. این اولین لب تاپ اپل است که مشابه تمامی لب تاپ های فعلی مبتنی بر ویندوز، منطبق با نسبت تصویر۱۶:۹ می باشد. تا حدودی این لب تاپ برای آنچه در آینده می آید تنظیم شده است ( تصور کنید: یک مک بوک یا مک بوک پرو را با تفکیک پذیری ۷۶۸×۱۳۶۶ یا ۹۰۰×۱۶۰۰ ). صفحه نمایش واضح و زاویه های دید آن بسیار عالی است. البته یک صفحه نمایش بزرگتر همیشه مفید خواهد بود به همین دلیل است که مک بوک ایر ۱۳ اینچ و یک لب تاپ ۱۳ اینچی مجهز به CULV همانند Toshiba Satellite T235-S1350 ( قیمت فروش مستقیم ۶۳۰ دلار و ۴ ستاره) نیز در دسترس هستند.
البته لب تاپ های ۶/۱۱ اینچ قبلاً این کار را انجام داده اند و اپل برای قرار دادن یک صفحه کلید با اندازه واقعی متعهد شده است. دکمه ها صافتر از دکمه ها در Asus UL20FT-A1 و Acer 1830T-3721 هستند – همه آنها از یک صفحه کلید مدل CHICLET استفاده می کنند. من شخصاً ترجیح می دهم که از دکمه های Toshiba T235-S1350 و Dell M101z که بالاتر بوده و عملکرد سریع دارند استفاده کنم. ردیف های بالا، که دکمه های عملیاتی در آن جا قرار دارند، به گونه ای مرتب شده اند که نیمی از فضا به محل تشخیص اثر انگشت اپل اختصاص داده شده است. در مدل های مک بوک ایر هنوز صفجه کلیدهای بک لیت وجود ندارد. تنها لب تاپ ۱۱ اینچ که یکی از این صفحه کلیدها را دارد Alienware M11x (Core i7) (قیمت فروش مستقیم ۱۱۷۵ دلار و ۴ ستاره) است که لب تاپ مخصوص بازی است. حتی با استفاده ازیک صفحه کلید در ابعاد واقعی ، بازهم اپل تصمیم گرفته که یک صفحه کلیک بزرگ را نیز جای دهد. این کار بسیار جالبی است. این کمی فشرده تر از بقیه مک بوک ها است ولی تجربه کار با آن بسیار عالی است: حرکات دو انگشتی خیلی خوب کار می کنند ، حداقل بهتر از روش هایی که در سایر لب تاپ های مبتنی بر ویندوزی که در این بررسی معرفی شدند.
قسمت های داخلی/ صفحه نمایش SSDها
هیچ کدام از این لپ تاپ ها توان بالایی ندارند، اما این مساله اهمیتی ندارد. قسمت های داخلی مدل ۱۳.۳ اینچی شامل یک پردازشگر دو هسته ای ۱.۸۶ گیگاهرتز (دقیقا مشابه مدل قبلی)، یک واحد پردازش گرافیکی یکپارچه ی NVIDIA GeForce 320 M، ۲ گیگابایت رم، و یک هارد حالت پایدار (SSD) 128 گیگابایت می باشد. این گزینه ها را می توان تغییر داده و به جای آنها یک پردازشگر ۲.۱۳ گیگاهرتز، رم ۴ گیگابایت، و یک هارد حالت پایدار ۲۵۶ گیگابایت قرار داد. مدل ۱۱.۶ اینچی با مشخصات پایین تری ارائه می شود: یک پردازشگر دو هسته ای ۱.۴ گیگاهرتز، همان GeForce 320M، دو گیگابایت رم، و یک هارد حالت پایدار ۶۴ گیگابایت، که می توان آنها را تا یک پردازشگر ۱.۶ گیگاهرتز، رم ۴ گیگابایت، و یک هارد ۱۲۸ گیگابایت ارتقاء داد. باید خاطر نشان نمود که تراشه های “SSD” در محفظه ی درایو جای داده نشده اند، و اپل آنها را تنها حافظه ی فلش می داند. ما مدل ۱۱.۶ اینچی را با پردازشگر ۱.۴ گیگاهرتز، ۲ گیگابایت رم، و حافظه ی ۱۲۸ گیگابایت، و مدل ۱۳.۳ اینچی را با پردازشگر ۱.۸۳ گیگاهرتز، ۲ گیگابایت رم، و حافظه ی ۱۲۸ گیگابایت آزمایش کردیم.
در مدل ۱۳.۳ اینچی، دو درگاه USB، یک رابط MagSage، یک شیار کارت SD، و یک رابط درگاه نمایش کوچک وجود دارد، در حالی که شیار کارت SD در مدل ۱۱.۶ اینچی وجود ندارد. خوشبختانه، درگاه های USB در هر دو دستگاه در دو سمت مخالف قرار جانمایی شده اند، بنابراین می توانید به صورت همزمان و بدون نیاز به استفاده از رابط های بسط دهنده، از رابط های ۳ گیگابایت یا سایر دستگاه های جانبی بزرگ USB بهره مند شوید؛ امیدواریم این چیدمان به زودی در سایر لپ تاپ های اپل نیز پیاده سازی شود. همچنین در این لپ تاپ ها درگاه اترنت نیز وجود ندارد- ما تا جای امکان از کانکشن سیمی استفاده می کنیم، و حمل مداوم رابط ۲۹ دلاری اپل چندان جالب نیست، به علاوه این که در این شیوه یکی از درگاه های ارزشمند USB نیز اشغال می شود.
باتری ها، هارد درایو، و رم، همه چفت و بست دارند- هیچ چیزی توسط کاربر (حداقل به آسانی) قابل برداشت یا ارتقاء نیست. در واقع، رم به برد منطقی سیم بندی شده و حافظه ی فلش نیز در یک برد سفارشی Mini PCI Express قرار گرفته، و همه این ها بدین معنی است که دستکاری قسمت های داخلی این مدل ها برای کاربر امکانپذیر نیست.
صفحه نمایش مدل ۱۳.۳ اینچی، یک صفحه نمایش پشت نورLED صیقلی ۱۴۴۰×۹۰۰ است، در حالی که ابعاد صفحه نمایش مدل ۱۱.۶ اینچی ۱۳۶۶×۷۶۸ است. اگر با محصولات قبلی اپل آشنایی داشته باشید متوجه می شوید که این ابعاد همان ابعاد مدل ۱۳ اینچی و مدل مک بوک پروی ۱۵ اینچی استاندارد است، و فضای اضافی تنها در صفحه نمایش کوچکتر قابل استفاده است. تراکم پیکسل بالای مدل ۱۱ اینچی همه چیز را کوچکتر از حد معمول نشان می دهد، اما عادت کردن به آن سخت نیست. رویهمرفته، هر دو صفحه نمایش با زوایای دید گسترده و بازتولید رنگ عالی، خیره کننده هستند، و ما از مشاهده ی آن بسیار شگفت زده شدیم، ولو این که این صفحه نمایش ها هنوز هم صیقلی هستند و پوشش مورد استفاده برای مک بوک ایرهای جدید به هیچ وجه قدرت انعکاس مک بوک پروها را ندارد. در واقع، پوشش آن بیشتر شبیه مک بوک ها و مدل های مک بوک ایر قدیمی تر است، و کمی سایه ی ارغوانی دارد که انعکاس ها را بی حس و حال می کند. سردرگمی ما در مواجهه با این صفحه نمایش ها بسیار کمتر بود و ما امیدواریم این روند ادامه داشته باشد. همچنین این دستگاه ها می توانند از طریق رابط درگاه نمایش کوچک، یک خروجی صفحه نمایش ثانوی تا ابعاد ۲۵۶۰×۱۶۰۰ ارائه دهند، که در صورت نیاز می توانید از آن نیز استفاده کنید.
عملکرد/ دوام باتری
در مورد عملکرد پردازشگر می توانید به رده بندی های Geekbench و Xbench رجوع نمائید. آشکار است که دستگاه ۱۱.۶ اینچی با توان بسیار کم مشکلات بیشتری دارد: در حالی که این مدل به طور کلی عملکردی مانند سایر محصولات مک بوک دارد- ویندوز، برنامه های کاربردی، و صفحات جدید به سرعت بارگذاری می شوند، و ویژگی های گرافیکی سنگین مانند Expose هیچ مشکلی ندارند- اما به هنگام بازدید از صفحات وب و تصاویر سنگین متوجه ی نارسایی هایی شدیم، و دیدیم که نمایش کامل ویدئوهای اچ دی در سایت YouTube نیز روان نیست (شاید بتوانیم آن را به گردن فلش بیاندازیم… مطمئن هستیم اپل این کار را می کند). با این حال، برداشت کلی ما این است که این مدل سریع و بدون ایراد است. با پردازشگر ۱.۸۳ گیگاهرتز در مدل ۱۳ اینچی مشکلات کمتری داشتیم- فلش های 1080P و ویدئوهای 1080P h.264 سایت تریلر فیلم اپل کاملا روان پخش می شدند. در واقع، امتیازات ناخالص مدل ۱۳ اینچی بسیار نزدیک به مک بوک پروی ۱۳ اینچی ارزان قیمت با یک پردازشگر دو هسته ای ۲.۴ گیگاهرتز، همان واحد پردازش گرافیکی GeForce 320M، اما هارد درایو بسیار کندتر بود. برای بازی نیز، درگاه بازی بیم ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه را در مدل ۱۳ اینچی اعمال نمودیم که نتیجه فوق العاده نبود، اما بسیار بهتر از چیزی بود که انتظارش را داشتیم. به محض این که شروع به بازی کردیم فن روشن شد. البته فن لرزش هایی نیز داشت- این فن کاملا بی صدا نیست، در حالی که سایر محصولا ایر کاملا بی صدا هستند.
CPU/GPU | GeekBench | Xbench CPU | Xbench Disk | Xbench Quartz | |
مک بوک ایر ۱۱.۶ اینچی (انتهای سال ۲۰۱۰) | ۱.4GHz Core 2 Duo / GeForce 320m | ۲۰۳۶ | ۹۹.۰۵ | ۲۲۹.۴۵ | ۱۰۰.۲۱ |
مک بوک ایر ۱۳.۳ اینچی (انتهای سال ۲۰۱۰) | ۱.83GHz Core 2 Duo / GeForce 320m | ۲۷۱۷ | ۱۳۲.۵۴ | ۲۳۱.۸۷ | ۱۴۳.۰۴ |
مک بوک پرو ۱۵ اینچی (اواسط سال ۲۰۰۹) | ۲.66GHz Core 2 Duo / GeForce 9600m GT | ۳۷۳۵ | ۱۸۸.۹۳ | ۳۹.۰۷ | ۲۰۲.۶۹ |
مک مینی (اواسط سال ۲۰۱۰) | ۲.4GHz Core 2 Duo, GeForce 320M | ۳۳۸۵ | / | / | / |
مک بوک پرو ۱۵ اینچی (اواسط سال ۲۰۱۰) | ۲.66GHz Core i7 / GeForce GT 330m | ۵۳۹۵ | ۲۱۸.۹۶ | / | / |
مک بوک پرو ۱۵ اینچی (اواسط سال ۲۰۰۹) (SSD) | ۳.06GHz Core 2 Duo / GeForce 9400m | ۴۶۱۹ | ۲۳۷.۲۷ | ۲۰۵.۰۵ | ۲۲۹.۹۷ |
مک بوک پرو ۱۳ اینچی (اواسط سال ۲۰۰۹) (SSD) | ۲.26GHz Core 2 Duo / GeForce 9400m | ۳۲۳۴ | ۱۵۹.۹۷ | ۲۱۱.۴۱ | ۱۷۶.۳۷ |
(جاهای خالی محل اعدادی هستند که به آنها دسترسی نداشتیم)
برای کسانی که اهمیتی به ویرایش ویدئوهای اچ دی یا لرزش های ذکر شده نمی دهند، قابلیت های زیادی در سری ایر وجود دارد، و افزایش دوام باتری بخاطر کم تر بودن مصرف برق در این لپ تاپ ها نیز ارزش فراوانی دارد.
شرکت اپل ادعاهای بسیار بزرگی در مورد دوام باتری های مک بوک ایرهای جدید نموده است. طبق معمول، با یکبار شارژ، باتری به مدت طولانی کار می کند (هفت ساعت استفاده برای مدل ۱۳.۳ اینچی، و ۵ ساعت برای مدل ۱۱.۶ اینچی). شرکت اپل بخشی از این کارایی را مدیون باتری چند خانه ای است که بخش عمده ای از قسمت داخلی لپ تاپ ها را تشکیل می دهد. علاوه بر این شرکت اپل ادعا نموده که سری مک بوک ایر جدید، با استفاده از این باتری های چند خانه ای به همراه ویژگی های مدیریت برق جدید، قادر به ۳۰ روز روشن ماندن به حالت استند-بای است. احتمالا پیش از این شنیده اید که سری مک بوک ایر جدید در لحظه روشن می شود، البته این مطلب دقیقا به این شکل صحت ندارد. هر چند که زمان راه اندازی این لپ تاپ ها بخاطر استفاده از حافظه ی فلش به جای هارد درایو بسیار کاهش یافته، اما باز هم باید مانند سایر کامپیوترها راه اندازی شوند. چیزی که از آن با عنوان “روشن شدن در لحظه” یاد می شود یک حالت خواب فوق العاده عمیق است که این لپ تاپ ها پس از یک ساعت استند-بای ماندن وارد آن می شوند. اینگونه است که اپل دوره ی خواب ۳۰ روزه را برای لپ تاپ هایش فراهم می کند. با این حال، دوام باتری ها در آزمایش ما بسیار عالی بود. ما با یکبار شارژ باتری در مدل ۱۱.۶ اینچی، حدود شش ساعت کامل در حالت استفاده ی معتدل، از آن کار کشیدیم (عمدتا مرور صفحات وب، نمایش ویدئوهای فلش، تقریبا در حالت روشنی کامل صفحه نمایش). به هنگام استفاده ی سنگین نیز تقریبا به میزان ۵ ساعت اعلام شده در تبلیغات این لپ تاپ ها (در واقع کمی کمتر از ۵ ساعت) دست یافتیم. این مساله برای مدل ۱۳ اینچی نیز صادق بود- توانستیم در حدود ۷.۵ ساعت استفاده ی استاندارد، و حدود شش ساعت استفاده ی کامل با پخش ویدئو را با یکبار شارژ باتری تجربه کنیم.
نظرات پایانی
دیگران معتقدند که صرفنظر از اندازه آن ، مک بوک ایر اپل ( ۱۱ اینچ) یک نوت بوک نیست. من معتقدم که مک بوک ایر ۱۱ اینچ و ۱۳ اینچ ، زیباترین و بخصوص باریک ترین لب تاپ هایی هستند که تاکنون ساخته شده اند. با وجود استانداردهای بلندپروازانه ای که اپل در مورد مجموعه ای از ویژگی های زیبایی، سرعت و طول عمر باتری در نظر گرفته است، مک بوک ایر ۱۱ اینچ در موقعیتی بعد از پیشرو بودن قرار می گیرد. یکی از این موارد، سیستم قیمت گذاری و ارزش گذاری آن است به نحوی که پس ازآن که شروع به نصب قطعات اضافی نمودید – SSD 128 گیگا بایتی، ارتقا حافظه به ۴ گیگا بایت و اضافه نمودن سوپر درایو ، قیمت نهایی آن به قیمت یک مک بوک اپل ( دو هسته ای ۴/۲ گیگا هرتز) یا یک مک بوک پرو ۱۳ اینچ (دو هسته ای ۴/۲ گیگا هرتز) می رسد. به نظر من این لب تاپ با توجه به ویژگی ها، مشخصات سخت افزاری و قیمتی که دارد، موفقیت خیلی کم و وضعیت بدتری خواهد داشت.
ولی من نظر بزرگتری دارم. با توجه به مسایلی که بر سر موارد مرتبط با نرم افزار افتاد – حوزه ی که من در مورد آن صحبت نمی کنم چون این پیشرفت ها هنوز در دسترس قرار نگرفته اند- مک بوک ایر ۱۱ اینچ بیش از یک طرح عرضه شده است. با اضافه شدن FaceTime ( نرم افزار چت ویدئویی اپل که امکان ارتباط با آیفون ۴ و کاربران Touch را فراهم می کند)، قرار دادن App store محبوب در Mac OS 10 و همچنین تمامی نرم افزارهایی که همراه با iLife 11 است، مک بوک ایر۱۱ اینچ در واقع تبدیل به آی پادی شده که دارای یک صفحه کلید در اندازه واقعی بوده و سیستم عاملی را اجرا می کند که بواسطه آن کاربران می توانند برنامه های کاربردی کاملی را اجرا کنند. و این سبک ترین و باریک ترین لب تاپ اپل است که این کارها را انجام می دهد. اگر شما یک لب تاپ مفید مبتنی بر ویندوز می خواهید که قیمتش نصف، سرعتش بیشتر و ویژگی های بیشتری داشته باشد، بدنبال لب تاپی غیر از Toshiba Satellite T235-S1350 نگردید – این انتخاب ویراستار در گروه CULV است.
مشخصات فنی
نوع کاربرد عمومی، مدیا، به راحتی قابل حمل، تجاری
سیستم عامل Mac OS X 10.6
سرعت پردازنده 1.۴ GHz
نام پردازنده اینت دو هسته ای SU9400
رم 2 GB
وزن 3/۲ پوند
اندازه صفحه 6/۱۱ اینچ
نوع اندازه صفحه صفحه پهن
کارت گرافیک nVidia GeForce 320M
ظرفیت ذخیره ( تست شده) 128 گیگا بایت
نوع شبکه بندی 802.11n
درایو نوری اصلی خارجی
ارزیابی ها
آزمایشات رسانه ای – Handbrake 23:۲۳
آزمایشات رسانه ای – CineBench 11.5 81/۰
آزمایشات رسانه ای – فتو شاپ CS5 ۱۴:۰۳
منابع: pcmag و engadget
در همین رابطه بخوانید:
گزارش تصویری از عرضه اولیه MacBook Air (11.6 اینچی)
لپتاپهای جدیدMacBook Air همراه با درایو Software Reinstall USB drive عرضه می شود
ممنون حسین جان از این بررسی دقیق و مناسب. واقعا استفاده کردم.
من از بین مدل های مختلف کامپیوترهای اپل، به مک بوک پرو علاقه زیادی دارم. البته واقعا باید مک بوک ایر رو به خاطر باریکی بیش از حد، تحسین کرد. در کل با لپتاپ های خیلی کوچک که قطعاتشون چندان بالا نیسیت (در کل نت بوک ها) خیلی موافق نیستم (البته این فقط نظر شخصی من هست)
ممنون محمدمهدی جان نظر لطفته؟
البته باید گفت مک بوک ایر فقط بخاطر نازکیش اسم بیشتر به پا کرد منم مثل تو با لپتاپهای با قطعات ریز قدرت توانایی کاربر پایین میاد و نمیتونه مانور زیادی بده؟
D:
ممنون حسین جان
بررسی جالب و جامعی بود
اپل هیچ گاه رسما پا به بازار نت بوک ها نگذاشته و این جور محصولات را کمی متفاوت از شیوه های مرسوم بازار نت بوک ها و محصولات آنها ارائه کرده
شخصا از تبلت پی سی ها که ترکیبی هستند از تبلت صفحه لمسی و دکمه های صفحه کلید بیشتر خوشم می آید یعنی به عبارت دیگر نت بوک صفحه لمسی هستند که صفحه لمسی قابلیت چرخش و قرار گرفتن روی صفحه کلید را دارد
البته تبلت پی سی ها بسیار گران تر از نت بوک ها هستند اما اگر مشخصات ضعیف تر مد نظر مان باشد اسوس تبلت پی سی ارزان هم تولید کرده (مدل EeePC T91MT با قیمت حدودا ۶۲۰ هزار تومان)
با سلام و تشکر
1- در مورد اتصال به اینترنت مک بوک ایر ۱۱ اینچی از طریق شبکه wifi و یا ADSL هم اگه میشه راهنمائی کنید.
2- قیمت dvdدرایو اکسترنال متناسب با مک بوک ایر حدوداً چنده ؟
3- آیا موس هم باید خاص باشه و یا با هر موسی میشه کار کرد ؟
4- دسترس بودن انواع نرم افزار و نصب آنها چطور ؟
5- مک بوک ایر بلوتوث اینترنال داره و اگه نداره میشه از اکسترنال استفاده کرد ؟
با سپاس
راست میگه….اگر ممکن به این سوالات باسخ دهید…
سلام. خسته نباشید. ۱.اگه ممکنه بگید که با مک بوک ایر ۱۱ اینچ می تونم کار گرافیکی مثل فتو شاپ یا کورل و یا انیمیشن کار کرد . ۲. از این مدل چه رنگهایی الان تو بازار هست . ۳. آیا نرم افزارهای مورد نیازش توی بازار به راحتی پیدا میشه. ممنون