Google Panda: پنج نکته ای که می بایست بدانید

Google Panda: پنج نکته ای که می بایست بدانید
  • ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
  • عباس كريمي
  • 24

چاره ای نیست، باید بدانید که می بایست با آن روبرو شوید! نامش پاندای گوگل (یا گوگل پاندا) است، آخرین الگوریتم جستجوی گوگل که هدفش ارتقای محتوای باکیفیت سایت ها به وسیله کاهش رتبه سایت های با محتوای پایین می باشد. پس از آن که پاندا منتشر و آپدیت شد، مشاهده شد بسیاری از سایت ها به شدت توسط این الگوریتم تحت تاثیر واقع شده اند، اما بدترین شایعه ای که وجود دارد این است که آن سایت ها تقریبا هیچ کاری برای بازیابی رتبه و ترافیک از دست رفته ی سایت شان انجام نداده اند!

(Image Source: famousbloggers.net)

نکته قالب توجه این است که در وب علاجی قطعی برای آپدیت پاندا وجود ندارد و طبق دانسته های ما پاندا تقریبا یک فیلتر کیفیت محتوا (content quality filter) محسوب می شود. تا کنون حتما این ضرب المثل را شنیده اید که می گوید “پیشگیری بهتر از درمان است”⃰ ، در این پست می خواهیم با توجه به این ضرب المثل پنج ترفند ضروری را به شما معرفی کنیم که به وسیله آن ها می توانید از این که توسط پاندای گوگل مورد قضاوت قرار بگیرید پیشگیری کنید.

⃰  Prevention is better than cure

 

۱. جداسازی محتوای با کیفیت پایین

احتمالا بهترین کاری که در گام ابتدایی می توانید انجام دهید جداسازیِ تمامی محتوایی که بطور خودکار ایجاد شده اند (auto-generated)، می باشد. برای این که رتبه ی کل سایت کاهش نیابد فهرست بندیِ محتوای کم کیفیت سایت را بلوکه نمایید. محتوای کم ارزش می تواند بطور ناگهانی به سقوط سایتتان بی انجامد حتی اگر حجم زیادی از محتوای سایتتان با ارزش و منحصر بفرد باشد.

(Image Source: Fotolia)

برای اطلاع از این که محتوای سایت شما کم ارزش یا پر ارزش است توجه تان را به چند پرسش مفید که از وبمستر بلاگ اصلی گوگل پرسیده شده جلب می نماییم. این پرسش ها شما را در تعیین محتوای کم کیفیت یاری می رسانند:

  • آیا سایت دارای مقالاتی تکراری، کپی و یا با اشتراکات زیاد در تاپیک های مشابه یا یکسان که تنها در تعدادی از کلمات کلیدی با یکدیگر اختلاف دارند، می باشد؟
  • آیا مقالات، کوتاه، بی اساس و به عبارت دیگر فاقد جزئیات مفید هستند؟
  • آیا جزئیات صفحات با دقت و مراقبت زیاد تولید شده اند؟
  • آیا این مقاله ای که نگاشته شده دارای اشکالات املائی، ادبی و یا واقعی می باشد؟

نکته ی جالب توجه این است که در بسیاری از سایت های تجارت الکترونیک محتوای با کیفیت پایین یکسانی مشاهده می شود. به طور مثال چرا باید توصیفی متفاوت از یک جفت کابل صدا در هر سایت و یا هر صفحه از سایت شما موجود باشد؟ برای پرهیز از این که پاندا محتوایی را به عنوان “کیفیت پایین” برچسب بزند می بایست هر محتوا با توصیف و فهرست بندی منحصر بفردی مشخص شود. در واقع با این عمل در تئوری محتوایی یکتا خلق می کنیم.

۲. تمرکز بر محتوای منحصر بفرد

همانگونه که می دانیم هدف از بروز رسانی پاندا قضاوت در مورد محتوا و نیز سایت هایی است که به سرقت و کپی کاری می پردازند. یعنی برای این که جلوی اضافه شدن خود به بلک لیست پاندا را بگیرید می بایست دستبرد زدن به مقالات دیگران را متوقف نموده و واقعا بر روی تولید محتوای منحصر بفرد و با ارزش تمرکز کنید.

(Image Source: Fotolia)

سعی کنید به موقعیت فعلی تان در صنعتی که در آن به فعالیت مشغولید نگاهی انداخته و به خودتان بگویید:

  • “خوانندگان من به چه موضوعاتی علاقه نشان خواهند داد؟”
  • “کدامیک از چیزهایی که به خوانندگانم پیشنهاد داده ام منحصر بفرد هستند؟ کدام محتوا تنها در سایت خودم هست و در هیچ جای دیگری وجود ندارد؟”

مقالات سایت های دیگر را کپی و تایپ مجدد نکنید، اما با اندیشه و موضوعات خودتان به خلق مقالات بپردازید. اگر در این رابطه به جزئیات بیشتری نیاز دارید به این مقاله مراجعه نمایید: how to run blogs that inspire.

 

۳. تمرکز کردن بر روی منابع معتبر و قابل اطمینان

در مقاله ای از ریچارد بکستر با عنوان وبسایت های با کیفیت بالا – فاکتور رنکینگ جدید گوگل، در آپدیت جدید پاندا عواملی همچون اعتماد و منابع معتبر با اهمیت تلقی می شوند. این عوامل می توانند در امتداد لینک ها، توئیت ها و منابع مرتیط با سایتتان گسترش یابند.


(Image Source: SmartBloggerz)

طبق نظر نویسنده (ریچارد بکستر)، فاکتور اطمینان را می توان با استفاده از لینک هایی که به مقاله مورد نظر اشاره می کنند سنجید. در این زمینه هر چه لینک ها معتبرتر باشند به همان نسبت مقاله نیز قابل اعتمادتر خواهد بود. اگر هنوز هم تعداد لینک ها به اندازه کافی نبود شاید یک روش کوتاه مدت تر همچون آنالیز شبکه های اجتماعی مثل توئیتر و فیسبوک بتواند مفید واقع شود.

ما اغلب در مورد لینک ها صحبت می کنیم اما نباید فراموش کنیم که این خودِ محتوای سایت است که به عنوان یک فاکتور حیاتی توانایی جذب لینک های معتبر را داراست و البته باز خودش است که توسط گوگل پاندا در زمینه موثق و معتبر بودنش مورد قضاوت قرار می گیرد. در این بخش چند پرسش را که توسط وبمستر بلاگ اصلی گوگل فهرست شده اند را به شما ارائه می کنیم، این پرسش ها می توانند به شما در زمینه آشنایی با آنچه که آن ها به عنوان “محتوای معتبر” می نامند یاری رسانند:

  • شما به چه میزان به اطلاعاتی که در این مقاله تان ارائه می نمایید اطمینان دارید؟
  • در این مقاله که توسط یک کارشناس یا یک علاقمند نوشته شده چه کسی مطلب را به خوبی درک می کند؟ آیا ماهیت آن سطحی و ظاهربینانه نیست؟
  • آیا سایت توانایی صحه گذاشتن بر مطالبش را دارد؟
  • آیا هنگامی که به نام سایت برمی خورید می توانید به عنوان یک منبع قابل اطمینان آن را مورد تصدیق قرار دهید؟
  • آیا این صفحه از نوع همان صفحاتی است که شما تمایل دارید آنرا بوکمارک کرده، با دوستانتان به اشتراک گذارده و یا آنرا به دیگران پیشنهاد دهید؟

خود شما نیز به خوبی می دانید که پاسخ به این پرسش ها مشکل نیست اما چالش واقعی هنگام پیاده سازی این مفاهیم و پاسخ هاست. این پرسش ها را در ذهن داشته و محتوایتان را ایجاد کنید، نتیجه این خواهید بود که محتوای شما هم برای گوگل پاندا و هم خوانندگانتان بسیار مناسب خواهد بود.

۴. ثابت نگه داشتن نسبت سلامت تبلیغات

مطمئنا همه ما تمایل داریم از طریق تبلیغات به کسب درآمد بپردازیم اما به کار بردن تبلیغات می بایست بجا و اندیشمندانه باشد. سه حامی مالی (اسپانسر) با $10K بهتر از بیست تبلیغ با $۵۰۰ می باشد. پایین نگه داشتن میزان تبلیغات به منظور حفظ نسبت سلامت (healthy ratio) نه تنها از نظر گوگل پاندا خوب است بلکه باعث بهبود تجربه خوانندگانتان در استفاده از سایت شما نیز می شود.

(Image Source: Fotolia)

همان گونه که شما نیز می دانید تبلیغات در نهایت مطلوب است اما نداشتنِ یک رویه مناسب در زمینه تبلیغات می تواند به سرعت تجربه کاربری خوانندگانتان را از بین ببرد. استفاده زیاد از تبلیغات بر روی تجربه دیداریِ خوانندگان و سرعت بارگذاری صفحات تاثیر سوء می گذارد. نسبت سلامت تبلیغات همان فاکتوری است که باعث می شود خوانندگان سایت شما را – در مقایسه با سایت هایی که دارای تبلیغات مزاحم و زننده هستند – دوست داشته باشند و آن را به دیگران نیز پیشنهاد دهند. رعایت موارد بالا به افزایش غیر مستقیم قابلیت اعتماد و اعتبار  سایت شما منتهی خواهد شد.

۵. تایید و تصدیق بروز رسانی های گوگل پاندا

سایت هایی که تحت تاثیر گوگل پاندا قرار می گیرندبا تغییرات زیادی در آمار مشاهده صفحاتشان روبرو خواهند شد و هنگامی که از سرویس Google Analytics استفاده می کنید افت شدیدی را در ترافیک سایت شاهد خواهید بود. این امر ممکن است نشانه ای از حظور پاندا باشد. محدود نمودن پارامترهای جستجو در Google Analytics در بازار ایالات متحده نتیجه آشکاری از حمله پاندا را نشان خواهد داد. اگر متاسفانه قربانی پاندا شدید می توانید یکی از اعمال زیر را انجام دهید:

۱. تغییراتی که در بالا بدان ها اشاره شد را به کار گیرید.

۲. از گوگل بخواهید که رنک سایت شما را به حالت قبل باز گرداند.

انتظار بهبود آنی را نداشته باشید زیرا که پاندا تنها به صورت دوره ای بروز رسانی می شود. اگر پس از مطالعه این مقاله هنوز هم به اطلاعات بیشتری نیاز دارید می توانید از مقالات زیر استفاده نمایید:

همواره به یاد داشته باشید تمام چیزی که پشت این بروز رسانی های پانداست تنها یادآوری یک نکته می باشد: don’t be evil.

 

منبع: Hongkiat

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 24 دیدگاه
  1. با کشیده شدن این قضیه به سایت ها و وبلاگ های ایرانی مطمئنا خیلیاشون کله پا میشن !!!
    گوگل داره با این کارش یه حمایتی هم از ناشرای مطالب دست اول میکنه (خدا خیرش بده!)
    و البته قانون کپی رایت رو خیـــــــــلی “فرهنگی” بین مردم جا میندازه.
    یه چیز مهم هم این که با این کار اعتماد به لینک های درون صفحات (از نظر سالم بودنشون) بالا میره.

    و در آخر هم ممنون از آقای عباس کریمی برای پست

  2. با تشکر از شما میثم عزیز
    باهاتون موافقم، ضمن این که می شه گفت گوگل داره به نوعی یه سیستم اعتبار بخشی به وجود میاره که حداقل یکی از نتایجش می تونه حرکت به سمت خلق پست های بکر و منحصر بفرد باشه، اما نباید از نظر دور بداریم که پاندا برای خیلی از وبمسترها مثل یه چاقوی دولبه می مونه، با یه غفلت و یا اشتباه به راحتی رنک گوگل می تونه افت شدیدی پیدا کنه!

  3. ضمن تشکر فراوان از مطلب خوبی که منتشر کردید
    میشه گفت که گوگل پاندا یکی از نتایج سیستم پلاس وان ی باشه که در گذشته گوگل به کار گرفته.

  4. متاسفانه نظراتی که حاوی حقایق باشه … پیام واقعا معرکه ای رو برا این نوشتم که ببینم مطلبی که امروز در سایت شما نوشتم (در مورد پاندا و بالا بردن کپی کننده ها در جستجوگر گوگل!) به چه دلیلی روی سایت قرار نگرفت که حالا فهمیدم! واقعا سایتی به خوبی شما دیگه چرا؟! با عرض معذرت

    1. مرتضی عزیز متوجه منظور شما نشدم، آیا مطلبی برای گویا آی تی فرستادین یا که نظری در مورد این پست دادین که تایید نشده؟

  5. محتوای تکراری در وب سایتهای ایرانی ییداد می کنه و واقعا آزار دهنده شده است ای کاش این کار زودتر نهایی بشه!
    همین طور گوگل می تونه با گوگل تولبار به کاربر این خدمت را بده که با توجه به وب سایتهایی که از یک جستجو دیده، جملات یا پاراگراف های دقیقا یکسان از نتایج بعدی جستجو برای کاربر هایلایت شوند. مثلا اگر نتیجه اول جستجوی گوگل را دیده اید، قسمتهایی از نتیجه دوم جستجو را که در حال مشاهده هستید و تکراری است هایلایت شوند.

  6. خداخیرش بده واقعا توی وبسایت های ایرانی که حتی به دزدیه لوگو اختصاصی هم رسیدن نگه داشتن محتوا خیلی نشونه ی خوبیه که گوگل همراه کسایی شده که در فکر متفاوت بودن هستند.
    من خودم شخصا از ابزار حذف لینک های سایت های کپی بردار خیلی استفاده کردم که همیشه با تایید و حذف گوگل همراه بوده

  7. مطلب که نه، یه نظر داده بودم امروز در مورد یکی از مطالبی که چند روز پیش به نقل از یک سایت خارجی در وبم زدم و بعد از اون یکی دیگه از سایتها کامل تر گذاشتش و مثل همیشه سایت های کپی بردار مطلب اونو پیست کردن و مطلب من که تو نتایج گوگل اول بود رفت به صفحه دوم، البته تعجبی نداره، فقط خواستم بگم ظاهرا هنوز گوگل کاری به کپی بردارها نداره و فقط رنک سایت و شاید بیشتر رنگ سایت! براش ارزش داره تا تولید محتوا. منظور من بصورت کلی هستش و نه برا یه مطلب خاص

    1. مرتضی جان من که هر چه توی کامنتای امروز چهاردهم نگاه کردم کامنت شمارو ندیدم. بهتون اطمینان می دم کامنت شما اصلن توی سایت ثبت نشده چه برسه به اینکه بخواد تایید نشه یا خدای ناکرده حذف بشه.
      در مورد مطلبی که فرمودین هم باهاتون ابراز همدردی می کنم، امیدوارم آینده ای فرا برسه که دیگه شاهد این جور عدم رعایت کپی رایت نباشیم.

  8. به همه زبان ها کار خواهد کرد یا فقط انگلیسیو اسپانیایو…..

    از فارسی هم پشتیبانی خواهد کرد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    1. این جور که از ظاهر قضیه برمیاد فکر می کنم محدودیتی نداشته باشه

    2. از همه ی زبان ها پشتیبانی میکند و دارد میکند
      سری جدید اپدیت های گوگل به اسم پاندا بودند که از زبان فارسی به خوبی پشتیبانی میکنند و گوگل تعامل خیلی خوبه برقرار کرده با وبمستر ها حالا به هر زبانی

  9. ارائه خدمات به فارسی زبانان در مقایسه با زبان های دیگر توسط گوگل بسیار ضعیف است.
    خیلی وقت ها از صفحه اول مستقیما به صفحه سوم و چهارم می روم.

  10. اول و آخر باید افراد با سواد از سوادهای کپی کار تفکیک میشدن ! قطعا به زودی شاهد تولیدات اینترنتی بسیار مفیدتر خواهیم بود

  11. ما خیلی تلاش کردیم که به هیج وجه محتوای تکراری تولید نکنیم ! تمام مطالب مون ترجمه از سایت های معتبره + توضیحات تکمیلی از اندک دانشی که از دوره تحصیلی به دست آوردیم اما متاسفانه بازدیدمون تا به امروز رضایت بخش نبوده ! امیدوارم که Google Panda زحمات بلاگرهای حرفه ای و متعهد رو پر رنگ تر کنه.

  12. سلام دقیقا من همین مطلب را ۲ ساله دارم تو google analytic می بینم
    خیلی آمار رو کمتر از آمار گیر سایت که حقیقی هم هست نشون میده در کل خیلی سخت گیر است

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *