یک مرورگر پارسی برای ویندوز فون
“مرورگر پارسی” یا Persian Browser ، مرورگری برای دستگاه های مبتنی بر ویندوز فون شرکت مایکروسافت میباشد که با استفاده از آن میتوانید مرور وب را با بیشترین سازگاری با زبان پارسی تجربه کنید . مرورگر اینترنت اکسپلورر که در ویندوز فون وجود دارد ، مشکلاتی را با زبان پارسی داشته که در Persian Browser سعی شده تا مشکلات مربوط به حداقل رسانده شوند . البته پایه و اساس مرورگر پارسی نیز اینترنت اکسپلورر میباشد . اما با تفاوتی که ذکر شد . نسخه فعلی این برنامه 1.1 میباشد که در ادامه با قابلیت های آن آشنا خواهیم شد . پس با گویا آی.تی همراه باشید ………
حل مشکلات زبان پارسی در صفحات وب : مهمترین و پایه ای ترین قابلیت این مرورگر ، حل مشکلات زبان پارسی میباشد که در هنگام مرور وب با دیگر مرورگرها به آنها برخورد میکنیم . البته این مشکلات تنها مربوط به زبان پارسی نمیشود و در صفحات عربی زبان نیز این مشکلات به چشم میخورند که با استفاده از این مرورگر میتوانید به راحتی آنها را برطرف کنید . شما میتوانید از این قابلیت به دو صورت دستی و اتوماتیک استفاده کنید . این دو حالت را میتوانید در بخش تنظیمات مشاهده کنید . تصویری که در قسمت زیر مشاهده میکنید مربوط به بخش تنظیمات میباشد . اگر گزینه Auto Correct را غیر فعال کنید ، صفحات وب را مانند سایر مرورگرها و با همان مشکلات مربوط به زبان پارسی مشاهده خواهید کرد . اما در صورتی که این گزینه فعال باشد ، این مشکلات به صورت اتوماتیک برطرف خواهند شد .
قابلیت Tabbed Browsing : در این مرورگر شما میتوانید از قابلیت Tabbed Browsing یا همان مرور وب با استفاده از تب ها نیز استفاده کنید . مرورگر پارسی امکان باز کردن 12 تب به صورت همزمان را به شما خواهد داد . اگر چه این مقدار در مقابل مرورگرهای کامپیوتر تعداد کمی است ، اما برای مرورگرهای موبایلی میتواند کافی باشد .
پشتیبانی از تاریخچه مرور وب و علاقمندی های شما : در واقع این دو قابلیت بسیار مهم و کاربردی هستند که خوشبختانه Persian Browser از هر دو آنها پشتیبانی میکند . تاریخچه وب به شما این امکان را میدهد تا به صفحاتی که قبلا مراجعه کرده اید دسترسی پیدا کنید و قابلیت اضافه کردن وبسایت ها به علاقمندی ها نیز باعث میشود تا راحت تر و سریع تر به سایت های مورد علاقه خود دسترسی داشته باشید . البته لازم نیست نگران مسائل مربوط به حریم خصوصی خود شوید . خیلی راحت میتوانید تاریخچه مرورگر را به صورت کامل پاکسازی کنید .
امکان قفل کردن حالت افقی یا عمودی صفحه نمایش : بیشتر گوشی ها و یا تبلت ها به شکل مستطیل ساخته میشوند . از همین رو حالت قرار گیری آنها در دست کاربر میتواند افقی یا عمودی باشد . بیشتر اپلیکیشن های نیز خود را با این تغییر وضعیت وفق میدهند . یعنی هنگامی که شما گوشی خود را به صورت عمودی در دست میگیرید ، این وضعیت ابتدا از طریق گوشی تشخیص داده خواهد شد و سپس اپلیکیشن فعال نیز به این موضوع پی خواهد برد و بهترین حالت نمایش خود را ارائه میدهد . گاهی اوقات همین مسئله کمی دردسر ساز میشود و باید به دفعات حالت گوشی را عوض کرده تا به وضعیت دلخواه خود برسیم . از همین رو در این مرورگر قابلیتی به نام Oriention Lock قرار داده شده است تا شما بتوانید این حالت ها تثبیت کنید و چرخ گوشی باعث تغییر حالت مورد نظر شما نشود . از قسمت تنظیمات میتوانید حالت نمایش را روی عمودی ( Portrait ) و یا افقی ( Landscape ) تنظیم کنید .
پیشنهاد آدرس ها : در مرورگرهای امروزی بیشتر موارد حدس زده میشوند . به عنوان مثال کافیست در آدرس بار یک حرف را وارد کنید تا پیشنهادهایی به شما داده شود . ممکن است انتخاب شما نیز از بین آنها باشد . پس کار شما راحت تر خواهد شد . به عنوان مثال کافیست حرف G را تایپ کنید تا Google.com به شما پیشنهاد شود . البته برخی مرورگرها مثل کروم آدرس را تکمیل میکنند و برخی دیگر مثل فایرفاکس در لیست زیر آدرس بار ، پیشنهادهای خود را ارائه میدهند و تکمیل آدرس را با انتخاب توسط کاربر انجام میدهند . Persian Browser قابلیت حدس زدن آدرس ها را دارا میباشد . البته حدس زدن آدرس ها بر اساس تعداد بازدیدها انجام میشود . این بدان معناست که هر وبسایتی که شما بیشتر از آن بازدید کرده باشید ، در قسمت بالاتری از لیست پیشنهادات قرار میگیرد .
ذخیره تصاویر به راحتی هر چه تمام تر : در این مرورگر میتوانید تصاویر را به راحتی هر چه تمام تر ذخیره کنید . تنها کافیست انگشت خود را کمی روی تصویر مورد نظر نگه دارید تا منوی برنامه نمایش داده شود . اکنون گزینه Save Image را انتخاب کرده تا تصویر مورد نظر شما ذخیره شود . لازم به ذکر است که این قابلیت فعلا برای تصاویری با فرمت JPG و GIF پیاده سازی شده است .
امکان باز کردن لینک ها در تب جدید : شما میتوانید با استفاده از روش بالا ، یعنی نگه داشتن انگشت مورد نظر خود روی لینک و انتخاب گزینه Open in new tab ، لینک مورد نظرتان را در یک تب جدید باز کنید . همچنین امکان باز کردن لینک در تب پس زمینه نیز وجود دارد .
مستقیما فایل های چند رسانه ای را گوش کرده و یا تماشا کنید : اگر لینک مورد نظر شما حاوی یک فایل چند رسانه ای باشد ( مثل فایل هایی با فرمت MP3 ، MP4 و WMV ) ، این امکان را خواهید داشت تا فایل را به صورت مستقیم در مدیا پلیر بارگذاری کنید . این کار هم با انتخاب گزینه Open in media player امکانپذیر خواهد بود .
جستجوی راحت در بینگ و گوگل : در این مرورگر آدرس بار و باکس جستجو با هم ترکیب شده اند . کافیست شما یک کلمه را در آدرس بار تایپ کنید و دکمه Go را بزنید . بلافاصله با نتایج جستجوی خود را دریافت خواهید کرد . این نتایج از دو موتور جستجوی بینگ مایکروسافت و گوگل قابل دریافت هستند . البته به صورت پیشفرض موتور جستجوی بینگ مورد استفاده قرار میگیرد . اما در صورتی که قصد تغییر آن را دارید کافیست به قسمت تنظیمات مرورگر رفته و قسمت Search Provider را به گوگل تغییر دهید .
حل مشکلات مربوط به کلمات دارای حرکت ( اعراب) و پرانتزها : گاهی اوقات کلماتی که دارای حرکت هستند به درستی نمایش داده نمیشوند که در مرورگر پارسی سعی شده تا این مشکل برطرف شود . حتما تا به حال در متون دیده اید که پرانتزها به درستی نمایش داده نمیشوند و یا جهت آنها بهم میریزد . این مشکل نیز برطرف شده است .
اما در زمینه سطوح دسترسی به قسمت های مختلف گوشی شما باید به موارد زیر اشاره کرد :
1- اطلاعات مربوط به هویت گوشی و مالک آن
2- کتابخانه موزیک و ویدئو
3- سرویس دیتا
مواردی که در قسمت بالا مطالعه کردید از قابلیت های نسخه 1.1 میباشند . اما توسعه دهنده این برنامه یعنی جناب آقای “مسعود اشرف زاده” تعدادی از قابلیت های نسخه 1.2 را نیز برای ما شرح داده اند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم .
سوئیچ کردن بین حالت نمای دسکتاپ و نمای موبایل : بیشتر وبسایت ها به صورت خودکار تشخیص میدهند که در حال حاضر از چه دستگاهی برای اتصال به آنها استفاده کرده اید . به عنوان مثال فیسبوک را در نظر بگیرید . اگر با استفاده از لپ تاپ خود به آن متصل شوید ، نمای دسکتاپ را پیش روی شما قرار میدهد و در صورت استفاده از موبایل ، نمای موبایلی فیسبوک را مشاهده میکنید . همه این موارد به این خاطر انجام میشوند تا بیشترین سازگاری با صفحه نمایش شما حاصل شود . برخی از قابلیت هایی که در نمای دسکتاپ مشاهده میکنید ، در نمای موبایل وجود ندارند و همین مورد دلیلی میشود تا توسعه دهندگان مرورگرها قابلیتی را به منظور سوئیچ بین این دو حالت در مرورگر خود پیاده سازی کنند تا کاربر در صورت نیاز بتواند از قابلیت های نمای دسکتاپ استفاده کند . در نسخه 1.2 مرورگر پارسی نیز این امکان را در اختیار خواهید داشت .
امکان ادامه کار برنامه در حالت قفل شدن صفحه : برخی مرورگرها در صورتی که صفحه نمایش را قفل کنید ، دیگر نمیتوانند کار خود را ادامه دهند . مثلا بارگذاری صفحات به صورت نیمه کاره رها میشود . اما این مشکل در نسخه 1.2 مرورگر پارسی وجود نخواهد داشت .
فضای کاری بیشتر : گاهی اوقات نمایش عناصر مختلف در بالای صفحه نمایش موبایل باعث میشود تا فضای کاری ما کاهش پیدا کند . معمولا در بالای صفحه مواردی مثل ساعت و باتری نمایش داده میشوند که در نسخه 1.2 تدبیری اندیشیده شده است تا این حالت توسط شما فعال یا غیر فعال شود .
جستجوی کلمات در صفحه جاری : این قابلیت که واقعا مفید و کاربردی خواهد بود را در نسخه 1.2 میتوانید تجربه کنید .
رفع نواقص نسخه قبلی : مسلما در هر نسخه از یک برنامه مشکلاتی وجود دارد که در نسخه های بعدی تیم توسعه دهنده تلاش خواهد کرد تا به بهترین شکل ممکن آنها را برطرف کند . البته هر چقدر که کاربران یک برنامه در گزارش خطاها و مشکلات فعال تر باشند ، کشف و حل مشکلات با سرعت بیشتری انجام خواهد شد . از شما خوانندگان محترم نیز تقاضا میشود تا پیشنهادات ، انتقادات و مشکلات مرورگر پارسی را از طریق وبسایت شرکت “ابرافزار گستران” و یا پست الکترونیک به نشانی info@abrafzar.com به اطلاع تیم توسعه برسانید .
روش نصب برنامه
ابتدا به وبسایت مرورگر پارسی بروید . این برنامه برای کاربران ایرانی داخل کشور به صورت کاملا رایگان است و نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای نمیباشد . هنگامی که به وبسایت مربوطه مراجعه کردید این برنامه را نصب کنید . البته امکان نصب از داخل مارکت گوشی نیز وجود دارد . پس از نصب برنامه به منوی About بروید و 2 الی 3 ثانیه منتظر بمانید تا جمله if you come from iran click here ظاهر شود . در واقع این تاخیر چند ثانیه ای به دلیل چک کردن IP شماست تا مرورگر مطمئن شود که از داخل ایران اقدام به نصب برنامه میکنید . پس از آن برنامه به صورت کاملا رایگان در اختیار شما قرار خواهد گرفت .
البته کاربران پارسی زبان خارج از کشور نیز در صورت تمایل به تست این برنامه میتوانند آن را دریافت کنند . البته در نسخه آزمایشی محدودیت هایی مثل نمایش تبلیغات و عدم توانایی استفاده از چند تب وجود خواهد داشت . همچنین قیمت این برنامه برای کاربران خارج از کشور حدود 3 دلار میباشد .
جالب بود…
پ.ن : معلومه خودت هم ویندوز فون داری، نه؟؟!! 😀
سلام علیرضا
ممنون از اطلاعات جامع و کاملت.
1 خواهش ازت دارم.
گوشی من گلکسی اس2 هستش و بعضی اوقات تو عکس گرفتن هنگ میکنه.تا خاموش روشن نکنم درست نمیشه.میشه از دوستات بابت این موضوع برام کمک بگیری.ممنونت میشم.و چطوری باهات در ارتباط باشم.ایمیلها بسته شده.
سلام امیر جان .
خواهش میکنم .
والا دلیلش رو نمیدونم . چون خودم s2 ندارم . ولی اگه دوستام داشتن میپرسم ببینم مشکلش از کجا هست و خبرت میکنم .
ایمیل ها هم که وضع درست و راستی ندارن . شما بیا همین قسمت کامنت ها .
موفق باشی …….
برنامه جالبیه.
ممنون.
منتظر كمكت هستم.
قابل توجه كه روي 2 گوشي گلكسي اس2 آك ،همين اشكال هست و خود گارانتي مايكروتل هم نميدونه چطوري اين مشكل را حل كنه.
برخلاف تعریف هایی که ازش شده مرورگر خوبی نیست
خیلی باگ داره اون قدر که نشه تحمل کرد
سلام .
ما فقط قابلیت ها رو خدمت شما دوستان عزیز توضیح دادیم و نگفتیم که این برنامه خالی از اشکاله . هر نوع باگی در این مرورگر پیدا کردید ، به تیم سازنده اطلاع بدید . مطمئنا تیم سازنده از اینکه اشکالات رو بهشون بگید خوشحال میشن .
ممنون از نظرتون .
موفق باشید …….
همونطور که علیرضای عزیز گفتن اگه برنامه ایرادی داره بهتره به تیم سازنده بگید تا در اسرع وقت به حل مشکل بپردازیم
شما هر اشکالی دیدید میتونید تو سایت www.PersianBrowser.com به ما خبر بدید یا در فروم های مختلفی که برنامه معرفی شده اشکال رو بیان کنید.
در آخر هم من همینجا هم پاسخگوی شما هستم