راهنمای خرید بهترین SSDها با توجه به قیمت، شهریور 91
معرفی SSD
SSD مخفف Solid State Disk، به معنی دیسک حالت جامد (یا گاهی دیسک خشک) است. واژهای جدید که در سالهای اخیر وارد ادبیات کامپیوتر شده، اما SSD چیست و مزایا و معایب آن چیست؟
تا چند سال پیش برای ذخیره کردن اطلاعات بیشتر از HDD یا هارد دیسک یا دیسک سخت استفاده میشد، درایوهای دیسک سخت شامل یک دیسک دوار مغناطیسی هستند و با دورهای مختلف و در اندازههای مختلف تولید میشوند. اندازهی 3.5 اینچ بیشتر برای کامپیوترهای معمولی کاربرد دارد و در لپتاپها نیز بیشتر از سایز 2.5 اینچ استفاده میشود. سایز بزرگتر سرعت بالاتری دارد. سرعت دوران نیز معمولاً 5400 و 7200 دور در دقیقه است، محصولات تجاری با دورهای بالاتر مثل 10 هزار و 15 هزار دور بر دقیقه نیز در بازار عرضه میشود. سرعت دوران بیشتر تأثیر مستقیم روی سرعت انتقال اطلاعات دارد.
اگر شما هم HDD خود را تست کرده باشید، میدانید که سرعت خواندن و نوشتن HDD به زحمت از 100 مگابایت در ثانیه تجاوز میکند، البته هارد لپتاپها سرعت کمتری دارد چرا که سرعت دوران و اندازهی قطر دیسک آن کمتر است.
SSDها دیسک دوار نداشته و علاوه بر مقاومت بیشتر نسبت به ضربه و شوک، زمان تأخیر بسیار کوتاهتری دارند و سرعت انتقال اطلاعات در SSD خیلی بیشتر از HDD است. به عنوان مثال SSDهای رده متوسط سرعتی بیشتر از 300 مگابایت بر ثانیه دارند.
اما بزرگترین اشکال SSD قیمت بالای آن است. در سال گذشته شاهد کاهش تولید HDD بودیم که دلایل مختلفی از جمله حوادث و خرابی کارخانهها داشت، لذا قیمت آن نیز به شدت افزایش یافت. بنابراین فاصلهی بین قیمت SSD و HDD کمتر و کمتر شد. شاید زمان ارتقای سیستم با جایگزین کردن یک SSD فرا رسیده باشد.
در محصولات جدیدی که در نمایشگاه IFA 2012 رونمایی شده دیدیم که در برخی محصولات از یک HDD در کنار SSD استفاده شده که کارایی سیستم را به شدت افزایش میدهد. به عنوان مثال زمان بوت شدن سیستم عامل ویندوز 7 در HDDهای معمولی حدود 60 ثانیه است و در SSDهای معمولی حدود 23 ثانیه، با ترکیب این دو میتوان سرعت بالا را در کنار فضای زیاد تجربه کرد.
2 راه حل برای سرهم کردن یک کامپیوتر سریع و نسبتاً ارزان، با فضای ذخیرهسازی زیاد:
1- یکی از سادهترین روشها استفاده از دو درایو است، یک درایو ارزان و حجیم HDD برای اطلاعات و یک درایو سریع و گرانقیمت SDD برای سیستم عامل و نرمافزارها.
2- راه حل دیگر درایوهای هیبرید است، توشیبا چندی پیش مقایسهای واقعی بین سه سیستم مختلف با درایو SSD، HDD و درایو هیبرید یا ترکیبی انجام داد و نتیجه بسیار جالب بود. دیسک حالت جامدی که با هارد دیسک ترکیب شده باشد، بهترین کارایی را با هزینهای معقول و حجمی بالا فراهم میکند.
چه طور یک SSD خوب انتخاب کنیم؟
تنها راه برای تشخیص کارایی واقعی یک محصول و مقایسهی آن با دیگر محصولات بازار، مراجعه به وبسایتهایی است که آزمایشات تخصصی روی تجهیزات انجام میدهند و نتیجه را به عنوان بنچمارک منتشر میکنند. اما شاید کاربران معمولی خیلی با Benchmark رابطهی خوبی برقرار نکنند و همچنین و زمان و حوصلهی بررسی مقالات تخصصی را نداشته باشند. هر بنچمارک و تست خاص، برخی جنبهها را مورد بررسی قرار میدهد و نمیتوان به نتیجهی یک تست به عنوان ملاک اصلی توجه کرد. باید دید که یک SSD در کاربردهای مختلف چه عملکردی دارد و در کل چه امتیازی میتوان به آن داد.
بنابراین برای راحتی کاربران ایرانی، مقالهای که وبسایت تامزهاردور هر چند وقت یکبار منتشر میکند و در آن بهترین SSD در محدودههای مختلف قیمت را معرفی مینماید را بررسی کرده و خبری در این رابطه منتشر میکنیم. لذا با توجه به نکات زیر در مورد خرید SSD تصمیمگیری کنید:
1- قیمتها بر حسب دلار است و با توجه به نوسانات قیمت در بازار، ممکن است برخی مدلها گرانتر از حد معمول باشند و یا برخی مدلها اصلاً وارد نشوند. اصول ابتدایی را یاد بگیرید و بهترین محصول را انتخاب کنید. گاهی به دلیل اختلاف قیمتی در حد 30 هزار تومان، یک مدل را بر دیگری ترجیح دادهایم، اما قیمتهای در حال تغییر است و اگر این اختلاف کمتر شود، خرید مدل دیگر، ممکن است مقرون به صرفهتر باشد.
2- به قطر و ضخامت درایو توجه کنید، 2.5 اینچ یا 3.5 اینچ؟ در لپتاپها معمولاً از هارد 2.5 اینچی استفاده شده و میتوان یک SDD در همان اندازه و با ضخامت مناسب را جایگزین هارد لپتاپ کرد. در کامپیوترهای عادی محدودیت خاصی نداریم و نهایتاً استفاده از یک تبدیل 3.5 یه 2.5 اینچ مشکل را حل میکند. در صورت ارتقای هارد لپ تاپ توجه کنید ارتفاع درایو نیز مهم است، باید درایو در فضایی که درایو قبلی قرار داشت، جا بگیرد.
3- مادربورد یا لپتاپ شما دارای پورت SATA 2 است یا SATA 3 دارد؟ امروزه در مادربوردها پورتی به نان SATA برای اتصال هاردیسک وجود دارد، SATA 2 محدودیت سرعتی در حد3 گیگابیت در ثانیه دارد، لذا یک SSD حرفهای با سرعتی بالاتر از 375 مگابایت بر ثانیه برای SATA 2 یا نام دیگر آن، SATA 3Gbps مناسب نیست و بخشی از کارایی SSD هدر میرود. بنابراین SSD ضعیفتر و ارزانتری برای این پورت بخرید. مادربوردهای جدیدتر دارای پورت SATA III با سرعت 2 برابر هستند و بدون محدودیت میتوان از بهترین SSDها استفاده کرد. توجه کنید که اگر SSD پورت SATA 3 یا نام دیگر آن SATA 6 Gbps داشته باشد، میتوان آن را به واسط SATA 2 هم متصل کرد و تنها مشکل افت کارایی آن است. در واقع این دو پورت یک شکل هستند و گاهی ممکن است برای متمایز کردن آن از رنگبندی متفاوت استفاده شود.
4- استفاده از SSD برای کاربرانی توصیه میشود که میخواهند سیستمشان بیشترین کارایی و پاسخدهی را داشته باشد، اگر نمیخواهید فایلها و نرمافزارها را با سرعت بسیار بالا جابجا و اجرا نمائید، بهتر است از HDD استفاده کنید.
5- معیار انتخاب ما تجربهای است که در کاربرد سیستم داریم، نتایج تستهای منتشر شده در وبسایت ما و سایر وبسایتها را بررسی کرده و بهترین درایو را معرفی میکنیم. تنها عامل مهم کارایی یک درایو نیست، حجم آن هم بسیار مهم است. امروزه کاربران لپتاپ با مشکل کم بودن فضای SSD روبرو میشوند، حتی در مورد دستاپ هم مشکلاتی و پارامترهای مهم دیگری وجود دارد که باید در نظر گرفت.
6- اگر مدلهای جدید عرضه شود، در اولین فرصت و پس از بررسی دقیق، نتایج بنچمارکها را منتشر کرده و در مقالهی بعدی بهترین انتخابهای SSD را به روز میکنیم. لذا برای خرید همیشه مقالات ما را دنبال کنید.
7- سرعت خواندن و نوشتن هر SSD در جداول ذکر شده است اما یادتان باشد که اعداد ذکر شده به عنوان مشخصات محصول، دقیق نبوده و توسط سازنده اعلام شدهاند. برای دیدن اعداد واقعی به Anandtech سری بزنید.
آپدیت شهریور 91
چندی پیش بالاخره توانستیم محصولات سری Agility 4 کمپانی OCZ را به طور کامل بررسی کنیم. هنوز مقالهی مربوطه منتشر نشده اما نتیجه رضایتبخش بود. OCZ در کنار خانوادهی گرانتری مثل Vertex 4، خانوادهی جدید Agility 4 را روانهی بازار کرده و به نظر جایگزین خوبی برای Agility 3 میآید. قیمت مدلهای مشابه Agility 3 و 4 در حال حاضر تقریباً برابر است اما در کل میتوان گفت Agility 3 کمی سریعتر از خانوادهی جدید بوده و خرید آن بیشتر توصیه میشود.
اما بحث در مورد Agility 3 و 4 چندان مهم نیست چرا که نهایتاً به این نتیجه میرسیم که محصولات خانوادهی Vertex با کمی قیمت بالاتر، ارزش خرید بیشتری دارند. بنابراین در میان محصولات OCZ سری Vertex را توصیه میکنیم.
نکتهی مهم دیگر به روز کردن فرمور خانوادهی Vertex 4 است، قبلاً در بررسی این محصولات به این نتیجه رسیده بودیم که کارایی نسل قبلی بسیار بهتر است اما وقتی تستها را با فرمور نسخهی 1.5 تکرار کردیم، متوجه شدیم که کارایی سری 3 و 4 تقریباً مشابه است. مدل 256 گیگابایتی با به روز کردن فرمور، 25 درصد سریعتر از قبل میشود. لذا یادتان باشد که فرمور Vertex 4 را حتماً به روز کنید.
با بهبود وضعیت سری Vertex 4 حالا راحتتر میتوان آن را به عنوان جایگزین SSDهای Samsung 830 معرفی کرد، مخصوصاً اگر به دنبال SSDهایی هستید که به تکنولوژیهای فشردهسازی وابستگی ندارند.
بهترین SSD با 45 دلار هزینه (حدود 140 هزار تومان)
با 45 دلار میتوان یک SSD کم حجم تهیه کرد. کاربرد یک SSD با 30 گیگابایت به درایو بوت سیستم محدود میشود. بهترین انتخاب Corsair Nova 2 است. در مورد موجود بودن این محصول اطلاع دقیقی نداریم ولی اگر در بازار ایران آن را تهیه کردید، برای سایرین قیمت آن را ذکر نمائید.
Corsair Nova 2 |
|
حجم |
30 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
280 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
250 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
1.3 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
0.2 وات |
SSDهایی که از کنترلر نسل اول SandForce استفاده میکردند، به تدریج ارزانتر شده و البته از رده خارج میشوند. لذا از بهترین انتخابهای ارزان به شمار میروند.
نکتهی مهم این است که Corsair برای تمام محصولات این خانواده یک سرعت را ذکر کرده است و کاملاً مشخص است که این نوع بیان درست نمیباشد. در واقع سرعت نوشتن این درایو حدود 100 مگابایت در ثانیه است.
ارزانترین SSDها هم سریعتر از HDDها هستند و این چیزی است که شما در کارکرد سیستم به خوبی حس میکنید. اما مدلهای کمتر از 30 گیگابایت مثل Kingston S100 با حجم 16 گیگابایت را معرفی نکردیم. چرا؟ پاسخ این است که فضای کافی برای ویندوز 7 64 بیتی حدود 20 گیگابایت است و این درایو فقط برای نصب ویندوز 7 32 بیتی مناسب به نظر میرسد.
بهترین SSD با 65 دلار هزینه (حدود 210 هزار تومان)
با این هزینه هم تنها میتوان یک SSD کم حجم تهیه برای درایو بوت سیستم تهیه کرد. این مدل در بازار ایران موجود است.
OCZ Agility 3 |
|
حجم |
60 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
525 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
475 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
2.7 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
1.5 وات |
در بررسی 10 مدل SSD با ظرفیت 60 گیگابایت که همگی دارای کنترلر نسل دوم SandForce بوده و به عنوان درایو بوت سیستم عامل عمل میکردند، مشخص شد که کارایی تمام مدلها نزدیک به هم است.
اما آنچه میدانیم این است که حافظههای NAND سنکرون نسبت به حافظههای آسنکرون در برخی حالات کمی بهتر هستند. OCZ Agility 3 از حافظهی آسنکرون استفاده میکند لذا درایوهای دیگری هم وجود دارد که کمی سریعتر از آن هستند اما با قیمت 60 دلار بهترین انتخاب همین مدل است.
بهترین SSD با 85 دلار هزینه (حدود 260 هزار تومان)
حالا میتوان یک درایو 90 گیگابایتی تهیه کرد که حجم معقولی به عنوان یک درایو سیستم دارد. برای نصب سیستم عامل و نرمافزارهای اصلی، 90 یا 96 گیگابایت فضا، شروع کار است. لذا درایوهای 90 یا 96 گیگابایتی، حداقل فضای لازم برای افزایش سرعت سیستم در حد مطلوب را دارند.
سراغ محصولات Mushkin میرویم، مدلی که از کنترلر نسل دوم SandForce استفاده میکند. گرچه ممکن است در بازار ایران پیدا نشود. اگر آن را تهیه کردید، قیمت را در بخش نظرات ذکر کنید تا سایر خوانندگان نیز استفاده کنند.
Mushkin Enhanced Chronos |
|
حجم |
90 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
560 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
510 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
3 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
1 وات |
در کنار این درایو 90 گیگابایتی، برای ذخیره کردن سایر اطلاعات میتوانید از هارد دیسکهای ارزانقیمت استفاده کنید.
بهترین SSD با 115 دلار هزینه (حدود 260 هزار تومان)
یک درایو 90 گیگابایتی برای سیستم عامل و نرمافزارهای شما، این مدل از نظر سرعت و کارایی جزء بهترین محصولات است. به نظر میآید که هنوز محصولات جدید Kingston از خانوادهی HyperX 3K وارد بازار ایران نشده است اما اگر آن را تهیه کردید، قیمت را در بخش نظرات ذکر کنید تا سایر کاربران نیز استفاده کنند.
Kingston HyperX 3K |
|
حجم |
90 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
555 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
510 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
2.11 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
0.46 وات |
SSDهایی که از کنترلر SandForce استفاده میکنند، دارای سه نوع حافظه هستند. DDRهای دو حالته، حافظههای سنکرون و آسنکرون. کارایی یک SSD عمدتاً به کنترلر وابسته است اما نوع حافظه نیز تأثیرگذار است. معمولاً حافظههای سنکرون کارایی بهتری نسبت به دو نوع دیگر دارند. بنابراین Kingston HyperX 3K را به عنوان بهترین SSD در محدودهی 260 هزار تومان توصیه میکنیم.
بهترین SSD با 135 دلار هزینه (حدود 410 هزار تومان)
یک درایو 120 گیگابایتی عالی برای سیستم شما که علاوه بر سیستم عامل و نرمافزارهای اصلی، میتوانید نرمافزارهای فرعی و بازیهای حجیم را هم روی آن نصب کنید. به نظر میآید که هنوز محصولات جدید Kingston از خانوادهی HyperX 3K وارد بازار ایران نشده است اما اگر آن را تهیه کردید، قیمت را در بخش نظرات ذکر کنید تا سایر کاربران نیز استفاده کنند.
Kingston HyperX 3K |
|
حجم |
120 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
555 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
510 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
2.11 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
0.46 وات |
ماه قبل قیمت SSD کمی پایینتر بود اما این ماه برای خرید یک SSD با ظرفیت 120 گیگابایت باید 20 دلار بیشتر هزینه کنید.
بهترین SSD با 145 دلار هزینه (حدود 430 هزار تومان)
سراغ محصولات Samsung میرویم، مدلی که از کنترلر خود سامسونگ استفاده میکند. البته به نظر میرسد که در بازار ایران موجود نمیباشد اما اگر آن را تهیه کردهاید، در بخش نظرات قیمت محصول را برای سایر کاربران ذکر کنید.
Samsung 830 |
|
حجم |
128 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
520 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
320 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
0.15 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
0.08 وات |
در میان کنترلرهای موجود، کنترلرهای SandForce بسته به نوع اطلاعات (قابل فشرده شدن یا بالعکس) رفتار متفاوتی نشان میدهند. فایلهای مالتیمدیا مثل فیلم و موسیقی و عکس چندان فشرده نمیشوند و SandForceها به خوبی از پس کار با این نوع فایلها برنمیآیند. اما Samsung 830 چندان به نوع اطلاعات اهمیت نمیدهد و سرعت انتقال آن نسبتاً ثابت است.
خانوادهی Samsung 830 سریعترین SSDهای MLC هستند و حتی نسبت به Crusial M4 هم کمی سریعتر بوده و با توجه به هم قیمتی این دو، بهترین گزینه میباشند.
بهترین SSD با 180 دلار هزینه (حدود 550 هزار تومان)
یک درایو برای سیستم عامل و نرمافزارها با کارایی عالی، با این هزینه میتوان از Plextor M3 Pro استفاده کرد.
OCZM3 Pro |
|
حجم |
128 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
535 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
350 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
5 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
0.1 وات |
اگر میخواهید مدل 128 گیگابایتی بهتری تهیه کنید، Plextor M3 Pro بهترین انتخاب است. کمپانی سازنده فرمور مربوطه را با TrueSpeed بهینه کرده، تکنولوژی جمعآوری دادههای خطا نیز به افزایش کارایی این SSD کمک میکند و در تستها، بهترین امتیاز را به دست آورده است.
بهترین SSD با 200 دلار هزینه (حدود 620 هزار تومان)
باز هم سراغ Mushkin میرویم گرچه ممکن است در بازار ایران وجود نداشته باشد.
Mushkin Chronos Deluxe |
|
حجم |
240 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
560 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
520 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
3 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
1 وات |
ماه قبل Mushkin مدل 240 گیگابایتی Chronos Deluxe را با قیمت 200 دلار عرضه کرد. کارایی این مدل در حد OCZ Vertex 3 MAX IOPS و Patriot Wildfire است، دو مدلی که بیش از 400 دلار قیمت دارند! به نظر یک انتخاب بسیار عالی است، ظرفیت بالا و کارایی بسیار عالی.
بهترین SSD با 210 دلار هزینه (حدود 650 هزار تومان)
یک SSD حجیم برای فایلهای مختلف. قیمت و موجودیت آن در بازار ایران مشخص نیست و اگر آن را تهیه کردهاید، قیمت را برای استفادهی دیگر کاربران در بخش نظرات ذکر کنید.
Crucial m4 |
|
حجم |
256 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
500 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
260 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
0.15 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
0.10 وات |
همانطور که در مورد SSDهای سری 830 سامسونگ گفتیم، Crusial m4 هم از جمله محصولاتی است که بسته به نوع فایلها، رفتار نسبتاً ثابتی نشان میدهد. در کامپیوترها بیشتر با فایلهای قابل فشرده شدن سروکار داریم، لذا محصولاتی مثل Crusial m4 و Samsung 830 نسبت به رقبای SandForceی سری 2200 ضعیفتر عمل میکنند. اما وقتی با فایلهای مالتیمدیا سروکار داریم، این مدلها بیشتر توصیه میشوند.
بهترین SSD با 270 دلار هزینه (حدود 840 هزار تومان)
یک SSD سریع و حجیم که برای فایلهای غیر قابل فشرده شدن مالتیمدیا و بازیها بسیار مناسب است. در مورد موجود بودن و قیمت آن در بازار ایران اطلاع دقیقی نداریم، لذا اگر اطلاعات بیشتری دارید، برای سایر کاربران در بخش نظرات ذکر نمائید.
Samsung 830 |
|
حجم |
256 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
560 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
525 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
0.12 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
0.08 وات |
بهترین SSD با 320 دلار هزینه (حدود 980 هزار تومان)
یک SSD با ظرفیت بالا و کارایی بسیار خوب.
Corsair Force GS |
|
حجم |
360 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
555 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
530 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
4.6 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
0.6 وات |
اختلاف قیمت بین SSDهای 240 یا 256 گیگابایتی و مدلهای حجیم 480 یا 512 گیگابایتی زیاد است و Corsair Force GS با 360 گیگابایت فضا، این فاصلهی قیمتی را پر کرده است. در واقع مدلی که اخیراً Corsair عرضه کرده بسیار خوب عمل میکند و رقیب محصولات رده اول مثل Patriot Wildfire، Mushkin Chronos Deluxe و OCZ Max IOPS است.
بهترین SSD با 350 دلار هزینه (حدود 1050 هزار تومان)
Mushkin Atlas یک SSD در کلاس mSATA، انتخابی خوب به جای مدل قبلی. در مورد قیمت و موجود بودن این مدل در بازار ایران اطلاع دقیقی نداریم. در صورت تهیه، در بخش نظرات قیمت آن را ذکر نمائید.
Mushkin Atlas |
|
حجم |
240 گیگابایت |
سرعت خواندن ترتیبی |
560 مگابایت بر ثانیه |
سرعت نوشتن ترتیبی |
530 مگابایت در ثانیه |
مقدار توان مصرفی در حالت فعال |
2 وات |
مقدار توان مصرفی در حالت آرام |
0.7 وات |
هنوز این مدل را تست نکردهایم ولی با توجه به از رده خارج شدن SSDهای سری 310 اینتل، میتوان این مدل را به عنوان یک SSD در کلاس mSATA معرفی کرد. اگر از پورت SATA استفاده نمیکنید و به mSATA نیاز دارید، یکی از مدلهای خوب بازار Mushkin Atlas میباشد. تمام mSATAهای قبلی که دیده بودیم تنها از نیمی از کانالهای NAND استفاده میکردند اما محصول Mushkin از حافظههای دوحالتی NAND که محصول توشیباست استفاده کرده و کارایی این مدل در حد سری Chronos Deluxe است. لذا حالا در کامپیوترهای دستاپ میتوانیم از SSDهای کلاس mSATA به جای درایوهای 2.5 اینچی SSD استفاده کنیم.
جدول ردهبندی SSDها
قیمت بالای SSDها هنوز به کاربران حرفهای اجازه نداده که به جای HDD از آن استفاده کنند، شاید هزینه کردن روی یک پردازندهی رده اول منطقیتر باشد. اما در سالهای اخیر پردازندهها خیلی پیشرفت کردهاند و ممکن است مواقعی پیش بیاید که یک CPU رده اول، برای خواندن و نوشتن اطلاعات روی HDD صبر کند. به همین علت است که خرید SSD اهمیت بیشتری پیدا کرده و در صورت داشتن بودجه، توصیه میشود.
تفاوت کارایی SSDها در کاربردهای روزمره چندان محسوس نیست اما وقتی به جای HDD از SSD استفاده میکنید، کاملاً متوجه افزایش سرعت سیستم میشوید. تستهای دقیق تفاوت SSDها را آشکار میکنند، هر یک از یک دیدگاه به بررسی SSDها میپردازد اما برای ردهبندی SSDها در از بنچمارک وبسایت TomsHardware استفاده میکنیم. Storage Bench بر اساس کاربردهای روزمره طراحی شده و به SSDها امتیاز میدهد. البته این تست برای بازیخورها و کارهای اداری مناسب است.
هر رده در جدول زیر، حدود 10 درصد با ردهی قبل و بعد خود تفاوت کارایی دارد. برخی مدلها را با حدس و گمان از روی کارایی و ساختار دیگر مدلهای موجود ردهبندی کردهایم، لذا تست واقعی ممکن است آن را در یک رده بالاتر یا پایینتر قرار دهد.
محصولات تجاری بر اساس SLC و MLC را در این جدول قرار ندادیم چرا که قیمت بسیار بالایی دارند. مدلهای زیر 60 گیگابایت نیز در این جدول قرار داده نشده است. برای کوتاه شدن جدول، مدلهای مختلفی که سازندگان مختلف با یک نوع کنترلر و حافظه، تولید میکنند را در یک دسته قرار دادهایم. تنها استثناها سری 330 اینتل است که کندتر از حد معمول است و جداگانه نام برده شده، مورد دیگر نیز سری 520 اینتل است که کارایی آن بیشتر از حد معمول است.
سه دستهی اصلی:
1- SSDهایی با کنترلر SandForce و حافظهی Toggle DDR NAND: مدلهای Mushkin Chronos Deluxe، Patriot Wildfire، OCZ Vertex 3 Max IOPS، OWC Mercury،Extreme Pro 6G و Corsair Force GS
2- SSDهایی با کنترلر SandForce و حافظهی Synchronous ONFi NAND: مدلهای OCZ Vertex 3،Corsair Force GT،Kingston HyperX یا HyperX 3K و در نهایت Intel SSD 520
3- SSDهایی با کنترلر SandForce و حافظهی Asynchronous ONFi NAND: مدلهای OCZ Agility 3، Corsair Force 3، Mushkin Chronos،Patriot Pyro و OWC Mercury Electra 6G
دستهی 1 |
SSDهایی با کنترلر SandForce نسل دوم و حافظهی Toggle NAND و حجم 240 گیگابایت |
دستهی 2 |
SSDهایی با کنترلر SandForce نسل دوم و حافظهیSync ONFi NAND و حجم 240 گیگابایت Plextor M3 در حجم 128 و 256 گیگابایت |
دستهی 3 |
Crucial m4 با حجم 256 گیگابایت SSDهایی با کنترلر SandForce نسل دوم و حافظهی Toggle NAND و حجم 120 گیگابایت SSDهایی با کنترلر SandForce نسل دوم و حافظهیAsync ONFi NAND و حجم 240 گیگابایت Corsair Performance Pro با ظرفیت 128 گیگابایت |
دستهی 4 |
– |
دستهی 5 |
Crucial m4 با حجم 128 گیگابایت Intel SSD 330 با ظرفیت 180 گیگابایت Samsung 830 با حجم 64 گیگابایت SSDهایی با کنترلر SandForce نسل دوم و حافظهیSync ONFi NAND و حجم 120 گیگابایت |
دستهی 6 |
Intel SSD 330 با ظرفیت 120 گیگابایت Samsung 470 با حجم 256 گیگابایت |
دستهی 7 |
SSDهایی با کنترلر SandForce نسل اول و حجم 240 گیگابایت Intel SSD 320 با ظرفیت 300 گیگابایت Samsung 470 با حجم 128 گیگابایت SSDهایی با کنترلر SandForce نسل دوم و حافظهیAsync ONFi NAND و حجم 120 یا 180 گیگابایت |
دستهی 8 |
– |
دستهی 9 |
Crucial m4 با حجم 64 گیگابایت Intel SSD 520 با ظرفیت 60 گیگابایت |
دستهی 10 |
Intel SSD 320 با ظرفیت 80 گیگابایت Intel SSD 330 با ظرفیت 60 گیگابایت SSDهایی با کنترلر SandForce نسل دوم و حافظهی Async یا Sync ONFi NAND و حجم 60 گیگابایت SSDهایی با کنترلر SandForce نسل اول و حجم 120 گیگابایت |
منبع: tomshardware
ممنون. خیلی مفید بود.
خیلییییییییییییییییییییییییییییییییییی گرونه!!!!!!!!! به جاش میشه این همه چیز خرید اصلا به صرفه نیست
واقعا ممنون، خیلی چیزی یاد گرفتم بازم مرررررسی
عالی بود.ممنون
دلار رو چند حساب کردی که اینجوری قیمت دادی؟
دلار که قیمتش حدودی مشخصه
با توجه به قیمت بازار قیمت ها رو نوشتم، اونهایی که تو بازار نیست هم معادل کردم. تقریبا جنسی که ۱۰۰ دلار باشه، قیمتش تو ایران میشه ۲۵۰ الی ۳۰۰ تومن.
متأسفانه بازار قیمتش یه عدد خاص نیست، هر کسی یه قیمتی میده و باز هم با تأسف قیمتها روز به روز عوض میشه. شما قیمتها رو حدودی در نظر بگیر.
سلام. مطالبتون خیلی مفید بود.
ای کاش مطلبی هم در باره مقایسه انواع لپ تاپ های موجود در بازار می گذاشتید. موفق باشید.
سلام
من یک هارد اکسترنال برای لبتاب میخام.
فکر کنم بهترین گزینه هاردای ssd باشه.
کسی تست کرده ببینه چقدر باعث افزایش سرعت تو ران نرم افزار ها میشه؟
یعنی برای اینکه سرعت افزایش پیدا کنه باید هم ویندوز رو روی ssd ریخت هم خود نرم افزارو؟
هر کی اطلاعی داره ممنون میشم
Aziz.del.madar@gmail.com
ممنون از مطلب خوبتون . خیلی دنبالش گشتم
ای کاش عکس پورت ها رو هم داشتین و کنار توضیحاتتون آپلود میکردن.