سرعت تراکنش در شبکه فانتوم چگونه است؟
داشتن محیطی امن و سرعت بالا برای اجرای تراکنشها و انجام معاملات، همچنین فعالیت مستقل از نهادها و سازمانهای دولتی و… در بازار ارزهای دیجیتال، اصلیترین دلایلی هستند که محبوبیت یک رمزارز را افزایش میدهند. اما گاهی اوقات بلاکچینهایی وجود دارند که علیرغم تمامی این مزایا، بازهم مورد انتقاد قرار میگیرند. درواقع این ویژگیها اگر با بلوغ کامل شبکه همراه نباشند، نتیجهٔ مناسبی نخواهند داشت؛ دقیقاً همینجاست که نوآوریهای شبکهٔ فانتوم به کمک کاربران میآید.
در این مقاله تلاش میکنیم تا ابتدا این شبکه را معرفی کرده و سپس ویژگیهای آن که سرعت تراکنش نیز یکی از آنهاست را بررسی کنیم. پس از آن با ارز فانتوم و شرایط سرمایهگذاری در آن بیشتر آشنا خواهیم شد. اگر شما هم قصد خرید فانتوم را دارید، تا پایان نوشته با ما همراه باشید.
شبکهٔ فانتوم چیست؟
شبکهٔ فانتوم (Fantom) پلتفرمی متنباز است که بهعنوان قرارداد هوشمند در پروژههای غیرمتمرکز (DApp) و داراییهای دیجیتال استفاده میشود. در دسامبر سال ۲۰۱۹، راهاندازی شبکهٔ اصلی این پروژه با هدف ایجاد تعادلی پایدار از مقیاسپذیری، امنیت و تمرکززدایی، جهت ایجاد یک شرایط جدید در شبکهٔ بلاکچین کلید خورد.
در حقیقت یکی از اصلیترین اهدافی که توسط این شرکت دنبال میشود، جایگزینی با شبکهٔ اتریوم و تغییر شرایط حاکم بر قراردادهای هوشمند است. این موضوع باعث مقیاسپذیری بیشتر و هزینههای کمتری نسبت به قراردادهای هوشمند فعلی خواهد شد.
توکن بومی این شبکه برپایهٔ مکانیسم Lachesis طراحی شدهاست. درواقع Lachesis (بدون رهبر) یک نوع مکانیسم اجماع است که میتواند باعث افزایش سرعت و امنیت شبکه شود. قابلیت تأیید فوری تراکنشها، دیگری قابلیت این بلاکچین محسوب میشود که آن را به یکی از سریعترین پلتفرمها در این حوزه تبدیل کردهاست.
-
تاریخچه
این پروژه در سال ۲۰۱۸، توسط دکتر آن بیونگ ایک (Ahn Byung Ik)، دانشمند علوم کامپیوتر، در کشور کره جنوبی تأسیس شد. دکتر ایک تا پیش از تأسیس این پروژه، ریاست انجمن فناوریهای غذایی را در کره جنوبی برعهده داشت. او در سال ۲۰۱۹ از پروژه کنارهگیری و از این تاریخ تاکنون، رهبری آن توسط بنیاد این ارز انجام میشود. بنیاد این ارز تیمی متشکل از ۲۸ مهندس، دانشمند، محقق، طراح و کارآفرین است.
اصلیترین ویژگیهای فانتوم
ارز دیجیتال فانتوم که در بخش بعدی نوشته به آن میپردازیم، یکی از آیندهدارترین توکنهای موجود در بازار است. قطعاً یکی از دلایل اصلی این برجستگی، ویژگیهای شبکهٔ آن است. سه مورد از مهمترین این خصوصیات را در ادامه توضیح خواهیم داد:
۱. مقیاسپذیری
ترافیک بسیاربالا، هزینهٔ سنگین کارمزدها و ناتوانی در مقیاسپذیری، اصلیترین نقاط ضعف اکوسیستم اتریوم بهشمار میروند. این درحالی است که ارز FTM تضمین میکند که هریک از شبکهها و گروههای موجود در بلاکچین، مستقل از هم فعالیت کنند. این موضوع باعث بهبود عملکرد شبکه و سرعت تراکنشها میشود.البته پاسخ به سوال «مقیاسپذیری فانتوم چگونه است؟»، مفصلتر از آن است که بتوانید با مطالعه همین چند خط کوتاه به آنها مسلط شوید.
۲. استفاده از مکانیسم اثبات سهام
فرآیندی که برای استخراج و تأیید تراکنشها در بیتکوین مورد استفاده قرار میگیرد، روش اجماع اثبات کار است. مصرف انرژی بالا و امکان کاهش امنیت شبکه، اصلیترین نقاط ضعف این روش محسوب میشوند. مشابهٔ این مشکلات در بلاکچین اتریوم هم مشاهده میشود. اما برخلاف آنچه در رابطه با بیتکوین و اتریوم گفتهشد، اتکای ارز فانتوم بر مکانیسم اجماع اثبات است. همین رویکرد صدمات زیستمحیطی را کاهش و امنیت شبکه را افزایش میدهد.
۳. سرعت تراکنش بالا و کارمزد نزدیک به صفر
یکی از جذابیتهای اصلی شبکهٔ این توکن، پردازش تراکنشهای شبکه با سرعتی بسیار بالاست. فانتوم قادر است هزاران تراکنش موجود در شبکه را در کسری از ثانیه انجام دهد و به گزارش بسیاری از وبسایتهای معتبر حوزهٔ کریپتوکارنسی، یکی از سریعترین پلتفرمهای بلاکچینی بازار است. همچنین کارمزد تراکنشها در این شبکه چیزی نزدیک به صفر است که این امر این توکن را به رقیب اصلی اتریوم بدل کردهاست.
ارز دیجیتال فانتوم (FTM)
ارز دیجیتال فانتوم که با نماد FTM شناخته میشود، توکن بومی این شبکه است و در مواردی چون حاکمیت، پرداختها و کارمزد شبکه، کاربرد دارد. مجموعاً ۳٫۷۵ میلیارد واحد از ارز FTM وجود دارد که تا آوریل ۲۰۲۲، حدود ۲٫۵ میلیارد از آن در گردش بودهاست. گفتنی است که بهعنوان توکن اصلی شبکهٔ فانتوم، این رمزارز هم بهصورت توکن شبکه ERC20 و هم توکن شبکه BEP2 وجود دارد.
-
اهمیت توکن
با وجود پشتیبانی از توکن ERC20، ارز فانتوم مستقیماً در Opera (بلاکچین اختصاصی) قابل دسترسی نیست. هنگامی که توکنهای ERC20 به کیف پول این ارز وارد میشوند، بهصورت خودکار تبدیل به Opera FTM تبدیل و برای استفاده در شبکهٔ اتریوم آماده میشوند. مطابق آنچه در نوشته بیان شد، این ارز دیجیتال از توکنهای BEP2 نیز در بلاکچین بایننس پشتیبانی میکند.
-
آیندهٔ توکن و شرایط سرمایهگذاری
اکنون که با این رمزارز و اهمیت آن در شبکه بیشتر آشنا شدیم، قصد داریم ویژگیها و شرایط قیمت فانتوم را معرفی کنیم. ارز دیجیتال فانتوم در ماههای پایانی سال ۲۰۱۸، با قیمت ۰٫۰۲۴ دلار وارد بازار شد. قیمت FTM تا اوایل سال ۲۰۲۱ کمنوسان بود و این توکن تغییرات محسوسی را تجربه نکرد.
همزمان با اوجگیری بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۱ که با رکوردشکنی بیتکوین و اتریوم همراه بود، ارز فانتوم نیز رشد چشمگیری را تجربه کرد. با این رشد در فوریه سال ۲۰۲۱، قیمت فانتوم برای اولینبار به ۰٫۵ دلار رسید. درحال حاضر ارزش خرید فانتوم بهازای هر واحد، معادل ۱٫۱ دلار است که با ارزش بازار ۲٫۷۸ دلاری، رتبه چهلونهم رمزارزهای دنیا را به خود اختصاص میدهد.
سرعت بالای تراکنشها و پلتفرم پیشرفته قراردادهای هوشمند در شبکهٔ فانتوم، شرایط مناسبی را برای خرید FTM و سرمایهگذاری در این رمزارز فراهم میکند. گفتنی است که اگر این شبکه به اهداف تعیینشدهٔ خود دست یابد، قیمت FTM بدون شک شرایط مطلوبتری را تجربه خواهد کرد. مزایا و ویژگیهای ذکرشده در این بخش، قطعا استقبال از خرید FTM را افزایش خواهند داد.
کلام پایانی
فانتوم (Fantom) یک پلتفرم قرارداد هوشمند متنباز است که در دسامبر سال ۲۰۱۹، برای استفاده در پروژههای غیرمتمرکز و داراییهای دیجیتال راهاندازی شد. ارز دیجیتال فانتوم که با نماد FTM، توکن بومی این شبکه است که حاکمیت، پرداختها و کارمزدهای آن، اصلیترین کاربردهای این رمزارز محسوب میشوند. ارز FTM همچنین بهصورت توکن ERC20 در اتریوم و توکن BEP2 در بایننس قابل دسترسی است.
همانگونه که در مقاله بیان شد، سرعت تراکنشها در این شبکه بسیار بالاست و این ویژگی در کنار مقیاسپذیری، استفاده از مکانیسم اثبات و…، مزیتهایی هستند که میتوانند بر قیمت فانتوم نیز تأثیر مثبت داشتهباشند.