مهارت های پشتیبان شبکه موفق
پشتیبان های شبکه برای انجام وظایف روزانه خود به مهارت های سخت مختلفی مانند عیب یابی فنی عمومی و پیکربندی فایروال تکیه می کنند. این مهندسان از مهارت های نرم مانند ارتباط نوشتاری و کلامی و کار تیمی نیز بهره می برند.
درک مهارت هایی که یک پشتیبان شبکه استفاده می کند و یادگیری آنها می تواند به شما کمک کند در این جایگاه شغلی عملکرد بهتری داشته باشید. در این مقاله به چند مورد از مهارت های یک پشتیبان شبکه موفق اشاره می کنیم، اما قبل از آن اجازه دهید کمی در مورد این جایگاه شغلی توضیح دهیم.
پشتیبان شبکه کیست؟
مهندسین پشتیبانی شبکه بر روی نیازهای کاربر و نیازهای سیستم به منظور طراحی، راه اندازی و نگهداری شبکه های کامپیوتری در یک کسب و کار تمرکز می کنند. چه برای استفاده درون سازمانی و چه برای مشتریان، مهندسان داده های مربوط به سیستم ها، روترها و سایر سخت افزارها را جمع آوری می کنند تا شبکه های کاملا عملیاتی را بسازند و مدیریت کنند.
مهندسین پشتیبان شبکه به عنوان مهندسین سطح بالایی شناخته می شوند که مسئول بودجه بندی و کاهش هزینه در مورد نیروی کار و اقلام دیگر هستند. این مهندسین وظایف مختلفی برعهده دارند که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- فراهم کردن پشتیبان اولیه برای شبکه ها در صورت خرابی
- حصول اطمینان از اداره موثر یک شبکه تجاری جدید
- انجام عیب یابی در تمامی برنامه ها در صورت نیاز
- تهیه گزارش های پس از حادثه و انجام تجزیه و تحلیل روند در صورت خرابی سیستم
- توسعه پیشنهادات و کمک به نهایی کردن فرصت هایی که هزینه ها را کاهش می دهد
- توسعه و نگهداری کلیه اسناد جامع مرتبط با شبکه پیاده سازی شده
- کمک به سایر دپارتمان ها در مورد مسائل محلی
- هماهنگی با دپارتمان های مختلف برای کمک به توسعه یک طراحی شبکه لینوکس که بدون مشکل پیاده سازی شود
- مدیریت تمام منابع فنی شبکه برای پروژه ها و کسب و کار به عنوان یک کل
- کمک و ارائه خدمات مشاوره ای به مشتریان (در صورت نیاز)
- نظارت و اطمینان از وجود سطح بهینه پشتیبان فنی در همه زمان ها
- مدیریت و اطمینان از اتمام پروژه
مهارت های یک پشتیبان شبکه حرفه ای
در این بخش به ۷ مورد از مهارت هایی که هر پشتیبان شبکه برای موفقیت در این جایگاه شغلی به آنها نیاز دارد اشاره می کنیم.
۱٫ سوئیچ ها
نحوه استفاده از سوئیچ ها در رزومه های مهندس پشتیبانی شبکه به شرح زیر است:
- سابقه طراحی و اجرای پیکربندی های شبکه بر روی روترها و سوئیچ ها و حصول اطمینان از اتصال ایمن همه دستگاه های شبکه
- اجرای پیکربندی های نهایی سوئیچ های جدید و همچنین ارتقا/مهاجرت پیکربندی های قدیمی
- مدیریت فرآیند مرحله بندی برای پیکربندی سرورها، کامپیوترهای شخصی، روترها، سوئیچ ها، POS، پکیج اپلیکیشن ها و DNS
- نگهداری از شبکه LAN با استفاده از روترهای Cisco 7507 و ۷۲۰۴ و سوئیچ های ارتباطی مانند ASX-1000
۲٫ پشتیبانی شبکه
یک مهندس پشتیبان شبکه باید به مهارت های زیر در رزومه خود اشاره کند:
- ارائه پشتیبانی شبکه به تیم های عملیاتی و مهندسی، از جمله کمک به تلاش های بازاریابی در هنگام قطعی های برنامه ریزی نشده شبکه
- ارائه آموزش به کاربران نهایی غیرفنی در محیط ویندوز و پشتیبانی شبکه برای مدیریت شرکت ها
- تعیین چارچوب ها و فرآیندهای مهندسی ساختاریافته به منظور ایجاد عملیات پشتیبانی شبکه با عملکرد بالا و کارآمد
- ارائه پشتیبانی شبکه ۲۴/۷ از جمله امنیت و آمادگی برای بازیابی بعد از حوادث
- انجام مصاحبه های فنی با مهندسان پشتیبانی شبکه جدید
۳٫ لینوکس
لینوکس یک سیستم عامل مشابه یونیکس است. درست مانند ویندوز، مک و iOS، لینوکس نیز یک سیستم عامل محبوب است که توسط میلیون ها کاربر در سراسر جهان استفاده می شود. سیستم عامل اندروید نیز بر مبنای لینوکس توسعه یافته است. لینوکس تمام منابع سخت افزاری مرتبط با کامپیوتر را مدیریت می کند.
این نرم افزار به دلیل محافظتی که در برابر ویروس ها، بدافزارها و خرابی ها ارائه می دهد، به محبوبیت رسیده است. سیستم عامل لینوکس همچنین کاملا رایگان است و یک نرم افزار منبع باز است که افرادی با دانش کدنویسی می توانند تغییرات دلخواه را در آن ایجاد کنند.
۴٫ زیرساخت شبکه
مهندس پشتیبان شبکه باید وظایف مربوط به ارائه پشتیبانی عملیاتی و اجرای پروژه برای زیرساخت شبکه مبتنی بر سیسکو از جمله سوئیچینگ، کابل کشی و روتینگ را برعهده بگیرد. همچنین دارایی های زیرساخت شبکه، عملکرد شبکه و توپولوژی شبکه توسط پشتیبان شبکه تایید و نظارت می شود.
انجام تعمیرات و نگهداری روزانه اجزای زیرساخت شبکه و فرآیندهای سیستم/نرم افزار نیز برعهده پشتیبان شبکه قرار دارد. این مهندسی باید پشتیبانی از زیرساخت شبکه برای تجهیزات روتینگ و سوئیچینگ را ارائه دهند.
۵٫ فایروال
یک مهندس پشتیبان شبکه باید بر پیکربندی قوانین فایروال برای اتصال مشتری/برنامه مسلط باشد. مهندسین پشتیبان شبکه باید در صورت نیاز پل پیکربندی NAT و همینطور قوانین دسترسی در فایروال و عیب یابی را فراهم کنند.
این متخصصین باید با پیکربندی روترهای Cisco 7204 آشنایی کامل داشته باشند. این روترها ممکن است به لوازم امنیتی Cisco PIX 535 متصل شده باشند که امنیت شبکه را فراهم می کند.
۶٫ ویندوز سرور
نحوه استفاده از ویندوز سرور یکی از مهارت های ضروری هر پشتیبان شبکه ای است. یک مهندس پشتیبان شبکه باید بتواند سرویس ها، دستگاه ها و همچنین برنامه های کاربردی سرورهای لینوکس/ویندوز را پیکربندی کند و با تیم برنامه برای سفارشی کردن محیط همکاری داشته باشد.
این مهندسین باید بر نحوه نصب و پیکربندی ویندوز سرور ۲۰۰۳، ویندوز ۲۰۰۰ و Windows NT 4.0 بر روی سرورهای مختلف مسلط باشند. سرویس های بروزرسانی ویندوز سرور (WSUS) باید به صورت ماهانه در کامپیوترهای شخصی کلاینت ها توسط این افراد بررسی، تایید و پیاده سازی شود. همچنین، وظیفه پیکربندی و نگهداری اجزای WSUS چندین کلاینت با استفاده از ویندوز سرور ۲۰۰۳ و ویندوز سرور ۲۰۰۸ برعهده این افراد قرار دارد.
۷٫ مانیتورینگ شبکه
یکی دیگر از مهارت هایی که یک پشتیبان شبکه موفق نیاز دارد، مانیتورینگ شبکه به صورت مستمر است. این مهندسین باید با استفاده از نرم افزار مانیتورینگ شبکه، تمام اتفاقات و عملکرد شبکه داخلی یا مشتریان خارج از سازمان را تحت نظر داشته باشند.
استفاده از یک راهکار نرم افزاری کارآمد به این مهندسین اجازه می دهد تا با در اختیار داشتن امکانات کاربردی و متنوع، زمان قابل توجهی را صرفه جویی کنند. همچنین برای قضاوت در مورد عملکرد طولانی مدت شبکه یا بررسی کارایی در یک بازه زمان کوتاه و مشخص پس از اعمال تغییرات، بخش داشبورد و گزارش دهی در یک نرم افزار مانیتورینگ شبکه می تواند به این افراد کمک شایانی کند.
نرم افزارهای مانیتورینگ شبکه کارآمد و معتبر، معمولا دارای رابط کاربری ساده سازی شده و اصولی هستند تا وقت کارشناس به دلیل پیچیدگی های ابزار به هدر نرود. اما با این حال، مهندسین پشتیبان شبکه بهتر است با مفاهیم نرم افزاری اولیه آشنایی داشته باشند تا هنگام استفاده از این نرم افزارها، حداکثر کارایی را تجربه کنند.