کدام برای کامپیوترم بهتر است: هایپرنت٬ اسلیپ یا شات داون؟
پرسش: آیا قرار دادن کامپیوتر در حالت اسلیپ (sleep) باعث افزایش عمر باتری میشود؟ چه کارهای دیگری میتوانم برای حفظ انرژی و افزایش عمر کامپیوتر جدیدم انجام دهم؟
پاسخ: همه ما داستانهایی درباره اینکه چه چیزی برای باتری کامپیوتر مناسب است شنیدهایم. به همین دلیل است که مشتاق شدم با فرد پیترز (Fred Peters)٬ رئیس خدمات فنآوری اطلاعات هانتینگتون بیچ (Huntington Beach IT Services)٬ طرح دوستی بریزم.
پیترز علاوه بر تدریس دورههای کامپیوتر در ارنج کانتی واقع در ایالت کالیفرنیا٬ با سعه صدر پاسخگوی تماسهای تلفنی شهروندان است تا در حل مشکلات کامپیوترهای خرابشان به آنها کمک کند.
آنچه در ادامه میخوانید نکات فنی او است که با کمک آنها میتوانید کاری کنید که لپتاپتان به نرمی به فعالیت خود ادامه دهد.
حالت اسلیپ در مقابل شات داون
پیترز خاطر نشان میسازد که نحوه استفاده شما از کامپیوتر است که مشخص میسازد حالت اسلیپ برایتان بهتر است یا خاموش کردن کامپیوتر. او میگوید: «اگر به طور مکرر کامپیوتر را خاموش میکنید٬ تحمل انتظار برای روشن شدن آن اصلا جالب نیست. حالت اسلیپ انرژی بیشتری مصرف میکند اما کامپیوتر سریعتر روشن میشود. از طرف دیگر هایپرنت (Hibernate) انرژی کمتری مصرف میکند اما زمان روشن شدن کامپیوتر افزایش مییابد». همین روند برای خاموش کردن (شات داون) کامپیوتر نیز به طور کامل وجود دارد.
وی میافزاید: «روشن و خاموش کردن کامپیوتر به دفعات زیاد باعث افزایش استهلاک آن میشود. همچنین روشن کردن کامپیوتر نسبت به ادامه فعالیت آن انرژی بیشتری مصرف نمیکند».
حالت اسلیپ نیازمند استفاده از یک جریان مداوم اما ضعیف انٰرژی است (۰ تا ۶ وات). پیترز همچنین متذکر میشود که اسکرینسیورهای رنگارنگ کمکی در حفظ انرژی نمیکنند و دسترسی راه دور به کامپیوترتان از طریق ویژگی Wake on LAN باعث بلعیدن سریع انرژی میشود.
توصیه پیترز برای صرفهجویی در پول برقتان این است که تنظیمات انرژی را طوری قرار دهید که کامپیوتر بعد از حدود ۱۵ دقیقه بیکار بودن به طور خودکار وارد حالت اسلیپ یا استندبای شود و در پایان روز کامپیوتر را خاموش کنید.
Bionic battery life
عمر باتری بیونیکی
پیترز میگوید برای حفظ کارآیی باتری کامپیوترتان٬ بهتر است از آن کار بکشید. به طور مداوم کامپیوترتان را به برق وصل نکنید بلکه هر روز باتری را خالی کنید.
اندازه اهمیت دارد
به گفته پیترز٬ شما با خرید یک لپ تاپ در عرصه حفظ انرژی پیشگام هستید. لپ تاپها حدود ۱۵ تا ۶۰ وات برق مصرف میکنند٬ در حالی که کامپیوترهای رومیزی نیاز به ۶۵ تا ۲۵۰ وات برق به علاوه ۱۵ تا ۸۰ وات برق برای نمایشگر خود دارند.
وی همچنین میافزاید که با استفاده از نمایشگرهای ال سی دی و جلوگیری فعالیت تمام قدرت کارتهای گرافیکی مگر در مواقع ضروری میتوان در مصرف انرژی صرفهجویی کرد. علاوه بر این٬ خاموش کردن چاپگر و سایر دستگاههای جانبی در هنگامی که نیازی به آنها وجود ندارد در کاهش مصرف انرژی مؤثر است.
وبسایت TreeHugger.com برای از میان بردن «خونآشامهای انرژی» پیشنهاد میکند که یک سیم سیار بخرید. وقتی همه دستگاههای جانبی به یک منبع متصل باشند٬ در آن صورت هرگاه که بخواهید میتوانید با فشار یک دکمه جریان برق را قطع کنید.
از اطلاعات خود پشتیبان تهیه کنید
علاوه بر توصیههای عالی پیترز درباره حفظ انرژی٬ متوجه شدهام که باید با دقت از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. یک هارد خارجی (اکسترنال) بخرید و مجموعه موسیقی دیجیتال و عکسهای خاص خود و همچنین اسناد مهمتان را روی آن نگه دارید. تهیه مداوم پشتیبان تضمین میکند که اطلاعات شما با مرگ لپتاپتان نابود نخواهد شد.
هنگامی که از اطلاعات خود پشتیبان تهیه میکنید٬ برگهای برای مواقع ضروری تهیه کنید (روی کاغذ سنتی و دوست داشتنی خودمان) و روی آن اطلاعاتی از قبیل شماره سریال کامپیوترتان و همچنین اطلاعات مهمی همچون شماره کارتهای اعتباری٬ شماره تلفن شرکت خدماتدهنده به همراه اطلاعات مورد نیاز جهت تماس با شرکت بیمه خود را یادداشت کنید. دسترسی به چنین اطلاعاتی مخصوصا در مواقع خاص نظیر وقوع تصادف٬ حریق٬ سرقت کامپیوتر یا سایر بلایا بسیار حیاتی است.
پیترز هشدار میدهد که این اطلاعات مهم روی کامپیوتر شما در امنیت نیستند. اگر شما هم مثل من هستید و واقعا به فضای ذخیرهسازی دیجیتال جهت نگهداری چنین اطلاعاتی نیازدارید٬ پیشنهاد پیترز وبسایت LastPass است که میتوانید از آن به عنوان گاوصندوق دیجیتال خود استفاده کنید.
منبع: shine.yahoo
ممنون
خیلی کاربردی بود .
منم مایل بودم بدونم کدوم یکی بهتره که این مطلب خیلی کمک کرد .
ممنون حسین آقا …….
خیلی ممنون مفید بود
ممنون، جالب بود
نظرتون در مورد درج : چکیده یا یه چیزی مثل این در اخیر مطالب چیه؟
متوجه منظورتون نشدم
مقاله خیلی مفیدی بود؛ از تلاشتون ممنونم
با توجه به «… روشن و خاموش کردن کامپیوتر به دفعات زیاد باعث افزایش استهلاک آن میشود. همچنین روشن کردن کامپیوتر نسبت به ادامه فعالیت آن انرژی بیشتری مصرف نمیکند»؛ در کل به نظر شما اگه بیشتر از چند دقیقه لپتاپ بیکار بود، خوبه خاموشش کنیم؟
موفقیت
درود بر حسین عزیز… عالی بود و ممنون
نوشته هاي ما به خوبي قلم شما نيست
شما بهتر از ما مينويسي علي جان
اغراق کردی حسین جون در حد لالیگاها :))) ما کجا و شما کجا / لطف داری شما
ممنون حسین جان،مطلب خوب و متفاوتی بود .
البته یه کم با عنوان تیتر متفاوت بود.
سلام … ممنون جالب بود
بابا تنک یو
عالی بود داداش .دمت گرم
ممنون واقعا عالی بود دستت درد نکنه انشاءالله سایتتون پیشرفت کنه!!!!!!!!!!!!!!!!!!
سلام من از کامپیوترم فقط برای بازی های سنگین استفاده میکنم طوری که ٣ساعت بازی میکنم ۴۵ دقیقه خاموش میکنم باز مجدد٣ ساعت بازی یا فیلم انجام میدم به نظر شما این۴۵ دقیقه رو خاموش کنم اسلیب یا هایبرنیت اگه میشه نظرتون رو برام ایمیل کنید با تشکر
سلام ببخشید از کجا باید بفهمم بار قبلی اپ تاپم شات داون بوده یا هایبرنت؟؟