نسخه ششم Norton 360 منتشر شد ( به همراه بررسی )
برنامه های امنیتی همیشه یکی از مهترین برنامه هایی هستند که در سیستم ما وجود دارند . چون ما را در برابر خطرات دنیای مجازی محافظت میکنند . پس در انتخاب یک برنامه امنیتی باید تا حد امکان دقیق بود و انتخاب سلیقه ای و یا از روی تعصبات بیجا ، کار عاقلانه ای نیست . شرکت های زیادی در سراسر دنیا اقدام به ساخت برنامه های امنیتی در سطوح مختلف میکنند . هر شرکت معمولا دو یا سه نسخه که دارای سطوح متفاوتی از نظر امنیت و تعداد ابزارها میباشند ، ارائه میدهند . به عنوان مثال شرکت ESET محصولات خود را در دو نسخه ESET AntiVirus و ESET Smart Security ارائه میدهد . نسخه اسمارت سکیوریتی از نظر تعداد ابزارها و پروتکشن ها در سطح بالاتری نسبت به نسخه ESET AntiVirus قرار میگیرد . دیگر شرکت های نیز نسخه های دیگری با نام هایی مانند Internet Security ، Pro و موارد دیگر را به کاربران پیشنهاد میکنند که البته از نظر قیمت نیز با هم تفاوت هایی را دارند . شما میتوانید بسته به نیاز و سطح دانش خود در زمینه کار با این نرم افزارها ، یکی از آنها را انتخاب کنید . مسلما نسخه هایی مانند اینترنت سکیوریتی دارای پیچیدگی هایی هستند که زیاد به کاربران تازه کار و معمولی پیشنهاد نمیشود . البته وجود این پیچیدگی ها نیز تامین نیاز کاربران حرفه ای میباشد که نیاز به پیکربندی دقیق نرم افزار را دارند .
امروز میخواهیم نگاهی به یکی از محصولات شرکت معتبر و بزرگ سیمانتک به نام نورتون ۳۶۰ داشته باشیم . به عقیده بسیاری از کارشناسان ، این شرکت بزرگ ترین و قدرتمندترین شرکت ارائه دهنده محصولات امنیتی در دنیاست .
بارزترین تفاوت بین نورتون ۳۶۰ و نورتون اینترنت سکیوریتی رابط کاربری آنها میباشد . نورتون ۳۶۰ بیشتر برای کاربران متوسط طراحی شده است که میخواهند امنیت سیستم را به شکل متعادلی و بدون انجام تغییرات زیاد ، تامین کنند . در حالی که نورتون اینترنت سکیوریتی بیشتر به منظور استفاده توسط کاربران حرفه ای طراحی شده است که نیاز به پیکربندی های مخصوص خود دارند . در حقیقت تفاوت زیادی در بازدهی و حفاظت به عمل آمده بین این دو نرم افزار وجود ندارد و تنها نیاز کاربران و سطح اطلاعات آنهاست که تفاوت ها را بوجود می آورد .
اما در ادامه قصد داریم تا به بررسی برخی از قابلیت های نورتون ۳۶۰ بپردازیم . برخی از این قابلیت ها بهبود یافته اند و برخی دیگر نیز به تازگی به نسخه ۶ اضافه شده اند . با گویا آی تی همراه باشید ………
Self-Healing Installer : اولین مرحله کار ، نصب نورتون ۳۶۰ میباشد . نورتون ۳۶۰ از یک نصاب مجزا استفاده میکند . دلیل این کار نیز مشخص است . عدم دخالت بدافزارها در فرآیند نصب نرم افزار . در واقع بدافزارها به راحتی میتوانند در روند نصب برنامه هایی که از نصاب یا همان Installer استاندارد ویندوز استفاده میکنند ، اخلال ایجاد کرده و مانع از نصب آنها شوند . البته باید توجه داشته باشید که بدافزار تنها مانع از نصب برنامه های امنیتی میشوند و با سایر برنامه ها معمولا کاری ندارند . اگر در روند نصب نیز اخلالی بوجود بیاید ، از طرف اینستالر یک پیام کد شده برای مرکز سیمانتک ارسال میشود و در جواب آن یک اسکریپت بازگشت داده خواهد شد که مشکل بوجود آمده را به صورت اتوماتیک حل میکند .
Norton Management : مدیریت نورتون در واقع یک کنسول است که از طریق آن میتوانید به مدیریت دستگاه هایی بپردازید که در آنها نیز از برنامه های امنیتی شرکت سیمانتک استفاده شده است . این قابلیت که در محصولات ۲۰۱۲ این شرکت ارائه شده است ، به شما این امکان را میدهد تا به مدیریت لایسنس های مربوط به برنامه هایی نظیر Norton Internet Security ، Norton AntiVirus ، Norton Anti-Theft و Norton Mobile Security که در دیگر دستگاه های خود نصب کرده اید ، بپردازید . علاوه بر این شما میتوانید لایسنس های خود را با کلیدهای جدید آپدیت کنید . حتی امکان حذف برنامه ها و حل مشکلات مربوط به پیکربندی های نرم افزاری نیز برای شما فراهم شده است . قابلیت هایی کهNorton Management در اختیار کاربر میگذارد ، شبیه به McAfee All Access میباشد .
فایروال : یکی دیگر از بخش های نورتون ۳۶۰ ، فایروال میباشد . این فایروال هر آنچه را که یک فایروال خوب باید انجام دهد ، انجام میدهد . با استفاده از فایروال نورتون ۳۶۰ میتوانید پورت های سیستم را مخفی کنید و یا حتی فایروال را به شکلی تنظیم کنید تا خارج از شبکه محلی قابل مشاهده نباشد . علاوه بر این موارد ، فایروال نورتون میتواند نظارت دقیقی بر مجوزهای دسترسی برنامه ها به اینترنت داشته باشد که نسخه ۶ هوشمندتر از همیشه عمل میکند .
یکی از دلایلی که بر قدرت فایروال نورتون می افزاید ، استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از میلیون ها کاربر این برنامه است . این اطلاعات در پایگاه داده نورتون ذخیره میشوند و با استفاده از همین اطلاعات ، فایروال نورتون میتواند صدها میلیون فایل سالم را شناسایی کرده و پیکربندی های مورد نظر خود را برای آنها انجام دهد . همچنین این اطلاعات باعث شناسایی فایل های مخرب نیز خواهند شد که به فایروال در تشخیص آنها کمک میکند . فعالیت برنامه ها و فایل هایی که به عنوان آلوده علامت گذاری شوند ، خیلی سریع خاتمه خواهد یافت . اما در صورتی که فایروال با یک فایل ناشناخته که قصد برقراری ارتباط با اینترنت دارد برخورد کند ، ویژگی های رفتاری آن را مورد بررسی قرار خواهد داد و در صورت مشاهده هر گونه رفتار مشکوک ، مانع از ایجاد دسترسی آن برنامه به اینترنت خواهد شد .
سیستم حفاظتی SONAR 4 : نورتون ۳۶۰ سیستمی که شامل چهار فرآیند حفاظتی میشود را به کاربران خود ارائه میدهد . در ادامه نگاهی به این چهار فرآیند خواهیم داشت .
* سیستم داخلی پشتیبان گیری از اطلاعات : مسلما نیازی نیست در مورد ایجاد نسخه های پشتیبان از فایل های مهم و ضروری توضیح دهیم . نورتون ۳۶۰ یک سیستم پشتیبان گیری داخلی دارد که از طریق آن میتوانید از فایل های مهم خود پشتیبان گیری کرده و روی یک حافظه فلش ، هارد دیسک اکسترنال و یا حتی فضای وب نگهداری کنید . لازم به ذکر است که نورتون دو گیگابایت فضای وب در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید فایل های خود را روی آن ذخیره کنید .
* محافظت در برابر خطرات ایمیل و نرم افزارهای پیام رسانی سریع : ایمیل ها و نرم افزارهای پیام رسان همیشه جزو گروهی از برنامه هایی هستند که در شیوع یک بدافزار نقش اساسی را بازی میکنند . محتوای آلوده از طریق این دو به راحتی و با حداکثر سرعت در اینترنت پخش شده و طیف وسیعی از کاربران را آلوده خواهد کرد . در سیستم حفاظتی دوم ، محتوای این گونه پیام ها و ایمیل ها قبل از باز شدن توسط کاربر بررسی خواهد شد و در صورت وجود موارد آلوده به کاربر هشدار میدهد .
* جلوگیری از دانلود فایل های آلوده : به جز لایه دفاعی که مرورگر شما با سیستم های تشخیص آلودگی فایل های دانلودی مخصوص به خود ایجاد میکند ، سیستم سوم حفاظتی نورتون ۳۶۰ نیز میتواند به عنوان لایه دفاعی دوم عمل کند . پس اولین لایه دفاعی مرورگر و سپس نورتون ۳۶۰ خواهد بود .
* نگهداری اطلاعات کاربری شما در یک مکان امن : نورتون ۳۶۰ امکان ذخیره سازی اطلاعات کاربری مانند نام های کاربری و کلمات عبور را در اختیار شما میگذارد . این اطلاعات سپس به صورت امن ذخیره میشوند تا از دسترس هکرها و بدافزارها به دور باشند .
بهینه سازی تنظیمات و بهبود کارایی سیستم : نورتون ۳۶۰ میتواند تنظیمات سیستم شما را بهینه سازی کند تا کارایی آن بهبود یابد . یکی از مواردی که نورتون ۳۶۰ آن را انجام میدهد ، پاک سازی فایل های غیر ضروری است . این کار به آزاد شدن حافظه اصلی سیستم کمک میکند و در واقع سیستم را در بالاترین سطح بازدهی خود قرار میدهد .
جلوگیری از دریافت بروز رسانی های غیر ضروری : به صورت کلی بروز رسانی های اغلب نرم افزارهای بزرگ و مشهور به دو تقسیم میشوند . این دو دسته را بر اساس درجه اهمیت آنها دسته بندی میکنند . دسته اول که بروز رسانی هایی با وضعیت بحرانی یا Critical هستند که نصب آن باید در اسرع وقت انجام شود . دسته دوم نیز بروز رسانی هایی با وضعیت مهم یا Important میباشند که نصب آن ها نیز مهم بوده اما ضروری نیست .
نورتون ۳۶۰ قابلیتی را در اختیار کاربر میگذارد که در صورت استفاده از شبکه هایی مثل 3G ، بروز رسانی هایی که بحرانی نیستند ، دریافت نشوند . این مورد باعث میشود تا هزینه اضافی برای کاربری که از شبکه 3G استفاده میکند ، در بر نداشته باشد . البته این مورد هنوز در کشور ما که شبکه های 3G وجود ندارند ، کاربردی نخواهد داشت ( در زمان نوشته شدن این مطلب ) .
مانیتورینگ شبکه : اگر از یک شبکه وای فای در منزل استفاده میکنید و نگران استفاده غیر مجاز دیگران ( مانند همسایه ها ) از شبکه خود هستید ، دیگر دلیلی برای نگرانی وجود ندارد . چون نورتون ۳۶۰ به شما این امکان را میدهد تا شبکه ی خود را به صورت کامل رصد کرده و دسترسی افراد غیر مجاز به شبکه را فورا قطع کنید .
مدیریت استارت آپ : استارت آپ سیستم محلی است که برنامه ها ، آدرس فایل اصلی خود را در آنجا قرار میدهند تا به محض بالا آمدن سیستم عامل ، اجرا شوند . نورتون ۳۶۰ با ابزاری به نام Startup Manager به شما این امکان را میدهد تا به مدیریت برنامه هایی که در استارت آپ قرار گرفته اند بپردازید .
ثبت گزارش ماهانه از فعالیت ها : تمام فعالیت هایی که در یک ماه گذشته انجام شده اند ، توسط سیستم گزارش گیری نورتون ۳۶۰ ثبت خواهند شد و شما میتواند آنها را مشاهده کرده در صورتی که فعالیت مشکوکی در جریان بود ، به سرعت اقدامات مورد نظرتان را در جهت مقابله با آن انجام دهید .
پشتیبانی ۲۴/۷ از طریق سه کانال ارتباطی : منظور از پشتیبانی ۲۴/۷ ، پشتیبانی است که ۲۴ ساعته و در ۷ روز هفته ارائه میشود . این پشتیبانی که رایگان نیز میباشد ، از طریق چت ، ایمیل و تلفن انجام میشود .
ساخت دیسک بازیابی : دیسک بازیابی به شما این امکان را میدهد تا در صورت آلودگی سیستم به بدافزارهای مختلف ، بتوانید از طریق بوت آن را بازیابی کنید . تنها کافیست که یک فلش دیسک یا یک سی دی را از طریق نورتون ۳۶۰ به دیسک بازیابی تبدیل کنید تا خیالتان برای مقابله با بدافزارهای راحت تز از قبل باشد .
محافظت در برابر خطرات فیسبوک : نورتون ۳۶۰ با قابلیتی به نام Norton Safe Web به شما اطمینان میدهد که لینک های مخرب و آلوده در فید اکانت فیسبوک شما ظاهر نخواهد شد .
منابع ۱ – ۲
دانلود این نسخه ۶ از سایت میهن دانلود
ممنون از این مطلب جالب
بنظر من که Norton توی آنتی ویروس و امنیت حرف اول رو میزنه
من روی لپ تاپ norton internet security رو دارم واقعا عالیه !
سلام حسین جان .
خواهش میکنم .
خودم تا حالا نورتون رو امتحان نکردم ولی تعریفش رو زیاد شنیدم . مخصوصا اینکه محصول سیمانتک هست . سیمانتک هم که غول امنیته .
راستی حسین جان سایتت هم خیلی عالی بود .
مخصوصا بک گراندای کریس 😀 . ایول …….
Tnx 😀
این انتی ویروس عالی مرسی
نسخه اصل با این دانلودی ها چه فرقی دارن؟
سلام .
خواهش میکنم .
مسلما خریدن نسخه اصل خیلی بهتر و مطمئن تر از نسخه های دانلودی کرک شده هست . وقتی شما نسخه اصل رو میخرید ، یک لایسنس به شما داده میشه که با استفاده از اون میتونید با خیال راحت آنتی ویروستون رو آپدیت کنید یا از سایر خدماتش استفاده کنید . ولی آنتی ویروس هایی که نیاز به یوزرنیم و پسورد دارن ، علاوه بر دردسرهاشون ( واسه پیدا کردن یوزرنیم و پسورد ) ، گاهی اوقات به ظاهر آپدیت میشن ولی در عمل هیچ آپدیت انجام نشده . چون شرکت سازنده متوجه این شده که شما دارید از یه نسخه غیر قانونی استفاده میکنید و شما رو به سمت سرورهای Fake هدایت میکنه تا آپدیت ها رو از اونجا بگیرید .
موفق باشید …….
مرسیی از توضیحاتتون
خواهش میکنم ……
سلام علیرضا جان
مثل همیشه عالی بود…
میشه در مورد این قسمت از حرفاتون بیشتر توضیح بدین(چون شرکت سازنده متوجه این شده که شما دارید از یه نسخه غیر قانونی استفاده میکنید و شما رو به سمت سرورهای Fake هدایت میکنه تا آپدیت ها رو از اونجا بگیرید) سرورهای Fake چیه؟
یا اینکه منبعی رو معرفی کنید اطلاعات بیشتری به دست بیارم…
سلام مهدی جان .
خواهش میکنم ….
سرور Fake در واقع یه سروری هست که آپدیت هایی داخلش وجود دارن که هیچ تاثیری بر عملکرد آنتی ویروس ندارن . یعنی آپدیت انجام میشه ولی در واقع تاثیری در شناسایی بدافزارها نداره . سیاست بعضی شرکت های سازنده برنامه های امنیتی اینطوریه . با این کار حداقل سهم خودشون رو توی بازار افزایش میدن . حتی اگه سود زیادی براشون نداشته باشه .
موفق باشی ……
با سلام خدمت علیرضا عزیز.
من هر از چند گاهی نورتون رو تست میکنم . و تقریبا هر موقع ورژن جدیدش اومده و تعریفاتش رو شنیدم برای یه مدت رو سیستم نصب میکردم …
ولی همیشه نا امیدم کرده..
یه بار که کلا سیستمم ویروس گرفت و آنتی ویروس آپدیت شده ی Eset smart security (البته با یوزر و پسورد جعلی)داشتم ..
ویروس نیو فولدر بود بشکلی که فولدر .exe درست میکرد ولی اسمش رو تغییر میداد به صورت خودکار یه اسمی مثل mp3 . video
و غیره براش درست میکرد..
ESET smart اول این ویروس رو شناسایی کرد البته نتونست کاری از پیش ببره . یعنی مثلا شناسایی کرد و گرفتش ولی بعد دوباره بدتر شد و حتی شناسایی هم نمیتونست بکندش
منم نورتون سکیوریتی ریختم (تریال) و آپدیت کردم و اسکن کردم..
اصلا نگرفتش . بعد که خودم حتی رو فایل مورد نظر که قشنگ پسوندش EXE بود بردمش بازم میزد Safe..
چی بگم. کسپر نصب کردم …. بدون آپدیت گرفتش !!!
بعد از اون دوبار دیگه نورتون نصب کردم .
دفعه آخر همین چند ماه پیش بود قبلش ۳۶۰ نصب کردم. و بعدش اینترنت سکیوریتی تریال ..که ببینم چطوره.
یکی از دوستان یه فلش آورد و گفت که برام آنتی ویروس بریز که خیلی سیستمم ویروسی شده. منم چون میدونستم که حتما فلششم ویروس گرفته . شروع کردم به اسکن با نورتون . و داشتم پینجره اسکن رو هم تماشا میکردم و منتظر بودم ویروس بگیره . ویروسهای تابلوی مثل arash.exe یا mp3.exe رو اسکن کرد و در آخر بهم گفت هیچ ویروسی نیست!!!!
منم که میدونستم نتونسته فلش و در آوردم و avast internet security نصب کردم و ۱۶ تا ویروس گرفت!!!
الان هم ترجیح میدم از کسپر استفاده کنم . در حالی که سنگینتر از بقیه سکیوریتیهاست اما بهش اطمینان دارم و همیشه تو شرایط بحرانی کمکم کرده..
(تجربه ی شخصی . امیدوارم نسخه ی ۶ واقعا همینجوری که میگین باشه)
راستی پشتیبانی آنلاینش خیلی باحاله یه بار امتحان کردم . خیلی خوب پاسخ میدن و نیاز بود میان تو کامپیوترت و رموتش میکنن و مشکلت رو خودشون حل میکنند . یه خاطره باحالی دارم در موردش.
راستی علیرضا . آپدیت گوگل کرومم درست شد..
رفتم از خود سایت کروم یکی دانلود کردم و نصب کردم که دیدم درست شده بعد که دقت کردم دیدم من google update ام از تو قسمت استارت آپ حذف شده بوده (خودم وقتی استارت آپ و پاکسازی میکردم اینم غیر فعال کرده بودم )و الان دوباره بر گشته . (شاید مربوط به اون بوده ) و به رجیستری اصلا مربوط نبود . چند بعد اون چندین بار رجیستری و تمیز کردم و هنوز کار میکنه .
سلام .
منم آپدیت کرومم درست شد . منم قبلا از سایت اصلی کروم گرفته بودم . یه مدت آپدیت نمیشد که فکر کنم به خاطر همون جریان SSL و اینجور چیزا بود که دولت محدودش کرده بود . بعدش درست شد .
اوه ، واقعا عجیبه که نتونسته همچین ویروس های تابلویی رو شناسایی کنه . البته چندتا دوستام ازش راضی بودن . حالا نمیدونم چطوریه که با این همه اسم و رسم نتونسته این ویروسا رو شناسایی کنه .
البته من یه چند مدت پیش یه مطلبی رو خوندم در مورد عملکرد برخی از بدافزارها بود . نوشته بود که بعضی از بدافزارها اصلا نمیزارن که آنتی ویروس ها به شکل درست عمل کنن و اطلاعات غلط به آنتی ویروس میدن و یا کلا سیستم عامل رو طوری پیکربندی میکنن که اجازه دسترسی به بدافزارها رو به آنتی ویروس نده .
با سلام و خسته نباشین
انصافا سایت به روز، ساده و شیک، پر محتوا و آموزنده ای دارین.
خسته نباشین
از سال ۲۰۰۰ که دارم از محصولات نورتون استفاده میکنم. حتی اون قدیما که نرم افزار سنگینی بود و بسیار منابع سیستم رو اشغال میکرد، من به دلیل اطمینانی که داشتم، نصبش میکردم. یکی دو سال به شدت افت کرد و من روی به NOD32 آوردم. اما الان واقعا جزء بهترین هاست.
حالا یه سوال؟ به نظرتون میشه نورتون رو کرک کرد؟ شرکتی که خودش ته همه ی ویروس های جهان رو در میاره، واقعا نمیتونه بفهمه محصولی که خودش نوشته، کرک شده یا معتبره؟
کسایی که شکایت می کنن حتما از نسخه کرک شده استفاده می کنند.
درود
نورتون آنتی ویروس خوبیه
اما VB100 میگه که توی دیتابیس و رفتار شناسی Emsisoft با اختلاف فاحشی برترین آنتی ویروس جهان است
http://www.virusbtn.com/vb100/RAP/RAP-quadrant-Aug-Feb12-850.jpg
salam
man ghablana az antivirus haye mokhtalef estefade mikardam, mesle : nod – kasper –
yeki doma bishtar tool nemikeshi windowsam moshkel peyda mikard , bad nobat be norton resid , man taghriban 8 sale az norton estefade mikonam on moghe norton system work bod , ta alan winam hich moshkeli peyda nakardesht , ta zamani ke windows jadid mikhastam nasb konam – fogholadast man hichio bejoz norton ghabol nadaram
ببخشید یک سوال داشتم . می خواستم بپرسم کاسپرسکای اینترنت سکوریتی وقتی آپدیت میشه از حجمش کم می شه( مثلا قبل از آپدیت ۱۸۰ مگه بعد از آپدیت می شه ۱۵۰ مگ این موضوع منو نگران کرده به خصوص اینکه با آپدیت های بعدی هم این کمبود حجم جبران نمی شه . می خواستم در این مورد من را راهنمایی کنید که به شدت کلافه شدم .