ویروس ها را بکشید
سرگرم کار در اینترنت هستید که چشم تان به لینک برنامه مورد علاقه تان می خورد و آن را دانلود می کنید، اما بعد از اجرا کردن آن رایانه شما به شدت به هم ریخت، سرعت سیستم برای چند روز بسیار کند شده، و هارد دستگاه مدام روشن بود.
متوجه می شوید که به جای برنامه مورد نظرتان چند مگابایت ویروس دانلود کرده اید! چند روز با رایانه سرو کله می زنید تا اینکه سرانجام سیستم عامل به کلی از کار افتاد و هر بار که سیستم بالا می آید، تصویر کاملا سیاه است و هیچ دکمه ای هم نمایش داده نمی شود.
و این در حالی است که شما اطلاعات زیادی روی سیستم دارید که نمی خواهید از دست بدهید، بنابراین به دنبال این هستید که تا حد امکان سیستم عامل فعلی را احیا کنید . در ادامه راهکاری پیشنهاد داده می شود تا با این موضوع مقابله کنید .
۱- وقتی رایانه ویروسی می شود، همیشه مطمئن ترین راه ممکن فرمت کردن کل هارددیسک سیستم است که این کار باعث می شود ویروس به کلی از بین برود و هیچ اثری هم از آن بر جای نماند. اما در بسیاری از موارد از جمله هنگامی که شما نمی خواهید اطلاعات موجود در سیستم تان را از دست بدهید، کارایی ندارد و چاره کار نیست .
انتی ویروس اورجینال
۲- احتمالا ساده ترین کاری که به ذهن بسیاری از کاربران می رسد، باز کردن هارد و بستن آن به رایانه ای دیگر به عنوان هارددیسک دیگر است. در این حالت و اگر انتی ویروس مطمئن و به روزی روی سیستم دوم نصب باشد می توان به راحتی هم هارد ویروسی را اسکن کرد و هم اینکه اطلاعات موجود در هارد را به سیستم دوم منتقل کرد.
اما این روش هم بهترین راه حل نیست، چون شاید رایانه ویروسی لپ تاپ باشد و امکان باز کردن هاردش وجود نداشته باشد. البته در این حالت هم باز می توان از طریق شبکه کردن آن با سیستمی دیگر، رایانه را از نظر ویروسی بودن بررسی کرد. ولی اگر کاربر تنها یک رایانه در اختیار داشته باشد، این روش هم عملی نخواهد بود.
۳- راه حل بعدی فشردن هم زمان سه کلید Alt+Ctrl+Delet و باز کردن Task Manager ویندوز است. در این حالت به احتمال زیاد می توان ویروس را در بخش Processes پیدا کرد، برنامه ای که توان زیادی از پردازنده را به خود اختصاص داده است، احتمالا فایل ویروسی است. با کلیک راست بر روی نام فایل و انتخاب End Process از فهرست، می توان فایل را بست و بعد با نصب انتی ویروس مناسب، سیستم را اسکن کنید.
اما این روش هم چندان مناسب نیست، چرا که ویروس های هوشمند پس از دسترسی پیدا کردن به سیستم، هرگز اجازه کارکرد صحیح را به آنتی ویروس نمی دهند.
۴- راه حل بعدی اجرا کردن ویندوز در Safe Mode است. این کار را می توان با فشردن کلید F8 هنگام بوت شدن سیستم و انتخاب گزینه Safe Mode انجام داد.
در این وضعیت، بسیاری از برنامه ها، سرویس ها و درایوهای ویندوز بارگذاری نمی شوند و به همین دلیل شانس اجرا نشدن ویروس زیاد است. ضمن اینکه اسکن کردن سیستم با انتی ویروس از Safe Mode بسیار کارآمدتر و مطمئن تر است.
این روش درباره ویروس های ابتدایی خیلی خوب جواب می دهد، اما ویروس هایی پیشرفته گول Safe Mode را نخواهند خورد! پس این روش هم اه حل چندان مناسبی نیست.
۵- اما نظرتان درباره آنتی ویروسی که اصلا روی سیستم نصب نشود چیست؟
اگر آنتی ویروس روی سیستم نصب نشود، خطر دخالت ویروس در آن را به صفر می رساند و خیلی راحت می تواند سیستم را برای یافتن فایل های آلوده بگردد و آنها را از بین ببرد.
خوشبختانه بیشتر سازندگان مطرح برنامه های آنتی ویروس، نسخه ای از برنامه خود را به شکل دیسکی قابل بوت ( Bootable) به رایگان ارائه می دهند.
بنابراین کافی است این برنامه را دریافت و روی CD بریزید، سیستم را با آن بوت کنید تا به جای ویندوز برنامه امنیتی مورد نظر اجرا شود. سپس اط طریق این برنامه می توان به جنگ ویروس رفت.
خرید انتی ویروس بیت دفندر
این برنامه های امنیتی معمولا واژه Rescue را در نام خود یدک می کشند. به عنوان مثال آنتی ویروس قابل بوت AVG را می توانید با نام AVG Rescue CD از این نشانی دریافت کنید :www.avg.com/ww-en/avg-rescue-cd
Avira دیگر شرکت امنیتی مطرح در زمینه آنتی ویروس نیز برنامه مشابه خود را به رایگان با نام Avira Anti Vir Rescue System در این نشانی قرار داده است:
www.avira.com/en/downloads#tools
برنامه های Rescue معمولا در دو نسخه سی دی و یواس بی عرضه می شوند. در هر دو حالت باید از طریق بایوس سیستم تعیین کنید که سیستم از چه طریق بوت شود(برای رفتن به بایوس هم باید هنگام بوت شدن سیستم کلید Delete را بزنید.)
بعد از تغییر دادن اولویت بوت سیستم، سی دی را داخل درایو بگذارید( یا فلش را به درگاه یو اس بی وصل کنید) سپس سیستم را Restart کنید. می بینید که هنگام بوت شدن سیستم گزینه جدیدی نمایان می شود و از شما می پرسد که آیا تمایل دارید سیستم را از طریق درایو سی دی بوت کنید ؟ با تایید کردن این پرسش برنامه انتی ویروس وارد عمل می شود و سیستم در محیطی کاملا جدید که در واقع همان برنامه انتی ویروس است، بوت می شود.
رابط کاربری این برنامه ها بسیار ساده است و به راحتی می توانید از گزینه های موجود در آن استفاده کنید. از طریق همین برنامه می توانید تعیین کنید برنامه کدام بخش سیستم را اسکن کند. بسته به حجم داده های موجود در هارد، اسکن کردن ممکن است از چند دقیقه تا یکی دو ساعت طول بکشد. اما می توانید مطمئن باشید که با این روش آنتی ویروس با نهایت قدرت خود به سراغ ویروس می رود و بیشترین شانس را برای نابود کردن تمام فایل های آلوده سیستم دارد.
در بیشتر موارد مشکلات سیستم با این روش برطرف می شود و دست کم می توانید اطلاعات ضروری خود را در جایی امن ذخیره کنید تا سر فرصت کل سیستم را فرمت کنید و ویندوز جدیدی را روی ان نصب کنید.
بسیار عالی بود استفاده کردیم از این مطلب. ممنون
من همه روش های بالا رو امتهان کردم نشد اما یه ویندوز۹۸ نصب کردم از اونجا فایل هامو زدم رو فلش و کل هاردو فرمت کردم ۴ ساعت بیشتر طول نکشید. اسم ویروسی که تو دستگاه بود yuoa بود هیج آنتی ویروسی اونو پیدا نکرد
شما برو آنتی ویروس آویرا نسخه primum security suite رو نصب کن بعدش آپدیت کن محاله که این ویروس رو نابود نکنه!!
salam doste aziz mamnon babat etelaateton mishe ye sey eteaatam dar morede esme viros ha bezarin
?
mamnon misham
سلام
من قبلا شنیده بودم این svchost.exe ویروسه – شما هم تو شکل مشخص کردین که غیر فعالش کنیم
ولی تو یکی از سیستم های من تو تا از اینا هست
میشه بگید اینا چی هستن ؟
ممنون
svchost.exe یکی از سرویس های ویندوزه