آموزش هنر عکاسی – جلسه دوم
سلام
با درس دوم از سری آموزشهای هنر عکاسی در خدمتتون هستیم.
در جلسه اول از آموزش هنر عکاسی با مفاهیم شاتر، آپرچر و دیافراگم آشنا شدیم. حال قصد داریم به مفهوم دیگری به نام ایزو بپردازیم. ولی قبل از آن نیاز است توجه شما را به نکته ای جلب کنم.
شاتر و دیافراگم (اپرچر) با هم رابطه دارند به اینگونه که اگر نیاز به ثبت عکسی با سرعت شاتر بالا دارید باید از دیافراگم (اپرچر) بازتر استفاده کنید که نور بیشتری وارد دوربین شود و اگر شرایط نوری ضعیف است بسته به نوع عکسی که میگیرید یا سرعت شاتر را کم میکنید یا دیافراگم را باز میکنید.
همه این مهارت ها به مرور زمان و با تمرین کسب میشود.
ایزو (ISO):
ایزو تعیین کننده میزان حساسیت فیلم ویا سنسور تصویر دوربین عکاسی است. یعنی هرچه عدد ایزو بزرگتر باشد میزان نور بیشتری در در عکس ثبت میشود. دقیقا این قابلیت دوربین نیز همانند چشم انسان است، زمانی که شما وارد یک اتاق تاریک میشوید یا از یک فضای آفتابی وارد فضای یک ساختمان میشوید در اولین نگاه همه جا را تاریک میبینید. کم کم حساسیت چشم به نور بیشتر میشود و شما میتوانید محیط اطراف خود را نظاره کنید.
ایزو هم زمانی که محدودیت در سرعت شاتر یا باز بودن اپرچر (دیافراگم) داشتید به کمک شما میآید و با بالاتر بردن حساسیت سنسور تصویر و یا فیلم عکاسی نور مورد نیاز خود را ثبت میکنیم.
بطور مثال فرض کنید قصد دارید عکسی از کهکشان راه شیری را در زمینه طبیعت ثبت کنید. بدلیل اینکه موقعیت اجرام آسمانی نسبت به ما دارای حرکت است و همجنین نوری که از آن اجرام به ما میرسد کم است ما به اجبار باید زمان نوردهی حدود 25 الی 30 ثانیه را با یک دیافراگم باز انتخاب کنیم ولی با این حال نوری که به سنسور تصویر یا فیلم عکاسی ما میرسد کافی نیست.
چاره کار بالا بردن میزان حساسیت سنسور یا فیلم عکاسی است. چون اگر بخواهیم زمان نوردهی را به بیشتر از 30 ثانیه افزایش دهیم به دلیل متحرک بودن اجرام آسمانی عکسی تار خواهیم داشت.
اما بخاطر داشته باشید که با بالا رفتن حساسیت، میزان نویز ثبت شده در عکس شما نیز افزایش مییابد، پس بی دلیل از ایزوهای بالا استفاده نکنید و تا جایی که برای شما امکان دارد با تغییر سرعت شاتر و دهانه دیافراگم به نوردهی مطلوب دست پیدا کنید.
انواع دوربین:
دوربین از زمان اختراعش تا به امروز ابداعات زیادی را به خود دیده و روز به روز تکامل یافته است.
در درجه اول دوربینها به دو دسته اصلی آنالوگ و دیجیتال دسته بندی میشوند.
دوربینهای آنالوگ که در گذشته کاربرد بیشتری داشتند برای ثبت عکسهای خود از فیلمهای عکاسی استفاده میکردند که پس از ثبت عکس برای قابل استفاده شدن به صورت عکسهایی که ما میشناسیم نیاز به فرایند ظهور داشتند.
عیب اینگونه دوربینها این بود که عکاس تا زمان ظهور عکس بطور قطع از ثبت آن به همانگونه که انتظار داشت مطمئن نبود و برای حساسیتهای مختلف نیاز به تهیه نگاتیوهای (فیلم عکاسی) مختلف بود.
اما امروزه شما با تهیه یک حافظه برای دوربین خود میتوانید هزاران عکس تهیه و بر روی آن ذخیره کنید و حتی در همان لحظه عکسهای گرفته شده را ببینید. همه این قابلیتها و قابلیت های دیگر که در ادامه با آنها آشنا میشویم را مدیون دوربینهای دیجیتال هستیم. پس در جلسات بعد نیز با ما همراه باشید تا مطالب بیشتری درباره عکاسی را یاد بگیریم.
عالیه خسته نباشید
ادامه بدید ممنون
ممنون از انگیزه ای که برای ادامه کار دادید
بسیار جالب بود موفق باشید