نحوه خرید آنلاین امن و مطمئن

نحوه خرید آنلاین امن و مطمئن
  • 1393/10/29
  • مهدي ده نبي
  • 0

این روزها با پیشرفت تکنولوژی و ماشینی شدن کارها، بعضی افراد ترجیح می دهند که به منظور سرعت بخشیدن به کارها و رسیدگی به امور روزانه، از ویژگی های اینترنتی استفاده نمایند. یکی از این قابلیت ها، امکان خرید اینترنتی است که بسیاری از بانک ها از این امکان پشتیبانی می کنند. اما باید بدانید که خرید اینترنتی به صورت صد در صد مطمئن نیست و باید موارد امنیتی زیادی را در این زمینه رعایت کنید. با گویا آی تی همراه باشید تا این نکات را با شما در میان بگذاریم.

online-shopping

نکات عمومی :

  • هرگز اطلاعات کارت های اعتباری خود را از طریق اس ام اس، ایمیل، شبکه های اجتماعی و یا حتی به صورت پیغام خصوصی در انجمن ها برای کسی ارسال نکنید. همچنین از وارد کردن آنها در سایت های غیر مطمئن خودداری نمایید.
  • اطلاعات شخصی خود را به کسی ندهید. فروشنده ها اصولا نیازی به داشتن تاریخ تولد، شماره شناسنامه و موارد اینچنینی از شما ندارند.
  • همواره به یاد داشته باشید که از کاکانت های بانکی خود هنگام پرداخت های آنلاین خارج شوید.

همواره سیستم عامل ویندوز، مک و تلفن همراه خود را به روز نگاه دارید:

همانطور که اغلب دنبال این هستید که نرم افزارها و مرورگرهای خود را به روز نمایید، ضمن آن باید سیستم عامل خود را نیز به روز نگه دارید. به این منظور هفته ای یک بار چک کنید که آپدیت جدیدی برای سیستم عامل شما آمده است یا خیر؟ همچنین از یک آنتی ویروس خوب و قوی برای جلوگیری از ورود بدافزارهای مخرب به سیستم تان استفاده کنید و آن را نیز به روز نگه دارید.

همچنین برای ورود به سیستم آنلاین بانک ها، از رمز عبورهای طولانی و غیر قابل حدس استفاده کنید. رمزهایی مانند تاریخ تولد، شماره شناسنامه و این قبیل موارد، اصلا مورد اعتماد نیستند. اگر مدت زیادی نیز میگذرد که رمز عبور خود را تعویض نکرده اید، لطفا همین الآن این کار را انجام دهید.

shopping-browsers

از اینترنت شخصی خود استفاده نمایید:

هیچ گاه از وای فای و یا کامپیوترهای عمومی، به منظور خرید آنلاین استفاده نکنید. این هشدار شامل کتابخانه ها و فرودگاه ها نیز می شود.

اگر مجبور به خرید اینترنتی در خارج از منزل هستید، لطفا اینترنت سیمکارت خود را روشن کرده و تا حد امکان از وای فای غیر شخصی استفاده نکنید. استفاده از وی پـی ان نیز می تواند گزینه خوبی در این زمینه باشد.

برای خرید های آنلاین، از یک مرورگر به روز استفاده نمایید. در کنار آن می توانید از یک مرورگر تاریخ مصرف گذشته برای وب گردی های معمولی استفاده کنید.

همچنین می توانید یک آدرس ایمیل جداگانه برای خریدهای آنلاین در نظر بگیرید تا از شر اسپم ها و … در امان بمانید.

shopping-lock

درباره فروشنده ها تحقیق کنید :

در صورتی که قصد خرید آنلاین از فروشگاهی دارید که تا به حال اسم آن به گوشتان نخورده است، حتما قبل از خرید، در مورد ماهیت و سیستم فروش آن تحقیق نمایید. به راحتی با نوشتن نام فروشگاه می توانید به تحقیق در مورد آن بپردازید. این موضوع را نیز در ذهن داشته باشید که اگر تعداد کامنت های مثبت زیاد بود، حتما چک کنید که کامنت ها متعلق به یک شخص نباشند. ( یک شخص با چند نام کاربری )

در نام دامنه سایت، چک کنید که حتما دارای پورت HTTPS و یک قفل در کنار آن باشد. بعضی از سایت ها نیز دارای نماد خاصی از یک وبسایت سوم شخص می باشند که آنها نیز تا حدودی مطمئن به نظر می رسند. ( مانند نماد Payline )

shopping-app-permissions

خرید توسط تلفن هوشمند یا تبلت :

علاوه بر نکات فوق، هنگام خرید توسط تلفن های هوشمند یا تبلت ها نیز باید مراقب باشید. برای تلفن همراه خود حتما یک رمز عبور در نظر بگیرید و تنظیمات مربوط به قفل شدن اتوماتیک صفحه نمایش طی یک بازه زمانی کوتاه را نیز اعمال کنید.

نرم افزار شخصی فروشگاه های آنلاین، می توانند گزینه مناسبی برای خرید آنلاین باشند. اما پیش از خرید، حتما چک کنید که این سیستم، حتما امنیت لازم برای برقراری ارتباط با سیستم های پرداخت داشته باشد. اگر در این زمینه مطمئن نیستید، می توانید از طریق وبسایت آن فروشگاه در موبایل خود، عملیات خرید را انجام دهید.

همواره بلوتوث خود را در صورت عدم نیاز، خاموش نگه داشته و همچنین چک کنید که چه نرم افزارهایی به آن دسترسی دارند. البته جیلبریک یا روت کردن دستگاه نیز، اگرچه قابلیت های زیادی را به دستگاه اضافه می کند، اما از طرف دیگر راه های نفوذ به دستگاه را نیز بیشتر می کند.

در نهایت، اگر شما دستگاه خود را از دست دادید، در حالی که اطلاعات زیادی در آن دارید یا در حالت لاگین در سایت بانک خود بودید، در اولین فرصت سعی کنید از طریق سیستم های آنلاین، جلوی دسترسی سارق به این اطلاعات را بگیرید. در سیستم عامل iOS با استفاده از Find My iPhone، در اندروید با استفاده از Android Device Manager و در ویندوز فون با استفاده از Find My Phone در WindowsPhone.com می توانید این کار را انجام دهید.

مبلغ نهایی را قبل از پرداخت، محاسبه نمایید :

برخی از فروشگاه ها با استفاده از شگردهای خاصی، مبلغی هرچند کم را به مبلغ نهایی کالا اضافه می کنند و در صورتی که خریدار متوجه آن نشود، به راحتی این مبلغ وارد جیب فروشنده می شود. پس همواره پیش از پرداخت نهایی، از درست بودن مبلغ اطمینان حاصل نمایید.

همچنین پیش از خرید قطعی، حتما به فروشگاه های دیگر نیز سر بزنید. ممکن است فروشگاهی که همیشه از آن خرید می کنید، کمی قیمت را نسبت به فروشگاه های دیگر بالاتر حساب کند. با گشت و گذاری چند دقیقه ای، شاید نتیجه بهتری بگیرید.

امیدوارم هیچ وقت اتفاق بدی در خرید های آنلاین برای شما نیافتد. اگر روش دیگری نیز به نظر شما می رسد، در قسمت نظرات اعلام کنید تا به مطلب اضافه شود و کاربران دیگر نیز در جریان قرار گیرند.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *