آیا ماهواره ی فجر در ماموریت خود شکست خورد؟
به گزارش گویا آی تی، سیزدهم بهمن ماه سال گذشته ماهواره ی فجر به فضا پرتاب شد تا موضوع فضایی و فناوری بار دیگر مورد توجه قرار گیرد اما در ششم اسفندماه سقوط کرد ولی این به معنای شکست در ماموریت نیست. به غیر از دلایل مختلفی که منجر به شادمانی همگانی بخاطر موفقیت در پرتاب ماهواره بود، موفقیت ماهواره فجر می توانست در ارتقای مداری در جهت ارسال ماهوارههای سنگینتر و کاربردی آینده برای کشور یک گام بسیار مهم به شمار آید.
علاوه بر آن، علاقه ی زیادی برای مشاهده اولین علائم موفقیت اولیه در ارتقای مداری ماهواره فجر داشتیم. به دلیل همین علاقه لحظه به لحظه به صورت آنلاین تغییر اعداد نقاط اوج و ارتفاع مدار وحضیض مداری در پایگاههای اینترنتی معتبر بررسی می کردیم. این پایگاه اینترنتی از اعتبار بسیار بالایی برخوردار بود به صورتی که فرض کردیم در ارتقای مداری اتفاق مثبتی رخ داده و به این نکته که با شرایط فنی موجود با چنین اختلافی در دو روز تقریباً امکان ارتقای مداری امکانپذیر نیست، توجه کافی نکردیم.
طبق نتایج گرفته شده احتمال می رود که ماهواره فجر در ارتقای مداری نوعی موفقیت اولیه داشته است و بعد از آن بود که تیتر یادداشت «ویژگیهای فنی ماهواره فجر» به «موفقیت اولیه ماهواره فجر در ارتقای مداری» تغییر یافت. حدود چند ساعت پس از انتشار این مطلب، عدد ارتفاع حضیض مداری ماهواره فجر اصلاح گردید. درست است که برای شکست پاداشی نیست و هیچ شکستی جز آنهایی که پلی برای موفقیتهای آینده بوده در تاریخ ثبت نشده است اما طبق داستان توماس ادیسون که در مورد شکست پل موفقیت است، ادیسون به طراحی و ساخت لامپ برقی پرداخت ولی این دانشمند ۱۰۰ بار شکست خورد تا به موفقیت رسید حتی شکسپیر اعتقاد دارد «موفقیتهایی که نصیب بشریت شده، عمدتاً در میان تحمل و شکیبایی بوده است» و غیر از این هم نیست.
برخلاف ادیسون خیلی از ما ها از شکست خوردن اجتناب میکنیم و همش نگران این هستیم که شکست نخوریم چون هدفمان پیروز شدن است ولی این طرز فکر کردن مثل خیلی چیز های دیگری که در مورد آنها اشتباه فکر میکنیم، نادرست است و خیلی از این طرز فکر ها کمبود طلقی می شود در حالی که انسان با اشتباه کردن حقیر نمی شود بلکه شکست مقدمه ی پیروزی است.
[منبع:Khabaronline]