۵ اصل اساسی برای طراحی دوره آموزشی آنلاین با اثرگذاری و کیفیت بالا
اینترنت سال هاست که وجهه های مثبت خود را به ما نشان داده و از امتیازهای خوبی برخوردار است. واضح ترین ویژگی آن این است که کمک می کند هر کس در هر کجا و در هر شرایط، مهارت های خود را به دیگران یاد دهد. با وجود کثرت دوره های آنلاین، این روزها، آموزش هایی را به رایگان می توانید در اینترنت مشاهده کنید که شاید سال ها پیش برای آن لازم بود میلیون ها خرج کنید و این عالی است.
ایجاد دوره های آموزشی آنلاین کمک می کند تا سطح اعتبار و مخاطب پذیری سایت و بلاگ خود را رفته رفته افزایش دهید. برای این که یک برگزار کننده دوره آنلاین باشید و بتوانید دوره آموزشی عالی ارائه کنید لازم است که ۵ اصل اساسی برای طراحی دوره آموزشی آنلاین خود در نظر داشته باشید. من امروز این ۵ اصل مهم را به شما یاد خواهم داد.
شروع طراحی دوره آموزشی آنلاین برای اثر گذاری و اعتماد سازی
گام اول در طراحی دوره آموزشی آنلاین با انتخاب یک موضوع عالی!
هنگامی که می خواهید اقدام به طراحی دوره آموزشی آنلاین کنید، باید بیاد داشته باشید که هدف شما صرفا این نیست که، یک آموزش درست کنید و روی سایت بگذارید. اگر در موضوعات سایت خود دقیق شوید متوجه می شوید که، موضوعات زیادی وجود دارد که می توان برای آن اقدام به طراحی آموزش آنلاین نمود اما سوالی که باید از خود بپرسید این است!؟
مخاطبین من به چه نوع آموزشی بیشتر احتیاج دارند؟
شما باید آموزشی را بسازید که مخاطبین شما در گیر آن هستند و به آن و راه حل های آن بسیار نیاز دارند.
به عنوان مثال می توانید به محتوای سایت و وبلاگ خود نگاه کنید و دقت کنید که کدام پست ها مخاطب بیشتری و بازدید بیشتری دارد. همچنین می توانید از موضوعات داغ سایت خود یک زیر شاخه انتخاب کنید و آموزش آنلاین خود را بسازید.
ابزارهای آنالیز سایت شما مثل وبمستر و گوگل انالیتیک به شما کمک می کند که بتوانید موضوعات مهمی پیدا کنید و روی آن ها مانور دهید و دوره آموزشی خوبی بسازید.
از ابتدا شروع نکنید
حقیقت امر این است که اگر الان در ۱۵ سال اخیر زندگی می کردیم، قطعا توصیه می کردم که برای اموزش انلاین خود از ابتدا شروع کنید چرا که محتوای رایگان در اینترنت کم بود! اما معمولا اصول هر علم و آموزشی از ابتدا، در اینترنت وجود دارد. آموزشی ایجاد کنید که، مخاطب آن را رایگان در اینترنت پیدا نمی کند. به همین دلیل لازم نیست الفبای کار خود را یاد دهید چرا که کسی که به سایت شما می آید الفبای محتویات شما را به طور کامل می داند.
موضوعات مهم و داغی انتخاب کنید که از پیش برای کاربر سوال ایجاد کرده اند اما به طور واضح به جزییات ابتدایی نمی پردازد.
برای مثال، اگر در وبلاگ شما در مورد بازاریابی و شبکه های اجتماعی، مطلب های زیادی قرار داده شده است، بهتر است که به جای این که دوره آموزشی تان در مورد انواع شبکه های اجتماعی باشد، به تکنیک های بازاریابی در شبکه های اجتماعی بپردازید.
یک موضوع جالب انتخاب کنید و به طور عمیق و اصولی به آن بپردازید و سعی کنید مخاطب با دیدن و شنیدن آن دست پر از سایتتان بیرون برود.
محتوای تعاملی و تصویری ایجاد کنید
اگر دوره آموزشی که تا کنون دیده اید تنها متن بوده اند و چند اسلاید ساده! باید بگویم که عجب حوصله و انگیزه ای داشته ای که این دوره آموزشی را طی کرده ای!
معمولا دوره های اموزشی مخاطب بیشتری به هود جلب می کنند که، تعاملی باشند و از تصاویر، صدا و صوت و رسانه های مختلف برخوردار باشد.
مخصوصا اگر مخاطبین شما نوجوانان هستند باید این عناصر تعاملی بصری را بیشتر در طراحی دوره آموزشی خود دخیل کنید تا کاربر سرگرم شود و از آموزش لذت ببرد.
حتی باید در این طراحی به روانشناسی رنگ بین قشر مخاطب نیز توجه داشته باشید.
طراحی دوره آموزشی و سهولت استفاده از آن
این چهارمین عنصری است که اگر در آن اشتباه کنید، هر چقدر هم که خوب بافته باشید همه کارتان پنبه خواهد شد! بدین معنی که، کاربر نیاز دارد تا
- به آسانی به دوره آموزشی شما دسترسی پیدا کند
- به آسانی آن را دریافت کند
- به آسانی آن را مشاهده کند
- به آسانی آن را درک کند
هر کدام از این چهار آیتم در طراحی دوره آموزشی شما دچار مشکل شود می تواند مخاطب را از شما دور کند و رضایت درونی او را تامین نکند.
به عنوان مثال پورتالی که از آن برای مدیریت محتوای خود استفاده می کنید ( مدیریت محتوای دوره آموزشی آنلاین ) باید ساده باشد و به سادگی بتوان با آن کار کرد.
یا این که می توانید از طریق ارسال ایمیل های خود کار، محتویات خود را برای کاربران ارسال کنید.
از سویی، خود آموزشی که ایجاد کرده اید باید ساده باشد و با ابهامات، کلمات ثقیل و نمودار های شلوغ و درهم و برهم همراه نباشد تا مخاطب به محض دیدن آموزش موضوع را درک کند. همچنین شلوغ بودن صفحه آموزش نیز می تواند موجب سردرگمی باشد.
پس بیاد داشته باشید همه چیز را ساده وسهل نگه دارید تا مخاطب را بیشتر به خود جذب کنید.
در مورد دوره آموزشی خود بازاریابی کنید
اگر شما یک دوره آموزشی عالی بسازید و آن را صرفا در سایت خود بگذارید و آن را رها کنید قطعا مشتریان زیادی جذب نخواهید کرد. وب سایت شما باید برای دوره آموزشی مورد نظر سئو شود! ( بهینه سازی سایت برای موتور جستجو! ) تا مخاطبینی که به دنبال پاسخ های سوال خود در موتور جستجو هستند بتوانند به کمک سئوی سایت، پاسخ خود را در دوره آموزشی شما بیابند.
همچنین باید در شبکه های مختلف، و یا سایت های مختلف تبلیغ کنید تا مخاطبین بیشتری را به خود جذب کنید. گاهی تبلیغات در کانال های شبکه های اجتماعی، یا در سایر سایت ها می تواند مفید واقع شود اما توجه کنید که تبلیغات باید در بسترهایی شکل گیرد که شباهت محتوایی با دوره آموزشی شما دارند.
مثلا در وب سایت های مکمل وب سایت خود می توانید تبلیغات خوبی داشته باشید.
همچنین پروسه آموزش خود را به گونه ای شکل دهید که به محض ثبت نام کاربران، دوره آموزشی شروع شود و آن ها را ماه ها معطل نکنید.
سد ها را بشکن!
گاهی شما مهارت های عالی دارید اما به دلایلی که فقط برای خودتان اهمیت دارند دست از این کار برمی دارید. همین حالا تو می توانی مهارت هایت را محک بزنی و برای طراحی دوره آموزشی آنلاین جدیدی خود را تست کنی. بسیاری از کسب و کارها دقیقا از همین جا شکل گرفته اند و بسیاری از کارآفرین ها و مدیران استارتاپ ها با کمک این دوره های آموزشی، به شهرت خود کمک کرده اند. چرا منتظر نشسته ای؟ شروع کن.