بررسی انواع باتری یو پی اس و مشخصات آن‌ها

بررسی انواع باتری یو پی اس و مشخصات آن‌ها
  • 1402/4/28
  • گویا آی تی
  • 0

باتری‌های یک سیستم یو پی اس در صورت قطع برق اضطراری را تأمین می‌کنند. باتوجه‌به اینکه انواع مختلف باتری یو پی اس را در بازار می‌توانید پیدا کنید؛ اما برای انتخاب و خرید باتری یو پی اس مناسب باید دانش کافی درباره انواع باتری یو پی اس و تفاوت‌های آن داشته باشید تا بتوانید خرید درستی بر اساس نیاز خود داشته باشید.

آیا علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مختلف باتری‌های یو پی اس، کاربرد آنها هستید؟ پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

باتری یو پی اس چیست؟

سیستم‌های یو پی اس به باتری‌هایی برای ذخیره انرژی نیاز دارند تا بتوانند در صورت قطع برق، فعالیت خود را بدون وقفه انجام دهند. انتخاب فناوری باتری مناسب یک عامل تعیین‌کننده است. یادتان باشد که یکی از موضوعات بااهمیت در هنگام خرید باتری یو پی اس که باید به مدنظر داشته باشید، توجه به مدل و نوع آن است. فقط با خرید باتری یو پی اس که مدل و نوع آن به‌درستی برای سیستم انتخاب شود می‌تواند عملکرد مطمئن و طولانی‌مدت سیستم یو پی اس را تضمین کرد.

کارکرد باتری یو پی اس

یکی از بارزترین کارکردهای باتری یو پی اس این است که در صورت قطعی برق به‌ویژه در شرایط حساس می‌تواند پشتیبان مناسبی برای سیستم شما باشد. در مکان‌های حساس که زمان حرف اول را می‌زند مثل بیمارستان‌ها وجود باتری یو پی اس کمک می‌کند تا زمانی که قرار است برق‌رسانی به سیستم انجام شود به حداقل برسد و در کمترین زمان ممکن به‌محض راه‌اندازی کار برق‌رسانی انجام شود.

باتری‌های یو پی اس چقدر عمر می‌کنند؟

قبل از خرید باتری یو پی اس مگامداوم بهتر است با طول عمر آن‌ها بیشتر آشنا شوید. این موضوع که باتری‌های یو پی اس چقدر طول عمر دارند در انواع مختلف باتری‌ها متفاوت است. در مورد انواع باتری‌های یو پی اس دو مفهوم عمر طراحی باتری و عمر باتری مطرح می‌شود که این دو مفهوم با هم تفاوت‌هایی نیز دارند. آن چیزی که توسط سازنده باتری و در محیط آزمایشگاهی بررسی و تعیین می‌شود عمر طراحی باتری است.

مدت زمانی که شما می‌توانید از یک باتری استفاده کنید به عوامل زیادی بستگی دارد مثل کاربرد آن، چگونگی نصب و شرایط و محیطی که باتری یو پی اس در آن نصب شده است. علاوه بر تمام اینها شرایط نگهداری بر روی طول عمر باتری نیز مؤثر است. معمولاً باتری‌ها عمر مفید خود را زودتر از موعد که سازنده برای آن پیش‌بینی کرده است از دست می‌دهد. مثلاً باتری‌های VRLA ظرفیت خود را در سال‌های میانی از دست می‌دهند و درنهایت آن کارایی را که در سال‌های ابتدایی داشته‌اند روبه‌کاهش می‌رود.

عوامل مؤثر بر طول عمر باتری یو پی اس

عوامل مؤثری که بر طول عمر باتری‌های یو پی اس شما تأثیر می‌گذارد عبارت‌اند از:

  • رطوبت و دمای محیط یو پی اس

  • تعداد دفعات روشن و خاموش‌شدن یو پی اس

  • نوع باتری و محیط ذخیره‌سازی

  • وسعت و فرکانس نگهداری

انواع اصلی باتری‌های یو پی اس کدام‌اند؟

انواع باتری یو پی اس وجود دارد که هر کدام دارای قیمت، طول عمر و نیازهای نگهداری متفاوتی هستند. متعادل‌کردن این سه عامل به مدیران مرکز داده کمک می‌کند تا بهترین خرید باتری یو پی اس را باتوجه‌به نیازهای تجاری خاص خود تعیین کنند.

باتری یو پی اس سرب اسید

یکی از پرکاربردترین باتری‌های یو پی اس باتری‌های سرب اسیدی است. به دلیل سابقه طولانی‌بودن این نوع باتری‌ها اطمینان‌پذیری و مقرون‌به‌صرفه بودن آنها برای کاربران مستند شده است. باتری منبع تغذیه بدون وقفه برای اسید سرب به باتری‌های هواکش و یا باز اسید شناخته می‌شود‌.

دو نوع اصلی باتری‌های منبع تغذیه بدون وقفه LA شامل VRLA اسید سرب تنظیم‌شده با سوپاپ که با نام‌های آب‌بندی‌شده یا بدون تعمیر و نگهداری می‌گویند. باتری‌های LA باطری‌های هواکش یا باز اسید نیز نامیده می‌شوند.

باتری‌های اسید سرب به دلیل ظرفیت بالا و قدرت مناسب برای تأسیسات و کاربردهای بزرگ ایده‌آل است. این نوع باتری برخلاف باتری‌های سرب اسیدی تنظیم شده با شیر دارای مهروموم نیستند و می‌توانند از نظر ایمنی کمی خطرناک باشند؛ بنابراین برای استفاده از آنها باید یک سیستم تهویه مناسب ایجاد شود. همچنین بهتر است در محیط‌های بسته از آن استفاده نکنید.

باتری‌های یو پی اس لیتیوم یونی

خیلی سال است از باتری‌های لیتیوم یونی در ساختار دستگاه الکترونیکی مختلفی استفاده می‌شود. در واقع می‌توان گفت که آن‌ها امتحان خودشان را پس داده‌اند. به همین خاطر امروزه از آن‌ها در سیستم‌های یو پی اس هم استفاده می‌شود. به دلیل مزایای بی‌شماری که دارد محبوبیت زیادی نیز پیدا کرده‌اند. از مزایای این نوع باتری‌ها می‌توان به سایز آن‌ها اشاره کرد. کوچکی و سبک بودن آنها معروف است. چگالی انرژی بالایی دارند و سرعت شارژ شوندگی آن‌ها نسبت به مدل‌های باتری سرب اسیدی بیشتر است. با وجود اینکه از نظر هزینه باتری گران قیمتی است؛ اما به دلیل طول عمر طولانی نسب به باتری‌های مشابه انتخاب مناسبی محسوب می‌شود. باتری لیتیومی به دلیل اینکه توانایی کار کردن در دماهای بالا را دارد و نیاز به خنک‌کننده زیادی ندارد و می‌تواند در هزینه‌های تهویه‌مطبوع صرفه‌جویی داشته باشد.

شیمی‌های لیتیوم یون مختلفی وجود دارد که می‌توان آنها را به شش نوع ساده کرد و انتخاب بین آن‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد.

  • اکسید لیتیوم کبالت (LCO)

  • اکسید لیتیوم منگنز (LMO)

  • اکسید کبالت لیتیوم نیکل منگنز (NMC)

  • فسفات آهن لیتیوم (LFP)

  • نیکل کبالت آلومینا NCA)

  • اکسید تیتانیوم لیتیوم (LTO).

باتری‌های یو پی اس نیکل کادمیوم

این نوع باتری‌ها در قدیم در تأسیسات مخابراتی استفاده می‌شده است در حال حاضر در مکان‌هایی که دمای بسیار بالایی دارند از این باتری‌های یو پی اس استفاده می‌شود. باتری‌های یو پی اس نیکل کادمیوم توانایی مقابله با دماهای شدید از منفی ۲۰ درجه تا مثبت ۴۰ درجه را دارد. همچنین طول عمر بسیار بالایی نسبت به سایر باتری‌ها دارند طول عمر حدوداً ۲۰ سال.

به دلیل اینکه از مواد سمی مثل کادمیوم و نیکل در ساختار این نوع از باتری‌ها استفاده می‌شود دفع و ازبین‌بردن آن‌ها هزینه بسیار بالایی دارد حتی بسیاری از کشورها که مقررات سختی برای محیط‌زیست وضع کرده‌اند استفاده از این باتری‌ها را ممنوع و غیرقانونی می‌دانند.

باتری‌های یو پی اس سرب اسیدی تنظیم شده با شیر (VRLA)

به باتری‌های سرب اسیدی تنظیم شده با شیر باتری‌های سرب اسیدی مهروموم شده نیز می‌گویند. در حال حاضر بسیاری از سیستم‌های یو پی اس مدرن از این نوع باتری حمایت می‌کنند. این باتری‌ها برای محیط‌هایی که دمای آنها بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است مناسب است. طراحی این باتری‌ها به‌گونه‌ای است که از نشت اسید باتری جلوگیری می‌شود. طول عمر آنها بین ۵ تا ۱۰ سال در نظر گرفته شده است. این باتری‌ها را در محفظه با دریچه‌هایی آب‌بندی می‌کنند به همین خاطر آنها را در هر موقعیتی مثلاً به‌صورت عمود یا افق می‌توان قرارداد و در حین جابه‌جایی و استفاده معمولی هیچ‌گونه ریزش اسیدی رخ نمی‌دهد. از مزایای این باتری‌ها می‌توان به این که نیازی به تعمیر و نگهداری اضافی و خاصی ندارند اشاره کرد.

جمع‌بندی

قطع برق می‌تواند یک کابوس فناوری باشد. ممکن است باعث شود کارهای مهم و پیشرفت بازی ذخیره نشده را از دست بدهید و یو پی اس به‌راحتی می‌تواند این مشکل را کاهش دهد. یو پی اس برای انجام این کارها به یک پشتیبان مثل باتری نیاز دارد. ما در این مطلب درباره باتری یو پی اس و انواع مختلف آن صحبت کرده‌ایم. قبل از خرید  حتماً این مطلب راهنمای خرید باتری یو پی اس را مطالعه کنید اطلاعات سودمندی را در این باره به شما می‌دهد.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *