بررسی نسخه جدید شبکه دیگ (Digg)
هنگامی که سایت دیگ در اواخر سال ۲۰۰۴ راه اندازی شد، با طوفانی ناگهانی بر دنیای نوپای شبکه های اجتماعی سلطه یافت، اما در سال های اخیر با توجه به ماهیت تعاملی و به اشتراک گذاری سایت هایی از قبیل فیس بوک[۶] و توئیتر، منتشر کنندگان لینک ها و اخبار پیشرفت قابل توجهی نموده اند. دیگِ دوباره راه اندازی شده عناصری را از این خصوصیات به عاریت گرفته، و در عین حال مدل اصلی خود را نیز حفظ کرده است. به طور خلاصه، در طراحی دیگ تجدید نظر شده تا از ماهیت در حال تغییر وب عقب نماند. اغلب تغییرات در طراحی جدید کارآیی داشته اند، اما خطاهای تصادفی زیادی که در این طراحی جدید وجود دارد حاکی از این است که این طراحی نیازمند اشکال زدایی بیشتری است.
آشکارترین تغییرات شکل گرفته باعث شده سایت دیگ با نسل جدید شبکه های اجتماعی- بویژه توئیتر- همراستایی بیشتری داشته باشد. پس از ورود به سیستم (با استفاده از حساب کاربری[۷] دیگ، فیس بوک، یا توئیتر)، کاربران وارد فرآیند “رو به داخل[۸]“ی می شوند که در آن مطالب دوستان و سایر ناشران مطلب[۹] را دنبال می کنند. این ناشران حوزه وسیعی، از سایت های کمدی نظیر Cracked تا سازمان های خبری مانند واشنگتن پست[۱۰] را اداره می کنند. این یک ویژگی مطلوب است، زیرا یک اکوسیستم کوچک درست می کند که وقتی شما از طریق برگه “اخبار من” سایت را مشاهده می کنید، در آن مطالبی از افراد و ناشرانی که دنبال می کنید دریافت می نمائید، در نتیجه نحوه استفاده شما از سایت دیگ با سلیقه شما هماهنگ می گردد.
“اخبار من” چشم های بیشتری را به دیدن یک مطلب تشویق می کند. در روش قدیمی، روزانه حدود ۱۲۰ تا ۱۴۰ مطلب در صفحه اخبار برتر[۱۱] نمایش داده میشد- این صفحه برای ناشران محل جذب ترافیک کاربران به سایت شان بود. با ویژگی جدید “اخبار من”، اگر شما یک مطلب را دنبال کنید، این مطلب در بالای صفحه “اخبار من” تمامی دوستان تان نمایش داده می شود، و اگر آنها نیز این مطلب را دنبال کنند، این مطلب در صفحه “اخبار من” دوستان آنها نیز ظاهر می شود و این رویه به همین صورت ادامه دارد. به طور خلاصه، یک واکنش زنجیره ای کاملا میسر بوده و اگر شما یک ناشر باشید می توانید ترافیک بالایی را جذب سایت تان کنید. البته شما هنوز هم می توانید برگه “اخبار برتر” دیگ را که محبوب ترین مطالب سایت در آنجا نمایش داده می شود، مشاهده کنید.
طراحی و واسط کاربر
اولین چیزی که در مورد طراحی ظاهری سایت متوجه آن خواهید شد استفاده شدید از رنگ آبی و سفید است که در تمامی قسمت های سایت، از دکمه های دیگ گرفته تا بخش ارسال نظرات[۱۲]، نفوذ کرده است. فهرست موضوعات که زمانی به صورت نواری در بالای صفحه ظاهر میشد هم اکنون در یک ستون عمودی در سمت چپ فضای مربوط به مطالب اصلی قرار دارد. در بالای صفحه برگه هایی برای بخش های “اخبار من”، “اخبار برتر”، و “مطالب آینده” وجود دارد. شما می توانید لینک ها را بر اساس دوره های زمانی ببینید: “آخرین مطالب”، برترین مطالب در “۲۴ ساعت”، “۷ روز”، یا “۳۰ روز” گذشته. در طراحی جدید، فضای “ارائه یک مطلب[۱۳]” به جای این که در گوشه ای پنهان باشد، جلو آورده شده و در باکس[۱۴] بزرگی جهت ارائه لینک قرار گرفته است.
فرآیند ارائه بهسازی شده
ارائه مطلب به سایت دیگ نسبت به گذشته بسیار ساده تر شده است. هنگامی که یک لینک را در فیلد می نویسید، عنوان و توضیحات مطلب به طور اتوماتیک در فیلدهای مربوطه ظاهر می شوند، و شما با کلیک بر روی کلیدهای جهت[۱۵] بر روی صفحه کلید می توانید تصویری برای نمایش همراه مطلب انتخاب کنید. یک باکس کشویی[۱۶] این امکان را برای شما فراهم می کند که بتوانید به سرعت یک دسته را انتخاب نموده و با کلیک بر روی دکمه “Digg This” لینک را ارائه دهید. پس از ارائه لینک، گزینه هایی برای به اشتراک گذاری در توئیتر، فیس بوک، و به اشتراک گذاری از طریق ایمیل در اختیار شما قرار می گیرد و پیامی نمایش داده می شود که تعداد دنبال کنندگان مطلبی را که ارائه کرده اید نشان می دهد. این شیوه بسیار سریع بوده و نسبت به فرآیند کند و چند مرحله ای دیگ قدیمی بسیار بهبود یافته است.
فرآیند جدید ارائه مطلب می تواند لطف دیگری نیز به ناشران بکند. ناشران می توانند از داخل دیگ RSS feeds شان را مطالبه کنند، و دیگ با ارائه اتوماتیک مطالب، باقی کارها را انجام می دهد. این رویکرد تغییر بزرگی نسبت رفتار پیشین سایت دیگ در برابر ناشران است. در گذشته سایت دیگ از بمباران منطقه ای سایت با مطالب ناشران چندان استقبال نمی کرد.
تماس شخصی
در زیر یک لینک دیگ نظرات ارسالی دوستان کاربر، و همچنین یک آیکون عدد[۱۷] کوچک و یک آیکون چهره[۱۸] وجود دارد. آیکون عدد بیانگر تعداد دفعات دنبال شدن این مطلب در سایت دیگ از طرف دوستان شماست (در مقابل کل اعضای سایت دیگ، که آن نیز در لینک منظمی نمایش داده می شود)، و آیکون چهره نشان می دهد که اخیرا کدام یک از دوستان شما این مطلب را دنبال نموده است. اگر بر روی آیکون چهره کلیک کنید آیکون هایی برای تمامی دوستان شما که این مطلب را دنبال کرده اند نمایش داده می شود.
این سیستم، رویکرد بسیار شخصی تری را نسبت به سیستم قبلی سایت دیگ دنبال می کند. سیستم قبلی دیگ عمدتا بر صفحات مرور شده توسط کاربران (که محتوای آن توسط “کارما[۱۹]“ی دیگ تشخیص داده میشد)، و تعداد کل “دیگ ها” و “کد کردن ها”ی یک مطلب متکی بود. این سیستم شبیه سیستم “جریان[۲۰]” توئیتر و “جریان اخبار[۲۱]” فیس بوک است، اما از آن به روز رسانی های شخصی در مورد صبحانه خوردن دیگران خبری نیست.
خطاها و مصیبت های ورود به سیستم دیگ
وقتی طراحی مجدد دیگ راه اندازی شد برخی از کاربران، از جمله خود من، نتوانستیم وارد سایت سیستم شویم و این مساله آزار دهنده بود. هرچند من توانستم با حساب های فیس بوک یا توئیتر ام به سرعت وارد سیستم شوم، اما سه هفته طول کشید تا حساب کاربری دیگ رسمی من توسط سیستم تائید شود. اگر شما نیز چنین وضعیتی دارید، باید سعی کنید با یک حساب کاربری توئیتر یا فیس بوک وارد سیستم شوید و ببینید آیا این نوع ورود به سیستم برای شما میسر است یا خیر، و یا با خود شرکت تماس بگیرید و درخواست کمک کنید.
همچنین خود من وقتی بر روی فیلدهای محدوده تاریخ[۲۲] و یا نظرات ارسالی کلیک می کنم با خطاهای تصادفی روبرو می شوم. برخی از صفحات خطا کاملا خنده دار هستند. این خطاها هر بار که روی فیلدهای محدوده تاریخ یا نظرات ارسالی کلیک می کنم بروز نمی کنند، اما به طور متناوب وجود دارند و این تداوم بروز خطاها موجب ناامیدی کاربران می شود. مطمئنم که با گذشت زمان بر روی این خطاها کار شده و برطرف خواهند شد، اما تعداد کلی خطاها حاکی از آن است که برای کامل شدن سایت جدید دیگ زمان نسبتا زیادی لازم است.
آیا شما به سایت جدید دیگ خواهید پیوست؟
در دوره ای که لینک های جذاب شبکه های اجتماعی جان سختی از قبیل فیس بوک و توئیتر، برنامه Flipboard برای آی پاد[۲۳] اپل[۲۴]، و سرویس وب Paper.li مخاطبان را به سمت خود می کشند، سایت دیگ گام بلندی جهت باقی ماندن در بازار رقابت برداشته است. اما اگر شما ترجیح می دهید اخبار مورد علاقه خود را از یک منبع اختصاصی دنبال کنید، دیگ گزینه خوبی است که لینک های جالبی را به طور پیوسته پشتیبانی می نماید، و طراحی جدید سایت دیگ برای ناشران موقعیت برابری را در مقایسه با کاربران پیشرفته ای که نسخه قبلی آن را دست می انداختند فراهم می نماید. سایت دیگ تنها مقداری زمان لازم دارد تا این خطاها را برطرف کند.
منبع بررسی کننده: pcmag
[۱] tab[۲] My News[۳] Log-in[۴] Twitter[۵] Digg[۶] Facebook[۷] account[۸] In-boarding[۹] publishers[۱۰] Washington Post[۱۱] Top News[۱۲] comment[۱۳] Submit a story[۱۴] box[۱۵] Arrow keys[۱۶] Drop-down box[۱۷] Number icon[۱۸] Face icon[۱۹] karma[۲۰] stream[۲۱] News Feed[۲۲] Date range[۲۳] iPad[۲۴] Apple
جالب بود. میشه یه سایت مثل دیگ ولی به فارسی معرفی کنید؟ پیدا کردن مطالب جالب به فارسی خیلی سخته!
http://www.balatarin.com/
http://www.ghatar.com/
http://www.shishlink.com/
http://www.mohand.es/
لینکدونی این سایت عالیه http://www.2daylink.com/
مطالب علمی این سایت http://www.bebinim.com/
و انشالله سایتی که بزودی بوسیله گویاآیتی افتتاح خواهد شد و بسیار بهتر از اینها خواهد بود
مطلب خیلی خوبی بود، ممنون
فقط اینکه فوق العاده میشه اگه لینک منابع مقالاتتون رو اصلاح کنید. الان اینطور دیده میشه:
C:/Documents and Settings/Hossein/My Documents/Downloads/vincent9583.doc
موفق باشین
سلام چشم علی آقا حتما بررسی میکنم و مشکلش رو برطرف میکنم.. ..