SlimCleaner ؛ نرم افزار تعمیر و نگهداری ویندوز کامپیوتر شما

  • ۱۳۸۹/۰۷/۱۱
  • محمدرضا ارجمندی
  • 5

SlimCleaner  یکی از نرم افزارهای تعمیر و نگهداری کامپیوترهای تحت ویندوز بوده که امکانات مختلفی مرتبط با حفظ و  نگهداری ویندوز رایانه در حالت قدرتمند ارائه می دهد. این برنامه که در حال حاضر در نسخه بتا ارائه شده  دارای امکاناتی همچون ماژول های پاکسازی و بهینه سازی کامپیوتر ، ابزار ویژه حذف نرم افزارهای نصب شده، حذف کننده دائمی فایل ها (file shredder) و ایجادکننده لاگ HiJack This می باشد.

این نرم افزار تمیز کننده بسیار شبیه برنامه محبوب  CCleaner عمل می کند.  مکانسیم برنامه به این شکل است که داده هایی را که باید پاکسازی گردند در یکی از سه زبانه ویندوز (Windows)، نرم افزار ها (Applications) و مرورگرهای (Browsers) دسته بندی می کند. این زبانه به نوبه خود به بخش هایی مانند تاریخچه ویندوز (History) ، بهره وری (Productivity) یا فایل های به اشتراک گذاری (File Sharing) تقسیم می شوند.

هر یک از بخش ها به طور خودکار لیستی از برنامه ها و یا مکان های متعدد داده ها که می بایست توسط SlimCleaner تمیز شود را لیست می کند. با کلیک روی دکمه تجزیه و تحلیل (Analyze) اسکن کل سیستم برای پیدا کردن موارد انتخابی پاکسازی شروع می شود و در پایان نتایج به صورت فهرست وار در نرم افزاربه نمایش در می آید.

تصویر-محیط برنامهslimcleaner

تصویر-پاکسازی سیستم

هر برنامه یا محل ذخیره سازی که در طول اسکن توسط برنامه لیست می شود همراه آن اطلاعاتی همچون مقدار کل فایل ها و اندازه داده های ترکیبی در کامپیوتر نمایش داده می شود. سپس انجام عملیات  پاک سازی بلافاصله پس از اتمام اسکن میسر می شود، یا می توان با کلیک بر روی هر ورودی لیست جزئیات هر فایل را به نمایش درآورد، و امکان حذف آیتم هایی را که لازمشان داریم از فرآیند پاکسازی وجود دارد.

اما دیگر ابزار این برنامه یعنی بهینه سازی (optimization) از اطلاعات موجود در پایگاه ابری خود برای رتبه دهی به برنامه های قرارگیرنده در استارتآپ ویندوز استفاده می کند. این امتیازات به کاربر اطلاعات فوری در مورد تصمیم گیری در مورد برنامه های اجرا شونده در راه انداز ویندوز را می دهند، که ممکن است بر این اساس کاربر تصمیم بگیرد که آیا بعضی برنامه ها را از استارت آپ ویندوز حذف کند تا ویندوزش راه اندازی سریعتری داشته باشد یا نه.

هر برنامه ورودی با اطلاعاتی همچون رتبه بندی ارزش قرارگیری در استارت آپ، توسعه دهنده و فرمان راه اندازی  لیست شده است.

اطلاعات تکمیلی  را می توان توسط لینک های موجود به وب سایت توسعه دهنده بازیابی و مورد بررسی قرار داد.

تصویر-بهینه سازی (optimization)

در زبانه خدمات (Services) لیستی از تمام سرویس ها و حالت فعلی، حالت معمول و سوپر حالت (supercharged state)  را مشاهده می کنیم. حالت سوپر در اینجا به معنای سرویس های ویژه پیکربندی و ایجاد شده توسط توسعه دهندگان نرم افزارهاست. اساسا این تغییرات حالت در نرم افزار برای بهینه سازی بیشتر سیستم تعبیه شده است.

زبانه بازگرداندن (restore) هم همان طور که از نامش پیداست برای خنثی سازی تغییراتی که قبلا  اعمال کرده ایم به کار می رود.

ابزار حذف کننده برنامه های نصب شده (uninstaller) باز با استفاده از پایگاه داده های ابری خود به برنامه های نصب شده روی رایانه شما امتیاز دهی می کند. در واقع این تنها تفاوت این برنامه با برنامه استاندارد حذف کننده ویندوز به شمار می رود! با وجود این ، دیدن رتبه ها جالب است از این روی که ممکن است به کاربران در حذف نرم افزارهایی با امتیاز پایین کمک کند.

تصویر-ابزار uninstaller

اما کاربر توسط بخش پاره پاره کننده فایل ها (file shredder) می تواند به شکل ایمنی فایل های ناخواسته را در سیستم عامل حذف کند. این ابزار سطوح مختلفی از نابودی فایل را ارائه کرده  مانند دوباره نویسی روی فایل سریع یا استفاده از الگوریتم بازنویسی موسوم به Guttman 35.به لطف رابط کاربری برنامه فایل ها و پوشه هایی که به راحتی توسط ویندوز پاکسازی نمی شوند را می توان به راحتی به این بخش اضافه کرده و حذف نمود.

بخش بعدی موسوم به Hijack Log  یک لیست خظرات بالقوه ورود به سیستم ایجاد می کند،  که دوباره با تکیه بر اطلاعات ابری برنامه برای ما مشخص می کند که به طور بالقوه چه برنامه هایی و ابزارهای نصبی خطرناک می باشند.

در نهایت ابزارهای ویندوز کاربر را به کنترل پنل های مختلف ویندوز و ابزار های سیستم هدایت می کند.

تصویر-ابزارهای ویژه ویندوز

نرم افزار SlimCleaner  امکانات زیادی در خود دارد. این برنامه را می توان برای نوعی جلا دهی به ویندوز رایانه خود به کار ببرید، البته هنوز ایراداتی دارد که با توجه به نسخه بتا معمولی است و امیدواریم در نسخه نهایی برطرف گردد، به عنوان مثال بر روی یکی از سیستم هایی که این برنامه را  تست کردیم استفاده از برنامه حذف کننده  مدام سبب قفل کردن نرم افزار میشد اما دیگر بخش های برنامه دیگر به خوب کار خود را انجام می دادند.

ابزار های تخصصی این حوزه مانند CCleaner و Revo Uninstaller  اما  ویژگی های اضافی ارائه می کنند که SlimCleaner در وضعیت فعلی از آن بی بهره است. با این حال سیستم درجه بندی بر اساس محاسبات ابری قابلیت بسیار عالی در این برنامه به شمار می رود، حتی اگر بسیاری از برنامه های کاربردی هنوز رتبه دهی نشده باشند. زیرا این رتبه دهی دیر یا زود  با توزیع نرم افزار  به پایگاه داده آن اضافه می گردد، از آنجائی که هر کاربر قادر خواهد بود خودش به طور مستقیم در برنامه به برنامه های خود رتبه دهد و این امتیازات در پایگاه داده گردآوری شده و معیاری برای قضاوت در اختیار دیگر کاربران قرار می دهد.

اگر به استفاده از برنامه شدیدSlimCleaner علاقه مند  این نرم افزار برای دانلود در وب سایت توسعه دهنده در دسترس شماست. (از طریق وبلاگ Winlite Beatmaster )

منبع: ghacks

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 5 دیدگاه
  1. محمدرضا جان مطلب بسیار مفید و جالبیه مرسی
    منم از حدود ۱۱ سالگی با کامپیوتر آشنا شدم البته اون زمان با کمودور ۶۴ و بعد آمیگا ۶۰۰ و نهایتاً سری های اینتل

  2. خبر های روز سخت افزار و پرسش و پاسخ با امکانات کاملا حرفه ای همه در AMDFarsi.ir برای دوست داران IT هم اکنون عضو شوید اماده هر گونه هرمکاری با شما دوست عزیز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *