نبرد اپل و مایکروسافت به روایت ارقام

  • 1390/1/3
  • ITTeach
  • 2

به اعتقاد وال استریت یکی از این دو شرکت در بازار بوس هواداران بیشتری دارد.

کمتر از یک سال پیش٬  وال‌ استریت اعلام کرده بود که نبرد مایکروسافت و اپل به یک نقطه عطف رسیده است: برای نخستین بار٬ ارزش سهام اپل از مایکروسافت جلو زد.

همچنین میزان سرمایه اپل (مجموع ارزش تمام سهامش) از میزان سرمایه مایکروسافت فراتر رفت. این در حالی است که درآمد مایکروسافت بیشتر بوده و سود خالص این شرکت دو برابر اپل است. آشکار است که وال استریت در اعلام کردن شرکت اپل به عنوان شرکتی که طرفدار بیشری برای خرید سهام دارد٬ به پتانسیل رشد توجه می‌کند و نه وضعیت درآمد فعلی و موجودی حساب. از آن زمان تا کنون چه اتفاقی افتاده است؟ قرار است که اپل فردا گزارش درآمد سه ماهه خود را منتشر کند – مایکروسافت هم هفته آینده این کار را خواهد کرد. در ادامه نگاهی به آمار جدید و همچنین داده‌های قدیمی خواهیم داشت.

میزان سرمایه

اگرچه در بهار گذشته٬ مجموع سهام مایکروسافت و اپل نزدیک به یکدیگر بود٬‌ اما اکنون دیگر این چنین نیست. از تاریخ ۲۶ می ۲۰۱۰ که اپل برای نخستین بار از مایکروسافت جلو زد٬ میزان سرمایه این شرکت از ۲۲۳ میلیارد دلار به بیش از ۳۰۶ میلیارد دلار رسیده است (تا ۱۴ آوریل). در همین مدت٬ سرمایه مایکروسافت از ۲۱۹ میلیارد دلار به ۲۱۲ میلیارد دلار کاهش یافته است.

نتیجه‌گیری: وال استریت در حال حاضر٬ پتانسیل رشد و دورنمای کلی اپل را بهتر از مایکروسافت ارزیابی می‌کند. سال گذشته٬ تشخیص سرمایه‌گذاران درست بود اما تنها زمان می‌تواند درباره چشم‌انداز اپل و بالا بودن قیمت سهام آن در بورس قضاوت درستی داشته باشد.

 

سهم از بازار

جدای از وال استریت٬ این شرکت‌ها در نبرد برای جذب کاربران چقدر موفق بوده‌اند؟ مایکروسافت پیشتازی بلامنازع خود در بخش سیستم عامل‌ کامپیوترهای دسکتاپ را حفظ کرده است. این شرکت در بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ حدود ۹۲ درصد از بازار را در اختیار خود داشت (طبق آخرین آمار ارائه‌شده توسط IDC). سهم سیستم عامل ایکس مکنتاش (Mac OS X ) نیز بین ۳.۵ تا ۴ درصد در نوسان بوده است.

 

در بازار گوشی‌های هوشمند٬ اپل با در اختیار داشتن ۱۵.۷ درصد از مجموع بازار جهانی سال گذشته پیشتاز بوده و مایکروسافت به ۴.۲ درصد بازار اکتفا کرده است. با این حال٬ هم گارتنر (Gartner) و هم آی دی سی (IDC) پیش‌بینی می‌کنند که سیستم عامل ویندوز فون مایکروسافت تا سال ۲۰۱۵ موفق می‌شود از سیستم عامل iOS شرکت اپل پیشی بگیرد. گارتنر سهم مایکروسافت را در سال ۲۰۱۵ برابر ۱۹.۵ درصد و سهم اپل را ۱۷.۲ درصد پیش‌بینی کرده است.

علاوه بر این٬ به گفته آی دی سی٬ اپل در سال گذشته با در اختیار داشتن ۸۷.۴ درصد از بازار جهانی تبلت٬ در این عرصه حرف اول را می‌زند. بنابر پیش‌بینی گارتنر٬ سهم اپل در سال جاری ۶۹ درصد خواهد بود و در سال ۲۰۱۵ این شرکت هنوز ۴۷ از بازار را در اختیار خود دارد. در این پیش‌بینی برای ویندوز جایی در نظر گرفته نشده است.

 

 

نتیجه‌گیری: در یکی از بازارهایی که  زمینه رشد بالایی دارد٬ یعنی گوشی‌های هوشمند٬ چندین تحلیل‌گر مهم معتقدند که مایکروسافت در نهایت به رده اول خواهد رسید. در بازار دیگر٬ تبلت‌ها٬ این شرکت شکست خواهد خورد. با این حال٬ مایکروسافت پیشتازی خود در کامپیوترهای دسکتاپ را حفظ کرده است.

 

ارزش سرمایه‌گذاری در طول زمان

اگر در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۰۰ مبلغ ۱۰۰۰ دلار در هر یک از این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری می‌کردید٬ در آوریل ۲۰۱۱ پولتان چقدر می‌شد؟ با توجه به تعداد سهام‌ و٬ در مورد مایکروسافت٬ سود این سهام و پس از کسر مالیات و سهم دلال‌ها٬ پول شما در مایکروسافت ۲۰۷۲ دلار و در اپل ۱۳۲۹۴ دلار می‌شد.

و اگر در تاریخ ۲۶ می سال گذشته مبلغ ۱۰۰۰ دلار در این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری می‌کردید٬ آنگاه در اواسط آوریل امسال٬ سهام اپل شما ۱۴۲۷ دلار و سهام مایکروسافت شما ۱۰۳۳ دلار ارزش داشت.

نتیجه‌گیری: اپل با اختلاف زیادی در زمینه ارزش سرمایه‌گذاری در طول زمان مقام برتر را در اختیار دارد.

 

درآمد

درآمد مایکروسافت در سال مالی ۲۰۰۶ بیش از دو برابر درآمد اپل در همین سال بود: ۴۴.۳ میلیارد دلار در مقابل ۱۹.۳ میلیارد دلار. از آن زمان تا کنون چه اتفاقی افتاده است؟ درآمد اپل بیش از سه برابر شده اما درآمد مایکروسافت کمتر از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

 

نتیجه‌گیری: درآمد اپل در سال مالی ۲۰۱۰ به نزدیکی درآمد مایکروسافت رسیده است: ۶۵.۲ میلیارد دلار به ۶۲.۵ میلیارد دلار. (نکته: سال مالی مایکروسافت از جولای تا ژوئن بوده و سال مالی اپل از اکتبر تا سپتامبر می‌باشد).

سود

در سال مالی ۲۰۰۶ ٬ سود مایکروسافت شش برابر سود شرکت اپل بود. درآمد خالص اپل از آن تاریخ هفت برابر شده٬ در حالی که سود مایکروسافت حدود ۵۰ درصد رشد داشته است.

نتیجه‌گیری: اگرچه هنوز مایکروسافت نسبت به اپل سود بیشتری به دست می‌آورد٬ اما شکاف میان این دو شرکت تا حد زیادی کمرنگ شده است. اگر روند فعلی ادامه پیدا کند – که اگر بزرگی است – آن‌گاه اپل احتمالا ظرف چند سال آینده از مایکروسافت جلو خواهد زد.

تعداد کارکنان

اگرچه تعداد نیروهای شاغل مایکروسافت از ۹۳ هزار نفر در سال ۲۰۰۹ به ۸۹ هزار نفر در سال ۲۰۱۰ کاهش پیدا کرد٬ اما هنوز تعداد کارکنان مایکروسافت از اپل بیشتر است. تعداد کارکنان اپل رو به افزایش بوده و از ۳۴۳۰۰ نفر در سال ۲۰۰۹ به ۴۶۶۰۰ نفر در سال ۲۰۱۰ رسیده است.

نتیجه‌گیری: نسبت درآمد به کارمند در شرکت اپل در پایان سال مالی ۲۰۱۰ بسیار بیشتر از این نسبت در شرکت مایکروسافت بوده است: ۱.۴ میلیون دلار در مقابل ۷۰۲ هزار دلار. به همین ترتیب٬ نسبت سود به کارمند در شرکت اپل معادل ۳۰۰۴۲۹ دلار و در مایکروسافت ۲۱۱۲۳۶ دلار بوده است.

خوب در نهایت چه کسی برنده است؟ این حرف‌ها به کنار٬ علی‌رغم عظمت بیشتر مایکروسافت و ادامه سلطه این شرکت بر بازار دسکتاپ٬ سرمایه‌گذاران اپل بیش از سرمایه‌گذاران مایکروسافت سود کرده‌اند. به نظر می‌رسد توانایی جدید اپل در تولید دستگاه‌هایی که قابلیت تغییر کاربری دارند٬ نظیر آی‌فون و آی‌پد – همان کاری که چند سال پیش با آی‌پاد کرد –  این شرکت را در مقایسه با  مایکروسافت٬ که دارای درآمد ثابتی از یک بازار اشباع‌شده است٬ در وضعیت بهتری قرار خواهد داد. با این حال٬ متخصصین انتظار دارند که مایکروسافت در بازار گوشی‌های هوشمند از اپل پیشی بگیرد.

 

نتیجه‌گیری: معلوم می‌شود کسانی که سال گذشته تصور می‌کردند اپل احتمالا به بالاترین حد رشد خود رسیده در اشتباه بوده‌اند … دست کم تا کنون.

منبع: computerworld

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 2 دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *